Hoe u videoadvertenties maakt die indruk maken op uw publiek

How to create video ads that WOW your audience

Videocontent is de nieuwe norm. In feite consumeert de gemiddelde persoon nu ongeveer 16 uur online video-inhoud een week.

Als gevolg hiervan wordt het steeds moeilijker om WOW-publieken te overtuigen met uw videoadvertenties.

Om uw advertentie van 30-60 seconden binnen die 16 uur op te laten vallen, moet u iets speciaals doen.

Je moet je publiek aan het lachen maken.

Of huilen.

Je moet ze laten zeggen … WOW.

In dit artikel gaan we kijken hoe je dat in 7 simpele stappen kunt doen.

1. Spreek rechtstreeks met uw klanten

Voordat u aan een videoadvertentie voor uw merk begint te werken, moet u ervoor zorgen dat u uw doelgroep echt begrijpt.

Een van de beste dingen van videoadvertenties is dat ze kunnen worden getarget op uw ideale klanten. Aangezien u betaalt voor videoweergaven en plaatsingen, is het belangrijk om te weten wie die klanten zijn!

We raden aan om gedetailleerde buyer persona’s te maken die je helpen om je klanten vorm te geven en ze te zien als levende, ademende mensen. Hier is een gratis download die je daarbij kan helpen: Creëer buyer persona’s die werken!

Zodra u een duidelijk beeld heeft van uw ideale kijkers, moet u rechtstreeks met hen spreken via uw videoadvertentiescript.

Het klinkt misschien een beetje contra-intuïtief, maar uw videoadvertentie zou niet moeten gaan over hoe geweldig uw merk, service of product is.

In plaats daarvan zou het moeten gaan over alle dingen die uw merk, product of dienst voor uw klanten kan doen.

Laten we eens kijken naar twee zinnen van een hamburgermerk ():

1. “

2.

De eerste uitspraak bevat het woord ” helemaal niet. Het draait allemaal om het bedrijf. En het is nogal opschepperig en egocentrisch.

Maar de tweede zin, hoewel vergelijkbaar in bedoeling, gaat helemaal over de klant!

Deze subtiele verandering kan een groot verschil maken voor klanten. Ze willen weten wat u voor hen kunt doen – waarom zij uw merk zouden moeten verkiezen boven een concurrent.

Hier is een voorbeeld van een video die we hebben gemaakt voor Likezoid, een app om Instagram-likes te vergroten:

Vanaf de allereerste seconde praat deze video rechtstreeks met hun publiek en legt de verschillende manieren uit waarop het product hen kan helpen.

Naast het praten met hen, praat de video ook met hen. Het publiek voor Likezoid zijn jonge vrouwen die Instagram veel gebruiken. Dit komt tot uiting in het script en ook in de toon van de voice-over.

Het laat maar weer eens zien dat er veel is om over na te denken als het gaat om de formulering van uw videoadvertenties!

2. Wees niet bang om anders te zijn

Dus je hebt de video van je concurrent gezien en je denkt…

Maar hoewel het belangrijk is om bij te blijven met wat uw concurrenten doen, is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat u zich onderscheidt van de rest.

Het feit dat een op pictogrammen gebaseerde uitlegvideo goed werkte voor uw concurrenten, betekent niet dat u dezelfde richting moet volgen.

Als u in plaats daarvan kiest voor een geheel andere stijl van video, kunt u uw klanten nog meer WOW geven.

Dit is vooral krachtig als je probeert om een concurrerende markt.

Neem bijvoorbeeld Bol. Bulb is een energiebedrijf – en een relatief jong merk in een oude markt.

De energiemarkt zit vol met grote spelers die hun prestaties uit het verleden, en het feit dat ze goed ingeburgerd zijn, vaak gebruiken als hefboom voor hun videoadvertenties. Hier is een voorbeeld van Shell:

https://www.youtube.com/watch?v=u8Ywpg1N_hc

Dit is helemaal geen slechte videoadvertentie. In feite is het behoorlijk krachtig. Het heeft emotionele muziek en het is op grote schaal gefilmd – het voelt heel goed aan.

Een startend bedrijf kan niet hopen te concurreren met zo’n advertentie. Dus Bulb ging een andere richting uit:

Deze pittige, humoristische video kan niet anders zijn dan de advertentie van Shell. En het was een geweldige manier voor Bulb om de aandacht van potentiële klanten te trekken.

Geanimeerde video’s zoals deze zijn geweldig om merken te laten opvallen, vooral als ze een beperkt budget hebben. Hoe kon Bulb het zich anders veroorloven om eenhoorns in hun video te casten?!

Anders durven zijn heeft Bulb echt op de kaart gezet. In slechts 5 korte jaren is het bedrijf van een onbekende start-up uitgegroeid tot het winnen van 4 prijzen in het Uswitch 2020 Energy Customer Satisfaction Report, waaronder ‘‘.

3. Weet wat je wilt

Een goede videoadvertentie moet een duidelijk doel hebben.

Wanneer u uw videoadvertentie uploadt naar een platform, zoals Facebook of YouTube, wordt u doorgaans gevraagd wat het campagnedoel is:

Dit maakt het voor het platform gemakkelijker om uw advertentie op de juiste plek te plaatsen en voor u om het succes van de campagne te berekenen.

Maar het is belangrijk om je doel voor dit punt te bepalen. Het doel van uw videoadvertentie moet duidelijk voor ogen zijn voordat u de pen op papier zet.

Als je een duidelijk doel hebt, blijf je gefocust bij het schrijven van het script en het maken van de video, zodat je geen kostbare seconden verspilt aan dingen die er niet toe doen.

Ja, getuigenissen van klanten zijn dat wel, maar er is geen plaats voor in productdemovideo’s!

Je moet niet proberen in één video te proppen. Zie je video als de haak. Gebruik het om mensen naar uw website te lokken, waar u ze vervolgens meer informatie kunt geven.

4. Vertrouw op de experts

Een videoadvertentie maken is moeilijker dan je denkt. Het vereist weken van plannen, ontwerpen en animeren.

Je komt misschien in de verleiding om de video zelf te maken – en daar is niets mis mee! Sommige bedrijven hebben daar veel succes mee gehad, zoals Dollar Shave Club.

Dat is natuurlijk eerder uitzondering dan regel. Voor de meeste bedrijven zal het maken van de video die je voor ogen hebt ofwel te tijdrovend, te duur of te ingewikkeld zijn.

Het is het beste om de experts hierin te vertrouwen. Wanneer u een videobureau inhuurt om uw advertentie te maken, kunt u vertrouwen op hun vaardigheden en ook op hun branchekennis. Ze kunnen je vertellen welke stijlen actueel zijn, wat zal resoneren met je publiek en wat niet.

Dit kan vooral handig zijn als u veel belanghebbenden aan boord heeft. Vaak hebben we veel mensen in een bedrijf zien proberen om alles wat ze willen zeggen in de video te proppen – het productteam wil het hebben over alle geweldige functies, het verkoopteam vindt het een goed idee om een ​​stralende getuigenis op te nemen, de grote baas wil een geschiedenis van het bedrijf opnemen – wanneer dit gebeurt, kan het een geval zijn van “te veel koks”.

Een video-expert kan in deze situatie de perfecte bemiddelaar zijn. Niet alleen dat, ze kunnen fungeren als een “frisse blik” – iemand die een buitenstaander is voor uw merk.

Ze kunnen uitpakken wat echt interessant en opwindend is aan uw product of dienst en een nieuw gevoel voor richting geven dat van onschatbare waarde kan zijn.

5. Vertel een verhaal

Op een bepaald moment in zijn carrière ontdekte Jerome Bruner, een van de meest geciteerde psychologen van de 20e eeuw, dat: mensen hebben 22 keer meer kans om een ​​feit te onthouden wanneer het is verpakt in een verhaal – en dit citaat is sindsdien op veel plaatsen gebruikt.

Hoewel er geen garantie is dat uw advertentie 22 keer beter zal worden onthouden als deze een verhaal bevat, blijft de waarheid dat verhalen impactvol, deelbaar en, inderdaad, gedenkwaardig zijn.

Hier is een eenvoudig voorbeeld… Stel dat u een hondensnacksbedrijf heeft en vorig jaar traktaties verkocht aan 1.000.000 tevreden klanten – indrukwekkend!

In plaats van dat feit simpelweg in uw videoadvertentie te vermelden, kunt u kijkers vertellen wat dat voor uw klanten betekent:

Dat is een verhaal.

1.000.000 is slechts een getal.

Hier is nog een goed voorbeeld van een verhaal dat wordt verteld in een videoadvertentie:

Deze advertentie, die werd uitgebracht ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum van de Renault Clio, richt zich niet op de specifieke aspecten van de auto – hoeveel mijlen per gallon hij krijgt, of hoeveel er in de loop der jaren zijn verkocht.

In plaats daarvan vertelt het een liefdesverhaal tussen een LGBTQ-paar, en de auto’s spelen gewoon als rekwisieten op de achtergrond.

Deze advertentie was een groot succes. Het werd bekeken, genoten en gedeeld door miljoenen mensen. Sommigen gingen zelfs naar Twitter om erover te praten – en dit soort mond-tot-mondreclame is gewoon onbetaalbaar!

6. Kom ter zake

Oké, hier is de harde waarheid: bijna elke persoon die uw videoadvertenties bekijkt, is niet actief van plan geweest dit te doen.

Vaker wel dan niet, wordt de advertentie weergegeven voor, na of tijdens video-inhoud waarnaar ze hebben gezocht.

En daar kun je niets aan veranderen.

Wat u kunt doen, is de ervaring voor hen gemakkelijker en aangenamer maken. Kijkers waarderen het als je begrijpt dat hun tijd belangrijk voor ze is.

Om dat te doen, moet je snel ter zake komen.

Deze korte advertentie van Direct Line doet het:

In slechts 6 seconden presenteert het een herkenbare reden voor kijkers om een ​​verzekering af te sluiten. En dat is echt alles wat je nodig hebt als je overweegt om bij hen te kopen.

Natuurlijk kunnen niet alle advertenties 6 seconden lang zijn. Soms is er wat meer tijd nodig om uw waardeproposities uit te leggen, zeker als u een relatief nieuw merk bent.

Maar houd er altijd rekening mee dat korter is beter. Volgens Wistia moet je, als je voor engagement gaat, proberen je videoadvertentie onder de 2 minuten te houden.

Het is ook belangrijk om te bedenken dat gebruikers op de meeste platforms nu advertenties kunnen overslaan na ongeveer 20 seconden.

Als je weet dat je video langer dan 20 seconden zal duren, kan het helpen om de aandacht van de kijkers langer vast te houden door goed na te denken over het tempo.

Bekijk deze Honda-advertentie:

Deze video neemt gestaag toe in tempo en gebruikt die toename zelfs als een uitdaging voor kijkers – een slimme manier om ze tot het einde te laten kijken!

7. Denk aan de kleine details

Dus we hebben het hier over WOW-mensen. En als het gaat om indruk maken op mensen, .

Vergeet bij het maken van een videoadvertentie niet na te denken over de finishing touch – zoals geluidseffecten, muziek en kleine visuele paaseieren – die uw verhaal echt tot leven zullen brengen.

Hier is een van onze voltooide video’s:

Nu, hier is het zonder de geluidseffecten:

Maakt een enorm verschil, toch?!

Alle kleine details, zoals het typen en klikken, worden echt gemist als ze er niet zijn.

Hetzelfde geldt voor muziek. Hier is een van onze video’s met de soundtrack:

Hier is het zonder:

Nogmaals, het verschil is enorm. Vooral omdat deze video sterk afhankelijk is van de soundtrack die de beweging van de kinetische typografie aanvult.

Als het gaat om muziek en geluidseffecten, halen we die van ons van royaltyvrije sites. Er is veel op de markt, dus het is belangrijk om te weten naar welke sites je moet gaan om soundtracks van de hoogste kwaliteit te vinden. Hier is een artikel dat kan helpen: De 20 beste royaltyvrije muzieksites in 2021.

Laatste gedachten

De videomarketingindustrie wordt steeds competitiever en daarom wordt het een steeds grotere uitdaging om uw publiek te WOWEN met uw videoadvertenties.

Maar als je het goed doet, is het het waard! Volgens onze recente enquête over videoadvertenties, 45% van de mensen zegt dat ze een product of dienst hebben gekocht die ze voor het eerst hebben ontdekt via een videoadvertentie.

Klik hier voor meer informatie.

0 Shares:
You May Also Like