Hoe u uw Wyze cam-instellingen kunt aanpassen nu de detectie van mensen verdwijnt

wyze cam v2 hero

Welnu, mede-Wyze-gebruikers, de dag nadert snel waarop onze Wyze-beveiligingscamera’s de detectie van mensen zullen verliezen, een belangrijke functie die ervoor zorgt dat de Wyze-camera u niet om 3 uur ‘s nachts wakker maakt om u te waarschuwen voor malafide stofdeeltjes die voor de lens drijven ( ja, dit is mij overkomen).

In een recent bericht op de Wyze-communityforums zei een Wyze-vertegenwoordiger dat een firmware-update die de door AI aangedreven functie voor het detecteren van mensen zal verwijderen, wordt voorbereid voor release, wat betekent dat het niet lang zal duren voordat de Wyze Cam en Wyze Cam Pan de het vermogen om mensen te lokaliseren in plaats van bijvoorbeeld huisdieren, auto’s, wuivende takken en andere willekeurige stukjes beweging.

Wyze liet zijn gebruikers iets meer dan een maand geleden weten dat het de detectie van mensen zou uitschakelen nadat Xnor.ai, de edge-computing-outfit achter de technologie voor het detecteren van mensen, abrupt zijn contract met Wyze had beëindigd.

(Als je je afvroeg waarom Xnor.ai plotseling zijn deal met Wyze verwierp, het nieuws dat Xnor.ai door Apple is overgenomen, geeft je een redelijk goede aanwijzing.)

Hoewel Wyze zegt dat het werkt aan zijn eigen interne versie van mensendetectie, is het niet te zeggen wanneer het klaar zal zijn. De Wyze-vertegenwoordiger op het communityforum merkte op dat het bedrijf “grote vooruitgang boekt”, maar ze “weet niet zeker” wanneer het daadwerkelijk getest zal worden.

Lees in de tussentijd verder voor een paar manieren om uw Wyze-camera-instellingen aan te passen nu de detectie van mensen verdwijnt. Hoewel ik geen wondermiddel heb voor het spoedige gebrek aan detectie van mensen, zouden deze tips (hopelijk) het aantal valse alarmen moeten verminderen.

Stel een detectiezone in

Hoewel je Wyze Cam of Wyze Cam Pan geen mensen meer kan detecteren, kun je hem tenminste vertellen waar hij wel en niet moet letten op beweging.

wyze-detectiezone

Ik heb bijvoorbeeld mijn Wyze Cam in de buurt van mijn kelderdeur en ik heb de bewegingsdetectiezone gericht op de deur zelf in plaats van op het woongedeelte aan de zijkant.

Om een ​​bewegingsdetectiezone in te stellen, selecteert u een camera in de Wyze-app, tikt u op de knop Instellingen (degene die eruitziet als een tandwiel) in de rechterbovenhoek van het scherm en tikt u vervolgens op Detectie-instellingen > Detectiezone.

Schakel de instelling Detectiezone in en sleep het vak vervolgens rond het gebied waar u wilt dat uw Wyze-camera beweging detecteert.

Tweak de gevoeligheid van bewegings- en geluidsdetectie

Voordat u het scherm Detectie-instellingen verlaat, moet u het paar schuifregelaars bekijken die de gevoeligheid bepalen voor de bewegings- en geluidsdetectiefuncties van de Wyze cam. Als je te veel valse alarmen krijgt, overweeg dan om de gevoeligheid voor bewegingsdetectie, geluidsdetectie of beide te verlagen.

Stel een schema in voor meldingen

Een andere manier om ongewenste meldingen te verminderen, is door een schema voor meldingen in te stellen. Mijn kantoor is bijvoorbeeld ongeveer 5 meter verwijderd van mijn Wyze-camera, dus ik kan er redelijk zeker van zijn dat ik eventuele slechteriken zal betrappen die proberen binnen te sluipen tussen bijvoorbeeld 8 uur ‘s ochtends en 6 uur ‘s avonds.

Kraan Instellingen > Planning en automatiseringen tik vervolgens op de knop ‘+’ in de rechterbovenhoek van het scherm, gevolgd door Schema > Meldingen dempen. Van daaruit kunt u de begin- en eindtijden instellen voor uw nieuwe regel voor het negeren van meldingen, evenals op welke dagen van de week u wilt dat de regel actief is.

Wijzig uw opnameschema voor evenementen

Op dezelfde manier kunt u het aantal geluids- en bewegingsgebeurtenissen die uw Wyze cam opneemt verminderen door een schema in te stellen voor het opnemen van gebeurtenissen.

Kraan Instellingen > Gebeurtenisopname > Schema, schakel de instelling Hele dag uit en kies een begin- en eindtijd. Terwijl je toch bezig bent, kun je er ook voor kiezen om het opnemen van gebeurtenissen voor beweging, geluid of beide uit te schakelen.

Alle meldingen pauzeren

Als je je huis schoonmaakt of gewoon even een pauze wilt van Wyze-meldingen, kun je al je Wyze-meldingen in één keer en voor onbepaalde tijd pauzeren. Vergeet ze alleen niet weer aan te zetten.

Ga naar het hoofdscherm in de Wyze app en tik op de alarmbel in de rechterbovenhoek van het scherm. Als je dat doet, verschijnt er een schuine streep door de bel, wat aangeeft dat de meldingen zijn gepauzeerd en dat zo blijven totdat je opnieuw op het pictogram tikt.

0 Shares:
You May Also Like