Hoe verwijderde bestanden van een SD-kaart op Mac te herstellen

recover deleted files sd card mac

Dankzij hun handige vormfactor en uitstekende capaciteit zijn SD-kaarten alomtegenwoordig geworden voor het opslaan van allerlei soorten gegevens, voornamelijk foto’s en video’s. De nieuwste SD-kaartspecificatie, aangekondigd in 2018 door de SD Association, verhoogde de maximale opslagcapaciteit van SD-kaarten tot 128 terabytes, dus het is slechts een kwestie van tijd voordat de eerste persoon meerdere terabytes aan gegevens verliest als gevolg van een enkele misklik.

Natuurlijk kan het hartverscheurend zijn om slechts een paar foto’s van video’s te verliezen. Daarom zouden alle Mac-gebruikers moeten leren hoe ze verwijderde bestanden van een SD-kaart op Mac-computers kunnen herstellen met behulp van verschillende methoden, waaronder free SD-kaartherstelsoftware voor Mac.

Tips voor het herstellen van SD-kaarten

Als je met eigen ogen wilt zien waarom SD-kaartherstelsoftware voor Mac-computers zo belangrijk is, moet je een discussieforum bezoeken dat wordt bezocht door professionele fotografen en zoeken naar de uitdrukking “gegevensverlies”.herstel verwijderde foto's SD-kaart mac

We garanderen je dat je tientallen en misschien zelfs honderden berichten zult vinden van professionele fotografen die per ongeluk een aantal belangrijke foto’s hebben verwijderd of per ongeluk de verkeerde SD-kaart hebben geformatteerd. Gegevensverlies komt vooral veel voor bij trouwfotografen, omdat zelfs relatief kleine bruiloften heel snel chaotisch kunnen worden, vooral als er alcohol in het spel is.

Betaald worden om foto’s te maken van de belangrijkste dag in iemands leven om vervolgens alles in een oogwenk te verliezen, is een situatie die paniek veroorzaakt, en hetzelfde kan gezegd worden over alle andere scenario’s voor gegevensverlies.

Het is echter van het grootste belang om kalm te blijven en bepaalde stappen te nemen om de kans op succesvol gegevensherstel te maximaliseren.

Stop zo snel mogelijk met het gebruik van de SD-kaart: als u per ongeluk een SD-kaart formatteert tijdens het spelen met uw digitale camera, moet u zo snel mogelijk stoppen met het gebruik ervan, anders loopt u het risico de opslagruimte te overschrijven die werd ingenomen door de verwijderde bestanden en gegevens te maken herstel onmogelijk. Formatteer de SD-kaart niet opnieuw: Als u de SD-kaart opnieuw formatteert, krijgt u uw gegevens niet terug, dus zorg ervoor dat u dit vermijdt en ga direct naar een van de drie methoden voor gegevensherstel die in dit artikel worden beschreven.

Methode 1: Herstel bestanden uit de prullenbak op Mac

Op uw Mac-computer bevindt zich een speciale map met de naam Prullenbak. Wanneer u een bestand verwijdert, wordt het bestand eerst naar deze map verplaatst voordat het definitief wordt verwijderd. Trash garandeert een succespercentage van 100% herstel en u hebt geen speciale software nodig om het te gebruiken.
Om verwijderde bestanden uit de prullenbak te herstellen:

Stap 1. Klik op het prullenbakpictogram in het Dock.free  sd-kaartherstelsoftware voor mac

Stap 2. Zoek uw verwijderde bestanden en markeer de bestanden die u wilt herstellen.

Stap 3. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer “Terugzetten” of sleep ze naar het bureaublad of naar de map waar ze thuishoren.

Wat als u de bestanden die van uw SD-kaart zijn verwijderd niet kunt vinden in de Prullenbak? In dat geval moet u SD-kaartherstelsoftware voor Mac gebruiken, en dat is waar de volgende methode van pas komt.

Methode 2: Gebruik software voor gegevensherstel

Met software voor gegevensherstel kunt u zelfs bestanden die niet meer in de prullenbak staan, ongedaan maken. Veel mensen associëren software voor gegevensherstel met dure gegevenshersteldiensten, maar dat is niet minder waar. Tegenwoordig is het gemakkelijk om uitstekende softwareoplossingen voor gegevensherstel te vinden die gericht zijn op gewone thuisgebruikers en die de meeste bestandsindelingen kunnen herstellen die u ooit zult tegenkomen, inclusief documenten, afbeeldingen, video’s, audio en meer.
Een dergelijke software-oplossing voor gegevensherstel is: Disk Drill voor Mac. Deze SD-kaartherstelsoftware voor Mac richt zich zowel op professionals als thuisgebruikers, en het bevat een hele reeks handige schijfhulpmiddelen die alles dekken, van gegevensback-up tot schijfgezondheidscontrole.

Disk Drill voor Mac kan verwijderde bestanden herstellen van alle soorten geheugenschijven en opslagapparaten—niet alleen SD-kaarten.

schijfboor voor mac-hoofdvenster

U kunt uw gegevens scannen en bekijken zonder geld te betalen, en de Pro-versie kost slechts $ 89, met levenslange upgrades beschikbaar als een optionele extra voor $ 29.

schijf boor voorbeeldbestanden
Om verwijderde bestanden van SD-kaart te herstellen:

Stap 1. Download Disk Drill voor Mac en installeer het.

Stap 2. Plaats uw SD-kaart in uw Mac-computer.

Stap 3. Open Disk Drill voor Mac.

Stap 4. U zou uw SD-kaart moeten zien met een knop met de titel “Herstellen” ernaast. Klik op de knop.herstel verwijderde bestanden van sd-kaart mac

Stap 5. Selecteer welke bestanden u wilt herstellen en klik nogmaals op “Herstellen”.foto's herstellen van SD-kaart macDisk Drill voor Mac stelt je in staat om de herstelmap te specificeren, wat je wat tijd kan besparen. Zorg er wel voor dat u verwijderde bestanden nooit terugzet naar dezelfde map of hetzelfde opslagapparaat als waar ze zich oorspronkelijk bevonden.

Methode 3: Herstel verwijderde bestanden op Mac met Time Machine

Tijd machine is een back-upsoftwaretoepassing die bij alle recente versies van macOS wordt geleverd. Indien ingeschakeld, maakt het automatisch back-ups van alle bestanden, inclusief apps, muziek en foto’s, om maar een paar voorbeelden te geven, zodat u ze indien nodig in de toekomst gemakkelijk kunt herstellen.
Om verwijderde bestanden te herstellen met Time Machine:

Stap 1. Start Time Machine door op het pictogram in de menubalk te klikken.

Stap 2. Zoek de bestanden die u wilt herstellen met behulp van de pijlen omhoog en omlaag op het scherm.

Stap 3. Zodra u de bestanden hebt gevonden die u wilt herstellen, klikt u op de knop Herstellen.

FAQ

Om een ​​beschadigde SD-kaart op een Mac te repareren, opent u de app Schijfhulpprogramma en selecteert u uw SD-kaart uit de gedetecteerde schijven aan de linkerkant. Kies EHBO bovenaan het scherm en selecteer vervolgens Uitvoeren. De app Schijfhulpprogramma zal proberen uw SD-kaart te repareren en weer leesbaar te maken.

Het Schijfhulpprogramma kan u misschien helpen om een ​​onleesbare SD-kaart weer leesbaar te maken, maar het kan een schot in de roos zijn.

Om verwijderde foto’s van SD-kaart op Mac te herstellen:

    Download Disk Drill voor Mac. Start het en selecteer uw SD-kaart. Kies welke verwijderde foto’s je wilt dat Disk Drill voor Mac herstelt. Klik op de knop Herstellen.

Conclusie

Als het bij je opkomt dat je per ongeluk belangrijke foto’s hebt verwijderd, moet je onmiddellijk naar de map Prullenbak gaan en kijken of ze daar kunnen worden hersteld. Als dat niet lukt, is je enige kans een softwaretoepassing voor gegevensherstel zoals Disk Drill voor Mac, die niet alleen foto’s kan herstellen, maar ook video’s, documenten, audio en vele andere bestandsformaten.

0 Shares:
You May Also Like