Hoe verwijderde apps op een iPhone en iPad te herstellen: alles …

Recover deleted videos from iPhone

iPhone- en iPad-apps kunnen om een ​​aantal redenen verdwijnen, zoals (1) je hebt de app per ongeluk op je iPhone verwijderd, (2) je hebt je startschermen opnieuw ingedeeld, (3) jij of iemand anders hebt ze op verborgen gezet, of (4) je hebt je iPhone en/of iPad hersteld met of zonder back-up.

Dit artikel biedt stapsgewijze instructies (met schermafbeeldingen) over alle verschillende manieren om verwijderde apps op een iPhone en iPad te herstellen en om ontbrekende of verborgen apps te lokaliseren via de App Store. We hebben ook iTunes-herstel toegevoegd voor degenen die niet hebben geüpdatet naar 12.7. Lees verder.

Probeer de app op iPhone/iPad te vinden

Als je je specifiek herinnert dat je je app hebt verwijderd, Klik hier om naar het volgende gedeelte te gaan. Anders is het mogelijk dat u uw app kwijt bent geraakt tijdens het herschikken van uw startschermen of dat u nieuwe app-downloads hebt ingesteld om rechtstreeks naar de app-bibliotheek te gaan. Hier zijn 3 manieren om het te vinden:

Thuis scherm
Een iPhone heeft meerdere “Home Screens” die u kunt doorbladeren door naar rechts op uw scherm te vegen. Standaard worden nieuwe apps toegevoegd aan het volgende beschikbare slot in het dichtstbijzijnde startscherm. Als u er echter voor kiest om andere startschermpagina’s te verbergen, behalve de originele, worden nieuwe apps toegevoegd aan de app-bibliotheek (zie volgende subsectie). Dit is ook het geval voor apps die u op het startscherm wilt verbergen.

iPhone-startscherm

Het is mogelijk dat je de instelling hebt ingeschakeld om nieuw gedownloade apps alleen rechtstreeks aan de app-bibliotheek toe te voegen, en niet aan het startscherm. Je kunt het uitschakelen door de app Instellingen > Startscherm te openen en op ‘Toevoegen aan startscherm’ te tikken.

App-bibliotheek en zoekbalk
Het scherm App-bibliotheek toont alle apps die u op uw telefoon hebt geïnstalleerd en categoriseert ze in mappen. Dit scherm heeft ook een zoekbalk bovenaan – als u erop tikt, worden uw apps weergegeven in lijstindeling, alfabetisch gerangschikt. U kunt vervolgens de naam van de app in de zoekbalk typen of door de lijst bladeren.

Scherm iPhone App-bibliotheek

Siri
In tegenstelling tot de app-bibliotheek, is Siri’s zoekbalk toegankelijk vanaf elk scherm door naar beneden te vegen. U kunt uw vraag typen of spraakherkenning gebruiken door op het microfoonpictogram te tikken om verwijderde apps op uw iPhone te vinden. In tegenstelling tot de app-bibliotheek bevatten zoekresultaten echter ook niet-app-bestanden zoals documenten en voorgestelde websites – dus het is een veel minder gerichte zoekfunctie.

iPhone Siri-zoekscherm

Hoe recent verwijderde apps op iPhone te zien

Je zult niet specifiek “recent verwijderde apps” op je iPhone kunnen zien, maar je kunt alle apps vinden die je hebt gedownload van de App Store. U kunt deze lijst filteren om alleen apps weer te geven die momenteel niet op uw apparaat staan ​​(waardoor u bij uitbreiding verwijderde apps op uw iPhone kunt zien). U kunt als volgt verwijderde apps op uw iPhone controleren:

Stap 1. Start de App Store door op het pictogram te tikken.
App Store-pictogram in het startscherm van de iPhone

Stap 2. Tik in de rechterbovenhoek van uw scherm op het gebruikerspictogram.
Icoon van iPhone App Store-gebruikersaccount

Stap 3. Tik op ‘Gekocht’. Hiermee worden momenteel geïnstalleerde apps weergegeven, evenals een geschiedenis van verwijderde apps op uw iPhone en alle apps die u hebt gedownload met uw Apple ID, zelfs vanaf verschillende apparaten.
Gekochte app-knop in de gebruikersaccountinstellingen van de App Store

Er is een functie waarmee u uw app-aankopen kunt verbergen, of ze nu zijn verwijderd of niet. Als je denkt dat iemand stiekem met je telefoon is geweest (of je hebt dit per ongeluk gedaan), open je gewoon de App Store > gebruikersaccountknop > Apple ID, scrol je omlaag en tik je op ‘Verborgen aankopen’.

Hoe verwijderde apps van iPhone te herstellen

Als je je zeker herinnert dat je ze hebt verwijderd, hebben we 3 verschillende methoden die je kunnen helpen verwijderde iPhone-apps te herstellen. Voor methoden 1 en 2 moet u echter uw Apple ID weten om ze opnieuw te kunnen installeren vanuit uw aankoopgeschiedenis. Methode 3 kan verwijderde apps op uw iPhone ophalen, zelfs als u niet kunt inloggen op uw Apple ID.

Voor degenen die ook hun app-gegevens willen herstellen en iCloud- en iTunes/Finder-back-ups willen hebben, hebben we een bonusmethode speciaal voor jou op de einde van dit gedeelte.

Methode 1: Herstel verwijderde iPhone-apps uit de App Store

De App Store houdt een geschiedenis bij van al je gedownloade apps op alle apparaten die je Apple ID gebruiken, zelfs als ze zijn verwijderd en momenteel niet zijn geïnstalleerd. Dit maakt het gemakkelijk voor gebruikers om verwijderde apps opnieuw te installeren, zelfs als ze vergeten zijn welke apps ze gebruikten. Om verwijderde apps terug te krijgen, start u de App Store> gebruikersaccountpictogram> Gekocht en tikt u op het tabblad “Niet op deze iPhone”. Zoek vervolgens uw ontbrekende app en tik op de downloadknop aan de rechterkant om deze te installeren.

Downloadknop voor gekochte apps in de App Store

Methode 2: Installeer verwijderde iPhone-apps opnieuw met iTunes

Met ingang van iTunes 12.7 (macOS 10.13 High Sierra) zijn functies met betrekking tot apps verwijderd, dus dit gedeelte is bedoeld voor gebruikers die nog niet zijn bijgewerkt naar iTunes 12.7 of hoger. Als jij dat niet bent, ga dan naar methode 3. Anders kun je verwijderde apps op je iPhone herstellen met iTunes:

Stap 1. Verbind je iPhone met je Mac.

Stap 2. Open op je Mac Finder > Programma’s > iTunes.

Stap 3. Klik op het pictogram van uw apparaat en klik vervolgens op ‘Apps’.

Stap 4. Zoek uw ontbrekende app en klik vervolgens op de knop “Installeren” ernaast.

Methode 3: Herstel verwijderde iPhone-apps met software voor gegevensherstel

Als je iTunes niet hebt, je app niet kunt vinden in je aankoopgeschiedenis of geen toegang meer hebt tot je Apple ID, kun je deze gegevens rechtstreeks van je apparaat extraheren met behulp van software voor gegevensherstel. Deze tools kunnen niet alleen apps herstellen, maar je kunt ze ook gebruiken om iPhone-oproepgeschiedenis, sms-berichten, contacten, foto’s en meer te herstellen.

Voor dit artikel gebruiken we Disk Drill voor Mac – het is niet alleen supergemakkelijk te gebruiken (waardoor het perfect is voor het demonstreren van gegevensherstel aan onze lezers), maar we hebben consistent goede herstelpercentages gehad terwijl we het op verschillende apparaten gebruikten. U kunt het als volgt gebruiken om verwijderde apps op uw iPhone op te halen:

Stap 1. Verbind je iPhone of iPad veilig met je Mac.

Stap 2. Op je Mac, downloaden en installeer Disk Drill.

Stap 3. Start Disk Drill (Finder > Toepassingen > Disk Drill).
Disk Drill icoon in de Finder Applications map

Stap 4. Klik in de linkerzijbalk op ‘iPhones en iPads’. Selecteer vervolgens uw iPhone in de lijst en klik op “Zoeken naar verloren gegevens”.
Disk Drill iPhone-selectiescherm

Stap 5. Als het klaar is met het scannen van je iPhone, word je begroet met een lijst met gevonden gegevens die Disk Drill heeft gevonden. iOS-apps verpakken hun gegevens anders, dus het is een goed idee om gewoon alle bestanden te selecteren en alles wat u niet wilt herstellen handmatig uit te schakelen. Klik vervolgens op “Herstellen”.
Disk Drill herstelde iPhone-gegevens

Stap 6. Gebruik het vervolgkeuzemenu om een ​​locatie op je Mac te selecteren waar Disk Drill de herstelde bestanden zal opslaan. Klik vervolgens op “OK”.
Disk Drill iPhone herstelde bestanden bestemming selectie dialoogvenster

Disk Drill Basic voor Mac biedt niet: free herstel. U kunt echter zoveel bestanden bekijken als u wilt om er zeker van te zijn dat ze te redden zijn. Free data recovery bestaat… Maar ze hebben enorme beperkingen. Uw kilometerstand kan variëren.

Bonusmethode: herstel alle iPhone/iPad-gegevens vanaf een back-up

Een andere manier om iPhone-applicaties te herstellen (samen met hun app-gegevens) is om je hele iPhone/iPad te herstellen vanaf een back-up. Afhankelijk van hoe je een back-up van je gegevens hebt gemaakt, kun je deze herstellen vanaf je Mac via Finder of vanuit iCloud.

We zullen deze methoden niet diepgaand behandelen in dit artikel, maar we hebben stapsgewijze handleidingen (met screenshots, natuurlijk) voor beide in dit artikel: Gegevens herstellen na fabrieksreset op iPhone.

Met beide methoden worden alle gegevens die u momenteel op uw iPhone hebt gewist… Zorg er dus voor dat u eerst een back-up maakt!

Hoe verwijderde apps op een iPad te herstellen

Als het gaat om het herstellen van verwijderde apps op iPhone en iPad, is er één groot verschil: terwijl iPads apps kunnen uitvoeren die zijn ontworpen voor de iPhone, kunnen iPhones geen apps uitvoeren die zijn ontworpen voor de iPad. Alleen iPad-apps worden ook niet weergegeven in de aankoopgeschiedenis van de App Store van uw iPhone.

Afgezien daarvan is het proces helemaal hetzelfde. U kunt dezelfde methoden gebruiken die we in dit artikel hebben laten zien. Gebruik deze navigatietabel om snel naar de relevante sectie te gaan:

FAQ

Een app herstellen die van het startscherm van uw iPhone is verwijderd:

    Veeg naar links vanaf uw startschermen totdat u de app-bibliotheek opent. Zodra u uw app hebt gevonden, tikt u op het pictogram en houdt u dit vast. Sleep het vervolgens uit de map en naar de gewenste locatie op het startscherm.

Als je je app eenvoudig van je startscherm hebt verwijderd, kun je deze vinden in je app-bibliotheek (veeg naar links vanaf je startschermen).

Als u uw app van uw iPhone hebt verwijderd, kunt u deze vinden in de aankoopgeschiedenis van uw App Store (Open App Store > pictogram gebruikersaccount > Gekocht > Niet op deze iPhone). Om een ​​app opnieuw te installeren vanaf dit scherm, tik je op de downloadknop ernaast.

Afhankelijk van het geval zijn er verschillende methoden om verwijderde app-gegevens op uw iPhone te herstellen:

    Herstellen vanaf een iTunes-back-up. Dit werkt alleen als je een back-up van je iPhone hebt gemaakt met iTunes. Herstellen vanaf een iCloud-back-up. Dit werkt alleen als je een back-up van je iPhone hebt gemaakt met iCloud. Herstel met software voor gegevensherstel. Dit werkt zelfs als u geen back-ups heeft, zolang uw gegevens niet zijn overschreven.

Houd er rekening mee dat methoden 1 en 2 bestaande gegevens op uw iPhone vervangen door back-upgegevens … Met andere woorden, alles wat u momenteel op uw iPhone hebt, wordt gewist. Maak een back-up van uw apparaat voordat u doorgaat.

U kunt betaalde apps op uw iPhone vinden door uw aankoopgeschiedenis in de App Store te bekijken, die ook de downloadgegevens en het totale gefactureerde bedrag weergeeft.

    Start op de iPhone de App Store. Tik op het gebruikersaccountpictogram. Tik op uw Apple ID en log vervolgens in op uw account. Tik op ‘Aankoopgeschiedenis’.
0 Shares:
You May Also Like