Hoe verwijderde iMessages te herstellen die op uw Mac zijn verloren

iMessage is een van de meest populaire manieren waarop we met anderen communiceren op onze Macs en met een goede reden. Het is ingebouwd in het besturingssysteem en biedt aantrekkelijke functies waardoor het opvalt en naar mijn mening is het een van de beste berichten-apps die je kunt gebruiken.

Soms verwijderen we per ongeluk een iMessage-thread, of we kunnen onze iMessages zo instellen dat ze na verloop van tijd automatisch worden verwijderd. Een iMessage-gesprek verliezen met iemand van wie we houden, of als het belangrijke informatie bevat, kan frustrerend zijn.

Gelukkig zijn er meerdere manieren om verwijderde iMessage verloren op Mac te herstellen, en we gaan in dit artikel naar enkele van de beste kijken.

Probeer verwijderde iMessages te vinden

iphone 11 imessage-app

Voordat we kijken naar het herstellen van verwijderde iMessages, wil je gewoon nog een van je Apple-apparaten pakken en kijken of ze er zijn.

De meeste Apple-gebruikers hebben een iPhone en uw berichten worden standaard gesynchroniseerd tussen uw andere Apple-apparaten. Ze worden echter niet van al uw apparaten verwijderd als u berichten op een van hen verwijdert.

Dit betekent dat als je een iMessage-thread van je Mac hebt verwijderd, je de per ongeluk verwijderde iMessages nog steeds kunt vinden door je iPhone te controleren.

Als je Berichten in de cloud hebt ingeschakeld, wordt een bericht op je Mac ook verwijderd op je andere apparaten. Houd er rekening mee dat dit standaard is uitgeschakeld, en als je er meer over wilt lezen, kun je dit doen door naar hier.

Waar worden iMessages opgeslagen op Mac?

iMessages worden opgeslagen in de Berichten-app die is geïnstalleerd als onderdeel van macOS. Ze worden lokaal opgeslagen en hebben geen internetverbinding nodig, dus als u naar een iMessage-gesprek wilt verwijzen, kunt u dit doen zonder internet.

Als u het werkelijke pad wilt weten waar uw berichten zijn opgeslagen, kunt u dit bereiken door de onderstaande stappen te volgen. Hierdoor kunnen we ons iMessage-archief vinden en kunnen we proberen iMessages op deze manier te herstellen.

Stap 1. Start Finder. Zoek in de navigatiebalk “Go” en zoek vervolgens in het contextmenu “Ga naar map …” en selecteer die optie. Hierdoor kunnen we naar de locatie gaan waar onze iMessages op onze mac zijn opgeslagen.

vinder berichten vinden

Stap 2. Zoek naar de Go-optie bovenaan en typ ~Bibliotheek.

zoeken in de vinder

Stap 3. Zoek naar de map met de naam Berichten en open deze.

map berichten in Finder

Eenmaal in de map Berichten kunt u uw bijlagen bekijken door op de map Bijlagen te klikken. Hiermee kunt u alle foto’s bekijken die zijn verzonden tussen u en alle anderen met wie u gesprekken hebt gevoerd.

Uw berichten worden opgeslagen in de map Berichten als chat.db-bestanden, die worden gebruikt door de Berichten-app. U kunt deze chat.db-bestanden openen met TextEdit waarmee u uw iMessage-geschiedenis kunt bekijken.

Een deel van de informatie die erin is opgeslagen, kan worden gelezen, maar veel ervan is onleesbaar omdat het alleen zou moeten worden gelezen door de ingebouwde Berichten-client.

Hoe verwijderde iMesages op Mac te herstellen

Als uw iMessages niet op uw andere Apple-apparaten staan ​​en u kunt ze niet vinden, dan is het tijd om te kijken hoe u verwijderde iMessages kunt herstellen. Een van deze methoden houdt in dat je al een back-up van je Mac hebt. Anderen zullen u toestaan ​​​​om verwijderde iMessages terug te krijgen zonder voorafgaande back-up.

Als u merkt dat u geen iMessage-thread op uw Mac kunt vinden, kunt u het beste meteen stoppen met het gebruik van uw computer, aangezien de berichten er nog zijn, maar niet voor u zichtbaar zijn. Als u uw computer blijft gebruiken, kan deze de iMessages die u probeert te herstellen, overschrijven.

Methode 1: iMessages herstellen met behulp van software voor gegevensherstel

We gaan Disk Drill gebruiken zoals ik het eerder heb gebruikt om foto’s te herstellen en het heeft goed werk geleverd bij het vinden en herstellen ervan.

Disk Drill is een softwareprogramma voor gegevensherstel waarmee we permanent verwijderde iMessages kunnen herstellen, zelfs nadat ze van onze Mac zijn verwijderd of als we geen back-up hebben. De iMessages zijn er nog steeds, maar we kunnen ze gewoon niet zien.

Om iMessages te herstellen met software voor gegevensherstel:

  Download en installeer Disk Drill voor uw computer. Start een scan door Opslagapparaten te selecteren en zoek vervolgens naar uw harde schijf. Houd er rekening mee dat Disk Drill ook externe harde schijven en andere apparaten kan scannen.opslagapparaat selecteren in schijfoefening
  Wacht tot het scanproces is voltooid. Dit proces duurt niet lang, maar hangt af van hoeveel gegevens je op je Mac hebt.schijf boor scan scherm
  Nadat de scan is voltooid, krijg je een scherm te zien met alle gegevens die Disk Drill kon herstellen. Ik navigeerde naar gegarandeerd herstel en zocht vervolgens naar Berichten en kon de verwijderde iMessages op Mac vinden en dit zijn degenen die ik wil herstellen. Kies een bestemming om de verwijderde iMessages naar terug te zetten en klik vervolgens op Herstellen. Hierdoor kan ik het verwijderen van iMessages ongedaan maken en ze terughalen, zelfs nadat ze zijn verwijderd.verwijderde berichten herstellen in schijfoefening
  Nadat u op Herstellen hebt geklikt, wordt u begroet door een bevestigingsbericht dat u laat weten dat het herstel is gelukt.

herstel succes bericht

Methode 2: Time Machine-back-up

Elke Mac wordt geleverd met een ingebouwde back-upassistent genaamd Time Machine. Hiermee worden back-ups gemaakt van alles op je Mac en kun je oude iMessages herstellen als je er per ongeluk een verwijdert en deze weer nodig hebt.

Time Machine maakt back-ups van je Mac met 24-uurs back-ups, dagelijkse back-ups in de loop van de afgelopen maand en wekelijkse back-ups voor alle voorgaande maanden. Dit betekent dat u tot op het uur kunt gaan als het gaat om het herstellen van verloren iMessages.

Naar mijn mening is dit een van de beste manieren om je iMessages-geschiedenis op je Mac te bekijken en ze vervolgens te herstellen als er iets gebeurt. Herstellen van een Time Machine-back-up is eenvoudig en gemakkelijk te doen.

  Sluit uw externe harde schijf aan waarmee u een back-up van uw Mac maakt. Start Time Machine. Je hebt dan de mogelijkheid om rechtsonder te scrollen en een datum te selecteren waarnaar je je Mac wilt herstellen.herstellen met tijdmachine
  Nadat u de datum hebt gevonden waarop u denkt dat u de verwijderde iMessages voor het laatst had, klikt u op Herstellen en uw Mac toont alle gegevens zoals op die dag.

U moet Time Machine hebben ingesteld voordat u merkte dat de iMessages niet meer in de Berichten-app stonden. Als je het niet hebt ingesteld, raad ik je aan het in te stellen voor functiegegevensherstel, omdat dit de beste methode is om per ongeluk verwijderde iMessages te herstellen. Je hebt hiervoor een externe harde schijf nodig die zowel goedkoop als gemakkelijk te vinden is.

Methode 3: iMessages herstellen met uw iPhone

Onze Macs maken geen back-up naar iCloud zoals andere iOS-apparaten. Hierdoor is het herstellen van een iCloud-back-up om verwijderde iMessages op te halen geen optie.

Heb je echter een iPhone, dan wordt er een back-up van je berichten gemaakt via iCloud en worden er back-ups gemaakt en kunnen we op deze manier oude iMessages herstellen.

Hierdoor kunnen we de iMessages herstellen als je ze van je Mac hebt verwijderd omdat ze op een andere locatie zijn opgeslagen.

Pak je iPhone en volg de onderstaande stappen om de verwijderde iMessages te herstellen.

  Maak een back-up van uw iPhone voordat u doorgaat om te herstellen van een iCloud-back-up. We moeten onze iPhone als nieuw instellen om toegang te krijgen tot de functie voor het herstellen van iMessages vanuit iCloud. Apple heeft een ondersteuningsartikel waarin wordt uitgelegd hoe u een back-up van uw iPhone kunt maken hier.nu backuppen
  Reset je iPhone naar de fabrieksinstellingen. Ga naar Instellingen > Algemeen > Reset > Wis alle inhoud en instellingen om de reset te starten. Je iPhone wordt dan gereset en je wordt begroet door het installatiescherm zodra het proces is voltooid.iPhone terugzetten naar fabrieksinstellingen in instellingen
  Nu moet u het installatieproces doorlopen. U wordt begroet door een scherm met de vraag of u gegevens wilt herstellen en u wilt kiezen voor Herstellen vanuit een iCloud-back-up. Zoek naar een back-up die rond de datum was waarop u zich voor het laatst herinnert dat u de iMessages had. Laat het herstel voltooien en kijk of de iMessages daar zijn.

Dat is het! Als de berichten van onze Mac zijn verwijderd, kunnen we onze iPhone gebruiken om ze terug te krijgen.

Conclusie

Het verliezen van iMessages op je Mac kan frustrerend zijn, maar er zijn veel manieren om ze te herstellen, zoals hierboven te zien is. Het beste is om een ​​externe harde schijf te hebben en een back-up van uw computer te maken of iCloud op uw iPhone te gebruiken om ervoor te zorgen dat uw iMessages altijd worden opgeslagen.

Je kunt echter zien dat er, zelfs als je geen back-up had, manieren zijn om verwijderde iMessages te herstellen en ze terug op je Mac te krijgen.

0 Shares:
You May Also Like