Hoe u uw omzet kunt verhogen met videoprospectie in 2022?

Video Prospecting

In dit artikel gaan we kijken hoe we de verkoop kunnen verhogen met videoprospectie in 2022.

Video wordt vaak gebruikt als marketingtool om de naamsbekendheid te vergroten en de aandacht van potentiële klanten te trekken. Maar het kan ook een geweldig hulpmiddel zijn voor uw verkoopteam, omdat het hen helpt een band met hun leads op te bouwen en nieuwe klanten sneller aan boord te krijgen.

Volgens onze videomarketingstatistieken 2022, 41% van de bedrijven zegt dat ze verkoopvideo’s maken en 81% zegt dat video hen heeft geholpen om verkoop verhogen.

Bovendien ontdekte een Vidyard-rapport dat: bijna 90% van de verkoopprofessionals gebruikt video om leads te kwalificeren, prospects te betrekken of deals te beïnvloeden.

Wat is videoprospectie? (Een betekenis)

Videoprospectie is het proces van het bereiken van potentiële klanten door middel van een videoboodschap. Dit in tegenstelling tot () andere outreach-methoden, zoals e-mailen of bellen.

Bonjoro videoboodschap GIF

Het is een zeer eenvoudige methode die krachtige resultaten kan opleveren, waardoor u met kop en schouders boven de concurrentie uitsteekt als het gaat om het trekken van de aandacht van potentiële klanten.

Waarom je in 2022 aan videoprospectie zou moeten doen

Er zijn een aantal voordelen verbonden aan het gebruik van video-prospectie als verkoopstrategie. Om te beginnen kunt u hiermee sneller een band opbouwen en vertrouwen wekken bij potentiële klanten dan met traditionele methoden zoals cold-calling of e-mailen.

Het geeft u ook de mogelijkheid om uw leads het gevoel te geven dat ze gewaardeerd worden. Door de tijd te nemen om een ​​gepersonaliseerde video te maken die speciaal op hen is gericht, laat u potentiële klanten zien dat u om hen geeft.

Volgens een rapport van Evergage, 99% van de respondenten zegt dat personalisatie een positieve invloed heeft op klantrelatiesdus dit aspect van videoprospectie is vooral belangrijk.

Een andere reden om in 2022 videoprospectie eens te proberen, is dat het je de kans geeft om met je persoonlijkheid te pronken en je merk menselijker te maken. Dit is belangrijk in het huidige klimaat, waar mensen steeds vaker kopen van merken die ze kennen en vertrouwen.

Uit een onderzoek van Edelman naar merkvertrouwen bleek dat: klanten hebben 57% meer kans om een ​​nieuw product of nieuwe dienst te kopen van een merk dat ze volledig vertrouwen.

Hoe maak je een prospectievideo in 5 stappen

1. Onderzoek uw prospect

De eerste stap naar het maken van een succesvolle prospectievideo is het onderzoeken van uw prospect. Door zoveel mogelijk over hen te weten te komen, kunt u uw video personaliseren op een manier die hen aanspreekt.

Dit is een strategie die wordt gebruikt door videoonderzoekers als Kate Harrison, HR-directeur bij Car Donation Centers.

Harrison deelde over hun

Harrison legde uit dat het onderzoeken van prospects op sociale media om pijnpunten te vinden een groot deel van dit succes is.

Ze legt uit,

Door sociale media in uw voordeel te gebruiken, kunt u alles wat u moet weten om op te vallen in de inbox van uw prospect te weten komen.

2. Bepaal welk type video het beste is

Als we het tot nu toe over videoprospectie hadden, hadden we het vooral over gepersonaliseerde begroetingsvideo’s.

Dit soort video’s is een geweldige manier om jezelf voor te stellen en een goede verstandhouding op te bouwen. Er zijn echter andere soorten video’s die wellicht beter bij uw prospects passen.

Een voorbeeld is een getuigenisvideo. Als je getuigenisvideo’s bij de hand hebt, zal het zeker helpen om die aan het einde van je prospectie-e-mails te taggen!

Testimonial-video’s, zoals die hierboven, kunnen helpen vertrouwen op te bouwen en leads aan te moedigen om te converteren. In werkelijkheid, 2 op de 3 mensen is meer geneigd om een ​​aankoop te doen na het kijken een getuigenis video laten zien hoe een bedrijf, product of dienst iemand zoals zij heeft geholpen.

Een ander geweldig type prospectievideo om uit te sturen is een demo van uw product of software. Hiermee kunt u uw product in actie laten zien, de interesse van potentiële klanten wekken en uiteindelijk de waarde laten zien die uw bedrijf biedt.

Deze strategie werd gebruikt door Tristan Harris, Demand Generation Marketing Director bij Thrive Agency.

Hoewel Harris geen software of product had om te demonstreren, demonstreerde hij de waarde die het bureau kon bieden aan potentiële klanten door hen een inbound marketingbeoordeling via video te presenteren.

Volgens Harris:

3. Schrijf een script

Als je weet wat voor soort video je gaat maken en naar wie je deze gaat sturen, is de volgende stap het schrijven van een script – als je er een nodig hebt!

Als je helemaal opnieuw een prospectievideo maakt, op maat gemaakt voor elke nieuwe lead, dan kan het handig zijn om een ​​hoofdscript te maken dat je voor elke prospect kunt aanpassen en personaliseren.

Een script zorgt er ook voor dat je de juiste noten raakt en de meeste impact maakt met je video. Als je niet zeker weet waar je moet beginnen met het schrijven van scenario’s, bekijk dan dit artikel: Een videoscript schrijven (inclusief sjabloon).

4. Hit record!

Stap 4: neem je video op! Dit spreekt voor zich, maar er zijn een paar verschillende manieren om uw prospectievideo op te nemen.

We behandelen dit in meer detail hieronder in de sectie: 3 geweldige tools voor videoprospectie om te proberen.

5. Aansprekende begeleidende tekst schrijven

Je zou kunnen denken dat “hit record” de laatste stap zou zijn bij het maken van een prospectievideo, maar de laatste stap is om ervoor te zorgen dat je video vergezeld gaat van een overtuigende kopie.

Immers, zelfs nadat je je video hebt gemaakt, heb je nog steeds de hindernis om prospects op play te krijgen. Een korte en intrigerende beschrijving die uw bedrijf introduceert en uitlegt waar de video over gaat, zou hopelijk voldoende moeten zijn om mensen aan te moedigen om op play te drukken!

4 geweldige tools voor video-prospectie om te proberen

1. Zeepkist

Zeepkist (van Wistia) is een free webcam en schermopnametool voor Chrome. Hiermee kunt u snel en eenvoudig video’s opnemen, delen en bewerken – helemaal zelf!

Het enige dat u hoeft te doen, is de extensie downloaden en uw webcam en scherm tegelijkertijd opnemen. Met de bewerkingssoftware kun je eenvoudig overschakelen van lay-outs op gesplitst scherm en volledig scherm om de meest professionele video voor je behoeften te maken.

Je kunt ook upgraden naar een van hun uitgebreidere abonnementen als je de resultaten van je prospectievideo’s wilt volgen en meten.

2. Weefgetouw

Loom is een andere tool voor webcam- en schermopname. Met behulp van de Chrome-extensie kun je op elk apparaat een video maken met Loom.

Het enige dat u hoeft te doen, is uw video opnemen en vervolgens de gegenereerde link delen. Je kunt de link met iedereen delen en ze kunnen de video bekijken zonder in te loggen of een account aan te maken.

Nog beter, uw video-ontvangers kunnen opmerkingen met tijdstempel en emoji-reacties rechtstreeks aan de video toevoegen.

3. Bonjoro

Bonjoro is een alles-in-één videoplatform waarmee u meer leads kunt converteren, meer klanten kunt aantrekken en uw bedrijf kunt laten groeien. Het platform maakt het gemakkelijk om gepersonaliseerde video’s en merksjablonen te maken voor verschillende gebruiksscenario’s.

Het is vergelijkbaar met Soapbox, omdat je je scherm en je webcam kunt opnemen en de beelden vervolgens samen kunt bewerken voordat je een videolink deelt of video’s rechtstreeks in je e-mails insluit.

Bovendien kan Bonjoro aansluiten op uw bestaande tools, zodat u op het perfecte moment een melding krijgt om uw prospectievideo’s te verzenden.

4. Vidyard

Vidyard is nog een andere geweldige Chrome-extensie waarmee je boeiende video’s kunt maken die je kunnen helpen nieuwe klanten aan boord te krijgen.

Met Vidyard kun je aangepaste landingspagina’s voor je video maken en call-to-action-knoppen toevoegen.

Je kunt ook precies zien wanneer prospects je video hebben bekeken en of ze op de call-to-action-knop hebben geklikt.

7 Best practices voor videoprospectie

1. Wees oprecht

Behandel je video precies als een persoonlijk gesprek. Wees oprecht en laat zien dat je echt geïnteresseerd bent in je lead en graag met hen wilt samenwerken.

2. Maak het persoonlijk

Niet doen stuur een algemene video naar al uw prospects. Hoewel het een verleidelijke manier lijkt om wat tijd te besparen, zal het waarschijnlijk gewoon veel leads wegsturen.

Mensen kunnen zien wanneer ze een algemeen verkooppraatje krijgen en wanneer ze uw onverdeelde aandacht krijgen. En dat laatste gaat nog veel verder. Volgens onderzoek van McKinsey & Company, personalisatie zorgt voor een omzetstijging van 10-15%.

3. Houd het kort

Maak je video beknopt. De aandachtsspanne wordt kleiner en mensen hebben het druk, dus het zo kort mogelijk maken van je video is de beste manier om ervoor te zorgen dat deze wordt gezien door de beoogde ontvanger.

Als je moeite hebt om je prospectievideo’s kort te houden, overweeg dan serieus wat je in deze beginfase moet zeggen en wat kan wachten op een later gesprek.

4. Voeg een call-to-action toe

Elke video, ongeacht de use case, moet eindigen met een call-to-action. Een richting om kijkers naar te wijzen nadat ze klaar zijn met kijken.

Voor videoprospectie kan dit zo simpel zijn als “bel me maar”. Maar ondanks de eenvoud, is het nog steeds om op te nemen in je video.

Als je net een potentiële klant blij hebt gemaakt door hem een ​​gepersonaliseerde video te sturen, wil je daar echt zo snel mogelijk van profiteren om je kansen op conversie te vergroten.

5. Voeg “video” toe aan de onderwerpregel

Om uw video de beste kans te geven om bekeken te worden, moet u uw potentiële klanten hiervan zo snel mogelijk op de hoogte stellen.

Een onderwerpregel in de trant van “” kan u helpen om een ​​goede start te maken. Het kan je ook helpen te weten dat het opnemen van het woord ‘video’ in een onderwerpregel de open rates met 6% kan verhogen!

6. Maak oogcontact met de camera en lach

Als u een video opneemt van uzelf terwijl u tegen de camera praat, behandel de lens dan zoals u uw potentiële klant zou behandelen. Dat betekent oogcontact maken, glimlachen en iets anders doen waardoor ze zich speciaal voelen en alsof ze je volledige aandacht hebben!

7. Gebruik een opvallende thumbnail

Net als een pakkende onderwerpregel, geeft een opvallende thumbnail je meer kans dat je leads die afspeelknop raken!

Ga niet zomaar met een willekeurig gegenereerd frame uit de video. Creëer een beeld dat duidelijk en aanlokkelijk is. Dit artikel behandelt enkele praktische tips en geweldige tools voor het maken van thumbnails: YouTube Thumbnail Size Guide (best practices, topvoorbeelden).

3 Succesverhalen over videoprospectie

1. HubSpot

HubSpot wilde zien of het toevoegen van video’s aan hun traditionele outreach-mix hen zou kunnen helpen de verkoopkansen te vergroten.

Ze moesten 3 hypothesen testen:

1. Die video vormt geen belemmering voor de activiteitsniveaus van verkopers2. Die video is boeiender dan e-mails of telefoontjes3. Video’s zijn efficiënter in het creëren van kansen dan e-mails of telefoontjes

En toen gingen ze aan het werk! Ze hebben de test gedurende 45 dagen uitgevoerd met 5 verkopers en ze ontdekten dat video hen hielp om 4x zoveel verkoopkansen te behalen!

2. Dynamisch signaal

Een best presterende verkoper bij het bedrijfscommunicatieplatform Dynamic Signal was op zoek naar een manier om haar conversieratio te verhogen en toch haar quotum te halen zonder 12 uur per dag, 6 dagen per week te werken.

Dus probeerde ze video-prospectie en stuurde 55 gepersonaliseerde video’s naar haar prospects. In elke video voegde ze een whiteboard toe met de naam van de prospect erop geschreven.

Een responspercentage van 12,75%, 5x het aantal geboekte vergaderingen en een ongelooflijke conversie van 200% van vergadering naar kans!

3. ReviewTrackers

Dit softwarebedrijf voor beoordelingsbeheer gebruikte Vidyard om hun 9-koppige verkoopteam in slechts 60 dagen om te vormen tot een krachtpatser voor videoprospectie.

Zodra ze gepersonaliseerde video’s naar prospects begonnen te sturen, begonnen ze positieve resultaten te zien. Tegen het einde van de eerste twee weken waarin video werd gebruikt, had het bedrijf een toename van 22% in open tarieven, een stijging van 92% in antwoordpercentages, en hadden ze 4 nieuwe klantbijeenkomsten binnengehaald.

Laatste gedachten

Verkoop zal altijd concurrerend zijn, dus alles wat u kunt doen om op te vallen en u te onderscheiden, zal uw leven gemakkelijker maken.

Bekijk onze pagina Verkoopvideo’s voor meer informatie over de verkoopvideo’s die we maken.

0 Shares:
You May Also Like