Hoe verjaardag op Facebook te verbergen en waarom je het misschien wilt doen?

Heb je je verjaardag op Facebookk voor iedereen te zien?

Misschien probeer je te voorkomen dat vrienden en familie je vragen om een ​​feestje te geven. Misschien raak je geïrriteerd als je meldingen ziet van willekeurige mensen die je op je verjaardag begroeten. Of misschien is je verjaardag gewoon iets dat je voor het publiek kunt zien voel je niet op je gemak met.

Andere mensen die weten dat je jarig bent, kunnen immers een risico vormen, omdat het vaak een van de beveiligingsvragen is die nodig zijn om toegang te krijgen tot iemands financiële informatie.

Wat je redenen ook zijn, dit artikel zal het je precies vertellen hoe verjaardag op Facebook te verbergenongeacht of u het platform opent via uw browser of de mobiele app.

Verjaardag verbergen op Facebook

Voordat we bespreken hoe je je verjaardag kunt verbergen op Facebook, is het belangrijk om eerst de verschillende opties beschikbaar aan jou.

Allereerst kunt u ervoor kiezen om: verberg je hele verjaardag – dag, maand, jaar en alles – of alleen de dag en maand, of het jaar. Als je het eerste kiest, kunnen mensen het nog steeds zien in welk jaar ben je geboren?ze zouden gewoon niet weten wat je echte verjaardag is.

Dit is soms al genoeg voor mensen die gewoon geen notificaties van willekeurige mensen willen zien. Als je daarentegen alleen je geboortejaar verbergt, kunnen mensen nog steeds zien wanneer je bent je verjaardag vierenmaar ze zullen het niet kunnen zien je leeftijd.

Ten tweede kun je ervoor kiezen om het te verbergen alleen van niet-vriendenof zelfs van geselecteerde mensen. Dit wordt mogelijk gemaakt door de privacy-instellingen van Facebook, die ik hieronder in meer detail zal bespreken.

Privacy-instellingen op Facebook

Openbaar – Je verjaardag instellen op Openbare wil iedereen toestaanvrienden of niet-vrienden, om je verjaardag te bekijken.

Vrienden – Als je verjaardag is ingesteld op Vrienden, worden alleen de Facebook vrienden die je op je vriendenlijst hebt staan, kunnen je verjaardag zien.

Alleen ik – Je verjaardag instellen op Alleen ik is je beste gok als je wilt verberg je verjaardag voor iedereenzelfs je vrienden.

Aangepast – Je kunt er ook voor kiezen om het te tonen of te verbergen alleen van specifieke mensen.

Dat gezegd hebbende, als je deze informatie helemaal niet met het platform wilt verstrekken, heb je pech. Strikt genomen is er geen manier om je verjaardag te verwijderen van Facebook. Als je niet wilt dat iemand anders het ziet, is je enige optie om het voor het publiek te verbergen.

Nu dat uit de weg is, volgt hier een stapsgewijze handleiding voor: hoe je je verjaardag privé kunt maken op Facebook.

Verberg je verjaardag op Facebook via je browser

1. Voer in facebook.com in uw webbrowser.

Voer facebook.com in uw webbrowser in.

2. Klik vanaf uw Facebook-homepage op uw voornaam rechtsboven van het scherm of uw volledige naam aan de linkerkant.

klik op je voornaam rechtsboven in het scherm

3. U komt dan bij uw persoonlijke profiel. Klik Overde optie tussen Tijdlijn en Vrienden.

Klik op Over, de optie tussen Tijdlijn en Vrienden.

4. Scroll naar beneden om alle opties te zien. In de linkerbalk zie je secties zoals Overzicht, Werk en opleiding, Woonplaatsen, enzovoort. Klik op Contact en basisinformatie om je verjaardagsgegevens te zien.

Klik op Contact en Basisinfo om je verjaardagsgegevens te zien.

5. Onder Basisinformatie ziet u Geboortedatum en geboortejaar.

Onder Basisinformatie ziet u Geboortedatum en Geboortejaar.

6. Klik op de potlood icoon naar rechts. Dit is het pictogram dat Facebook gebruikt om te symboliseren “Bewerking.” Als je dit op het platform ziet, betekent dit dat alles waar je naar kijkt, kan worden bewerkt. Als u hier op het pictogram klikt, kunt u: bewerk uw exacte dag, maand en jaar van geboorte.

Klik op het potloodpictogram aan de rechterkant.

7. Bovendien kunt u door op het potloodpictogram te klikken ook: wijzigen wie je verjaardag kan zien, waarmee u uw verjaardag effectief kunt ‘verbergen’ als u dat wilt. Klik hiervoor op de Privacy opties die na uw geboortedatum en uw geboortejaar komen.

Verberg je verjaardag

8. Er verschijnt een nieuw menu waar je kunt selecteer wie kan zien jouw palen. Als je niet wilt dat iemand je verjaardag ziet, kies dan Alleen ik.

Als je niet wilt dat iemand je verjaardag ziet, kies dan Alleen ik.

9. Zorg ervoor dat u de hetzelfde met het geboortejaar als je je hele verjaardag wilt verbergen. Klik Opslaan wanneer je klaar bent.

Klik op Opslaan als je klaar bent

Verberg je verjaardag op Facebook via je mobiel

1. Klik in uw nieuwsfeed op de profielpictogram in de onderste balk.

Klik vanuit je nieuwsfeed op het profielpictogram in de balk onderaan.

2. Dit brengt je naar je profielpagina. Scrol vanaf hier naar beneden totdat je ziet Openbare details bewerken. Klik Het.

Scroll naar beneden totdat je Openbare details bewerken ziet

3. Er wordt een nieuwe pagina geladen waar u de details van uw profiel kunt bewerken. Nogmaals, scroll naar beneden totdat je ziet Bewerk uw Info over en klik erop.

Scroll naar beneden tot je Edit Your About Info ziet en klik erop

4. Scroll nogmaals naar beneden naar Basis informatie. Hier ziet u onder andere uw gegevens, zoals uw geslacht en verjaardag. Klik op de Bewerk knop aan de rechterkant om het te bewerken.

Scroll naar beneden naar Basisinfo

5. Helemaal bovenaan de pagina ziet u uw verjaardag en geboortejaar. De knoppen aan de rechterkant kunt u de privacy-instellingen wijzigen. Klik op een van hen.

Met de knoppen aan de rechterkant kun je de privacy-instellingen wijzigen

6. Net als bij de browserversie, klik op Alleen ik als je wilt voorkomen dat mensen je verjaardag kunnen zien.

Klik op Alleen ik als je wilt voorkomen dat mensen je verjaardag zien

7. Als je klaar bent met het bewerken van de instellingen voor zowel je verjaardag als je geboortejaar, scroll je nog een laatste keer naar beneden en klik je op Opslaan.

Scroll nog een laatste keer naar beneden en klik op Opslaan

Houd er rekening mee dat u voorzichtig moet zijn wanneer u de bewerkingsfunctie gebruikt om uw verjaardag te wijzigen, aangezien Facebook u slechts toestaat om uw verjaardag in totaal drie keer. Meer dan dat en je moet rechtstreeks contact opnemen met Facebook om een ​​verzoek in te dienen.

Veelgestelde vragen

Kun je je verjaardag verbergen op Facebook?

Ja jij kan je verjaardag verbergen op Facebook met behulp van de privacy-instellingen.

Kun je kiezen wie je verjaardag kan zien?

Ja. Als je je verjaardag niet voor iedereen wilt verbergen, kun je de privacyinstellingen van Facebook gebruiken om dit te doen. Je kunt ervoor kiezen om het te verbergen voor alleen niet-vrienden of selecteer mensen.

Hoe verjaardag op Facebook te verbergen

Nu je weet hoe je je verjaardag op Facebook kunt verbergen, hoef je je geen zorgen meer te maken dat mensen je begroeten of je ongewenste berichten sturen op je speciale dag. Hiermee hoop ik dat je vanaf nu van je dag kunt genieten zoals jij dat wilt!

Vond je dit artikel leuk? Heb jij ooit geprobeerd je verjaardag te verbergen op Facebook? Laat ons je mening en ervaringen weten in de reacties hieronder!

0 Shares:
You May Also Like