Hoe u uw wifi-wachtwoord deelt met een QR-code (bijgewerkt)

Tegenwoordig is een van de meest voorkomende vragen die u kunt krijgen: “Wat is uw wifi-wachtwoord?” Het probleem hiermee is dat de meeste mensen lange en gecompliceerde wifi-wachtwoorden zijn gaan gebruiken. En het is niet gemakkelijk om een ​​wachtwoord als “gY1J4t&U” te onthouden en te delen.

Daarom hebben sommige besturingssystemen oplossingen bedacht om het delen van wifi-wachtwoorden net zo eenvoudig te maken als het gebruik van QR-codes.

Essentieel voor het delen van wachtwoorden

Voordat u uw wachtwoord deelt, moet u een paar dingen in gedachten houden. Wees voorzichtig met wie toegang heeft tot uw netwerkwachtwoord, of het nu in een QR-code of in een andere vorm is. U wilt niet dat een onbevoegd persoon om welke reden dan ook uw wifi gebruikt.

Evenzo zijn er veiligere manieren om wachtwoorden te delen. Als u het online doet, moet u een VPN inschakelen om ervoor te zorgen dat uw verbinding privé is en dat niemand deze kan onderscheppen.

Net als bij andere wachtwoorden, moet u uw wifi-wachtwoord zo nu en dan wijzigen. Afhankelijk van hoe vaak je je wachtwoord deelt, wil je het misschien elke 30-90 dagen wijzigen. Het is de beste manier voor u om te allen tijde te weten wie toegang heeft tot uw netwerk.

Een wachtwoord delen met een QR-code op Android

Stap 1: U moet toegang hebben tot de informatie over uw WiFi-netwerk. Open Instellingen en controleer de verbindingsstatus onder ‘Netwerk en internet’.

Het belangrijkste dat u nodig hebt, is uw netwerkcoderingstype en SSID. Schrijf deze dingen op een stuk papier zodat u er gemakkelijker bij kunt.

Stap 2: installeer een QR-codegenerator en maak uw QR-code aan. Je moet kunnen kiezen tussen de verschillende soorten. Tik op de knop met de tekst ‘Tekst’ en selecteer ‘WiFi’ in het vervolgkeuzemenu.

Stap 3: voer uw SSID, wachtwoord en netwerktype in. Je hebt ook het wachtwoord nodig waarmee je toegang krijgt tot je wifi-netwerk. Zorg ervoor dat al deze informatie correct is, want de app kan je niet vertellen of het fout is of niet.

Stap 4: Tik vervolgens op “Genereren” om de code te maken. Bewaar de code op je telefoon.

Stap 5: Deel uw wachtwoord. U kunt uw code vinden die is opgeslagen in uw galerij in de “QR-codemap”. Zodra u de afbeelding opent, kunnen uw vrienden deze scannen. Het omvat zowel Androids als iPhones.

Nadat ze de code hebben gescand, moeten ze op ‘Aanmelden bij netwerk’ tikken en kunnen ze verbinding maken met het netwerk.

Je hebt ook de mogelijkheid om het uit te printen op een stuk papier. Het is een uitstekende optie voor mensen die kamers of flats huren op Airbnb of frequente gasten hebben.

Een wachtwoord delen met een QR-code op Windows 10

Voor het maken en delen van een wachtwoord met een QR-code op Windows 10 is ook een app van derden vereist.

Stap 1: Nogmaals, zorg dat je alle informatie over je netwerk hebt: naam, authenticatietype en wachtwoord.

Stap 2: Installeer WiFi QR-codescanner. Het werkt zowel om verbinding te maken met wifi via een QR-code als om een ​​nieuwe te genereren.

Stap 3: Selecteer “Creëer QR-code” en vul de lege velden in: WiFi-netwerknaam, authenticatietype en wachtwoord. U kunt ook een nieuw wifi-wachtwoord genereren. Maar dan moet je het ook op je router wijzigen.

Stap 4: Klik op “QR-code genereren” en print, bewaar of deel uw wachtwoord.

Een wachtwoord delen met een QR-code op Apple

Het is iets ingewikkelder om het delen van QR-codes op de iPhone in te stellen. Je moet een snelkoppeling programmeren. Volg deze stappen:

Stap 1: Open de app Snelkoppelingen op uw iOS-apparaat (iOS 12 of hoger) en tik op ‘Snelkoppeling maken’.

Stap 2: Tik op het pictogram “Instellingen” en de snelkoppeling naar de naam (bijv. WiFi-wachtwoord). U kunt de afbeelding ook aanpassen als u dat wilt.

Stap 3: voeg de optie “Netwerkdetails ophalen” toe. Selecteer je wifi-netwerk. U kunt het ook gebruiken voor andere netwerken die u gebruikt.

Stap 4: Geef het wachtwoord op. U kunt het toevoegen als een “Tekst” -actie, of u selecteert “Vraag om invoer” en voert u het werk “Voer het WiFi-wachtwoord in”.

Stap 5: Om een ​​QR-code voor het netwerk te genereren, maakt u een nieuwe tekenreeks in deze indeling:

WIFI:T:WPA;S:;P:;

“T” is uw type authenticatie (WPA of WEP). “S” is de netwerknaam. “P” is het wachtwoord.”

Stap 6: Nadat u de string hebt gemaakt, kunt u de QR-code genereren. Doe dit door ‘Genereer QR Code-actie’ toe te voegen.

U kunt “Foutcorrectie” ook wijzigen in Laag, Gemiddeld, Kwartiel of Hoog, zodat u gegevens beter kunt beheren als er een probleem is met de code.

Stap 7: voeg de actie “Quick Look” toe om een ​​voorbeeld van de QR-code te bekijken.

Stap 8: voer de snelkoppeling uit door op de afspeelknop in de app te drukken.

Deel eenvoudig uw wifi-wachtwoord

Het kan wat vallen en opstaan ​​vergen, maar het instellen van QR-codes om uw wachtwoorden te delen, maakt uw leven gemakkelijker. En dat is niet het enige wat je met ze kunt doen. QR-codes zijn geweldig voor allerlei dingen, zoals het delen van contactgegevens, links, apps en meer. Houd echter altijd rekening met beveiliging om uw netwerk en uw gegevens te beschermen.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like