Hoe verwijderde iMovie-projecten op Mac en iPhone te herstellen

Dus je iMovie-project is verdwenen… Als je eenmaal gekalmeerd bent en je bloeddruk hebt verlaagd, lees dan verder in dit artikel voor 6 verschillende manieren om een ​​verwijderd iMovie-project te herstellen.

Onze methoden omvatten het gebruik van free native apps op je Mac om een ​​eenvoudige restore uit te voeren, evenals het gebruik van een premium tool voor gegevensherstel voor een diepere scan en om corrupte en ontbrekende bestanden op iMovie te herstellen.

Voor elke methode hebben we eenvoudig te volgen stappen geschreven, vergezeld van screenshots. Of je nu per ongeluk iMovie-projecten hebt verwijderd, een schijf hebt geformatteerd of je bestanden op de een of andere manier hebt beschadigd, ten minste één van deze methoden zal werken.

Waar gaan verwijderde iMovie-projecten naartoe?

Het korte antwoord? Het hangt ervan af wat er tot nu toe mee is gedaan.

Hier is het lange antwoord. Verwijderde iMovie-projecten worden naar uw bibliotheek gekopieerd als gebeurtenissen met dezelfde bestandsnaam. Om toegang te krijgen, raadpleegt u: Methode #2: controleer uw iMovie-bibliotheek.

Als je die bestanden uit de Finder verwijdert, gaan ze naar de prullenbak – ze blijven daar totdat je besluit de prullenbak handmatig te legen of met de rechtermuisknop op het bestand te klikken en “Onmiddellijk verwijderen…” te kiezen.

Als je geen van beide hebt gedaan, kun je je iMovie-project gemakkelijk uit de prullenbak herstellen met Methode #4 Verwijder iMovie-projecten uit de prullenbak.

Als je je prullenbak hebt geleegd, leven ze in je schijf en wachten ze op toegang totdat ze worden overschreven door andere bestanden. Je kunt een geavanceerde tool voor gegevensherstel zoals Disk Drill gebruiken om een ​​dieper herstel uit te voeren dat zelfs werkt als je bestanden (of je hele schijf) beschadigd raken of geïnfecteerd raken door een virus – ga verder naar Methode #5 Herstel iMovie-projecten met behulp van Data Recovery Software (Disk Drill).

We hebben nog meer methoden die u kunt proberen, dus lees verder.

Methode #1 Probeer uw iMovie-project op uw Mac te vinden

Dit zijn de locaties waar iMovie-bestanden meestal worden opgeslagen of verzonden:

iMovie Back-upmap Filmmap Prullenbak

Als u uw bestanden daar niet kunt vinden, voert u een systeembrede zoekopdracht uit met Finder. Hier is hoe:

  Open Finder door op het pictogram in het dock te klikken. Druk op CMD + F om de geavanceerde zoekbalk te openen.
  zoekervenster met een overzicht dat de geavanceerde zoekbalk markeert
  Kies op dezelfde balk “Soort” voor de eerste eigenschap, “Other” voor de tweede eigenschap en typ “imovie” in het lege veld dat aan de rechterkant verschijnt. U kunt de resultaten verder filteren door op de vergrootglasknop in de rechterbovenhoek van het venster te klikken en uw bestandsnamen te typen. Zorg ervoor dat u de hele Mac zoekt, en niet alleen de map waarin u op CMD + F drukt (in mijn geval, ik ben in de map Films).
  Finder-venster met de resultaten van geavanceerd zoeken met iMovie-bestanden

  We raden u ten zeerste aan een back-up van uw iMovie-bestanden te maken door uw bibliotheken van de map Films naar een verwisselbare schijf te kopiëren.

Methode #2 Controleer uw iMovie-bibliotheek

De manier waarop iMovie projecten opslaat, is door een bibliotheekbestand te maken dat uw projecten en hun middelen bevat. Zelfs verwijderde projecten worden opgeslagen als gebeurtenissen in uw bibliotheken, en ze verschijnen terwijl u in iMovie werkt of als pakketbestanden in bibliotheekmappen. U kunt ze als volgt openen:

  Open Finder door op het pictogram in uw dock te klikken of door op CMD + Space te drukken en “Finder” te typen. Klik op “Go” in de menubalk en klik op “Home”.
  vinder ga-menu met een aanwijzer naar de thuismap
  Open de map Films.
  thuismap met een aanwijzer naar de filmmap
  Klik met de rechtermuisknop op “iMovie-bibliotheek” en klik op “Toon pakketinhoud”.
  klik met de rechtermuisknop op de iMovie-bibliotheek met de optie voor het tonen van de inhoud van het pakket gemarkeerd
  Zoek uw iMovie-project en zijn activa.
  venster van de pakketinhoud van een iMovie-bibliotheek

Methode #3 Scan uw map met iMovie-back-ups

iMovie maakt automatisch een back-up van gegevens terwijl u deze gebruikt. Het heeft een speciale back-upmap die vrij diep in uw bestandssysteem zit, maar we bekijken deze map voor map met schermafbeeldingen, zodat u niet verdwaalt.

iMovie-back-ups bevinden zich op dit adres:

/Users/”your user”/Library/Containers/iMovie/Data/Library/Caches/iMovie Backups

Er zijn twee manieren om er toegang toe te krijgen.

Gebruik “Ga naar map”

  Open Finder door op het pictogram in uw dock te klikken of door op CMD + Space te drukken en “Finder” te typen. Klik in de menubalk op Ga > Ga naar map…
  vinder ga-menu met een overzicht rond de ga naar map-optie
  Kopieer en plak het bovenstaande adres in de toegewezen ruimte in de pop-up.

  Zorg ervoor dat u “uw gebruiker” vervangt door uw werkelijke Mac-gebruikersprofielnaam. De mijne is bijvoorbeeld “Alex” – mijn bijnaam voor Alejandro, de Spaanse versie van Alexander.
  /Gebruikers/Alex/Bibliotheek/Containers/…/iMovie-back-ups

  Klik op Ga. U komt terecht in de map iMovie Backups waar u uw projecten en middelen kunt zoeken.ga naar map pop-up met een overzicht dat het mappadveld markeert en een aanwijzer naar de startknop

Ga handmatig door de mappen

  Open Finder> Ga (menubalk)> Bibliotheek.
  vinder ga menu met een aanwijzer naar de bibliotheekmap
  Zoek de map Containers en open deze.
  bibliotheekmap met een aanwijzer naar de map containers
  Zoek de map iMovie en open deze. Ik raad aan om de lijstweergave te gebruiken om het gemakkelijker te vinden.
  containers-map met een aanwijzer naar de iMovie-map
  Open in de map iMovie de map Gegevens > Bibliotheek > Caches. Hier wordt de map iMovie Backups opgeslagen.
  bibliotheekmap met een aanwijzer naar de cachemap en een overzicht rond het mappad

  Tip: U kunt uw pad volgen terwijl u door mappen bladert door op “Bekijken” in de menubalk te klikken en op “Toon padbalk” te klikken.

Methode #4 Verwijder iMovie-projecten uit de prullenbak

Bestanden in uw prullenbak blijven daar totdat u ze handmatig verwijdert of de prullenbak leegt.

  Open uw prullenbak met behulp van het pictogram op uw dock. Zoek uw bestand door door de inhoud te bladeren of gebruik de zoekfunctie in de rechterbovenhoek van het venster. Klik met de rechtermuisknop op het bestand en klik op Terugzetten.
  rechtsklikmenu in een iMovie-bibliotheek in de prullenbak met een aanwijzer naar de terugzetoptieAls u per ongeluk uw prullenbak hebt geleegd, bevinden uw bestanden zich nog steeds op uw schijf, klaar om te worden overschreven door nieuwe gegevens. Maak je in dit geval geen zorgen – je hebt nog steeds een kans om ze te herstellen. Lees verder.

Methode #5 Herstel iMovie-projecten met behulp van software voor gegevensherstel

Wanneer alles helemaal verkeerd is gegaan en je per ongeluk je schijf formatteert, je prullenbak leegmaakt – en je video’s verwijdert, of wordt geraakt door een vervelend virus dat je bestanden heeft beschadigd … is het tijd voor een robuustere oplossing.

Disk Drill is een geavanceerde tool voor gegevensherstel die wordt gebruikt door grote organisaties, forensische professionals en thuisgebruikers zoals jij en ik. U kunt het als volgt gebruiken om een ​​verwijderd iMovie-project te herstellen:

  Downloaden en installeer Disk Drill free van de Cleverfiles-website. Sluit een ander opslagapparaat aan (zoals een USB-stick) – ik zal je later vertellen waarom. Open Disk Drill door te dubbelklikken op het pictogram in de map Programma’s.
  toepassingenvenster met een aanwijzer naar de schijfboor-app
  Kies het station of de partitie waar u uw iMovie-project voor het laatst hebt gezien. Voor dit voorbeeld gebruiken we de instelling “Alle scanmethoden”. Klik op ‘Zoeken naar verloren gegevens’.
  schijf boorvenster met herstelbare schijven met een aanwijzer naar de knop Zoeken naar verloren gegevens
  Wacht tot Disk Drill het scanproces voltooit en klik dan op “Bekijk gevonden items” in de rechterbenedenhoek.
  schijf boorvenster dat het scanproces toont en met een aanwijzer naar de knop voor het beoordelen van gevonden items
  Disk Drill zal de gevonden bestanden onthullen. Als u de naam van uw bestand weet, kunt u proberen de resultaten op naam te filteren met behulp van de zoekbalk in de rechterbovenhoek.
  schijf boorvenster met de scanresultaten met een omtrek rond de zoekbalk
  Beweeg uw muisaanwijzer over de ruimte naast uw bestand om een ​​oogknop weer te geven, waarmee u een voorbeeld van het bestand kunt bekijken.
  schijf boor gescand bestand met de muisaanwijzer boven de voorbeeld oogknop
  Als u klaar bent met het bekijken van een voorbeeld van uw bestanden, klikt u op de knop “Herstellen” in de rechterbenedenhoek van het venster. Kies een doelmap die verschilt van degene die u herstelt – dit is om te voorkomen dat gegevens worden overschreven. Ben je nu niet blij dat ik je heb gezegd een apart opslagapparaat aan te sluiten?
  pop-up voor schijfoefening voor het kiezen van een herstelbestemmingsmap
  Zodra u op “OK” klikt, gefeliciteerd! U krijgt uw bestanden teruggezet op hun oorspronkelijke plaats.

Disk Drill voor Mac biedt geen free gegevensherstel biedt echter onbeperkte voorbeelden – dit is een geweldige functie om erachter te komen of uw bestanden zelfs door software kunnen worden hersteld voordat u probeert gegevensherstel uit te voeren (wat verdere schade aan een schijf kan veroorzaken als dat niet het geval is).

Methode #6 iMovie-bestanden herstellen met Time Machine

Time Machine is een free native Mac-app waarmee je bestanden kunt back-uppen en herstellen. Als je Time Machine hebt ingesteld voordat je je iMovie-project kwijtraakt, ga dan naar Hoe u uw iMovie-back-ups kunt herstellen met Time Machine. Als je dat nog niet hebt gedaan, kun je het beste nu beginnen!

Een back-up maken van uw iMovie-projecten met Time Machine

  Open Time Machine door te dubbelklikken op het pictogram in de map Programma’s of door Spotlight Search (CMD + Space) te gebruiken.
  spotlight zoekresultaten voor tijdmachine
  Vink het vakje aan naast “Automatisch een back-up maken” en klik op “Selecteer back-upschijf …”
  tijdmachine-venster met een overzicht rond de knop voor de selectie van een back-upschijf en het selectievakje voor automatische back-up
  Selecteer de schijf waar u uw back-ups wilt opslaan en bevestig.

Hoe u uw iMovie-back-ups kunt herstellen met Time Machine

  Open Time Machine door te dubbelklikken op het pictogram in de map Programma’s of door Spotlight Search (CMD + Space) te gebruiken. Kies de schijf die uw back-up bevat. Blader door de snapshots door op de pijlen aan de rechterkant te klikken en klik op ‘Herstellen’.
  tijdmachine-sessie met verwijzingen naar de herstelknop en de schuifknoppen voor snapshots

Hoe verwijderde iMovie-projecten op iPhone te herstellen

Net als voor de Mac worden iMovie-projecten opgeslagen in het bestandssysteem van de iPhone als activa in iMovie-bibliotheken. Disk Drill werkt voor de iPhone (en Android-apparaten) op dezelfde manier als met Macs, en het staat op onze lijst met de beste iPhone-herstelsoftware.

Hier leest u hoe u Disk Drill kunt gebruiken om verwijderde iMovie-projecten op uw iPhone te herstellen:

  Verbind je iPhone met je Mac. Open Disk Drill door te dubbelklikken op het pictogram in de map Programma’s of door Spotlight Search (CMD + spatie) te gebruiken. Selecteer uw apparaat en klik op ‘Zoeken naar verloren gegevens’.
  schijf boorvenster met herstelbare mobiele apparaten met een aanwijzer naar de knop Zoeken naar verloren gegevens
  Wacht tot Disk Drill zijn scan voltooit.
  schijfboorvenster met iPhone-scanproces
  Selecteer de gegevens die u wilt herstellen en klik op “Herstellen”.
  schijf boorvenster met iPhone-scanresultaten met een aanwijzer naar de herstelknop
  Selecteer de doelmap voor uw herstelde bestanden.
  schijf boor pop-up waar u de herstelbestemmingsmap kunt selecteren

FAQ

Ja, iMovie slaat automatisch op in de map iMovie Backups terwijl je de app gebruikt. Het is echter beter om je bibliotheken altijd naar een apart opslagapparaat te kopiëren of systeembrede back-uptools zoals Time Machine of Disk Drill te gebruiken.

Voor dit artikel hebben we een paar manieren bedacht om onze machine te scannen op iMovie-projecten (zelfs verwijderde). Samenvattend kunnen we: De geavanceerde zoekfunctie van de Finder gebruiken (Finder > CMD + F) Door iMovie-bibliotheken bladeren (Finder > Go > Home > Movies > Klik met de rechtermuisknop op een iMovie-bibliotheek > Show Package Contents) Blader door de map iMovie Backups (Finder > Go > Bibliotheek > Containers > iMovie > Cache) Gebruik software voor gegevensherstel zoals Disk Drill om een ​​diepere scan van onze schijven uit te voeren

iMovie-projecten worden opgeslagen in hun respectievelijke bibliotheken in uw Movies-map (Finder > Go > Home > Movies).

Conclusie

iMovie-projecten vergen doorgaans enige opzettelijke inspanning om voor altijd te verdwijnen – maar om aan de veilige kant te blijven, slaat u kopieën van uw bibliotheken op een verwijderbaar opslagapparaat op.

0 Shares:
You May Also Like