Hoe verloren contacten op iPhone te herstellen (5 methoden)

How to recover lost contacts on iPhone

Zeer weinigen van ons herinneren zich de werkelijke telefoonnummers van degenen met wie we tegenwoordig praten. Persoonlijk zijn de enige telefoonnummers die ik uit mijn hoofd ken die van mijn moeder en zus.

Als je iPhone-contacten zijn verdwenen, kunnen we niet praten met onze dierbaren, om nog maar te zwijgen van het feit dat het herstellen van die database niet iets eenvoudigs is, omdat je zou moeten proberen een andere manier te vinden om iedereen te bereiken.

Hoewel het verliezen van uw contactenlijst op uw iPhone iets is dat hoogstwaarschijnlijk niet zal gebeuren, zijn er meerdere manieren om contacten op de iPhone te herstellen en terug te krijgen.

Als u geen contacten op uw iPhone kunt vinden, kunt u deze het beste niet meer gebruiken en een van de onderstaande methoden proberen. Als u uw apparaat blijft gebruiken, kunnen de contacten worden overschreven met nieuwe opslaggegevens. De contacten zijn er waarschijnlijk nog steeds, alleen niet zichtbaar voor u.

Redenen waarom contacten verdwijnen op iPhone

iphone contacten verwijderen

Een van de meest voorkomende redenen waarom contacten van uw iPhone kunnen verdwijnen, is wanneer u een nieuwe koopt en deze niet worden overgedragen. Wanneer u naar de winkel van uw mobiele provider gaat, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u hen vraagt ​​om uw contacten over te zetten, omdat ze u mogelijk niet vragen over de overdracht op het moment van aankoop.

Verloren contacten op de iPhone kunnen ook worden veroorzaakt door een softwareprobleem. Dit kan gebeuren tijdens een software-update als er een fout optreedt, waardoor de gegevens op uw iPhone beschadigd kunnen raken. Het is belangrijk om een ​​back-up van ons apparaat te maken voordat u software-updates uitvoert.

Ten slotte is het mogelijk dat u per ongeluk niet inlogt op het juiste iCloud-account of dat u uw contacten synchroniseert met een ander account dat niet het juiste is. Dit kan ertoe leiden dat sommige van uw contacten worden weergegeven, maar niet allemaal.

Methode 1: Een herstel ongedaan maken met iCloud.com

Als je je apparaat al hebt hersteld of nieuw hebt ingesteld en je contacten zijn er niet, kun je naar iCloud.com gaan en een herstel ongedaan maken.

Stap 1. Ga naar iCloud.com.

Stap 2. Klik op Accountinstellingen.

account instellingen

Stap 3. Scrol omlaag naar de onderkant van de pagina en in de linkerbenedenhoek hebt u de optie om contacten te herstellen.

contacten-van-icloud herstellen

Stap 4. Nadat het herstel is voltooid, ontvangt u een melding op iCloud.com en een e-mail naar het adres dat bij uw Apple ID is geregistreerd.

Methode 2: Herstellen van een iCloud-back-up

Onze iPhones maken elke keer dat we ze ‘s nachts aansluiten een back-up naar iCloud en ze zijn verbonden met wifi. Hiermee worden al uw contacten opgeslagen als er iets met hen gebeurt. Het beste is dat je 5 GB aan . krijgt free iCloud-opslag, wat genoeg zou moeten zijn om al uw contacten op te slaan.

iCloud-back-up is standaard ingeschakeld, wat gegevensherstel eenvoudig maakt, omdat u er niet over hoeft na te denken. Het herstellen van iPhone-contacten van iCloud is eenvoudig, omdat er maar een paar stappen nodig zijn om contacten weer op de iPhone te krijgen.

Stap 1. Maak een back-up van je iPhone voordat je iCloud-contacten gaat herstellen. Dit zorgt ervoor dat als er iets niet goed gaat tijdens de back-up, we onze iPhone kunnen herstellen naar hoe het was voordat we probeerden de contacten te herstellen.

Stap 2. Zet je iPhone terug in de fabrieksinstellingen. Om de reset te starten, ga naar Instellingen > Algemeen > Reset > Wis alle inhoud en instellingen. Je iPhone wordt dan gereset en je wordt begroet door het installatiescherm zodra het proces is voltooid.

Stap 3. Nu kunnen we het installatieproces doorlopen. U wordt begroet door een scherm met de vraag of u gegevens wilt herstellen en u wilt kiezen voor Herstellen vanuit een iCloud-back-up. Je iPhone moet voor dit hele proces ingeschakeld blijven en verbonden zijn met wifi.

Stap 4. Om iPhone-contacten van iCloud te herstellen, zoekt u naar een back-up die rond de datum was waarop u zich voor het laatst herinnert dat u ze op uw apparaat had staan.

Stap 5. Laat het herstel voltooien en controleer vervolgens of de verloren telefoonnummers terug op uw apparaat staan.

Methode 3: iPhone-contacten herstellen met de muziek-app/iTunes

Als u uw iPhone op uw Mac aansluit, zou er een back-up moeten worden gemaakt. Zelfs als u hem gewoon aansluit om op te laden, moet hij een back-up maken naar die computer.

U kunt verwijderde contacten herstellen vanaf een back-up met behulp van de Muziek-app of iTunes. De stappen in beide lijken erg op elkaar, dus je kunt de onderstaande uitleg volgen, ongeacht welke versie je gebruikt. De Muziek-app is de opvolger van iTunes en beide stellen ons in staat om verloren contacten op de iPhone te herstellen.

Stap 1. Sluit uw iPhone aan op uw Mac- of Windows-computer.

Stap 2. Selecteer uw iPhone in het vervolgkeuzemenu aan de linkerkant en klik vervolgens op “Synchronisatie-instellingen …”.

iPhone-uit-in-de-muziek-app selecteren

Stap 3: Selecteer op de overzichtspagina “Back-up herstellen…”. Dit is te vinden op het tabblad Algemeen. U kunt vanuit dit venster ook back-ups beheren en een back-up van uw iPhone maken.

iPhone-terugzetten van-een-back-up

Stap 4: Nadat u op de optie Back-up herstellen… hebt geklikt, begint uw iPhone de verloren contacten te herstellen. Dit kan enige tijd duren, afhankelijk van de grootte van de back-up. Zorg ervoor dat uw iPhone tijdens dit hele proces op uw computer is aangesloten, want deze kan niet worden onderbroken!

Stap 5: Nadat het herstel is voltooid, zouden de verloren contacten nu weer op uw iPhone moeten verschijnen.

Methode 4: Hoe u uw contacten kunt herstellen met een simkaart

Hoewel dit nu niet zo gebruikelijk is, kunnen uw contacten worden opgeslagen op uw simkaart in uw iPhone. Als je je contacten niet kunt vinden op je iPhone of merkt dat er enkele ontbreken, probeer ze dan van je simkaart te importeren. Bij deze methode hoeft u niet te herstellen vanaf een back-up om de verloren contacten op de iPhone op te halen. Het proces is eigenlijk vrij eenvoudig en duurt slechts een paar stappen.

Stap 1: Ga naar Instellingen op je iPhone.

Stap 2: Scroll naar beneden naar Contacten.

Stap 3: Je hebt dan de optie om SIM-contacten onder aan het scherm te importeren.

contacten-importeren van-een-simkaart

Stap 4: Kies om SIM-contacten te importeren en de contacten op uw SIM-kaart worden vervolgens geïmporteerd in de app Contacten op uw iPhone.

Methode 5: Contacten herstellen met behulp van software voor gegevensherstel

Als je geen back-up van je iPhone hebt, is het tijd om software voor gegevensherstel te gebruiken om je verloren contacten te herstellen. In dit voorbeeld gebruiken we Wondershare dr.Fone omdat je het kunt downloaden voor free en installeer het op elke Mac met Mac OS X 10.8 Mountain Lion en nieuwer.

Naast verloren contacten kan Wondershare dr.Fone ook vrijwel alle andere iOS-gegevens herstellen, inclusief berichten en bijlagen, belgeschiedenis, notities, agenda-afspraken, herinneringen, Safari-bladwijzers en allerlei soorten multimediabestanden.

Stap 1: Bezoek de officiële website van Wondershare dr.Fone en download de free proefversie van de applicatie. Open het gedownloade installatiebestand en volg de instructies.

Stap 2: Verbind je iPhone met je Mac en start de applicatie.

Stap 3: Klik op Gegevensherstel.

dr fone gegevensherstel

Stap 4: Tik op Vertrouwen op je iPhone en voer je toegangscode in om je computer te autoriseren en Wondershare dr.Fone zijn werk te laten doen.

Stap 5: Als u alleen verloren contacten wilt herstellen en niets anders, raden we u aan alle andere items behalve Contacten te deselecteren.

Stap 6: Klik op Scan starten en wacht tot Wondershare dr.Fone je iPhone scant en alle verloren contacten vindt.

dr fone selecteer contacten start scan

Stap 7: Klik op Contact in het linkerdeelvenster en selecteer alle contacten die u wilt herstellen.

Stap 8: Bepaal of u uw contacten rechtstreeks naar uw iPhone of naar uw computer wilt herstellen en klik op de overeenkomstige knop in de rechterbenedenhoek.

dr fone selecteer contacten herstellenConclusie

Het beste van iPhones is dat we in contact kunnen blijven met degenen van wie we houden. Het verlies van de mogelijkheid om dat te doen kan frustratie veroorzaken en het opnieuw opbouwen van die database zou veel werk en tijd vergen. Er zijn veel manieren om uw verloren contacten te herstellen en ze weer op uw apparaat te krijgen als er iets gebeurt, op deze manier kan het leven soepel blijven stromen.

0 Shares:
You May Also Like