Hoe verbinding mislukt fout 651 in Windows 10 op te lossen?

Soms kom je de tegen error 651 “De modem (of een ander verbindend apparaat) heeft een fout gemeld wanneer u uw pc (Windows 7/8/8.1 of 10) probeert te verbinden met internet via de breedbandverbinding. Fout 651 is een veelvoorkomende Windows-fout die meestal optreedt wanneer we proberen een internetverbinding tot stand te brengen met behulp van PPPoE-verbindingen. Het betekent dat het vereiste systeemstuurprogrammabestand niet is uitgevoerd, waardoor u uw internetverbinding niet kunt gebruiken zoals u zou moeten.

Deze fout wordt meestal veroorzaakt door een registerprobleem en voorkomt dat de tool uw router of hub-apparaat herkent. Opnieuw is een onjuiste IP-adresconfiguratie of internetverbinding verbroken die fout 651 kan veroorzaken op Windows 10, 8.1 en 7. Hier verschillende oplossingen om Error 651 in Windows 10 op te lossen.

Fout 651 in Windows 10

Wanneer we een probleem tegenkomen op mobiel of pc, is de eerste stap die we nemen het apparaat opnieuw op te starten. En meestal lost dit het probleem op. Laten we uw pc opnieuw opstarten en/of uw modem of een ander apparaat met internetverbinding opnieuw opstarten. Deze stappen zijn de meest elementaire en eerste probleemoplossing.

Voer ook een schone start uit en probeer verbinding te maken met internet, wat helpt als een opstartserviceconflict het probleem veroorzaakt.

Schakel de beveiligingsfirewall tijdelijk uit en verwijder VPN (indien geconfigureerd op uw pc)

Nieuwe inbelverbinding maken

Er is een kans dat de inbelverbinding vastloopt en niet goed werkt. Laten we eerst een nieuwe inbelverbinding maken en kijken of dit helpt.

Open eerst Configuratiescherm Klik op Netwerkcentrum en vervolgens Adapterinstellingen wijzigen (linkerkant) Klik met de rechtermuisknop op de bestaande inbelverbinding en klik op Kopie maken. Verwijder nu uw oude inbelverbinding en kies opnieuw met de nieuwe verbinding.

Voer de probleemoplosser voor netwerken uit

De probleemoplosser voor netwerken is een geautomatiseerde Windows-tool die enkele veelvoorkomende netwerkproblemen kan vinden en automatisch oplossen. Laten we de probleemoplosser uitvoeren en Windows toestaan ​​het probleem zelf te diagnosticeren en op te lossen.

Open het configuratiescherm Zoek en selecteer probleemoplossing Klik vervolgens op hardware en geluid en klik vervolgens op netwerkadapter (zie onderstaande afbeelding) Het venster voor het oplossen van problemen met de netwerkadapter wordt geopend, klik op volgende en volg de instructies op het scherm.

Zodra de probleemoplossing is voltooid, controleert u het probleemoplossingsrapport en laat u ons de details weten. U kunt ook de suggesties van de probleemoplosser proberen en controleren of dat helpt. Laten we ook de probleemoplosser voor netwerkadapters uitvoeren en controleren of dat helpt.

Update uw netwerkstuurprogramma’s

Corrupte, ontbrekende of incompatibele netwerkstuurprogramma’s veroorzaken dit probleem waarschijnlijk omdat de verbinding tussen de pc en de modem niet kan worden voltooid. Dit is meestal het geval na het upgraden van uw besturingssysteem. Uw stuurprogramma’s opnieuw installeren

    druk op Windows-toets + R om RunType te openen devmgmt.msc en druk op enter om het apparaatbeheervenster te openen. Vouw de sectie Netwerkadapter uit. Klik met de rechtermuisknop op uw netwerkkaart en selecteer ‘Stuurprogrammasoftware bijwerken…’Klik in het volgende venster op “Automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogramma’s” De apparaatbeheerder zal de stuurprogramma’s van uw pc vinden en uw netwerkkaart installeren

Netwerkadapter opnieuw installeren

Dit is de meest werkende stap voor probleemoplossing als het gaat om problemen met de internetverbinding. U kunt de netwerkadapter eenvoudig opnieuw installeren om het probleem Connection Failed Error 651 op te lossen. Volg gewoon de onderstaande gids om de netwerkadapter opnieuw te installeren.

Windows + R en typ devmgmt.msc en druk op enter. Hierdoor wordt Windows Apparaatbeheer geopend. Hier ziet u de lijst met geïnstalleerde apparaatstuurprogramma’s. Besteed netwerkadapter, klik met de rechtermuisknop op geïnstalleerde netwerkadapter en selecteer verwijderen. Start uw computer opnieuw op en uw netwerkadapter wordt automatisch opnieuw geïnstalleerd.

Anders kunt u de website van de fabrikant van het apparaat bezoeken, de nieuwste beschikbare stuurprogramma’s voor dit apparaat downloaden en installeren.

Reset TCP/IP op uw Windows

TCP/IP is de korte termijn voor Transmissiecontroleprotocol/internetprotocol en wordt gebruikt als communicatieprotocol in het particuliere netwerk. TCP definieert hoe de programma’s de communicatiekanalen via een netwerk kunnen creëren, terwijl IK P is verantwoordelijk voor het adres van elk pakket en zorgt ervoor dat het naar de juiste bestemming wordt verzonden. Laten we de standaardwaarde van het TCP/IP-protocol resetten, wat waarschijnlijk helpt om het probleem op te lossen.

Open de opdrachtprompt als beheerder en voer onderstaande opdrachten één voor één uit.

netsh winsock resetnetsh int ip reset

Nadat de opdrachten zijn voltooid, start u uw pc opnieuw op en probeert u opnieuw verbinding te maken.

Functie voor automatisch afstemmen uitschakelen

Als u een router gebruikt, kan deze methode de magie doen. Volg de onderstaande stappen om de functie voor automatisch afstemmen uit te schakelen.

Open de opdrachtprompt als beheerder, kopieer en plak de volgende opdracht en druk op de enter-toets.

Netsh interface TCP set global autotuning=uitgeschakeld

Probeer nu gewoon uw internetverbinding opnieuw op te starten / opnieuw te verbinden.

Schakel IPv6 van uw internetverbinding uit

Ook werkte deze oplossing voor veel gebruikers. U kunt IPv6 eenvoudig uitschakelen om deze fout op te lossen. Volg de onderstaande gids om IPv6 uit te schakelen.

Open het Configuratiescherm en selecteer Netwerk & Internet. Kies vervolgens het Netwerkcentrum. Klik nu op uw actieve netwerkverbinding. Selecteer Eigenschappen en schakel over naar het tabblad Netwerken. Schakel Internet Protocol versie 6 (TCP/IPv6) uit en klik op OK.

Registreer het raspppoe.sys-bestand opnieuw

Raspppoe.sys is een Windows RAS PPPoE-minipoortstuurprogrammabestand waarmee uw computer kan communiceren met hardware of aangesloten apparaten. Als er een probleem is met betrekking tot het functioneren ervan, krijgt u de foutmelding.

Open de opdrachtprompt als beheerder en voer de opdracht uit regsvr32 raspppoe.sys.Als u klaar bent, start u uw pc opnieuw op en controleert u of het probleem is opgelost.

Dit zijn enkele beste oplossingen om te repareren verbinding mislukt fout 651 voor Windows 10, 8.1 en 7 computers. Heeft u een vraag, eventuele nieuwe manieren om dit probleem op te lossen, aarzel dan niet om hieronder commentaar te geven.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like