Hoe USB te repareren verschijnt niet op Mac Probleem:…

Als uw USB niet wordt weergegeven op de Mac, heeft deze mogelijk logische schade opgelopen en is deze onleesbaar geworden. Gelukkig kunnen we de meeste gevallen van logische schade herstellen met tools die we al in onze Macs hebben. Deze methoden zijn ook relatief eenvoudig uit te voeren, zelfs voor degenen die geen krachtige gebruikers zijn.

Aan het einde van dit artikel zult u een goed idee hebben van de reden waarom Mac uw USB niet herkende, hoe u dit probleem kunt oplossen en zelfs hoe u uw gegevens kunt herstellen nadat deze zijn gerepareerd. Lees verder.

Hoe een USB-station op Mac te vinden

USB-drives en andere externe opslagapparaten verschijnen op meerdere locaties op je Mac, zodat je ze in verschillende scenario’s kunt openen. Met een problematische schijf kan deze, zelfs als deze niet op de ene locatie wordt weergegeven, op een andere locatie wel verschijnen. Zo vindt u uw USB-station op de Mac:

Bureaublad
Externe schijven verschijnen als gekoppelde volumes op uw bureaublad.USB-schijfpictogram op het bureaublad

Vinder
Gekoppelde schijven verschijnen in de linkerzijbalk van uw Finder-venster.USB-stick in de Finder-zijbalk

Systeem informatie
Klik in het Apple-menu op het Apple-pictogram > Over deze Mac > tabblad Opslag.
Tabblad Opslag in het venster Systeeminformatie

Schijfhulpprogramma
Start Schijfhulpprogramma door Finder > Toepassingen > Hulpprogramma’s > Schijfhulpprogramma te openen.
USB-flashstation in Schijfhulpprogramma

💡Tip: Om alle volumes te zien, klikt u op de knop “Bekijken” in de rechterbovenhoek van het venster (buiten de zijbalk).

Een USB repareren die niet wordt weergegeven op Mac

Hier is goed nieuws: zolang uw USB-drive alleen “logische schade” heeft opgelopen – zoals schijfcorruptie, virusinfectie, onbedoeld formatteren, enz., kunt u deze veilig zelf repareren. Dit zijn veelvoorkomende problemen die de oorzaak kunnen zijn van het niet verschijnen van uw flashstation op de Mac.

Gelukkig biedt Mac: free native tools waarmee gebruikers het probleem zelf kunnen oplossen. Hieronder staan ​​​​de beste doe-het-zelf-oplossingen die u nu kunt doen om uw USB te repareren, met behulp van tools die al door Mac worden geleverd.

Fix #1 Probeer een andere poort of ander apparaat.

Zorg er eerst voor dat uw USB echt het probleem is. Probeer het op een andere poort of computer aan te sluiten. Probeer op dezelfde manier een andere USB op dezelfde poorten te gebruiken en controleer of uw computer deze herkent.

Fix #2 Controleer de weergave-instellingen van de externe schijf van uw Mac.

Met Mac kunnen gebruikers instellen of externe schijven worden weergegeven in Finder en op het bureaublad. Mogelijk hebt u of een app de instellingen per ongeluk gewijzigd, daarom wordt uw USB-stick niet weergegeven op de Mac. Voer de volgende stappen uit om ervoor te zorgen dat de weergave van uw externe schijf is ingeschakeld:

Stap 1. Zorg ervoor dat Finder open is. Klik vervolgens op ‘Finder’ in de Apple-menubalk en vervolgens op ‘Voorkeuren’.
Voorkeuren optie in het Finder-menu

Stap 2. Klik op het tabblad Algemeen en zorg ervoor dat het selectievakje naast “Externe schijven” is aangevinkt.
Tabblad Algemeen in het venster Finder-voorkeuren

Stap 3. Doe hetzelfde op het tabblad Zijbalk onder het gedeelte “Locaties”.
Tabblad Zijbalk in het venster Finder-voorkeuren

Fix #3 Werk uw stuurprogramma’s bij.

Het is ook mogelijk dat uw Mac verouderde stuurprogramma’s gebruikt, waardoor Mac uw USB mogelijk niet herkent. Om uw schijven bij te werken, opent u Systeemvoorkeuren > Software-update (ja, u moet de hele macOS bijwerken om uw stuurprogramma’s bij te werken).
Software-update-app in het venster Systeemvoorkeuren

Fix # 4 USB-drive monteren (of opnieuw monteren).

Uw besturingssysteem is mogelijk onderbroken tijdens het koppelen van uw USB, of uw USB is niet goed gemonteerd – dit gebeurt vaak bij gebruik van defecte connectoren of Mac-poorten. In veel gevallen kan Schijfhulpprogramma nog steeds een USB detecteren, zelfs als macOS dat niet doet. Open Schijfhulpprogramma en probeer uw USB te koppelen/opnieuw te koppelen.
Koppelknop in het venster Schijfhulpprogramma

Fix #5 Gebruik de EHBO-tool van Schijfhulpprogramma.

Schijfhulpprogramma heeft ook een reparatietool die schijffouten scant en repareert, meestal gerelateerd aan opmaak en directorystructuur. Het kan mogelijk problemen oplossen zoals uw Mac die uw USB-apparaat niet herkent. Om het te gebruiken, opent u Schijfhulpprogramma, selecteert u uw USB en klikt u vervolgens op “Eerste hulp”.
EHBO-knop in het venster Schijfhulpprogramma

Fix #6 Formatteer uw schijf opnieuw naar de bestandssystemen die door Mac worden herkend.

Mac kan de volgende bestandssystemen herkennen: APFS, HFS/HFS+, NTFS, exFAT, FAT32 en ext2. Uw schijf gebruikt mogelijk een ander bestandssysteem, daarom herkent uw Mac de USB niet. U moet uw USB opnieuw formatteren naar een bestandssysteem dat Mac wel herkent. Nogmaals, Schijfhulpprogramma is de tool bij uitstek. Start het eenvoudig en klik op de knop “Formatteren” in de rechterbovenhoek van het venster.

💡Tip: Formatteer uw USB naar FAT32, aangezien dit het meest compatibele bestandssysteem is en vaak wordt gebruikt op meerdere apparaten.

Wis-knop in het venster Schijfhulpprogramma

Als u een schijf formatteert, worden alle gegevens op de schijf gewist. Zorg ervoor dat u de onderstaande gegevensherstelsectie volgt nadat u een formattering hebt uitgevoerd.

Gegevens herstellen van een USB-station

Zodra uw Mac uw USB-station correct herkent, controleert u of al uw gegevens intact zijn. Wanneer een opslagapparaat schade oploopt, kunt u het beste verwachten dat er gegevensverlies zal optreden, zelfs nadat het is gerepareerd. Sommige reparaties (zoals opmaak) veroorzaken ook dit gegevensverlies om het bestandssysteem op te schonen.

Dit gedeelte van het artikel richt zich op het herstellen van gegevens van uw USB-station. De meest efficiënte (en kosteneffectieve) manier om dit te doen, is door software voor gegevensherstel te gebruiken. In het belang van deze handleiding gebruiken we Disk Drill – een tool die we onze lezers vaak aanbevelen vanwege het gebruiksgemak en de hoge herstelsnelheid. Maak je echter geen zorgen, het proces is vergelijkbaar voor de meeste tools voor gegevensherstel.

Stap 1. Zorg ervoor dat uw USB goed is aangesloten op uw Mac en dan downloaden en installeer Disk Drill.

Stap 2. Start Disk Drill door Finder > Toepassingen > Disk Drill te openen en te dubbelklikken op het pictogram.
Disk Drill icoon in de Finder Applications map

Stap 3. Op dit moment zijn er twee opties. Ten eerste kunt u een imageback-up van uw schijf maken en die in plaats daarvan scannen. Dit is de voorkeursmethode als de USB fysiek beschadigd is, en we laten u in de volgende stappen zien hoe u dit doet. Als u uw USB-station direct wilt herstellen, gaat u verder met stap 8.

Stap 4. Selecteer in de linkerzijbalk “Byte-naar-byte back-up”. Selecteer vervolgens uw USB in de lijst en klik vervolgens op “Back-up maken”.
Disk Drill Byte-naar-byte back-upvenster

Stap 5. Geef uw afbeeldingsback-up een naam, selecteer een locatie op uw computer om het back-upbestand op te slaan en klik vervolgens op “Opslaan”.
Disk Drill image backup opslaan dialoog

Stap 6. Wacht tot het proces is voltooid. U kunt vervolgens dubbelklikken op het back-upbestand van de afbeelding om het te koppelen.
Afbeeldingsback-upbestandspictogram op het bureaublad

Stap 7. Keer terug naar het startscherm van Disk Drill met behulp van de startknop.
Home-knop in het byte-naar-byte back-upvenster van Disk Drill

Stap 8. Selecteer “Opslagapparaten” onder “Gegevensherstel” in de linkerzijbalk. Selecteer vervolgens uw back-upschijf (of uw USB als u deze rechtstreeks herstelt) en klik op “Zoeken naar verloren gegevens”.
Disk Drill schijf selectie venster

Stap 9. Disk Drill zal nu je schijf scannen. Wacht tot het proces is voltooid en klik vervolgens op ‘Gevonden items bekijken’.
Scanvenster van Disk Drill

Stap 10. U kunt de resultaten filteren met behulp van de zijbalk aan de linkerkant, of zoeken naar specifieke bestanden met behulp van de zoekbalk in de rechterbovenhoek van het venster.
Disk Drill zoekbalk en navigatiezijbalk

Stap 11. Bekijk een voorbeeld van bestanden door uw muisaanwijzer naar de rechterkant van hun bestandsnamen te verplaatsen en op de oogknop te klikken die verschijnt.
Disk Drill afbeelding voorbeeld

Stap 12. Gebruik de selectievakjes in de meest linkse kolom om de bestanden te selecteren die u wilt herstellen en klik vervolgens op “Herstellen”.
Disk Drill bestandsselectie

Stap 13. Kies een map op je computer waar je wilt dat Disk Drill de herstelde bestanden opslaat. Sla het niet op uw USB op – u zou de bestaande gegevens kunnen overschrijven. Klik vervolgens op “OK”.
Dialoogvenster Disk Drill opslaan bestand

Disk Drill voor Mac biedt niet free gegevensherstel, maar het biedt wel onbeperkte preview – dit is super handig om uit te zoeken of u uw gegevens kunt herstellen met behulp van software. Als u geen voorbeeld van uw bestanden kunt bekijken, kan uw schijf fysiek beschadigd zijn. Stop onmiddellijk met het gebruik ervan en stuur het naar een professioneel gegevensherstelcentrum.

FAQ

De meeste vormen van logische schade kunnen ertoe leiden dat uw flashstation niet wordt herkend door uw Mac. Dit zijn de meest voorkomende oorzaken: Incompatibel formaat Schijf beschadigd Defecte poorten en connectoren Verouderde stuurprogramma’s Probeer de volgende oplossingen om uw Mac uw USB te laten herkennen: Probeer een andere poort en ander apparaat en controleer of uw USB het probleem is. Open Finder> Voorkeuren en zorg ervoor dat “Externe schijven” is aangevinkt in zowel het tabblad Algemeen als het tabblad Zijbalk. Update macOS (Systeemvoorkeuren > Software-update). Gebruik Schijfhulpprogramma (Finder > Toepassingen > Hulpprogramma’s > Schijfhulpprogramma) om uw USB-station te koppelen (of opnieuw te koppelen). Gebruik de EHBO-functie van Schijfhulpprogramma. Gebruik Schijfhulpprogramma om uw USB-station opnieuw te formatteren (door te formatteren worden uw gegevens van de schijf gewist, dus lees na het formatteren onze handleiding voor gegevensherstel van de flashdrive). Dit zijn de locaties op uw Mac waar USB-drives gewoonlijk te vinden zijn: Desktop (als een .dmg-bestand) Linkerzijbalk in het tabblad Opslag van de Finder in het venster Systeeminformatie (Apple-menubalk > Apple-pictogram > Over deze Mac) Schijfhulpprogramma (Finder > Toepassingen > Hulpprogramma’s > Schijfhulpprogramma)

0 Shares:
You May Also Like