Hoe verwijderde bladwijzers van Google Chrome op een Mac te herstellen

Recover emptied trash on Mac

Ontbrekende bladwijzers in Google Chrome? Het gebeurt vaak… En om verschillende redenen. Maar zolang u snel handelt, zou u bladwijzers in Chrome met uw Mac moeten kunnen herstellen. Dit artikel bevat alle informatie die u nodig hebt om erachter te komen wat er precies met uw bladwijzers is gebeurd, evenals de snelle oplossingen die u voor elk geval kunt proberen.

We bieden ook stapsgewijze instructies voor het herstellen van Chrome-bladwijzers op Mac, zelfs als de benodigde bestanden beschadigd zijn geraakt of per ongeluk zijn verwijderd. Lees verder.

Waarom bladwijzers kunnen verdwijnen uit Google Chrome

Er zijn een paar boosdoeners die verantwoordelijk kunnen zijn voor verloren bladwijzers in Chrome, variërend van gebruikersfouten tot logische schade. Analyseer ze hieronder om te bepalen wat u vervolgens moet doen om bladwijzers terug te krijgen in Chrome.

Per ongeluk verwijderen (Bookmark Manager). Per ongeluk verwijderd uit Chrome’s bladwijzerbeheer. Gelukkig heeft het een functie voor ongedaan maken, dus probeer (CMD + Z) te raken met Bookmark Manager open. U kunt deze toetsencombinatie ook gebruiken om een ​​verwijderde bladwijzermap in Chrome te herstellen. Synchronisatie problemen. Mogelijk hebt u de synchronisatiefunctie niet geactiveerd voor uw Google Chrome-account, waardoor uw bladwijzers niet op andere computers worden weergegeven. Klik rechts van de adresbalk van Chrome op uw gebruikerspictogram > “Synchronisatie inschakelen …” Verkeerd account. Ben je ingelogd op het juiste account? Bladwijzers worden opgeslagen op het account dat is aangemeld bij Google Chrome. Dus misschien zijn uw bladwijzers niet uit Chrome verdwenen, maar onder een ander account. Per ongeluk verwijderen (Finder). Google Chrome-bladwijzers worden opgeslagen als bestanden “Bookmarks” en “Bookmarks.bak” in Finder. Als u ze verwijdert of uit hun oorspronkelijke map verwijdert, verdwijnen uw bladwijzers. Meer hierover in de volgende sectie.

Waar worden Chrome-bladwijzers opgeslagen op Mac?

Zoals we in het laatste gedeelte kort hebben besproken, worden Google Chrome-bladwijzers opgeslagen als bestanden met de naam “Bookmarks” en “Bookmarks.bak” op uw Mac. Als deze bestanden worden verwijderd of gefragmenteerd, werken uw bladwijzers niet goed.

Om de Chrome-bladwijzerlocatie op Mac te vinden, start u Chrome en typt u “chrome://version/” in de adresbalk zonder de aanhalingstekens. Druk op terugkeer. U vindt het exacte pad naar de locatie van uw bladwijzerbestanden naast “Profielpad”, dat u in de Ga naar map-functie van de Finder kunt plakken.

Houd er rekening mee dat chrome://version/ informatie weergeeft over het account waarmee u momenteel bent aangemeld bij Chrome. Als je de bladwijzers die je zoekt niet kunt vinden, controleer dan of je bent ingelogd op het juiste account.

Profielpad in de Google Chrome-browser

Hoe verwijderde Chrome-bladwijzers op een Mac te herstellen

Als u de Chrome-bladwijzerbestanden niet kunt vinden in het pad dat we in de laatste sectie hebben gekopieerd en geplakt, zijn ze mogelijk verwijderd. Gelukkig bevinden die gegevens zich nog steeds op uw systeemstation – het is alleen gemarkeerd om te worden overschreven door nieuwe bestanden.

Er zijn twee manieren waarop we verwijderde bladwijzers in Chrome kunnen herstellen: (1) een eerdere versie herstellen vanaf een back-up, of (2) een speciaal hulpmiddel gebruiken om de gegevens uit het bestandssysteem van uw schijf te extraheren. We zullen beide methoden proberen om verwijderde bladwijzers in Chrome te herstellen met een Mac.

Optie A: Herstel verwijderde Chrome-bladwijzers van een Time Machine-back-up

Time Machine is een krachtige back-uptool die bij macOS wordt geïnstalleerd. Het kan “snapshots” van eerdere versies van bestanden en mappen opslaan die gemakkelijk vanaf elke plek op uw Mac kunnen worden hersteld. Hoe bladwijzers in Chrome te herstellen met Time Machine? We kunnen de snapshot-functie gebruiken om een ​​eerdere versie van de map “Profielpad” te vinden en bladwijzers van die versie te herstellen.

Time Machine is iets dat je van tevoren moet inschakelen. In dit gedeelte wordt ervan uitgegaan dat u Time Machine al hebt ingesteld en dat u back-ups hebt die u kunt herstellen. Als je dat nog niet hebt gedaan, ga dan naar Optie B.

Stap 1. Open Systeemvoorkeuren > Time Machine.
Time Machine-pictogram in het venster Systeemvoorkeuren

Stap 2. Zorg ervoor dat het selectievakje naast “Toon Time Machine in menubalk” is aangevinkt en sluit vervolgens het venster.
Venster met Time Machine-instellingen

Stap 3. Start Google Chrome (Finder> Toepassingen> Google Chrome) en ga vervolgens naar het volgende adres: chrome://version/ Kopieer het pad naast “Profielpad”.
Profielpad in de Google Chrome-browser

Stap 4. Open Finder en klik in de menubalk op Ga > Ga naar map… en plak het pad dat we zojuist hebben gekopieerd in het veld. Druk op terugkeer.
Google Chrome-map in het venster Ga naar map van de Finder

Stap 5. Klik in de menubalk op de knop Time Machine > Enter Time Machine.
Enter Time Machine-knop

Stap 6. Gebruik de pijlen aan de rechterkant van het scherm om door snapshots te bladeren totdat u er een vindt waarvan uw bladwijzerbestanden nog niet zijn verwijderd. Markeer deze bestanden en klik vervolgens op “Herstellen” om uw verwijderde bladwijzerbestanden voor Chrome te herstellen.
Time Machine in de Google Chrome-profielmap

Optie B: verwijderde Chrome-bladwijzers herstellen met behulp van software voor gegevensherstel

Software voor gegevensherstel zijn krachtige tools die zijn ontworpen om gegevens te extraheren en opnieuw op te bouwen, zodat ze intact en bruikbaar worden hersteld. Zelfs als je nog nooit van software voor gegevensherstel hebt gehoord, hebben de meeste van hen moderne grafische gebruikersinterfaces, dus dit hele proces kost maar een paar klikken. Als je geen Time Machine-back-up hebt, is dit de beste keuze.

Voor dit artikel gebruiken we Disk Drill. Het is onze favoriete tool voor het herstellen van Chrome-bladwijzers, omdat het ons nog nooit in de steek heeft gelaten (zelfs met de meest obscure bestandsextensies) – en de gestroomlijnde GUI maakt het perfect voor het demonstreren van gegevensherstel aan onze lezers. Hier is hoe het te gebruiken:

Stap 1. Sluit een opslagapparaat (zoals een USB-stick) aan op je Mac. Er zijn maar een paar MB’s beschikbaar.

Stap 2. Downloaden en installeer Disk Drill.

Stap 3. Open Finder > Toepassingen en dubbelklik op het Disk Drill-pictogram.
Disk Drill app in de Finder Applications map

Stap 4. Selecteer uw systeemstation in het middelste deelvenster en klik op “Zoeken naar verloren gegevens”.
Disk Drill schijf selectie scherm

Stap 5. Wacht tot Disk Drill zijn scan voltooit en klik dan op “Gevonden items bekijken”.
Disk Drill scanscherm

Stap 6. Klik in de rechterbovenhoek van het venster op de zoekbalk en typ “bladwijzers” om de lijst te filteren op de bestanden die verband houden met uw per ongeluk verwijderde bladwijzers.
Disk Drill zoekbalk

Stap 7. Afhankelijk van hoe gefragmenteerd de gegevens zijn, kunt u mogelijk het oorspronkelijke pad rechtstreeks naar de ontbrekende bladwijzerbestanden volgen. Gebruik de selectievakjes in de meest linkse kolom om de bestanden te selecteren die u wilt herstellen en klik vervolgens op ‘Herstellen’.
Disk Drill bestand selectie kolom

Stap 8. Selecteer je opslagapparaat als de bestemming waar Disk Drill de herstelde bestanden zal opslaan (niet je computersysteemschijf, om overschrijven te vermijden). Klik OK.” U kunt de herstelde bladwijzers en bladwijzers.bak-bestanden vervolgens veilig naar de map “Profielpad” verplaatsen zodat ze weer in Chrome kunnen worden weergegeven.

Als je bent vergeten hoe je er moet komen, klik dan op hier om naar dat gedeelte van het artikel te gaan.

Dialoogvenster Disk Drill opslaan bestand

Disk Drill Basic voor Mac biedt niet: free data herstel. “FreeEr bestaan ​​wel apps, maar ze hebben allemaal hun eigen beperkingen.

Hoe te voorkomen dat Chrome-bladwijzers worden verwijderd op Mac

Meestal komt gegevensverlies uit het niets. We hebben echter een aantal zeer effectieve tips die u op uw eigen computer kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat u uw bladwijzers nooit meer kwijtraakt.

Schakel synchronisatie in. Anders worden bladwijzers die u op het ene apparaat toevoegt, niet weergegeven in de Chrome-sessies van uw andere apparaten. Zorg ervoor dat u bent aangemeld bij het juiste account. U hebt alleen toegang tot de bladwijzerbeheerder van het account dat momenteel is aangemeld. Schakel Time Machine-back-ups in. Het herstellen van bestanden met de snapshotfunctie is supergemakkelijk en gemakkelijk, en het is free – dus profiteer ervan. Exporteer uw bladwijzers. U kunt uw bladwijzers exporteren naar een HTML-bestand, dat u naar een veilige locatie kunt kopiëren en openen met Chrome of een andere browser. Klik in de rechterbovenhoek van het Chrome-venster op de 3 stippen > Bladwijzers > Bladwijzerbeheer. Klik vervolgens op de 3 stippen naast de zoekbalk en klik op ‘Bladwijzers exporteren’.

Er zullen nog steeds momenten zijn dat alles absoluut fout gaat, dus maak een bladwijzer (en exporteer) voor dit artikel, zodat u altijd weet hoe u bladwijzers in Chrome kunt herstellen.

FAQ

Ja, het is mogelijk om het verwijderen van bladwijzers in Chrome ongedaan te maken. Druk op (CMD + Z) terwijl de bladwijzermanager is geopend.

Er is geen recentelijk verwijderde map voor Chrome-bladwijzers, maar technisch gezien kunt u verwijderde bladwijzers vinden door uw Chrome-geschiedenis te controleren. Klik op de 3 stippen in de rechterbovenhoek van een Chrome-venster en klik op ‘Geschiedenis’.

Chrome-bladwijzerbeheer is een functie die in de browser is ingebouwd en waarmee u bladwijzers kunt toevoegen, verwijderen en ordenen. De bladwijzermanager zal verschillende inhoud bevatten, afhankelijk van welke gebruiker is aangemeld bij de browser.

0 Shares:
You May Also Like