Hoe verwijderde GoPro-bestanden op Mac te herstellen: 9 eenvoudige stappen

Kun je je bestanden niet vinden op je GoPro? Stop onmiddellijk met het gebruik ervan om te voorkomen dat er gegevens worden overschreven. Je gegevens bestaan ​​nog steeds in het bestandssysteem op de geheugenkaart van je GoPro en er is een manier waarop we ze kunnen extraheren. In dit artikel leiden we je stap voor stap door GoPro-bestandsherstel. We zullen ook een beetje praten over enkele “minimale” technische details over GoPro-geheugenkaarten, en proberen vast te stellen wat het gegevensverlies zou kunnen hebben veroorzaakt.

Welke formaten gebruiken GoPro-camera’s?

GoPro gebruikt in totaal 4 bestandsindelingen: MP4, HVEC, THM en LRV. De eerste twee zijn de formaten die GoPro voornamelijk gebruikt voor het opnemen van beeldmateriaal, terwijl de andere twee “ondersteunende” formaten zijn. Het is een goed idee om vertrouwd te raken met deze formaten als je vaak GoPro-beelden opneemt.

Formaat Samenvatting
MP4 (MPEG-4) MP4 is een van de twee bestandsextensies die GoPro voornamelijk voor video’s gebruikt. MP4-video’s zijn beelden die zijn opgenomen in AVC-indeling (Advanced Video Coding) met behulp van een h.264-codec. De meeste oudere GoPro HERO-modellen gebruiken MP4.
HEVC (High Efficiency Video Codering) HEVC is de andere bestandsextensie die GoPro gebruikt voor video’s. GoPro HERO6 Black gebruikt HEVC en met de modellen die volgden, konden gebruikers kiezen tussen HEVC en h.264. HVEC biedt de beste kwaliteit (maar neemt ook meer ruimte in beslag).
THM (miniatuur) THM zijn de kleine (160×120 pixels) beeldbestanden die je GoPro gebruikt als statische voorbeelden voor opgeslagen video’s. Het is niet zo belangrijk voor gegevensherstel.
LRV (video met lage resolutie) LRV-bestanden zijn in feite MP4-bestanden met een lage resolutie die uw GoPro gebruikt om een ​​voorbeeld van beeldmateriaal op het LCD-scherm te bekijken. Deze bestanden zijn ook niet essentieel voor gegevensherstel (maar het is leuk om te weten).

Belangrijkste oorzaken van gegevensverlies door GoPro-camera’s

Oudere GoPro-modellen gebruikten standaard SD-kaarten, terwijl nieuwere modellen microSD-kaarten gebruiken, waaronder SDHC en SDXC. Deze geheugenkaarten zijn robuuste flash-opslagstations, en de nieuwere zijn behoorlijk robuust, maar ze zijn nog steeds vatbaar voor zowel logische als fysieke schade – beide gevallen kunnen leiden tot gegevensverlies. Lees meer over de veelvoorkomende problemen waarmee GoPro-gebruikers worden geconfronteerd en kijk of u uw eigen situatie kunt identificeren:

Per ongeluk verwijderen. Het is gemakkelijk om per ongeluk uw bestanden op uw GoPro of op uw Mac te verwijderen terwijl u gegevens overdraagt. Gelukkig zijn die gegevens nog steeds aanwezig in het bestandssysteem, maar ze worden overschreven als er nieuwe gegevens op de schijf worden geschreven. Opmaak. Het formatteren van een GoPro-geheugenkaart is een geweldige manier om het schoon te maken, maar het proces wist de opslagschijf volledig. De situatie is vergelijkbaar met verwijderen – de gegevens zijn nog steeds intact in het bestandssysteem, maar wachten om te worden overschreven. Virusinfectie. Virusinfecties kunnen bestanden verwijderen en beschadigen, en kunnen zelfs hele schijven beschadigen. Corruptie kan uw bestanden (of schijf) ontoegankelijk maken. Stroomuitval. Als uw stroom uitvalt terwijl u gegevens leest of schrijft naar uw GoPro SD-kaart, kan dit leiden tot gegevens- of schijfbeschadiging. Onjuist uitwerpen. Net als bij stroomuitval, kan onjuist uitwerpen de lees- en schrijfprocessen die uw GoPro SD-kaart op de achtergrond uitvoert, onderbreken. Zorg ervoor dat u op de uitwerpknop drukt voordat u uw schijven loskoppelt! Vergrendelde SD-kaart. Het kan ook zijn dat je gegevens gewoon niet toegankelijk zijn omdat je SD-kaart is vergrendeld. Controleer de bovenrand aan de zijkant van uw kaart op een schakelaar. Lichamelijke schade. Als de SD-kaart van je GoPro fysiek beschadigd is (bijvoorbeeld hitteschade door blootstelling aan hoge temperaturen, breuk, waterschade), kan dit corruptie en gegevensverlies veroorzaken. Helaas kan je het erger maken als je het zelf probeert te repareren. U moet het naar een professioneel gegevensherstelcentrum sturen dat over de juiste tools, faciliteiten en specialisten beschikt om uw geheugenkaart te behandelen.

Hoe verwijderde GoPro-bestanden op een Mac te herstellen

Om je bestanden te herstellen, moet je je geheugenkaart loskoppelen van je GoPro en een kaartlezer gebruiken om hem op je Mac aan te sluiten. Vervolgens kunt u software voor gegevensherstel gebruiken om het te scannen. We zullen dit proces demonstreren met behulp van een tool genaamd Disk Drilleen Mac- (en Windows)-app die vaak op deze site wordt genoemd dankzij de hoge herstelsnelheid en gebruiksvriendelijke interface.

Het is een geweldig hulpmiddel als je een verwijderde GoPro-video wilt herstellen, omdat je het vooraf kunt bekijken met de ingebouwde speler van Disk Drill. We zullen dit hieronder demonstreren. Het ondersteunt ook officieel de meeste bekende bestandstypen – we hebben het met succes getest met MP4- en HEVC GoPro-bestanden en zelfs RAW-bestanden van onze DSLR-testapparaten. Om Disk Drill te gebruiken om verwijderde GoPro-bestanden te herstellen, doe je het volgende:

Stap 1. Zorg ervoor dat uw geheugenkaart veilig is aangesloten op uw Mac via een USB-kaartlezer.

Stap 2. Downloaden en installeer Disk Drill.

Stap 3. Open Finder > Toepassingen en dubbelklik vervolgens op het Disk Drill-pictogram om het te starten.
Disk Drill icoon in de Finder Applications map

Stap 4. Selecteer uw SD-kaart uit de lijst (deze kan verschijnen als “Generic Storage Device” afhankelijk van uw kaartlezer). Selecteer de schijf in plaats van het volume voor een meer diepgaande scan. Klik vervolgens op ‘Zoeken naar verloren gegevens’.
Disk Drill schijf selectie scherm

Stap 5. Disk Drill zal nu je geheugenkaart scannen. Wacht tot het proces is voltooid en klik vervolgens op ‘Gevonden items bekijken’.
Disk Drill scanscherm

Stap 6. Je wordt begroet met een lijst van de bestanden die Disk Drill gevonden heeft. U kunt door specifieke bestanden en bestandstypen bladeren (bijvoorbeeld MP4-videobestanden) – gebruik de zoekbalk in de rechterbovenhoek van het venster, evenals de zijbalk met bestandstypen aan de linkerkant om uw zoekopdracht te verfijnen.
Disk Drill zoekbalk en bestandstype zijbalk

Stap 7. Bekijk een voorbeeld van uw bestanden door uw muisaanwijzer naast hun bestandsnamen te plaatsen en op de oogknop te klikken die verschijnt. Het werkt zelfs met MP4- en HEVC-bestanden. Voordat je verwijderde GoPro-video’s herstelt, kun je ze eerst bekijken om er zeker van te zijn dat ze intact zijn.
Disk Drill GoPro video preview demonstratie

Stap 8. Selecteer de bestanden die u wilt herstellen door de selectievakjes in de meest linkse kolom aan te vinken. Klik vervolgens op “Herstellen” in de rechterbenedenhoek van het venster.
Selectievakjes voor Disk Drill-bestanden

Stap 9. Kies een map op je computer waar Disk Drill je herstelde bestanden zal opslaan. Klik vervolgens op “OK”.
Dialoogvenster Disk Drill opslaan bestand

Disk Drill Basic voor Mac biedt niet: free gegevensherstel, maar u kunt een voorbeeld van zoveel bestanden bekijken als u wilt (geeft het succespercentage van het herstel aan) en de andere gegevensbeheertools van Disk Drill gebruiken voor free.

0 Shares:
You May Also Like