Hoe verwijderde iTunes-back-up op Mac te herstellen en te herstellen

iTunes is een handig hulpmiddel voor het maken van back-ups van lokale gegevens van uw iPhone-, iPad- en iPod-apparaten – zoals berichten, oproeplogboeken, foto’s, instellingen, enz. Het maakt het ook heel gemakkelijk om deze gegevens op uw apparaat te herstellen zolang u het back-upbestand hebben.

iTunes slaat deze bestanden op in een back-upmap die lokaal op uw Mac is opgeslagen. Helaas kunnen een aantal factoren ervoor zorgen dat deze map verdwijnt – wat betekent dat al uw gegevens mee verdwijnen. Dit artikel onderzoekt de back-upmap, hoe u deze kunt herstellen voor het geval deze wordt verwijderd en hoe u deze kunt gebruiken om uw bestanden te herstellen met iTunes.

Hoe iTunes-back-up op Mac te vinden

De iTunes-back-upmappen (en gewoon iPhone- of iPad-back-upmappen voor macOS Catalina en hoger), worden opgeslagen in de map “MobileSync”, die zich in de ~Bibliotheekmap van uw Mac bevindt – dit is standaard ingesteld.

Deze mappen hebben namen die eruitzien als reeksen namen en nummers. Ter referentie, hier is hoe ze eruit zien:

itunes-back-upmap met een overzicht waarin de back-upsubmappen worden gemarkeerd

Zoals u kunt zien, zijn mapnamen reeksen van willekeurige letters en cijfers. Om ze te vinden via de Finder, navigeert u door de volgende locaties:​​

Stap 1 Open Finder door op het pictogram in uw dock te klikken.
vinder icoon

Stap 2 Klik in de Apple-menubalk op Go > Home.
vinder ga-menu met een aanwijzer naar de startknop

Stap 3 Navigeer in de basismap naar Bibliotheek > Toepassingsondersteuning > MobileSync > Back-up.
Finder-venster met een overzicht dat de back-upmap en het pad van de map markeert

Als het daar niet staat, heb je het misschien per ongeluk naar de prullenbak gestuurd. Als je het al hebt geleegd, kun je nog steeds je bestanden herstellen vanuit de Prullenbak – handel gewoon snel.

Een verwijderde iTunes-back-up herstellen

Als u per ongeluk uw back-upmap verwijdert, kunt u bepaalde hulpmiddelen gebruiken om deze te herstellen. Dit is dubbel belangrijk als u vermoedt dat uw schijf beschadigd raakt – zodra die corruptie uw back-upbestanden aantast, is het onmogelijk om uw gegevens te herstellen. En zelfs als je het gewoon per ongeluk hebt verwijderd en het is nog steeds opgeslagen in je bestandssysteem, zal het gebruik van die schijf er uiteindelijk toe leiden dat die gegevens worden overschreven. Dus als uw back-up ontbreekt, doe dit dan zo snel mogelijk.

Voor dit artikel zullen we de data recovery tool Disk Drill gebruiken. Je kunt het ook gebruiken om verwijderde bestanden op Mac te herstellen. Volg deze handleiding om de verwijderde iTunes-back-up te herstellen:

Stap 1 Downloaden en installeer Disk Drill.

Stap 2 Als de verwijderde iTunes-back-up is opgeslagen op een extern opslagmedium, sluit u dat aan.

Stap 3 Start de Disk Drill app door te navigeren door Finder > Toepassingen > Disk Drill, en te dubbelklikken op het pictogram.
Finder-toepassingsmap met een aanwijzer naar schijfoefening

Stap 4 Selecteer het station waar u uw iTunes-back-up voor het laatst hebt opgeslagen. Laat alle instellingen op standaard staan ​​voor de beste resultaten en klik vervolgens op Zoeken naar verloren gegevens in de rechterbenedenhoek van het venster.
schijf boorvenster met verwijzingen naar een schijf, de herstelmethode en de knop Zoeken naar verloren gegevens

Stap 5 Wacht tot Disk Drill de scan voltooit en klik dan op Gevonden items bekijken.
schijf boor scanproces venster met een aanwijzer naar de knop gevonden items review

Stap 6 Blader door de lijst met gevonden gegevens of typ “backup” in de zoekbalk in de rechterbovenhoek van het venster. Disk Drill toont typisch herstelde gegevens in een geneste mappenstructuur, dus houd je ogen open voor een van de volgende mappen: “Bibliotheek”, “Toepassing”, “Mobiele synchronisatie” of “Back-up”.
schijf boorvenster met scanresultaten met contouren die de bibliotheek en applicatie-ondersteuningsmappen markeren, evenals de zoekbalk

Stap 7 Om door te gaan met herstel, vinkt u het selectievakje aan links van een van de mappen die we in de laatste stap hebben genoemd, en klikt u vervolgens op Herstellen.
schijf boor scan resultaten venster met een aanwijzer naar het selectievakje van een map en de herstelknop

Stap 8 Kies in de pop-up die verschijnt een locatie op uw computer om de map op te slaan en klik vervolgens op OK om door te gaan met herstel.

Stap 9 Kopieer de bestanden of map naar Bibliotheek > Toepassingsondersteuning > MobileSync > Back-up. Als u klaar bent, kunt u nu uw iTunes-back-up herstellen met de gegevens die u zojuist hebt hersteld. Ga naar het volgende gedeelte van dit artikel voor de volledige gids.

Disk Drill Basic voor Mac (free versie) biedt niet aan free data herstel. U kunt echter zoveel bestanden bekijken als u wilt – en het scanproces van Disk Drill zal u laten weten of u uw bestanden daadwerkelijk kunt herstellen met doe-het-zelf software voor gegevensherstel.

Bestanden herstellen van iTunes-back-up

Als u het back-upbestand beschikbaar heeft, kunt u het eenvoudig herstellen met iTunes. Zorg ervoor dat u uw back-upbestand ergens op uw apparaat hebt, bij voorkeur in ~/Library/Application Support/MobileSync.

controleer itunes-back-up

Hoewel iTunes overal op je Mac gegevens kan herstellen, is MobileSync de standaardmap. Dit maakt het eenvoudig voor iTunes om de back-up te vinden. Om naar deze locatie te navigeren, gaat u naar het gedeelte iTunes-back-up vinden op Mac door te klikken op hier. Volg deze handleiding om een ​​back-up van iTunes te herstellen:

Stap 1Sluit uw iPhone, iPad of iPod aan op uw MacBook.

Stap 2Open iTunes door Finder> Toepassingen> iTunes te openen en te dubbelklikken op het pictogram.

itunes openen

Stap 3Klik op het pictogram van uw apparaat bovenaan het scherm (naast het muziekpictogram).

open apparaat

Stap 4Klik op de knop “Back-up herstellen …” onder het gedeelte “Back-ups”.

Back-up terugzetten

Stap 5Gebruik het vervolgkeuzemenu, zoek uw back-up in iTunes en klik vervolgens op de knop “Herstellen”.

selecteer back-up

Stap 6 Wacht tot uw apparaat opnieuw is opgestart en opnieuw met de computer is gesynchroniseerd. Zodra de synchronisatie is voltooid, kunt u uw zojuist herstelde apparaat veilig loskoppelen.

Conclusie

Of je nu iTunes (macOS Mojave en lager) of Finder (macOS Catalina en hoger) gebruikt om een ​​back-up van je Apple-apparaten te maken, deze handleiding werkt. De locatie van uw back-upmap blijft hetzelfde en het proces is grotendeels vergelijkbaar. Disk Drill zal ook werken voor Finder-back-ups net zo goed als iTunes-back-ups – zorg er wel voor dat je snel handelt, zodat je gegevens niet worden overschreven terwijl je je Mac blijft gebruiken.

0 Shares:
You May Also Like