Hoe verwijderde notities op Mac te herstellen: 4 werkmethoden

Recover deleted notes on Mac

Macs worden geleverd met tal van handige apps waarmee gebruikers vrijwel alle veelvoorkomende taken kunnen uitvoeren zonder dat ze software van derden hoeven te installeren, en het maken van aantekeningen is daar een van. Dankzij de Notes-app kunnen Mac-gebruikers snel belangrijke informatie opschrijven, veelbelovende ideeën vastleggen, een dagelijks dagboek bijhouden en meer.

Natuurlijk kunnen gebruikers niet alleen notities maken, maar ze ook verwijderen, waardoor fouten kunnen optreden. Er zijn inderdaad veel threads online die dezelfde vraag stellen: hoe verwijderde notities op Mac te herstellen?

Om een ​​uitgebreid antwoord op deze vraag te geven, beschrijven we meerdere manieren om verwijderde notities op Mac te herstellen, zodat u degene kunt kiezen die het beste bij uw situatie past. Welke methode u ook kiest, we raden u ten zeerste aan om het herstelproces zo snel mogelijk te starten om de kans op succesvol herstel te vergroten.

Waarom zijn mijn notities verwijderd?

Prullenbak met papier

Wanneer gebruikers klagen dat hun notities van de Mac zijn verdwenen, is het meestal mogelijk om met de vinger te wijzen naar een van de volgende oorzaken:

Per ongeluk verwijderen: verreweg de meest voorkomende oorzaak van het zoekraken van belangrijke notities zijn gebruikers zelf. Bij het beheren van een grote verzameling notities die in meerdere mappen zijn georganiseerd, is het gemakkelijk om per ongeluk de verkeerde notitie te selecteren en de fout pas op te merken als de notitie al verdwenen is. Mislukte OS-update: wanneer u macOS bijwerkt naar de nieuwste versie, is het belangrijk om het updateproces niet te onderbreken. Een plotselinge uitschakeling veroorzaakt door een stroomstoring of gedwongen herstart kan veel onbedoelde gevolgen hebben, waaronder het kwijtraken van aantekeningen. Hardwarefout: de Notes-app bewaart zijn gegevens op de belangrijkste harde schijf, dus notities kunnen verloren gaan als de harde schijf beschadigd raakt of beschadigd raakt. App crasht: het is niet ongehoord dat nieuw uitgebrachte versies van macOS problemen hebben met stabiliteit en apps die crashen. Elke crash creëert een kleine maar niet onbelangrijke mogelijkheid dat er gegevens verloren gaan en dat notities verdwijnen. Malware: van traditionele virussen tot moderne ransomware, er zijn veel soorten malware die kunnen voorkomen dat u toegang krijgt tot uw notities.

Maar kunt u permanent verwijderde notities herstellen na een mislukte update, plotselinge crash, onbedoelde verwijdering en de rest van de hierboven beschreven gebeurtenissen? Absoluut! Ongeacht waarom uw notities niet langer toegankelijk zijn, het goede nieuws is dat er meerdere methoden zijn om verwijderde notities op Mac te herstellen die u kunt proberen zonder speciale technische vaardigheden.

Waar worden notities op Mac opgeslagen?

Notities die zijn gemaakt met de Notes-app, worden opgeslagen in een databasebestand in de volgende map:

~/Library/Containers/com.apple.Notes/Data/Library/Notes/

In deze map bevinden zich drie bestanden:

NotesV7.storedata NotesV7.storedata-shm NotesV7.storedata-wal

Databasebestand in de map Notes

Het laatste bestand is waar de werkelijke Notes-gegevens worden opgeslagen en u kunt het openen met elke teksteditor, zoals Apple’s TextEdit. Om dit te doen:

  Finder openen. Finder in het document
  Selecteer Ga in de menubalk en klik op Ga naar map. Kopieer en plak de locatie die we eerder noemden. Pad naar notitiemap
  Klik met de rechtermuisknop op het bestand NotesV7.storedata-wal en selecteer Openen met. Kies Teksteditor.

Tekst bewerken met notitiebestand

Afhankelijk van hoeveel aantekeningen je hebt, zie je waarschijnlijk een enorme muur van meestal onleesbare tekst. Dat komt omdat het bestand veel extra informatie bevat die alleen de Notes-app kan begrijpen. Als u een tekstreeks uit een van uw notities wilt zoeken, drukt u op Command + F in Teksteditor.

3 manieren om verwijderde notities op Mac te herstellen + 1 bonusmethode

Nu je weet waar notities op Mac zijn opgeslagen, is het tijd om verschillende werkmethoden uit te leggen die je kunt gebruiken om verwijderde of verloren notities terug te krijgen. Nogmaals, welke methode u ook kiest, we raden u ten zeerste aan om het herstelproces niet langer uit te stellen dan absoluut noodzakelijk is.

Methode 1: Software voor gegevensherstel

De eerste methode die we willen beschrijven is perfect voor het herstellen van notities na het per ongeluk formatteren van de systeemschijf of het verwijderen van het NotesV7.storedata-wal-bestand.

Door software voor gegevensherstel te gebruiken, zoals Disk Drill, kunt u snel en eenvoudig de inhoud van de map Notities ongedaan maken en zelfs permanent verwijderde notities terugkrijgen. Deze methode levert de beste resultaten op wanneer deze onmiddellijk na het incident met gegevensverlies wordt gebruikt, voordat de verwijderde bestanden worden overschreven.

We gebruiken Disk Drill omdat de eenvoudige en intuïtieve gebruikersinterface het zelfs geschikt maakt voor gebruikers zonder eerdere ervaring met gegevensherstel, terwijl de krachtige herstelalgoritmen uitstekende resultaten leveren waar andere vergelijkbare oplossingen falen.

Om verwijderde notities terug te halen met Disk Drill:

  Downloaden en installeer Disk Drill voor Mac. Disk Drill voor Mac installatie
  Selecteer uw systeemstation en klik op Zoeken naar verloren gegevens. Selecteer systeemstation
  Geef Disk Drill wat tijd om het scannen naar verloren bestanden te voltooien. De bestanden scannen
  Gebruik de zoekbalk in de rechterbovenhoek om het bestand NotesV7.storedata-wal te vinden, selecteer het en klik op Herstellen. Zoek notitiebestanden en herstel
  Geef de herstelbestemming op en bevestig. Sla het bestand NIET op uw systeemschijf op, omdat u het zou kunnen overschrijven en het onherstelbaar zou kunnen maken. Kies de bestemming voor herstel

De free Met de versie van Disk Drill voor Mac kun je een voorbeeld van alle herstelbare bestanden bekijken, en je kunt onbeperkt herstel ontgrendelen door te upgraden naar de PRO-versie, die je op maximaal drie apparaten tegelijk kunt activeren.

Methode 2: Tijdmachine

Als Disk Drill er niet in slaagt je notities te herstellen omdat ze al overschreven zijn, dan zou je moeten proberen ze te herstellen van een Time Machine-back-up. Het mooie van Time Machine is dat het is opgenomen in alle recente versies van macOS, dus je kunt het gewoon starten en gebruiken om alle Apple-notities terug te krijgen, ongeacht of ze recent of lang geleden zijn verwijderd.

Om notities van Time Machine te herstellen:

  Sluit uw Time Machine-back-upschijf aan op uw computer en start Finder. Selecteer Ga in de menubalk en klik op Ga naar map. Kopieer en plak de volgende locatie: ~/Library/Containers/com.apple.Notes/Data/Library/Notes/Locatie van notities kopiëren en plakken
  Klik op het Time Machine-pictogram in de menubalk en kies Enter Time Machine.Tijdmachine openen
  Ga terug in de tijd met behulp van de navigatiepijlen aan de rechterkant. Selecteer een oudere versie van het bestand NotesV7.storedata-wal en klik op Herstellen. Een oudere versie van het Notes-bestand herstellen

Van begin tot eind zou het ophalen van verloren notities met Time Machine niet meer dan een paar minuten in beslag moeten nemen, en de resultaten zijn gegarandeerd.

Er zijn veel andere back-upoplossingen voor Mac die vergelijkbaar zijn met Time Machine, maar het zou buiten het bestek van dit artikel gaan om ze allemaal te beschrijven. Als u een app voor gegevensback-up van derden gebruikt en verwijderde notities moet herstellen, raden we u aan de handleiding te lezen of een online zelfstudie te zoeken.

Methode 3: iCloud-back-up

iCloud, de cloudback-upoplossing van Apple, is perfect voor het herstellen van verloren notities na een hardwarestoring of per ongeluk formatteren. Deze methode werkt alleen als u uw notities gesynchroniseerd houdt op verschillende Apple-apparaten, daarom hebben we dit niet eerder beschreven.

Om notities te herstellen van een iCloud-back-up:

  Open Systeemvoorkeuren op je Mac en ga naar iCloud. Log in op iCloud.com met uw Apple ID en wachtwoord. Vink het selectievakje naast Notities aan. Controleer notities in icloud

Alle notities worden overgebracht van uw iCloud-account naar uw computer en weergegeven in de Notes-app. Door iCloud-synchronisatie ingeschakeld te houden, kunt u toekomstige incidenten met gegevensverlies en de noodzaak om notities van een lokale back-up te herstellen, voorkomen. Je ontgrendelt ook een extra manier om notities van iCloud te herstellen, en we beschrijven het in meer detail in het bonushoofdstuk hieronder.

(Bonus) Methode 4: Onlangs verwijderde map

Wanneer u een notitie in de Notes-app verwijdert zonder uw notities met iCloud te synchroniseren, verdwijnt deze gewoon en is er geen voor de hand liggende manier om deze te herstellen, waardoor u gedwongen wordt een van de hierboven beschreven herstelmethoden te gebruiken.

Als iCloud-synchronisatie is ingeschakeld, worden verwijderde notities verplaatst naar de map ‘Recent verwijderd’ voor dat iCloud-account en blijven ze daar maximaal 40 dagen staan. Dit betekent dat u ze net zo gemakkelijk ongedaan kunt maken als u recent verwijderde bestanden uit de Prullenbak kunt herstellen.

Om notities te herstellen uit de map ‘Recent verwijderd’ van iCloud:

  Start de Notes-app. Open de map Onlangs verwijderd. Klik met de rechtermuisknop op de notitie die u wilt herstellen. Kies Verplaatsen naar > de gewenste map. Onlangs verwijderde map in Notes

Wat moet ik doen als er geen map ‘Recent verwijderd’ is in Notes?

Als er geen map ‘Recent verwijderd’ in de Notes-app staat, bent u waarschijnlijk niet aangemeld bij uw iCloud-account of heeft u de synchronisatie van uw notities niet ingeschakeld.

Hoe maak je een back-up van notities op Mac?

Als Mac-gebruiker kunt u kiezen tussen drie belangrijke back-upmethoden om uw notities te beschermen tegen verwijdering:

Handmatige back-ups: om handmatig een back-up te maken van alle notities die met de Notes-app zijn gemaakt, hoeft u alleen maar de inhoud van ~/Library/Containers/com.apple.Notes/Data/Library/Notes/ naar een veilige locatie te kopiëren. Deze methode is eenvoudig, effectief, maar verre van betrouwbaar omdat het afhangt van hoe vaak u eraan denkt om een ​​back-up van uw aantekeningen te maken. Time Machine: in plaats van handmatig een back-up van uw aantekeningen te maken, is het veel betrouwbaarder om Activeer Time Machine en laat het automatisch incrementele back-ups maken van uw gehele harde schijf. Op die manier krijg je de mogelijkheid om terug te gaan in de tijd en notities van een specifieke datum te herstellen met een simpele klik. iCloud: Als u het niet erg vindt dat uw persoonlijke notities op de servers van Apple worden bewaard, kunt u overwegen het selectievakje naast Notities in Systeemvoorkeuren > iCloud aan te vinken. Cloudback-ups zijn niet alleen zeer betrouwbaar, maar ze stellen u ook in staat uw notities op elk apparaat te bekijken.

Je kunt natuurlijk twee of zelfs drie back-upmethoden combineren, zoals Time Machine met iCloud, voor het ultieme gevoel van veiligheid.

Hoe notities op Mac op te slaan?

Hoe handig de Notes-app ook is om aantekeningen te maken, de leeservaring laat veel te wensen over. Als je de app voor school gebruikt, kun je overwegen om je aantekeningen op te slaan als pdf-bestanden, zodat je ze gemakkelijk kunt afdrukken voor beter begrijpend lezen.

Om notities op de Mac op te slaan als PDF-bestanden:

  Open de Notities-app. Selecteer de notitie die u als PDF-bestand wilt opslaan. Kies de optie Bestand in de menubalk en klik op Exporteren als PDF. Notitiebestanden exporteren als PDF
  Geef het PDF-bestand een naam en kies waar u het wilt opslaan. Klik op Opslaan.

U kunt de opgeslagen notitie nu openen met elke PDF-lezer en deze afdrukken net zoals u een gewoon document zou doen.

0 Shares:
You May Also Like