Hoe u videobanneradvertenties maakt die kijkers wegblazen!

Banneradvertenties bestaan ​​al heel lang. Maar traditionele statische banneradvertenties hebben zeker niet dezelfde impact als 25 jaar geleden.

1994, de CTR voor een banneradvertentie was 44%. Vandaag is het slechts 0,4%, met 86% van de consumenten lijdt aan ‘banner blindheid – een fenomeen in web usability waarbij bezoekers bewust of onbewust banner-achtige informatie negeren.

Het goede nieuws bij dit alles is dat bannerblindheid nu kan worden genezen – dankzij video.

In dit artikel leren we je alles over het maken van videobanneradvertenties die kijkers omver blazen…

Wat is een videobanneradvertentie?

Een traditionele banneradvertentie is een statische afbeelding, zoals deze:

Ze verschijnen meestal langs de zijkant, onderaan of bovenaan een webpagina.

Als de webbezoeker geïnteresseerd is in wat de advertentie verkoopt, kunnen ze erop klikken om naar een bestemmingspagina te gaan.

Videobanneradvertenties werken op dezelfde manier. Het enige verschil is dat de statische afbeelding wordt vervangen door een video, zoals deze:

Videobanneradvertenties worden automatisch afgespeeld als bezoekers door webpagina’s scrollen. Ze spelen automatisch geluid af, om de gebruikerservaring niet te verstoren, maar er is meestal de mogelijkheid voor de kijker om te klikken voor audio.

Omdat videobanneradvertenties automatisch zonder geluid worden afgespeeld, kiezen veel bedrijven ervoor om ondertitels in hun video’s op te nemen, zodat potentiële kijkers nog steeds kunnen begrijpen wat er gebeurt. Hier is een voorbeeld:

Het mooie van videobanneradvertenties is dat u uw ideale klanten kunt targeten waar ze ook online zijn, in plaats van alleen wanneer ze video’s bekijken op YouTube of sociale mediasites.

Maar dat is niet het enige voordeel. Laten we er nog een paar bekijken…

1. Moeilijker te negeren

Het valt niet te ontkennen dat beweging in het oog springt. Als iets beweegt, kijken we ernaartoe. Zijn .

Dit feit alleen al maakt de videobanner een stuk krachtiger dan zijn voorganger, de statische banneradvertentie, omdat het erg moeilijk is om er ‘blind’ voor te zijn.

En als video’s onze aandacht trekken, zijn ze er redelijk goed in om die vast te houden. Dit komt omdat video’s de kracht hebben om een ​​verhaal te vertellen en onze emoties aan te pakken – of dat nu is om ons aan het lachen te maken, ons aan het denken te zetten of ons aan het hart te zetten.

2. U kunt profiteren van dynamische videoremarketing

Met remarketing kunt u advertenties weergeven aan mensen die uw website of app eerder hebben bezocht. remarketing gaat nog een stap verder: u kunt potentiële klanten advertenties laten zien die producten of services bevatten die ze gebruiken tijdens het browsen op uw site.

Hier is een voorbeeld van GoDaddy die reclame maakt voor hun Plus-pakket:

Met videobanneradvertenties kunt u echt profiteren van dynamische remarketing en ervoor zorgen dat potentiële klanten uw advertenties zien, waar ze ook online zijn.

3. Betere prestaties dan statische banneradvertenties

Deze is waarschijnlijk een gegeven – maar het is zeker het vermelden waard! Terwijl de meeste mensen statische banneradvertenties negeren (), merken mensen eigenlijk video’s op.

Volgens onze recente videomarketingenquête, 86% van de mensen zei dat ze in 2020 meer video’s van merken zouden willen zien. En 66% van de mensen zei dat video hun favoriete manier is om meer te weten te komen over een product of dienst.

4. Geeft gebruikers een positieve keuze

Terwijl traditionele banners kunnen worden gezien als een slechte gebruikerservaring, creëren videobanneradvertenties een positieve door het aanbieden van een zogenaamde niet-gedwongen reclame voorstel.

De controle wordt gegeven aan de gebruikers. Als ze willen blijven scrollen, kunnen ze – en de video stopt met spelen. Als ze naar het geluid willen luisteren, kiezen ze ervoor om dat zelf te doen, door te klikken.

Videobanneradvertenties bieden gebruikers een aantal positieve keuzes en dit zorgt op zijn beurt voor een positieve ervaring.

Een videobanneradvertentie maken

Het is duidelijk dat er veel voordelen zijn als het gaat om videobanneradvertenties. Dus, hoe begin je eraan?

Allereerst heeft u een videoadvertentie nodig. Als u al een reeks videoadvertenties heeft, zult u blij zijn te weten dat u hier niet helemaal opnieuw hoeft te beginnen. Het enige dat u hoeft te doen, is uw bestaande videobestand bijwerken zodat het voldoet aan de vereisten voor een videobanneradvertentie.

Vereisten voor videobanneradvertenties

Er zijn drie soorten bannervideoadvertenties die u kunt maken, elk met specifieke vereisten. Maar laten we eerst eens kijken naar de algemene vereisten voor bannervideo’s:

De afspeeltijd moet 4 minuten of minder zijn2.2 MB totale belasting met videoCreatieve afmetingen moeten 300×250 (inline rechthoek) of 336×280 (grote rechthoek)4:3 beeldverhouding aanbevolenMinimaal 14 frames per seconde (30FPS aanbevolen)Audio : moet worden gecodeerd met een volume kleiner dan of gelijk aan -12 dB

En nu voor de videotypes:

Klik om te spelenAutomatisch afspelen zonder geluiden Beweeg om te spelen

Als u wilt dat uw bannervideo een klik is om af te spelen, moet u een openingsafbeelding uploaden en voldoen aan de volgende interactievereisten:

Audio en video moeten worden afgespeeld wanneer de gebruiker erop kliktDe volgende knoppen zijn vereist: Start, Stop en Mute

Als je wilt dat je video wordt afgespeeld wanneer gebruikers de muisaanwijzer erop plaatsen, zijn de volgende interactievereisten van toepassing:

Er moet 2 seconden zweven voordat het geluid wordt gestart. Wanneer de gebruiker stopt met zweven, moet het geluid stoppen.

Er zijn geen aanvullende vereisten voor de Autoplay-optie, en dit is waarschijnlijk de meest populaire keuze voor videobanneradvertenties, omdat dit de meeste aandacht trekt.

Nog een ding dat u nodig heeft om aan de slag te gaan, is een Google Adwords-account. Om uw videobanneradvertentie te uploaden en te gebruiken, klikt u na het inloggen op ‘Nieuwe campagne’.

Bepaal vervolgens een campagnedoel. Bijna elk doel accepteert display-advertenties als campagnetype (zoals videobanneradvertenties worden gecategoriseerd). We hebben gekozen voor Websiteverkeer:

Selecteer vervolgens ‘Weergeven’ als uw campagnetype:

En selecteer een campagnesubtype en de URL voor uw campagne:

Van daaruit wordt u gevraagd om alle gebruikelijke advertentie-dingen te doen – budgetteren, targeting, enzovoort! Als u daarmee klaar bent, komt u in het gedeelte Advertenties maken.

Upload uw video en AdWords laat u precies zien hoe deze eruit zal zien op zowel mobiel als desktop.

Mobiel:

Bureaublad:

U kunt ook verschillende koppen en beschrijvingen toevoegen om het door elkaar te halen en uw advertentie interessanter te maken voor gebruikers die mogelijk meer dan eens worden getarget.

En daar heb je het!

Het enige dat u nu hoeft te doen, is uw factureringsgegevens invoeren in Google AdWords en op de lancering van uw campagne klikken. Uw videobanneradvertenties worden weergegeven aan gerichte internetgebruikers!

Laatste gedachten

Banneradvertenties bestaan ​​al meer dan 25 jaar en met het nieuwe leven dat ze door video hebben gekregen, zullen ze waarschijnlijk nog minstens 25 jaar bestaan!

Als je meer wilt weten over hoe je je eigen videoadvertentie kunt maken, klik dan hier voor meer informatie.

0 Shares:
You May Also Like