Hoe verwijderde GarageBand-projecten op een Mac te herstellen (een eenvoudig…

GarageBand is een krachtige suite voor audioproductie waarmee Mac-gebruikers muziek kunnen maken, met een reeks functies die wedijveren met sommige van de premiumproducten op de markt. Avid-enthousiastelingen steken doorgaans veel werk in hun projecten, wat per ongeluk verwijderde GarageBand-projecten veel pijnlijker kan maken. Gelukkig is het soms mogelijk om verwijderde GarageBand-bestanden te herstellen met een beetje kennis van hoe macOS werkt en met de juiste tools.

Waar worden GarageBand-bestanden opgeslagen?

GarageBand splitst zijn bestanden op twee plaatsen, een voor uw projectbestanden en een voor uw instrumenten, lessen en andere soortgelijke middelen. Het vinden van uw projecten is eenvoudig: ga gewoon naar Home -> Muziek en u zou een GarageBand-map moeten zien. Open het en je ziet al je GarageBand-projectbestanden op één plek.

garageband-map in Finder

U kunt uw instrumenten en lessen ook vinden door naar Computer -> Macintosh HD -> Bibliotheek -> Toepassingsondersteuning -> GarageBand te gaan. Je ziet je instrumenten en lessen hier in aparte mappen. Als u die map niet kunt bereiken, moet u mogelijk de optie inschakelen om bibliotheekmappen weer te geven. Om dat te doen, open Finder, druk vervolgens op Command + J om View Options te openen en zorg ervoor dat Show Library Folder is ingeschakeld.

garageband-bibliotheek op mac

GarageBand-bestanden zoeken en herstellen op een Mac

Als je GarageBand-track is verdwenen, kun je een van deze methoden proberen om je bestanden terug te krijgen.

Methode 1: map Recente

De map Recents wordt vaak genegeerd, zelfs door ervaren Mac-gebruikers, maar het kan soms erg handig zijn bij het vinden van verloren bestanden, waaronder GarageBand-bestanden. Open het gewoon en kijk of uw project daar ergens staat. Als je zojuist je GarageBand-bestanden naar een andere locatie hebt overgebracht, maar ze niet daadwerkelijk hebt verwijderd, zou je er nog steeds toegang toe moeten kunnen krijgen vanuit Recent.

recente bestanden op mac

Methode 2: Automatisch opslaan

Als GarageBand crasht, kan dit leiden tot een beschadigd project. Dit kan fataal zijn zonder enige back-up, maar u kunt mogelijk terugkeren naar een eerdere versie die automatisch door GarageBand zelf is opgeslagen. Om dit te doen:

  Ga naar de map waar uw project zich bevindt (raadpleeg de stappen in het eerste gedeelte van het artikel).garageband-map op mac
  Klik met de rechtermuisknop op uw project en klik op Toon pakketinhoud.toon pakketinhoud op mac
  Ga in het nieuwe venster naar Media en pak alle bestanden met de extensie .aif uit naar een andere locatie..aif-bestanden op mac
  Start GarageBand (indien nog niet actief) en probeer de bestanden die u zojuist hebt uitgepakt in een nieuw project te importeren.

Methode 3: Disk Drill

Disk Drill is een handig hulpmiddel voor het herstellen van bestanden die u bent kwijtgeraakt, of dit nu te wijten is aan uw eigen fout of aan software-/hardwareproblemen. Het is gebaseerd op het feit dat “verwijderd” vaak niet fysiek van uw harde schijf wordt gewist, maar eerder als leeg wordt gemarkeerd, zodat andere toepassingen erover kunnen schrijven. Met een beetje geluk kunt u waarschijnlijk de meeste, zo niet alle, verloren GarageBand-projectbestanden terugkrijgen.

  Start Disk Drill. Selecteer de schijf die je hebt gebruikt om je GarageBand-projecten op te slaan uit de lijst aan de rechterkant. Selecteer Alle herstelmethoden en wacht tot de scan is voltooid.herstel garageband-project met schijfboor
  Blader door de lijst met resultaten. U kunt uw zoekopdracht verfijnen: Controleer onder Gebruikers -> -> Muziek -> GarageBand. Gebruik de zoekbalk in de rechterbovenhoek om te filteren op de .band- en .aif-extensies – dit zijn de twee GarageBand-bestandsindelingen die de toepassing voornamelijk gebruikt.

  vind garageband-projectZorg ervoor dat u een aparte schijf selecteert voor herstel! Opslaan op dezelfde schijf brengt het risico van extra gegevensverlies met zich mee doordat uw bestanden worden overschreven.

herstel garageband-project met schijfboor

Veelvoorkomende problemen met GarageBand-bestanden die leiden tot gegevensverlies

Als u het risico wilt minimaliseren dat u per ongeluk uw GarageBand-bestanden kwijtraakt, moet u deze veelvoorkomende fouten vermijden.

📏 Projectbestanden te groot laten worden

GarageBand heeft de neiging om zijn projectbestanden ernstig op te blazen als u uw werk niet organiseert. Zorg ervoor dat u alles verwijdert dat u niet regelmatig in het project gebruikt. Op een gegeven moment kunnen bestanden zo groot worden dat GarageBand onverwacht stopt, wat kan leiden tot beschadigde opslagen.

📆 Verouderde softwareversie

GarageBand wordt regelmatig bijgewerkt om problemen op te lossen en de bruikbaarheid te verbeteren. In sommige gevallen kunnen de problemen die door een update worden verholpen, verband houden met gegevenscorruptie. Als u uw exemplaar van GarageBand up-to-date houdt, zorgt u ervoor dat u geen fouten krijgt die uw gegevens vernietigen.

🗃️ Verwarring met bestandsindelingen

Opslaan in de verkeerde indeling of het importeren van bestanden in een onjuiste indeling kan een GarageBand-project af en toe in een beschadigde staat brengen. Het komt zelden voor, maar het kan nog steeds af en toe gebeuren, waardoor het belangrijk is om aandacht te besteden aan hoe u elk bestand met betrekking tot uw project importeert en opslaat. Als de audiobestanden van je GarageBand niet worden gevonden, zorg er dan voor dat je ze in de juiste indeling hebt opgeslagen.

🤷🏻‍♂️ Gebruikersfout

En natuurlijk komt het soms neer op een gebruikersfout. Het verwijderen van bestanden door onvoorzichtigheid overkomt iedereen – misschien ook vaker dan je zou denken. Wanhoop niet als het je overkomt, en onthoud dat er hulpmiddelen zijn die je kunnen helpen dat probleem op te lossen.

Conclusie

Weten hoe je verwijderde GarageBang-projecten kunt herstellen, is een vaardigheid die je hopelijk nooit zult hoeven gebruiken. Maar als het zover komt, wees gerust dat er meerdere dingen zijn die u kunt proberen voordat u de hoop opgeeft.

0 Shares:
You May Also Like