Hoe verwijderde bestanden van een harde schijf op Mac te herstellen

Hard Drive and Macbook

We durven te wedden dat de meeste Mac-gebruikers het vreselijke besef hebben ervaren dat ze per ongeluk het verkeerde bestand hebben verwijderd. We durven er ook op te wedden dat de meeste Mac-gebruikers niet weten dat het echt mogelijk is om gegevens van Mac-harde schijven te herstellen met behulp van verschillende herstelmethoden, waaronder Mac-software voor het herstellen van harde schijven.

Omdat we het vreselijk vinden om te zien dat onze mede-Mac-gebruikers belangrijke documenten, kostbare familiefoto’s of andere gegevens verliezen als gevolg van een ongelukkige gebruikersfout met de sneltoets Option-Command-Delete, die bestanden onmiddellijk verwijdert zonder ze eerst naar de Prullenbak te verplaatsen, we hebben deze lijst van de top samengesteld 5 beste manieren om verwijderde gegevens van Mac-harde schijven te herstellen.

Methode 1: Herstel verwijderde bestanden op Mac vanuit de prullenbak

De map Prullenbak is in wezen een handig vangnet, waarvan het doel is om 30 dagen de tijd te geven om verwijderde bestanden te herstellen. Na 30 dagen verwijdert Mac automatisch en permanent de verwijderde bestanden uit de Prullenbak, waardoor deze methode nutteloos wordt.

Om verwijderde bestanden uit de prullenbak te herstellen:

Stap 1. Klik op het prullenbakpictogram in het Dock.harde schijf herstel software voor mac

Stap 2. Selecteer de bestanden die u wilt herstellen.

Stap 3. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer “Terugzetten” om ze uit de prullenbak te halen.beste herstelsoftware voor harde schijven voor mac

Terwijl u toch bezig bent, kunt u de map Prullenbak legen om free opslagruimte op uw harde schijf vrijmaken. Zorg ervoor dat u alle belangrijke bestanden hebt hersteld, want het legen van de map Prullenbak maakt gegevensherstel moeilijker.

Methode 2: Gebruik software voor gegevensherstel

Wanneer u de map Prullenbak leegt, markeert uw Mac de opslagruimte die wordt ingenomen door de verwijderde bestanden als beschikbaar, maar wist ze niet echt van uw harde schijf. Waarom niet? Omdat het niet nodig is. Wanneer een applicatie de nieuw beschikbare opslagruimte wil gebruiken, kan de applicatie deze eenvoudig overschrijven, wat een stap bespaart.

Dit betekent dat totdat de opslagruimte die wordt ingenomen door de verwijderde bestanden wordt overschreven, de originele bestanden er nog steeds zijn en dat u ze zou moeten kunnen herstellen met behulp van herstelsoftware voor de harde schijf voor Mac, zoals Disk Drill.

Herstelsoftware voor harde schijven voor Mac kan verwijderde bestanden vinden, zelfs wanneer het besturingssysteem ze niet langer kan zien en ze terugzetten naar hun oorspronkelijke locatie.

gegevens herstellen van mac harde schijfDe reden waarom we Disk Drill specifiek noemen, is dat het gegevensherstel extreem toegankelijk maakt en honderden bestandsformaten ondersteunt, inclusief alle gebruikelijke en niet zo gebruikelijke document-, afbeeldings-, video- en audiobestandsformaten.

Het wordt ook geleverd met meerdere extra schijfhulpmiddelen om u te helpen uw bestanden beter te beheren en er altijd een back-up van te maken. Met de free versie van Disk Drill, kunt u gegevens scannen en bekijken voor: freeom bestanden te herstellen, moet u upgraden naar de Pro-versie.

Om verwijderde bestanden van een harde schijf op Mac te herstellen:

Stap 1. Download Disk Drill voor Mac van de officiële website.

Stap 2. Installeer Disk Drill.
Installeer het indien mogelijk op een andere harde schijf dan die waarvan u verwijderde bestanden wilt herstellen. Als je verwijderde bestanden van een externe harde schijf op Mac wilt herstellen, moet je Disk Drill op je interne harde schijf installeren en andersom.
mac harde schijf herstel software

Stap 3. Start Disk Drill en klik op de knop Herstellen naast de harde schijf waarvan je verwijderde bestanden wilt herstellen. Wacht tot Disk Drill klaar is met het scannen van de geselecteerde harde schijf en je een lijst met bestanden presenteert die beschikbaar zijn voor herstel.mac harde schijf herstel software 2021

Stap 4. Selecteer welke bestanden u wilt herstellen en selecteer de locatie waar u ze wilt opslaan.verwijderde bestanden herstellen van externe harde schijf op MacNogmaals, de locatie mag niet op dezelfde harde schijf staan ​​waar de verwijderde bestanden zich bevinden.

Stap 5. Klik nogmaals op de knop Herstellen om het gegevensherstelproces te starten.

Methode 3: Herstel verwijderde bestanden op een Mac met Time Machine

Mac-gebruikers hebben het geweldig omdat ze kunnen genieten van een van de coolste back-upsoftwaretoepassingen ter wereld: Tijd machine. Time Machine, gedistribueerd als onderdeel van macOS, is ontworpen om het back-uppen en herstellen van gegevens moeiteloos te maken door automatisch een back-up te maken van alle bestanden, inclusief apps, muziek, foto’s, e-mail, documenten en systeembestanden.

Om verwijderde bestanden te herstellen met Time Machine:

Stap 1. Open Time Machine-voorkeuren vanuit het Time Machine-menu in de menubalk.hoe verwijderde bestanden van externe harde schijf op Mac te herstellen

Stap 2. Navigeer naar een tijd voordat u het bestand verwijderde met behulp van de pijlpictogrammen aan de rechterkant.

Stap 3. Klik op het Finder-venster en selecteer de bestanden die u wilt herstellen.

Stap 4. Als je wilt, kun je op de spatiebalk op je toetsenbord drukken om een ​​voorbeeld van een geselecteerd bestand te bekijken.

Stap 5. Klik op de knop Herstellen om de geselecteerde bestanden te herstellen.

Methode 4: Herstel verwijderde muziek in iTunes

harde schijf herstel software voor mac 2019
Telkens wanneer u een nummer verwijdert in iTunes, vraagt ​​de software u of u het nummer naar de prullenbak wilt verplaatsen. Als u “Ja” selecteert, kunt u het verwijderde nummer herstellen met behulp van de eerste methode die in dit artikel wordt beschreven. Als u “Nee” selecteert, hoeft u alleen maar naar uw iTunes-muziekmap te navigeren en het nummer naar het iTunes-pictogram in het Dock te slepen.

Apple stopt met iTunes en vervangt het door apps voor muziek, tv en podcasts. Voorlopig werkt deze methode prima, maar het kan zijn dat hij in de toekomst niet meer werkt.

Methode 5: Herstel oudere versies van iWork-bestanden

iWork is Apple’s suite van kantoortoepassingen, vergelijkbaar met Office van Microsoft. Het bevat een presentatieprogramma genaamd Keynote, een tekstverwerkingsprogramma genaamd Pages en een spreadsheetprogramma genaamd Numbers. Nieuwere versies van ik werk kan bestanden opslaan op iCloud Drive en eerdere versies van presentaties, documenten en spreadsheets herstellen.

Oudere versies van iWork-bestanden herstellen:

Stap 1. Open het bestand dat u wilt herstellen.

Stap 2. Klik op Bestand > Terugkeren naar > Door alle versies bladeren.

Stap 3. Selecteer een eerdere versie van uw document.

Stap 4. Klik op Herstellen om de geselecteerde versie te herstellen.

Kunt u gegevens herstellen van een beschadigde of beschadigde harde schijf?

Er zijn situaties met gegevensverlies die niet kunnen worden opgelost met de hierboven beschreven methoden. Om technieken zoals software voor gegevensherstel te laten werken, moet het opslagapparaat operationeel zijn tot het punt waarop het kan worden herkend door het besturingssysteem. Enkele voorbeelden van scenario’s voor gegevensverlies die niet kunnen worden aangepakt met deze methoden zijn:

Een harde schijf die niet wil opstarten; Dode externe of interne harde schijven; Harde schijven die fysiek zijn beschadigd; Schijven die ernstig beschadigd zijn.

In dit soort gevallen is er mogelijk geen succesvol herstelpad dat kan worden uitgevoerd door de eigenaar van het apparaat. De enige kans om uw verloren gegevens te herstellen, is om een ​​professionele gegevensherstelservice in te schakelen om het werk te doen. Dit is wat een dataherstelcentrum kan bieden en waarom ze uw gegevens kunnen herstellen wanneer andere methoden falen.

Een betrouwbare data recovery service wordt bemand door professionals met jarenlange ervaring op het gebied van data recovery. Ze kunnen speciale technieken voor hardware- en softwareherstel gebruiken die de mogelijkheden van de gemiddelde thuiscomputergebruiker te boven gaan. Een herstelservice kan uw waardevolle gegevens vaak terugkrijgen wanneer geen andere optie dat kan.

Hoe werkt een data recovery-service?

Dit is wat er gebeurt als u een gegevensherstelservice gebruikt om uw verloren gegevens te herstellen.

Eerste consult. U neemt contact op met de hersteldienst en beschrijft het probleem en welke gegevens u hoopt te kunnen herstellen van de harde schijf. Op dit moment moet u het apparaat naar het herstelcentrum sturen.

Technische evaluatie. Het team van het herstelcentrum voert een technische evaluatie uit om te bepalen of gegevens van de schijf kunnen worden hersteld. De evaluatie omvat het controleren van de voeding en het luisteren naar geluiden die wijzen op een probleem met de lees-/schrijfkoppen.

Reparatie en herstel. Pogingen om de schijf te repareren of de gegevens te herstellen, vinden plaats in de cleanroom van het herstelcentrum. Dit is een door de omgeving gecontroleerde ruimte die mogelijke beschadiging van de schijf elimineert zodra het apparaat is geopend en aan de lucht is blootgesteld. Een veelgebruikte hersteltechniek is om de schijf te klonen, waarbij de gegevens van een beschadigde schijf naar een nieuw apparaat worden overgebracht.

Hoe u de juiste gegevensherstelservice vindt

Een snelle Google-zoekopdracht zal veel gegevensherstelservices vinden. Onthoud dat dit uw laatste kans kan zijn om uw verloren gegevens te herstellen, dus de keuze die u maakt is belangrijk. Hier zijn een aantal criteria waarmee u rekening moet houden bij het maken van uw keuze.

Een betrouwbaar herstelbedrijf zal u geen “per GB” prijs geven voor hun diensten. Gegevensherstel is te ingewikkeld voor dat soort prijzen. De dienst dient te beschikken over een gecertificeerde cleanroom waarin zij haar recovery uitvoert. Het ontbreken van een cleanroom is waarschijnlijk genoeg reden om ergens anders te zoeken. Er moeten geen kosten in rekening worden gebracht als het herstel niet is gelukt. Zoek naar een service met een hoog herstelpercentage. Dit is een geval waarin gebruikersrecensies zeer nuttig kunnen zijn bij het vinden van een gerenommeerde herstelservice.

Eén service die alle vakjes aanvinkt en een uitstekend herstelpercentage heeft, is: CleverFiles-gegevensherstelcentrum. Hun ervaren technici krijgen uw gegevens terug of u betaalt geen cent. Zodra het herstel is voltooid, worden uw gegevens teruggestuurd op nieuwe media en wordt uw oude apparaat veilig vernietigd.

Als u een beschadigde of beschadigde harde schijf heeft, kunt u overwegen de expertise van een gegevensherstelservice te gebruiken om uw waardevolle gegevens te herstellen. Het kost iets meer dan het zelf herstellen, maar het is misschien wel uw beste kans op een succesvol herstel.

0 Shares:
You May Also Like