Hoe u uw Windows 10-computer snel en efficiënt kunt maken (9 eenvoudige stappen)

Ongetwijfeld is Microsoft’s nieuwste Windows 10 sneller dan ooit Besturingssysteem in vergelijking met eerdere. Er verschijnen hier echter bugs die zelfs een snelle pc in een trage pc veranderen. Hoewel het bedrijf regelmatig nieuwe beveiligingspatches uitbrengt om de beveiliging te verbeteren en bugs op te lossen. Maar soms begint het achter te lopen vanwege het enorme aantal functies. Er zijn ook verschillende andere redenen die de algehele efficiëntie van uw pc kunnen beïnvloeden, zoals onnodige cache, bloatware, corrupte apparaatstuurprogramma’s, enz. Het goede nieuws is dat u het nog sneller kunt maken door een paar eenvoudige stappen te volgen. Hier in dit bericht hebben we 5 effectieve tips opgesomd die u kunt gebruiken Windows 10 sneller laten werken op uw pc.

Hoe maak je Windows 10 sneller

Als u merkt dat de Windows 10-computer trager wordt na recente updates of continu vastloopt, neem dan een paar minuten de tijd om deze tips uit te proberen die niet alleen de prestaties van Windows 10 optimaliseren, maar ook uw computer versnellen.

Voordat u begint, raden we aan om uw pc opnieuw op te starten. Het opnieuw opstarten van Windows 10 is het meest essentiële dat u moet doen wanneer u voelt dat het systeem traag werkt. Dit lijkt misschien niet eens een oplossing, maar als u dit doet, worden tal van processen en services die zich in de loop van de tijd ophopen, gestopt. Door uw apparaat opnieuw op te starten, worden ook de onnodige caches gewist die zich opstapelen.

Voer ook een volledige systeemscan uit met de meest recente antivirussoftware om ervoor te zorgen dat een virus-malware-infectie de computerprestaties niet vertraagt.

Windows 10 bijwerken

Microsoft brengt regelmatig beveiligingsupdates uit voor Windows 10 die zijn ontworpen om veelvoorkomende bugs op te lossen die de systeemprestaties verminderen. Als de prestaties van Windows 10 achterblijven, installeer dan de nieuwste Windows-updates volgens de onderstaande stappen.

Klik op het startmenu en selecteer vervolgens instellingen, Ga naar Update & beveiliging dan Windows-update, Klik hier op de knop controleren op updates om het controleren op en downloaden van Windows-updates van de Microsoft-server toe te staan. Soms moet u op de link Downloaden en nu installeren klikken onder een optionele update om de wachtende updates te installeren, start u uw pc opnieuw op om deze updates toe te passen.

Voer de probleemoplosser voor programmacompatibiliteit uit

Soms werken apps die zijn gemaakt voor een eerdere versie van Windows nog steeds op Windows 10, maar kunnen ze uw pc vertragen. Voer de ingebouwde probleemoplosser voor programmacompatibiliteit uit die automatisch problemen met het uitvoeren van oudere programma’s op de huidige versie van Windows 10 vindt en oplost

Typ probleemoplossing in het zoekvak op de taakbalk en selecteer vervolgens Instellingen voor probleemoplossing. Hier scrolt u in de lijst met probleemoplossers naar beneden en selecteert u Probleemoplosser voor programmacompatibiliteit. Klik vervolgens op De probleemoplosser uitvoeren. Selecteer vervolgens het programma waarmee u problemen ondervindt. selecteer Volgende en ga door met de probleemoplosser.

Pas de energie-instellingen van Windows aan

Windows aanpassen Energie-instellingen Hoge prestaties kunnen uw Windows 10 ook in een snel en efficiënt apparaat veranderen. Zoals de naam al doet vermoeden, kan het wijzigen van het High-performance-abonnement Windows sneller maken door het uithoudingsvermogen van de batterij in te ruilen voor stroom. Omdat hij het meeste stroom verbruikt, is hij ook meer geschikt voor desktops. Gebruik de stappen om de huidige instellingen voor het energiebeheerschema in Windows te wijzigen:

Open het Configuratiescherm. Selecteer Hardware en geluiden en ga naar Energiebeheer. Vink hier het keuzerondje naast het energiebeheerschema “High Performance” aan. Klik desgewenst op “planinstellingen wijzigen” naast het geselecteerde energiebeheerschema en configureer daar zijn twee opties beschikbaar. Of klik op Geavanceerde energie-instellingen wijzigen en pas de instellingen aan uw behoeften aan.

Schakel onnodige opstartprogramma’s uit

Nogmaals Als uw computer genoeg programma’s heeft ingesteld om te draaien bij het opstarten, zal het hele systeem vastlopen. Het verwijderen van niet-essentiële opstartsoftware is absoluut essentieel voor de prestaties. Stop ze met draaien en uw pc zal soepeler werken.

Start taakbeheer met de sneltoets Ctrl-Shift-Esc, klik op het tabblad Opstarten hier ziet u een lijst met de programma’s en services die worden gestart wanneer u Windows start. Ook wordt hier weergegeven of welke programma’s bij het opstarten kunnen worden uitgevoerd, en zijn “Opstartimpact”, om te voorkomen dat een programma of service bij het opstarten wordt gestart, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u “Uitschakelen”.

Visuele effecten uitschakelen

Zware visuele effecten hebben invloed op de soepele prestaties van Windows 10, vooral als uw apparaat niet over de juiste RAM, processor, enz. beschikt. En visuele effecten uitschakelen hebben een grote impact, vooral op oudere computers.

Druk op Windows + R, typ sysdm.cpl en klik op ok, tik in het venster Systeemeigenschappen op het tabblad Geavanceerd. Klik vervolgens op instellingen onder het gedeelte Prestaties. Selecteer nu de aangepaste optie in het venster Prestatie-opties. Schakel vervolgens alle onnodige animaties en speciale effecten uit.

Of u kunt op het keuzerondje klikken voor: Aanpassen voor de beste prestaties om alle visuele effecten uit te schakelen.

Achtergrond-apps uitschakelen

Een aantal programma’s op uw computer probeert stil op de achtergrond te werken om een ​​aantal taken op de achtergrond uit te voeren, zelfs als u ze niet gebruikt. En u moet de apps uitschakelen die u niet op de achtergrond wilt laten werken om de prestaties van Windows 10 te verbeteren

    Open Instellingen met behulp van de sneltoets Windows + I, klik op Privacy en klik vervolgens op Achtergrond-apps. Hier Schakel de tuimelschakelaar uit voor de apps waarvan u wilt voorkomen dat ze op de achtergrond worden uitgevoerd.

Navigeer ook naar Start > Instellingen > Systeem > Meldingen en acties -> Ontvang tips, trucs en suggesties terwijl u Windows gebruikt.

Bloatware uitroeien

Als uw Windows 10-laptop werd geleverd met vooraf geïnstalleerde apps die u niet wilt of nodig hebt, verwijder ze dan. Hetzelfde geldt voor alle apps die je hebt geïnstalleerd en waarvan je later ontdekte dat ze weinig of geen nut hadden.

Configuratiescherm > Programma’s > Programma’s en onderdelen > Een programma verwijderen Klik hier met de rechtermuisknop op de onbruikbare software en kies Installatie ongedaan maken. Wanneer een pop-upvenster om uw toestemming wordt gevraagd, tikt u op Ja om door te gaan.

Voer Windows 10 Storage Sense uit en wis tijdelijke bestanden of onnodige cache die zich op uw pc ophopen.

Het Windows-register speelt een cruciale rol bij het gezond en foutloos houden van uw systeem. Maar soms veroorzaken fouten in het register BSOD-fouten, Update-gerelateerde bugs, systeembevriezing enz. En moet uw Windows-register opschonen (u mag gratis toepassingen van derden gebruiken, zoals CC Cleaner) om te voorkomen dat uw pc langzamer wordt.

Ook hier zijn de prestaties van een computer voornamelijk afhankelijk van het RAM, de opslagcapaciteit en de processor. Door de efficiëntie van het virtuele geheugen te verhogen, worden de rekenprestaties verbeterd.

Vervang indien mogelijk ook de HDD door SSD: Het verkrijgen van gegevens van een HDD is een beetje ingewikkeld fenomeen, omdat hiervoor de beweegbare onderdelen nodig zijn om goed te functioneren. SSD daarentegen maakt gebruik van flash-geheugen (net als bij de normale pen-drives) waardoor snellere toegang tot de gegevens mogelijk is. Waarom SSD sneller is dan HDD, wordt hier in dit bericht uitgelegd.

Dat is alles, we hopen dat de bovenstaande tips en trucs helpen om uw Windows 10 snel en efficiënt te maken

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like