Hoe u uw Philips Hue-lampen kunt synchroniseren met Spotify

philips hue spotify image 2

Veel slimme lampen hebben ingebouwde microfoons waarmee ze kunnen synchroniseren met de muziek die op de achtergrond wordt afgespeeld, maar de muzieksynchronisatiefunctie van Philips Hue heeft een twist: de mogelijkheid om te synchroniseren met Spotify in de cloud, geen microfoons vereist.

Zodra je je Hue- en Spotify-accounts hebt gesynchroniseerd, kan de nieuwe Spotify-integratie van Hue metadata met tijdstempel op elk muzieknummer gebruiken om te “anticiperen” op de beats, terwijl een algoritme een “lichtscript” creëert dat is gebaseerd op het genre, het tempo en de algehele stemming van het nummer. Het is allemaal behoorlijk effectief, en als je alles eenmaal hebt ingesteld, kun je je luisterhoek veranderen in een levendige, van kleur doordrenkte oase.

De nieuwe Spotify-integratie van Philips Hue is nu breed uitgebracht na enkele weken van vroege toegangstests. Hier leest u hoe u aan de slag kunt gaan.

Wat je nodig hebt

Het eerste dat je nodig hebt, is de Hue-app, en het goede nieuws is dat je vanaf versie 4.7 niet langer vroege toegang tot Hue’s Spotify-integratie nodig hebt; in plaats daarvan zou het nieuwe tabblad Sync beschikbaar moeten zijn voor alle gebruikers.

Je hebt ook Hue-lampen met kleurfunctionaliteit nodig, zoals Hue’s Lightstrip Plus, de nieuwe Hue Play-gradiëntlichtstripRemove non-productlink, de Hue Iris, de Hue Play-lichtbalk of zelfs een standaard A19 White and Color Ambiance-lamp.

Ten slotte heb je de Hue BridgeRemove non-product link nodig. Als je je Hue-lampen bedient met de Hue Bluetooth-app, moet je naar de bridge migreren als je je lampen met Spotify wilt synchroniseren.

Stel een entertainmentgebied in

Nu je bent ingeschreven voor Hue’s programma voor vroege toegang voor Spotify-synchronisatie, moet je een “entertainmentgebied” opzetten – een speciale, op entertainment gerichte ruimte waar je een aantal van je Hue-kleurenlampen hebt opgesteld.

philips hue entertainmentgebied opgezet

Als je de Philips Hue Play HDMI Sync Box hebt, heb je waarschijnlijk al een entertainmentgebied gecreëerd, waardoor je deze stap kunt overslaan. Anders moet u het volgende doen.

    Druk op Instellingen tabblad van de Hue-app, tik op Vermaakgebiedenen druk vervolgens op de blauwe “+”-knop in de rechterbovenhoek. Kies welk soort entertainmentgebied je wilt creëren: een om tv te kijken of een om gewoon naar muziek te luisteren. Als je eenmaal een optie hebt gekozen, kun je het gebied een naam geven (bijvoorbeeld ‘Thuisbioscoop’). Vervolgens kies je welke lampen er in je nieuwe entertainmentgebied komen. Je kunt een hele kamer met lampen kiezen, of je kunt op de pijl-omlaag naast een kamer tikken om afzonderlijke lampen te kiezen. Nu kunt u de lichten in het gebied plaatsen door hun pictogrammen te slepen. Vergeet niet op het tabblad Hoogte te tikken en de lamp naar de juiste hoogte te verplaatsen. Kraan Gedaanen je bent helemaal klaar.

Begin met synchroniseren

philips hue spotify sync-interface

Klaar om je Spotify-afspeellijst te synchroniseren met je gekleurde Hue-lampen? Laten we het doen.

    Druk op Synchroniseren tabblad en tik vervolgens op de Wat knop in de linkerbenedenhoek van de Sync-interface en selecteer Spotify (op dat moment wordt u gevraagd uw Spotify-account te synchroniseren met Hue, als u dat nog niet hebt gedaan). Rechts van de Wat-knop (en naast de ronde Sync-knop) staat de Waar knop; tik erop om een ​​entertainmentgebied te selecteren. Naast het kiezen waar je je Spotify-tunes wilt synchroniseren, kun je ook aangeven dat je ze wilt synchroniseren. U kunt bijvoorbeeld op de tikken Intensiteit om aan te passen hoe subtiel (of extreem) je wilt dat de muziek wordt gesynchroniseerd (er zijn vier stappen beschikbaar, je kunt Automatisch kiezen). Je kunt ook een kleurenthema kiezen (en nogmaals, automatisch is een optie), en de helderheid aanpassen. Druk ten slotte op Afspelen in de Spotify-app (het maakt niet uit waar de muziek daadwerkelijk wordt afgespeeld), tik op de blauwe Sync-knop in de Hue-app en maak je klaar om te grooven.

Bonustip

Kloppen je Hue-lampen iets voor op de muziek die uit je speakers komt? Het kan zijn vanwege de inherente audiovertraging bij het streamen via AirPlay 2, Chromecast of Spotify Connect.

Je kunt het oplossen door op de knop met de drie stippen in de rechterbovenhoek van de Sync-tik te tikken; Als u dit doet, wordt de schuifregelaar Reactietijd aanpassen weergegeven.

0 Shares:
You May Also Like