Hoe verdwenen bureaubladbestanden op Mac te herstellen: alle methoden

Veel Mac-gebruikers voelen dat hun ziel hun lichaam verlaat wanneer ze voor het eerst ontdekken dat hun bestanden en mappen van hun Mac-bureaublad zijn verdwenen. Gelukkig is dit een veelvoorkomend probleem en zijn er meerdere manieren om die bestanden te herstellen.

In dit artikel behandelen we alle mogelijke methoden, inclusief geavanceerd zoeken, ongedaan maken van het verwijderen en zelfs software voor gegevensherstel… We hebben alles samengevat in gemakkelijk te begrijpen minigidsen, zodat u onderweg niet verdwaalt. Lees verder.

Waar zijn de bureaubladbestanden gebleven?

De locatie van uw bureaubladbestanden hangt af van de reden waarom ze in de eerste plaats zijn verdwenen. Dit zijn de meest waarschijnlijke locaties van uw ontbrekende bestanden en mappen:

👀💭iCloud-schijf
De belangrijkste reden waarom desktopbestanden niet op Mac worden weergegeven, is een probleem dat te maken heeft met hoe iCloud je laat kiezen welke bestanden en mappen naar de Drive worden geüpload en hoe die gegevens worden verplaatst, afhankelijk van je resterende beschikbare opslagruimte. Als je genoeg opslagruimte hebt, blijven ze meestal op je desktop of een andere lokale locatie op je apparaat staan. Anders vindt u ze waarschijnlijk ergens in uw iCloud Drive.

Vaak verdwijnen Mac-bureaubladbestanden na updates, omdat het er slechts één is in een zee van dialoogvensters waarmee u uw nieuwe installatie kunt aanpassen. Als u onlangs uw besturingssysteem hebt geüpgraded, of als u zich herinnert dat u wijzigingen in iCloud hebt aangebracht, kan dit uw probleem zijn.

📁 “Verplaatste” mappen
Telkens wanneer u uw besturingssysteem opwaardeert, verplaatst het uw bestanden naar de juiste mappen op de nieuwe installatie. Sommige bestanden vallen echter door de kieren. Deze bevinden zich in de mappen “Relocated” en “Previously Relocated” op uw Mac.

💻 Overal op uw Mac
Soms raken bestanden en mappen gewoon kwijt. De onderstaande methoden bevatten geavanceerde zoekinstructies die ze zouden moeten vinden, ongeacht waar ze zich op je Mac bevinden.

Hoe bestanden te herstellen die van het bureaublad zijn verdwenen

Voor dit artikel hebben we 6 verschillende methoden opgesomd voor het herstellen van desktopbestanden op Mac. We beginnen met het meest specifieke en meest voorkomende probleem en de oplossing, daarna gaan we door de lijst naar meer algemene methoden voor gegevensherstel – in principe hebben we u gedekt. Met dat uit de weg, laten we beginnen.

Methode #1 Zoek naar uw bureaubladbestanden op iCloud

Dit is verreweg de meest voorkomende reden voor Mac-gebruikers dat alles van hun bureaublad is verdwenen. Apple heeft geëxperimenteerd met iCloud om hun groeiende installatiebestanden en beperkte opties voor opslagupgrades te optimaliseren. Volg deze stappen om het bureaublad van iCloud te herstellen:

Controleer uw lokale iCloud-map

Stap 1: Controleer eerst uw iCloud-map op uw bestanden. Klik in de Apple-menubalk op Finder > Voorkeuren… en vink het vakje naast ‘iCloud Drive’ aan.
Mac Finder-voorkeurenvenster

Stap 2:Open Finder> iCloud Drive en controleer vervolgens of uw bestanden die op het bureaublad ontbreken, aanwezig zijn. U kunt ze kopiëren en plakken naar een lokale bestemming of naar een externe schijf als u extra voorzichtig wilt zijn. Ga naar het volgende gedeelte.
lokale iCloud-map

Herstel uw bestanden van de iCloud-website

Stap 1:Open uw browser, ga naar iCloud.com en log in op uw account.

Stap 2:Open Finder> iCloud Drive en controleer vervolgens of uw bestanden die op het bureaublad ontbreken, aanwezig zijn. U kunt ze kopiëren en plakken naar een lokale bestemming of naar een externe schijf als u extra voorzichtig wilt zijn. Als u ze niet kunt vinden, gaat u verder met stap 3.
iCloud Drive-map op de iCloud-website met een aanwijzer naar de bureaubladmap

Stap 3: Keer terug naar uw iCloud-startpagina (iCloud.com).

Stap 4:Klik in de rechterbovenhoek van uw scherm op uw accountnaam en klik vervolgens op ‘Accountinstellingen’.
iCloud-website die een gebruiker toont die is ingelogd op zijn hoofd-iCloud-pagina, met een verwijzing naar accountinstellingen

Stap 5: Scroll naar beneden op de pagina en klik op “Bestanden herstellen” in de linkerbenedenhoek onder “Geavanceerd”.
Instellingenpagina voor iCloud-account met een verwijzing naar de link voor het herstellen van bestanden

Stap 6:Gebruik in de pop-up die verschijnt de selectievakjes om te selecteren welke bestanden u wilt herstellen. U kunt ook de optie “Alles selecteren” in de linkerbenedenhoek van de bestandenlijst gebruiken. Gebruik indien nodig de sorteerknop in de rechterbovenhoek van de bestandenlijst om uw zoekopdracht te verfijnen. Als u tevreden bent met uw selectie, klikt u op ‘Herstellen’.
iCloud-webpagina-pop-up waarmee u kunt selecteren welke bestanden u wilt herstellen, met verwijzingen naar de sorteeroptie, selectievakjes en de herstelknop

Stap 7:Wacht op de bevestiging en klik vervolgens op “Gereed”. U kunt vervolgens uw bureaubladbestanden en -mappen controleren of u uw Mac-bureaublad met succes hebt kunnen herstellen.
Bevestiging van iCloud-webherstelbestand

Methode #2 Controleer de prullenbak

Nadat we hebben bevestigd dat iCloud niet het probleem is, beginnen we menselijke fouten te overwegen. De eerste plaats om te zoeken is de prullenbak, omdat u mogelijk per ongeluk uw bestanden hebt verwijderd.

Stap 1: Open de prullenbak door op het prullenbakpictogram op uw dock te klikken (meestal de meest rechtse app) of door Finder> Druk op (CMD + Shift + G) te openen. Typ ‘Prullenbak’ in het lege veld.
Finder go-functie opent de prullenbak

Stap 2: Om bureaubladbestanden op een Mac vanuit de Prullenbak te herstellen, klikt u met de rechtermuisknop op het item en klikt u op “Terugzetten”.
Mac Prullenbak-map met een aanwijzer naar het terugzetcommando voor een bestand

Methode #3 Probeer de ontbrekende bestanden op uw Mac te vinden

Soms ontbreken onze bestanden niet echt of zijn ze beschadigd – ze kunnen gewoon misplaatst zijn. Er zijn 3 manieren waarop u naar uw bestanden kunt zoeken:

Verplaatste items

Telkens wanneer u uw macOS upgradet, worden sommige bestanden mogelijk niet naar hun nieuwe locatie verplaatst – dit is waar u ze zult vinden.

Stap 1:Ga naar Finder> Druk op (CMD + Shift + G). Typ in het veld dat verschijnt /Users/Shared/ en druk op enter.
Finder go-opdracht, met het /users/shared/ pad in het tekstveld

Stap 2: Zoek naar de mappen “Verplaatste items” en “Eerder gevonden items” en blader door hun inhoud om uw bestanden te vinden. Apple laat zelfs een handige gids achter in sommige mappen, zoals aangegeven in de onderstaande schermafbeelding.
zoeker gedeelde map met een voorbeeld van de tekstgids voor verplaatste items van Apple

Spotlight-zoekopdracht

Als u de namen van uw ontbrekende bestanden herinnert, kunt u proberen ernaar te zoeken met Spotlight Search (CMD + spatiebalk).

Finder geavanceerd zoeken

Als je de bestandsnaam niet meer precies weet, maar je weet wel het bestandstype (of andere details), kun je de geavanceerde zoekfunctie van de Finder gebruiken.

Stap 1:Open Finder> Druk op (CMD + F)

Stap 2: Kies in de eerste vervolgkeuzebalk de parameters waarop u de zoekopdracht wilt baseren. Definieer die parameters in de tweede vervolgkeuzelijst. In de eerste balk kunt u bijvoorbeeld “Soort” selecteren en vervolgens in de tweede balk “Muziek”. Er wordt een derde balk geopend, waar u uw zoekopdracht nog verder kunt verfijnen. U kunt ook op de +-knop aan de rechterkant van de geavanceerde zoekbalk klikken om zoveel mogelijk details toe te voegen als u zich kunt herinneren.
Mac Finder-venster met een overzicht dat de geavanceerde zoekbalk markeert

Methode #4 Schakel Mac’s Stacks-functie in

Als uw bestanden niet misplaatst waren, zouden ze in plaats daarvan – in “stacks”, een bestandsorganisatiefunctie van Mac kunnen zijn. Volg deze stappen om te controleren of dit het geval is:

Stap 1: Zorg er eerst voor dat u op uw bureaublad bent. Klik in de menubalk boven aan het scherm op ‘Bekijken’. Als je de stapelfunctie niet gebruikt, zou je moeten zien geen vinkje naast de optie “Stacks gebruiken”. Ga verder naar Methode #5.
Mac Finder View-functie met een aanwijzer naar de niet-aangevinkte gebruiksstapels-optie

Stap 2:Als er is een vinkje naast de optie “Gebruik stapels”, dan heb je de functie geactiveerd. U kunt het vinkje weghalen of uw bureaubladstapels controleren om te zien of u uw bestanden kunt vinden.
een stapel documenten op het bureaublad

Methode #5 Herstel eerdere bestandsversies met Time Machine

Time Machine is een handig hulpprogramma voor back-up en herstel dat volledige volumes kan kopiëren en lokale “snapshots” kan maken van de gebruikstijdlijn van uw apparaat. Met andere woorden, het kan op een eerder tijdstip de status van uw laptop inzien.

Stap 1: Open de app Systeemvoorkeuren door op het pictogram in uw dock te klikken of door Spotlight Search (CMD + Spatie > Typ “Systeemvoorkeuren”) te gebruiken en klik vervolgens op Time Machine.
Venster met systeemvoorkeuren met een aanwijzer naar de tijdmachine-app

Stap 2: Vink onder aan het venster het vakje aan naast ‘Toon Time Machine in menubalk’.
tijdmachine-voorkeurenvenster met een aanwijzer naar de optie om tijdmachine weer te geven in de Apple-menubalk

Stap 3:Klik in de Mac-menubalk boven aan uw scherm op het Time Machine-pictogram en klik op “Time Machine invoeren”.
Apple-menubalk met de tijdmachine-opties met een aanwijzer naar de tijdmachine-knop invoeren

Stap 4: Gebruik de pijlen aan de rechterkant van het scherm om door snapshots te bladeren en kijk of u uw bestanden kunt vinden.
time machine snapshots-venster met verwijzingen naar de snapshot-browsepijlen en de herstelknop

Methode #6 Gebruik software voor gegevensherstel

Als u uw gegevens nog steeds niet kunt vinden, zijn ze mogelijk per ongeluk verwijderd. Met hulpprogramma’s voor gegevensherstel is het supereenvoudig om verwijderde bestanden en mappen te herstellen, zelfs als ze uit de Prullenbak zijn verwijderd. We gebruiken Disk Drill specifiek voor dit artikel omdat het een van de weinige premium tools is die een levenslange licentie aanbieden in plaats van maandelijkse of jaarlijkse abonnementen. Het is een geweldige optie voor civiele gebruikers thuis.

Stap 1:Downloaden en installeer de Disk Drill Mac-app van de officiële website van Cleverfiles.

Stap 2:Selecteer het station waar uw bureaubladbestanden en -mappen zich bevinden (op een standaard Mac-systeem bevindt het zich op dezelfde schijf als uw besturingssysteeminstallatie). Klik vervolgens op “Zoeken naar verloren bestanden”.
Schijf boorvenster met een aanwijzer naar het OS-station

Stap 3:Laat Disk Drill het scanproces voltooien of blader door de bestanden die het al heeft gevonden door op een van de bestandstypecategorieën te klikken. Om alle gegevens die Disk Drill gevonden heeft te bekijken, klik je op “Gevonden items bekijken”.
schijf boorvenster met bestandscategorieën met een aanwijzer naar de knop gevonden items controleren

Stap 4:Terwijl u door uw gegevens bladert, kunt u eenvoudig een voorbeeld van elk bestand bekijken door met uw muis naast de bestandsnaam te bewegen en op het oogpictogram te klikken dat verschijnt.
schijfoefening gevonden bestand met een omtrek die de voorbeeldoogknop markeert

Stap 5: Sorteer door de resultaten met behulp van de bestandstypemappen in de zijbalk en de zoekbalk in de rechterbovenhoek van het venster. Vink het vakje aan links van de bestanden die u wilt herstellen aan en klik vervolgens op ‘Herstellen’.
schijfanalysevenster voor het bladeren door bestanden met een omtrek die de zijbalk van de bestandscategorieën markeert en een aanwijzer naar de zoekbalk

Stap 6:U wordt begroet door een pop-up waarin u kunt kiezen waar uw bestanden worden hersteld. Disk Drill zal je meestal een waarschuwing geven als je probeert om je bestanden op dezelfde schijf te herstellen, dus sluit een USB-stick aan voor het geval dat.
schijf boor pop-up waar u uw herstelbestemmingsmap kunt kiezen met een aanwijzer naar de ok-knop

Disk Drill Basic voor Mac biedt niet: free herstel, maar het biedt wel onbeperkt free bestandsvoorbeeld. Dit is een belangrijke functie om ervoor te zorgen dat het veilig is om een ​​doe-het-zelf herstel op een schijf uit te voeren.

FAQ

Probeer eerst geforceerd te stoppen met Finder om alle pictogrammen en bestanden van de desktop-app te vernieuwen. Klik in de Apple-menubalk op het Apple-pictogram > Forceer stop… Klik op de Finder in de lijst met toepassingen en klik vervolgens op ‘Opnieuw starten’. Klik nogmaals op “Opnieuw starten” in de bevestigingspop-up.

Als uw pictogrammen nog steeds niet verschijnen, probeert u de volgende methoden:

Methode 1

Klik in de Apple-menubalk op Finder > Voorkeuren… > Tabblad Algemeen. Zorg ervoor dat de items die u op uw bureaublad wilt weergeven, zijn aangevinkt.

Methode 2

Open de Terminal-app door naar Finder> Hulpprogramma’s> Terminal-app te gaan. Typ vervolgens deze opdracht en druk op enter:

com.apple.finder CreateDesktop false

Start ten slotte Finder opnieuw door de volgende opdracht te typen en op enter te drukken:

killall Finder

Methode 3

Open de Terminal-app en typ de volgende opdracht en druk op enter:

chflags nohidden /Users/username/Desktop

Verander de gebruikersnaam in wat de jouwe ook is. Dit is bijvoorbeeld hoe mijn terminal eruit zou zien:

chflags nohidden /Users/lex/Desktop

De nummer 1 reden waarom mappen van het bureaublad op een Mac zijn verdwenen, is te wijten aan het feit dat iCloud bestanden verplaatst om opslagruimte te besparen. Het is waarschijnlijk dat de Mac-bureaubladbestanden zijn verdwenen na het updaten van uw besturingssysteem.

Andere mogelijke redenen zijn hardware- en softwareproblemen en menselijke fouten die algemeen gegevensverlies veroorzaken.

Mogelijk hebt u Bureaublad en documenten geselecteerd om op te slaan op uw iCloud Drive. Om deze instelling ongedaan te maken, klikt u in de Apple-menubalk op het Apple-pictogram > Systeemvoorkeuren > Internetaccounts. Klik in de linkerzijbalk op iCloud.

Klik in de lijst die verschijnt op de knop “Opties…” naast “iCloud Drive” en schakel “Desktop & Documents Folders” uit in het venster dat verschijnt.

0 Shares:
You May Also Like