Hoe verloren & Niet-opgeslagen PowerPoint-bestand op Mac [Guide]

Recover a Powerpoint file on Mac

Dankzij de macOS-versie van Microsoft Office is het mogelijk om PowerPoint-bestanden te bekijken en te bewerken op Mac-computers, maar is het ook mogelijk om ze te herstellen? Jazeker! Eigenlijk, er zijn meerdere manieren om PowerPoint-bestanden op Mac te herstellenen we behandelen ze allemaal in dit artikel.

Waar worden PowerPoint-presentaties opgeslagen op Mac-computers?

Voorbeeld Powerpoint-bestand

Het zou je verbazen hoeveel gebruikers uren en uren besteden aan het uitproberen van verschillende herstel-PowerPoint-technieken voor Mac om te ontdekken dat hun PPT-bestanden helemaal niet zijn verwijderd – ze waren gewoon verborgen in een willekeurige map.

Dit gebeurt meestal wanneer gebruikers alleen in de hoofddocumentmap zoeken naar ontbrekende PPT-bestanden:

/Users/username/Documents

PowerPoint-gebruikers die ook OneDrive gebruiken, moeten dit echter ook controleren, omdat daar standaard PPT-bestanden worden opgeslagen wanneer de twee Microsoft-producten zijn verbonden. Aangezien de standaard lokale opslaglocatie op elk moment kan worden gewijzigd door op een enkel selectievakje te klikken, is het een goed idee om de hele computer te doorzoeken.

Als u zich herinnert hoe de PPT-bestanden die u niet kunt vinden, werden genoemd, kunt u ze eenvoudig zoeken met Spotlight:

  Start Spotlight door op Command + Spatie te drukken. Voer de naam in van een eventueel ontbrekend PPT-bestand en geef Spotlight een paar seconden de tijd om resultaten te verzamelen. U zou het ontbrekende PPT-bestand onder Presentaties moeten zien.
  Op zoek naar ppt-bestand via Spotlight

Als je niet meer weet hoe je ontbrekende PPT-bestanden werden genoemd, kun je zoeken naar alle PPT-bestanden die op je Mac zijn opgeslagen:

  Start Finder. Klik op de zoekbalk en typ: kind:ppt Druk op Return op uw toetsenbord en geef Finder even de tijd om de resultaten weer te geven. Zoeken naar ppt-bestanden via Finder

Het is niet nodig om apart naar PPT- en PPTX-bestanden te zoeken, omdat Finder slim genoeg is om beide weer te geven met een enkele zoekopdracht.

Nog steeds geen geluk met het vinden van uw PowerPoint-presentaties? In dat geval worden ze ofwel verwijderd of zijn ze in de eerste plaats niet goed opgeslagen. Het goede nieuws is dat er verschillende andere PowerPoint-hersteloplossingen en -technieken voor Mac zijn die u kunt proberen, te beginnen met software voor gegevensherstel.

Hoe een verwijderd PPT-bestand te herstellen met gegevensherstelsoftware

Software voor gegevensherstel kan PowerPoint-presentaties vinden die macOS niet meer kan zien omdat ze zijn verwijderd. Er zijn veel softwareoplossingen voor gegevensherstel die u kunt gebruiken om PPT-bestanden te vinden zonder te betalen, en veel ervan zijn zo intuïtief en goed ontworpen dat zelfs gewone Mac-gebruikers ze met weinig tot geen hulp kunnen achterhalen.

Hier is bijvoorbeeld hoe PPT-herstel werkt met: Disk Drilleen van de meest populaire software-apps voor gegevensherstel voor Mac:

Stap 1. Downloaden en installeer Disk Drill voor Mac.
Sleep Disk Drill in toepassingen

Eerst moet je Disk Drill downloaden en op je Mac installeren door de app naar de map Programma’s te slepen. Disk Drill is een kleine applicatie, dus het vereist niet veel opslagruimte.

Stap 2. Scan uw Mac op verwijderde bestanden.
Scan de schijf met uw ppt-bestand

Start vervolgens Disk Drill en geef het even de tijd om alle opslagapparaten te herkennen die op je Mac zijn aangesloten. Klik op de herstelknop naast het opslagapparaat waarop uw PPT-bestanden zijn opgeslagen om een ​​scan te starten.

Stap 3. Filter de scanresultaten.
Filter de documenten

Wanneer Disk Drill klaar is met het scannen van het opslagapparaat, kun je de scanresultaten filteren om alleen documenten weer te geven. U kunt de scanresultaten verder verfijnen door alleen bestanden van een bepaalde grootte of bestanden weer te geven die in de afgelopen X dagen, weken, maanden of jaren zijn verwijderd.

Stap 4. Selecteer uw PowerPoint-bestanden.
Bekijk een voorbeeld van de PPT-bestanden

Als je regelmatig met PowerPoint-bestanden werkt, is het zeer waarschijnlijk dat Disk Drill er een heel groot aantal zal vinden, inclusief beschadigde PowerPoint-bestanden, AutoHerstel PowerPoint-bestanden en meer. In plaats van ze allemaal te herstellen, kunt u op het voorbeeldpictogram klikken en alleen de PPT-bestanden selecteren die u daadwerkelijk wilt terughalen.

Stap 5. Herstel de geselecteerde PowerPoint-bestanden.
Herstel de PowerPoint-bestanden

Als alle ontbrekende PPT-bestanden zijn geselecteerd, kunt u op de knop Herstellen klikken en de herstelmap opgeven. Voor de beste herstelresultaten selecteert u een map op een ander opslagapparaat dan die waarvan u de verwijderde PPT-bestanden herstelt.

Een PPT-bestand herstellen dat niet op uw Mac is opgeslagen

Software voor gegevensherstel is geweldig voor het herstellen van permanent verwijderde PowerPoint-presentaties die niet meer in de Prullenbak staan, maar zelfs de beste app voor gegevensherstel helpt u niet om niet-opgeslagen PowerPoint-bestanden op Mac te herstellen.

Om dat te doen, kunt u profiteren van de AutoHerstel-functie of zoeken naar uw niet-opgeslagen PowerPoint-presentaties in de tijdelijke map.

Oplossing 1: AutoHerstel-functie

Alle Microsoft Office-applicaties hebben een handige functie die het mogelijk maakt om niet-opgeslagen bestanden te herstellen die verloren zijn gegaan na een systeemcrash of plotseling afsluiten. Het beste van deze functie is dat deze volledig automatisch werkt en zichzelf presenteert tijdens de eerste PowerPoint-start na het incident met gegevensverlies. Het enige dat u hoeft te doen, is het herstelde document openen en op uw Mac opslaan.

AutoHerstel is standaard ingesteld om uw presentaties elke 10 minuten op te slaan, maar u kunt deze frequentie wijzigen in Voorkeuren:

  Open het PowerPoint-menu en selecteer Voorkeuren. Klik op Opslaan. Voer in hoe vaak u wilt dat het programma documenten opslaat in de AutoHerstel-infobox opslaan.Kies de frequentie in AutoHerstel

Waar worden AutoRecovery-bestanden opgeslagen?

Kantoor 2008:

/Users/username/Library/Application Support/ Microsoft/Office/Office 2008 AutoRecovery

Kantoor 2011:

/Users/username/Library/Application Support/ Microsoft/Office/Office 2011 AutoRecovery

Kantoor 2016 & 2018:

/Users/Library/Containers/com.Microsoft.Powerpoint/Data/Library/Preferences/AutoRecovery

Oplossing 2: Tijdelijke map

Hoewel het zeldzaam is dat PowerPoint-bestanden in een tijdelijke map terechtkomen, is het toch de moeite waard om de tijdelijke macOS-mappen te bekijken, aangezien het slechts een paar seconden duurt.

Als je het niet weet, is de tijdelijke map een speciale map op je Mac waar het besturingssysteem en de programma’s tijdelijke bestanden opslaan. In de meeste gevallen worden bestanden automatisch uit de tijdelijke map verwijderd, maar het is niet ongehoord dat ze vast komen te zitten in de map na een plotselinge afsluiting of kritieke systeemfout.

Hier zijn drie tijdelijke mappen waar u naar uw PowerPoint-presentaties moet zoeken:

De laatste tijdelijke map kan worden geopend door het volgende commando in Terminal in te voeren: open $TMPDIR

Open de laatste tijdelijke map met terminal

Veelvoorkomende redenen achter PPT-verlies en problemen met opslaan

PowerPoint bestaat al tientallen jaren, dus Microsoft had genoeg tijd om de applicatie op te poetsen en gegevensverlies een zeer zeldzaam probleem te maken. Toch zijn er enkele mogelijke oorzaken van gegevensverlies waar zelfs Microsoft zijn gebruikers niet volledig tegen kan beschermen, waaronder:

: De bewering dat Mac-gebruikers immuun zijn voor virussen en andere malware is gewoon niet waar. Ja, er zijn lang niet zoveel soorten malware die gericht zijn op Mac-computers als er soorten Windows-specifieke malware zijn, maar één infectie kan genoeg zijn om al uw PowerPoint-presentaties te verliezen. : De meeste Mac-gebruikers geven het niet graag toe, maar per ongeluk verwijderen is iets wat bijna iedereen wel eens heeft gedaan. Als je het op tijd merkt, zou je je PowerPoint-presentatie nog steeds uit de Prullenbak moeten kunnen herstellen. Maar als u het niet op tijd merkt, is software voor gegevensherstel uw enige optie. : Het is belangrijk om extra voorzichtig te zijn bij het formatteren van een opslagapparaat, want het enige dat nodig is om gigabytes aan gegevens te wissen, is één verkeerde klik. Net als bij het per ongeluk verwijderen, kunnen bestanden van een geformatteerd opslagapparaat meestal worden hersteld met behulp van software voor gegevensherstel, maar u moet opschieten en ervoor zorgen dat ze niet worden overschreven. : Helaas zijn zelfs moderne opslagapparaten niet 100% betrouwbaar, daarom worden PPT-bestanden soms beschadigd en onleesbaar. In extreme gevallen kunnen ze zelfs helemaal van het opslagapparaat verdwijnen. : De nieuwste versie van PowerPoint wordt geleverd met een handige functie genaamd AutoSave, die precies doet wat de naam doet vermoeden. U moet echter nooit volledig op deze functie vertrouwen, want het enige dat nodig is om te stoppen met werken, is een conflict met een andere toepassing die op uw Mac is geïnstalleerd.

Houd deze veelvoorkomende redenen achter PPT-verlies in gedachten bij het maken en bewerken van PowerPoint-presentaties, maar onthoud altijd dat alleen een goede back-upstrategie echt betrouwbare bescherming biedt tegen gegevensverlies.

Vergeet geen back-up te maken van uw PowerPoint-presentaties

In dit artikel hebben we verschillende methoden uitgelegd die kunnen worden gebruikt om niet-opgeslagen en verloren PowerPoint-presentaties te herstellen, maar dergelijke methoden moeten altijd uw allerlaatste redmiddel zijn. Idealiter zou u ten minste één back-up van elke belangrijke PowerPoint-presentatie moeten hebben, zodat u deze gemakkelijk kunt herstellen in het geval u een incident met gegevensverlies ondervindt.

Gelukkig maken macOS en PowerPoint het zelf heel gemakkelijk om back-ups te maken van belangrijke PPT-bestanden, omdat ze allebei een handige back-upfunctie bevatten.

Time Machine inschakelen in macOS

Time Machine is de realtime back-up-app van Apple en is opgenomen in alle recente versies van macOS. Indien ingeschakeld, controleert het bestanden op uw harde schijf en maakt er automatisch een back-up van zodra ze zijn gemaakt of gewijzigd. Time Machine inschakelen:

  Open het Apple-menu en selecteer Systeemvoorkeuren. Kies Tijdmachine.Open Time Machine in Systeemvoorkeuren
  Klik op Back-upschijf selecteren en voeg een geschikte schijf toe. Vink het vakje Automatisch een back-up maken aan en sluit het Time Machine-venster.Back-up automatisch activeren

PowerPoint-presentaties automatisch opslaan in OneDrive

Als u geen reservekopieschijf voor Time Machine hebt of overal toegang wilt hebben tot uw PowerPoint-presentaties, moet u de AutoSave PowerPoint-functie inschakelen. Deze functie is beschikbaar voor Microsoft 365-abonnees en slaat uw werk om de paar seconden automatisch op in OneDrive, de cloudopslagoplossing van Microsoft. Automatisch opslaan inschakelen:

  PowerPoint openen. Meld u aan met uw Microsoft-account. Maak een nieuw PowerPoint-document. Klik op de knop Automatisch opslaan in de linkerbovenhoek.Activeer automatisch opslaan in Powerpoint
  Geef de PowerPoint-presentatie een naam en klik op Opslaan. Sla uw presentatie op in OneDrive

FAQ

Gebruik de volgende procedure om te proberen een PowerPoint-bestand uit de tijdelijke map te herstellen.

  Start de Terminal-app op uw Mac. Type open $TMPDIR en druk op Enter om door te gaan. Navigeer naar de Tijdelijke artikelen map. Zoek de niet-opgeslagen PowerPoint-presentatie. Kopieer het naar het bureaublad en hernoem het bestand. Wijzig de extensie van .tmp naar .ppt en open het bestand in PowerPoint.

Ja dat doet het. PowerPoint slaat standaard elke tien minuten automatisch de presentatie op waaraan u werkt. U kunt deze instelling desgewenst wijzigen of uitschakelen met de volgende procedure.

  Open de PowerPoint-toepassing. Klik op de Bestand menu. Selecteer Opties en toen Opslaan. Zorg ervoor dat de Bewaar AutoHerstel-informatie elke (X) minuten optie is aangevinkt. Wijzig X in het aantal minuten dat u wilt tussen elke automatische opslag.

Afhankelijk van welke versie van PowerPoint is geïnstalleerd, worden de automatisch opgeslagen bestanden op de volgende locaties opgeslagen:

Voor Office 2008: /Gebruikers/gebruikersnaam/Bibliotheek/Applicatie-ondersteuning/Microsoft/Office/Office 2008 AutoHerstel Voor Office 2011: /Gebruikers/gebruikersnaam/Bibliotheek/Applicatie-ondersteuning/Microsoft/Office/Office 2011 AutoHerstel Voor Office 2016 & 2018: /Gebruikers /Bibliotheek/Containers/com.Microsoft.Powerpoint/Data/Bibliotheek/Preferences/AutoRecovery

0 Shares:
You May Also Like