Hoe verschillende Windows-updateproblemen in Windows 10 op te lossen (bijgewerkt in 2022)

Microsoft brengt regelmatig Windows-updates uit met verschillende beveiligingsverbeteringen en bugfixes. Wanneer er nieuwe Windows-updates beschikbaar zijn, downloadt en installeert Windows 10 deze automatisch. U hoeft alleen uw pc opnieuw op te starten om ze toe te passen, maar soms kunt u last krijgen van: windows 10 update wordt niet gedownload De updatestatus wordt weergegeven In afwachting van download of In afwachting van installatie of Vastgelopen bij initialiseren, installeren of In afwachting van installatie. Hier wordt in dit bericht uitgelegd hoe u dit kunt oplossen als windows update wordt niet gedownload of kan niet worden geïnstalleerd op Windows 10.

Windows-update wordt niet gedownload

Controleer eerst en zorg ervoor dat u een werkende internetverbinding hebt om Windows-updates van de Microsoft-server te downloaden. u kunt hetzelfde bevestigen met de opdracht ping.

Schakel antivirusbescherming van derden tijdelijk uit en verbreek de verbinding met VPN (indien geconfigureerd op uw apparaat)

Start uw pc opnieuw op en controleer opnieuw op updates via Instellingen -> Update en beveiliging. Dit lost het probleem op als een tijdelijke storing het downloaden en installeren van Windows Update verhindert.

Open de opdrachtprompt als beheerder, typ command SC config vertrouwdeinstaller start=auto druk op de enter-toets. Start de pc opnieuw op en controleer op updates.

Controleer of de Windows-updateservice actief is

Druk op Windows-toets + R, typ services.msc en klik op ok Dit opent de Windows-serviceconsole, Scroll naar beneden en zoek de Windows-updateservice, klik er met de rechtermuisknop op selecteer eigenschappen, Stel het opstarttype van de service in op Automatisch, als de service is gestopt, klik op Start om deze te starten, klik op Toepassen en klik vervolgens op OK.

Opmerking: voer hetzelfde proces uit voor de bijbehorende services Intelligente overdrachtservice op de achtergrond (BITS) en

Overschakelen naar Google DNS

Druk op Windows-toets + R, typ ncpa.cpl en klik op ok Dit opent het venster met netwerkverbindingen, zoek uw actieve netwerkadapter (Wifi/Ethernet) klik er met de rechtermuisknop op selecteer eigenschappen, Dubbelklik op Internet protocol versie 4 (TCP/IPv4) om de eigenschappen te openen,Selecteer keuzerondje Gebruik het volgende DNS-serveradressen (Zie de afbeelding hieronder)Voorkeurs-DNS-server instellen 8.8.8.8 en alternatieve DNS-server 8.8.4.4Vink aan bij instellingen valideren bij afsluiten en klik op ok

Voer de probleemoplosser voor Windows Update uit

Voer de ingebouwde probleemoplosser voor Windows 10-updates uit die probeert te identificeren en op te lossen als er problemen zijn waardoor uw computer Windows Updates niet kan downloaden en installeren

Druk op Windows-toets + I om instellingen te openenKlik op Update en beveiliging en vervolgens op problemen oplossen,Klik op de koppeling Extra probleemoplosser die alle beschikbare probleemoplossers weergeeft.

Zoek Windows-update, klik erop en klik op De probleemoplosser uitvoeren en volg de instructies op het scherm.

Als u klaar bent, start u uw pc opnieuw op en controleert u opnieuw op updates.

Windows-update blijft hangen bij 100 downloads

Gewoonlijk duurt het downloaden van Windows-updates niet lang (afhankelijk van de internetsnelheid). Maar soms merkt u misschien dat de Windows-update vastloopt bij het downloaden van een willekeurig percentage (0% of 99% of 100%) als er een probleem is met de Software Update-mappen op uw computer of de Windows Update-service. Om het probleem op te lossen Reset Windows Update-componenten door de onderstaande stappen te volgen.

Opmerking: zorg voor een stabiele internetverbinding om updatebestanden van de Microsoft-server te downloaden. Als uw internetverbinding wordt verbroken, kan de update de downloaduren vastlopen.

Windows update-componenten resetten

Druk op Windows-toets + R, typ services.msc en klik op ok, Windows-serviceconsole wordt geopend, scrol omlaag en zoek Windows Update-service, Klik met de rechtermuisknop op Windows Update-service selecteer stop

Druk nu op de Windows-toets + E en navigeer naar C:\Windows\SoftwareDistribution\DownloadVerwijder alle bestanden en mappen in de downloadmap,

Opmerking: maak je geen zorgen over deze bestanden, dit zijn cachebestanden voor Windows-updates, de volgende keer dat je op Windows Update controleert, download je nieuwe.

Open opnieuw de Windows Services-console en start de Windows Update-service. Controleer nogmaals op updates.

Voer het DISM- en SFC-hulpprogramma uit

De kans bestaat dat corruptie van het systeembestand het downloaden of installeren van Windows-updates kan verhinderen. Voer het hulpprogramma Deployment Image Servicing and Management (DISM) en systeembestandscontrole (SFC-hulpprogramma) uit.

Open de opdrachtprompt als beheerder, typ de opdracht DISM restore health DISM /Online /Opschonen-Image /RestoreHealth en druk op de enter-toets, voer vervolgens de opdracht voor systeembestandscontrole uit sfc /scannow en druk op de enter-toets, start windows opnieuw zodra het scanproces 100% is voltooid

Windows-update in afwachting van download

Windows 10 is ingesteld om automatisch te downloaden en te installeren als het een kritieke beveiligingsupdate is. Als u de status van Windows Update opmerkt In afwachting van download, dan kan het zijn dat er een optionele update beschikbaar is, u moet op de downloadknop klikken om door te gaan.

Klik handmatig op de downloadknop om updates te downloaden. Als de internetverbinding die u gebruikt een gemeten verbinding instelt, gaat deze uit van een beperkte gegevensverbinding en wordt het downloaden van Windows Update beperkt.

Configureer uw Groepsbeleid-instellingen

(Niet van toepassing voor Win 10 Home-gebruikers)

Druk op Windows + R, typ gpedit.msc en klik op ok, Navigeer door Computerconfiguratie > Beheersjablonen > Windows-componenten > Windows Update. Dubbelklik op Automatische updates configureren en selecteer de geschikte optie

Melden voor downloaden en automatisch installeren Automatisch downloaden en informeren voor installatie Automatisch downloaden en plannen van de installatieLaat de lokale beheerder de instelling kiezen

Windows-update in afwachting van installatie

Als u merkt dat een Windows-update in afwachting van installatie is, betekent dit dat de Windows-update is gedownload maar wacht tot deze is geïnstalleerd. Er kunnen actieve uren zijn ingeschakeld of groepsbeleid zijn geconfigureerd om updates te downloaden en de installatie te melden of te plannen.

Open groepsbeleid-editor met behulp van gpedit.msc, navigeer naar Configuratie> Beheersjablonen> Windows-componenten> Windows Update. Dubbelklik op beleid Automatische updates onmiddellijke installatie en schakel deze in.

Probeer Actieve uren uitschakelen

Klik met de rechtermuisknop op het startmenu, selecteer instellingen, klik op Bijwerken en beveiliging dan Windows Update. Klik op de optie Actieve uren wijzigen. Schakel de optie Actieve uren automatisch aanpassen voor dit apparaat uit op basis van de activiteitstuimelschakelaar. Klik op de optie Wijzigen en stel een ander uur in

Hebben deze oplossingen geholpen bij het oplossen van Windows-updateproblemen op Windows 10? Laat het ons weten in de opmerkingen hieronder.

Lees ook

0 Shares:
You May Also Like