Hoe u uw verbinding kunt repareren, is geen privéfout in Chrome

krijgen uw verbinding is geen privéfout Terwijl u door een website bladert in de Google Chrome-browser? Er zijn veel dingen die dit kunnen veroorzaken. Uw verbinding is geen privéfout Browserprobleem. Zoals proxy-instellingen, verouderde antivirus, onjuiste tijd en datum enz. Als u dit vervelende probleem in uw Chrome-browser krijgt, past u alle Bellow-oplossingen toe om er vanaf te komen. Maar laten we, voordat we naar oplossingen gaan, eerst het probleem en de reden achter deze fout begrijpen.

Aangezien internetfraude en cybercriminaliteit tegenwoordig enkele van de meest voorkomende dingen zijn. We geven dus allemaal te veel om onze privacy en willen onze persoonlijke informatie altijd beschermen tegen jaloerse ogen. Dat is de reden waarom, wanneer we de fout zien, we actie moeten ondernemen en het probleem zo snel mogelijk moeten oplossen.

Wat is dit Uw verbinding is niet privé Fout?

eigenlijk of “Netto::ERR_CERT_DATE_INVALID” er verschijnt een fout op het scherm vanwege de SSL (secure sockets-laag) fout. SSL is een veilige methode om gegevens van uw computer (in dit geval uw browser) te coderen en naar de server te verzenden, om de informatie privé en veilig te houden tijdens het verzenden – en omgekeerd. Als je de krijgt SSL-fout Net:: ERR_CERT_DATE_INVALID in Google Chrome of een andere browser die betekent dat uw internetverbinding of uw computer verhindert dat Chrome de pagina veilig en privé laadt

Waarom wordt een SSL-fout weergegeven in de Chrome-browser?

Er zijn veel oorzaken die tot deze SSL-fout kunnen leiden (), zoals: onbekende SSL-certificaten, verlopen SSL-certificaten of de verbinding tussen uw computer en server is niet beveiligd. Maar hier zijn drie belangrijke redenen waarom SSL-waarschuwingen verschijnen:

De SSL-verbinding tussen uw computer en de server is niet beveiligd.

Het SSL-certificaat is verlopen, verkeerd ingesteld of hoort niet bij het aangevraagde domein.

Het certificaat is niet afgegeven door een erkende derde partij: Het maken van certificaten is geen moeilijke klus, iedereen kan eenvoudig een SSL-certificaat maken. Daarom onderzoekt Google Chrome of het certificaat van een site afkomstig is van een vertrouwde organisatie of niet. Als het certificaat van de site niet wordt gedetecteerd door een vertrouwde organisatie, kan Google Chrome geen toegang verlenen.

Het certificaat van de site is niet up-to-date: Als het certificaat van de site afkomstig is van een vertrouwde organisatie, maar al lange tijd niet up-to-date is, kan Google Chrome niet verifiëren dat de site nog steeds veilig en privé is.

Fix Uw verbinding is geen privéfout

Ik hoop dat je nu duidelijk bent over uw verbinding is geen privéfout, waarom deze fout optreedt, wat is een SSL-verbinding, En waarom Je verbinding is niet prive”-fout treedt op in Google Chrome. Laten we nu naar het gedeelte Problemen oplossen gaan om uw verbinding te herstellen, dit is geen privéfout in Chrome.

Zoals ik hierboven al zei, zijn er veel redenen die deze SSL-verbindingsfout kunnen veroorzaken. Maar u kunt de SSL-fout alleen herstellen als deze van uw computer of uw apparaat kwam. Er is geen manier om het te repareren als het SSL-certificaat onbekend, verlopen of een verkeerde configuratie van de serverzijde is totdat de eigenaar het repareert, of iemand die het recht heeft om dit te doen.

Controleer of de datum en tijd correct zijn

Dit is de meest elementaire probleemoplossing om op te lossen: uw verbinding is geen privéfout in de Google Chrome-browser. In de meeste gevallen is de verkeerde datum en tijd op uw computer de belangrijkste reden waardoor de Google Chrome-browser het SSL-certificaat niet kan verifiëren. Daarom verscheen de SSL-foutmelding.

Om dit op te lossen: SSL-verbindingsfout, moet u de datum en tijd van uw computer of andere apparaten die deze fout ontvangen, aanpassen. Na het bijwerken van de datum en tijd van die apparaten, is de SSL-fout verdwenen.

Datum- en tijdinstellingen wijzigen in Windows 10

Klik op de datum en tijd op de taakbalk. Klik daarna op “Datum- en tijdinstellingen”. Als u de Windows 10 20H2-update hebt geïnstalleerd, klikt u eenvoudig op datum en tijd wijzigen en stelt u de huidige datum en tijd in volgens uw tijdzone.

Voor andere gebruikers, wanneer u op “Datum- en tijdinstellingen” klikt, wordt een nieuw venster geopend en gaat u naar het tabblad “Internettijd”.

Klik op “Instellingen wijzigen” en vink “Synchroniseren met een internettijdserver” aan en binnen de server selecteer “time.windows.com” daarna klik op update nu en vervolgens op OK.

Controleer de datum en tijd van uw computer om er zeker van te zijn dat deze nauwkeurig is volgens uw tijdzone. Start Chrome nu opnieuw en kijk of het probleem is opgelost of niet.

SSL-certificaatcache wissen

Ook beschadigde SSL-cache kan verschillende privacyfouten veroorzaken. En misschien is dit uw verbinding niet privé-fout is er een van. Wis de cache van het SSL-certificaat ook meestal en u kunt dit doen door het volgende hieronder:

Druk eerst op Windows-toets + R en typ vervolgens “inetcpl.cpl” en druk op Enter. Hiermee wordt interneteigenschappen geopend. Schakel hier over naar het tabblad Inhoud, klik vervolgens op SSL-status wissen en klik vervolgens op OK.

Klik nu op Toepassen gevolgd door OK. Start uw pc opnieuw op om wijzigingen op te slaan en controleer of het probleem is opgelost.

Google Chrome-browser opschonen

Als de bovengenoemde methoden niet voor u werken, kan het op de een of andere manier opruimen van de rommel uit de Google Chrome-browser u helpen. De cache, geschiedenis en andere browsergegevens verwijderen uit de Google Chrome-browser:

Ga eerst naar Instellingen → Geavanceerde instellingen weergeven → Browsegegevens wissen onder Privacyopties.

Proxy-instellingen resetten

Ga naar Instellingen onder je browser en selecteer Geavanceerde instellingen en zoek naar Proxy instellingen Reset vervolgens de instellingen naar de standaardwaarden en start de browser opnieuw.

U kunt ook uw browser resetten voor het geval dat niet heeft geholpen.

Chrome-browser resetten

Als het wissen van browsegegevens niet helpt, kunt u de Chrome-browserinstellingen ook terugzetten naar de standaardbrowserinstellingen. Om uw Chrome-browserinstellingen te resetten:

Klik eerst op de Chrome-menu → Instellingen → Geavanceerde instellingen weergeven → Reset.

Negeer de SSL-certificaatfout van de Google Chrome-snelkoppeling

Deze methode is slechts een manier om de . te negeren en te omzeilen SSL-verbindingsfout. Het kan niet worden gebruikt om het probleem permanent op te lossen. Het kan echter alle waarschuwingen maken die verband houden met: SSL-fouten in uw Chrome-browser verdwijnen voorgoed, totdat u ervoor kiest om het opnieuw te tonen.

Klik op uw bureaublad met de rechtermuisknop op de Google Chrome-snelkoppeling en selecteer ‘Eigenschappen“.

Ga hier naar de snelkoppeling Tab At Target voeg de negeer-tag toe zoals weergegeven afbeelding: -ignore-certificaat-fouten.

Klik nu op toepassen en ok om wijzigingen op te slaan, open vervolgens Google Chrome en controleer of het probleem is opgelost.

Controleer uw antivirusprogramma

Wanneer uw antivirusprogramma verouderd raakt en u een update beschikbaar heeft, kan uw computer traag gaan werken en dit probleem veroorzaken zodra u uw antivirusprogramma bijwerkt of het verlopen antivirusprogramma verwijdert. Start uw computer opnieuw op en open de browser Probeer op internet te gaan en kijk of dit helpt om de privacyfout op te lossen.

SSL- of HTTPS-scannen uitschakelen in antivirussoftware

open uw antivirussoftware, open instellingen. Klik vanaf daar op Privacybeheer en ga vervolgens naar het tabblad Antiphishing. Schakel op het tabblad Antiphishing de SSL-scan UIT.

Chrome-taken beëindigen

Om de fout te voorkomen, past u de volgende stappen toe en sluit u alle instanties van de Chrome-browser.

Open het opdrachtpromptvenster door CMD in het menu Start te typen. En typ de opdracht in het CMD-venster.

TAAKKILL /IM chrome.exe /F

U zult zien dat alle taken van Chrome worden beëindigd. Open nu uw webpagina en browser beveiligde internetverbinding.

Wijs handmatig DNS-instellingen toe.

De bovenstaande methoden zijn de meest werkende oplossingen om uw verbinding te herstellen is geen privéfout in de Chrome-browser. Maar als we na het uitvoeren van het bovenstaande nog steeds hetzelfde probleem krijgen, moeten we nadenken over verschillende oplossingen en de DNS-instelling is de aanbevolen die we moeten wijzigen. Gebruik de openbare DNS-servers van Google om de “Je verbinding is niet priveGoogle Chrome-fout.

DNS-instellingen handmatig wijzigen in Windows:

Open Netwerkcentrum -> Adapterinstellingen wijzigen. Klik met de rechtermuisknop op uw actieve netwerkadapter en selecteer Eigenschappen. Selecteer ‘Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4)’ en klik op Eigenschappen Controleer de radio “Gebruik de volgende DNS-serveradressen:” button.Typ de volgende DNS-serveradressen (de openbare DNS-servers van Google)

8.8.8.8
8.8.4.4

Druk tweemaal op OK om Netwerkeigenschappen af ​​te sluiten. Start uw computer opnieuw op.

Proces naar de website met een onveilige verbinding

Dit is de laatste optie die we kunnen proberen. Als u deze fout niet kunt herstellen omdat het een websitefout is, kunt u op eigen risico kiezen voor “Doorgaan naar (onveilig)”. Klik hiervoor op de link “Geavanceerd”. En klik vervolgens op “Doorgaan naar (onveilig)”.

Gebruik deze methode echter alleen als u zeker weet dat de website die u probeert te bezoeken veilig is. Deze methode is slechts tijdelijk en u kunt niets doen om deze fout te laten verdwijnen, behalve deze te omzeilen of te negeren en te wachten tot de eigenaar of webmaster het herstelt. Geef tot die tijd geen belangrijke informatie wanneer de website daarom vraagt, omdat deze niet veilig is.

Oplossing voor Android- of iOS-apparaat

Kortom, als de foutmelding “Uw verbinding is niet privé” verschijnt op uw mobiele apparaten, zoals een Android- of iOS-smartphone of -tablet, wordt dit veroorzaakt door de bovengenoemde oorzaken.

Het eerste dat u moet doen, is controleren of de datum en tijd op uw mobiele apparaat correct zijn. Als u onlangs nieuwe beveiligingssoftware hebt geïnstalleerd, raad ik u aan deze uit te schakelen.

Als u dezelfde HTTPS-website kunt bezoeken met andere browsers op uw mobiele apparaten, zoals Firefox of Opera, is er zojuist iets gebeurd met uw Google Chrome-browser. U moet proberen alle cookies, geschiedenis en gecachte bestanden in uw browser te verwijderen.

Om al deze bestanden te verwijderen, gaat u naar Instellingen > Privacy > Browsegegevens wissen > kies wat u wilt verwijderen en klik vervolgens op de knop “Browsegegevens wissen”. Soms werkt deze methode ook met de desktopversies.

Dit zijn enkele best werkende oplossingen om te repareren uw verbinding is geen privéfout in de Google Chrome-browser. Ik hoop dat u na het uitvoeren van de bovenstaande oplossingen nooit meer met deze fout te maken krijgt. Heb je nog vragen, suggesties, voel je vrij om hieronder commentaar te geven.

Ook

0 Shares:
You May Also Like