Hoe u uw NVIDIA Graphics-stuurprogramma op Windows 10 kunt bijwerken

Een grafische driver zorgt ervoor dat het besturingssysteem kan communiceren met de video Grafische kaart. Als u een pc-gamer of gaming-gebruiker bent, moet u het belang van een grafische kaart en het belang van een grafische driver-update kennen. Door de nieuwste driver-update te installeren, worden niet alleen de prestaties van uw apparaat verbeterd, maar worden ook gerapporteerde problemen opgelost en nieuwe functies toegevoegd die de spelkwaliteit verbeteren. Dus als u een gamegebruiker bent en uw game-ervaring wilt maximaliseren of games wilt spelen met de best mogelijke instellingen, of films wilt kijken met hogere resoluties, zorg er dan voor dat het geïnstalleerde grafische stuurprogramma is bijgewerkt. Omdat de firmware moet worden geoptimaliseerd om goed te kunnen werken. Hier wordt in dit bericht uitgelegd hoe u update NVIDIA grafische driver bij windows 10.

Nvidia-stuurprogramma’s bijwerken

U kunt het Nvidia Graphics-stuurprogramma bijwerken met Nvidia GeForce Experience-software, via Windows Update of Apparaatbeheer. Als u problemen ondervindt bij het installeren van een nieuw stuurprogramma, kunt u het beste rechtstreeks de website van Nvidia gebruiken.

NVIDIA’s GeForce Experience-software

NVIDIA’s GeForce® Experience™-suite is een officiële tool die je Nvidia-stuurprogramma’s en game-instellingen beheert. wanneer een nieuwe driver beschikbaar is, biedt deze automatische updates voor programma- en gamebestanden. U kunt als volgt een bijgewerkte grafische driver van deze software installeren:

Download en installeer eerst GeForce Experience. Het installatieprogramma scant uw systeem op ondersteunde hardware en u kunt tijdens de installatie fouten tegenkomen als u geen Nvidia grafische kaart hebt of een ouder product gebruikt. Nadat de installatie is voltooid, start u het programma en logt u in in of maak uw account aan om door te gaan,Eenmaal ingelogd, klik op het tabblad Drivers op de hoofdpagina van GeForce Experience, die ook uw laatste installatie toont,Klik op de optie “Controleren op updates” in de rechterbovenhoek om naar updates te zoeken,

Kies tussen Express of een aangepaste update wanneer daarom wordt gevraagd. Express wordt onmiddellijk geïnstalleerd, terwijl een aangepaste update vereist dat u uw voorkeuren invoert. Het nieuwste grafische stuurprogramma wordt gedownload en de programma’s laten u weten wanneer de installatie is voltooid. Start uw computer opnieuw op om de wijzigingen toe te passen.

Windows Apparaatbeheer

U kunt ook eenvoudig uw stuurprogramma’s bijwerken, inclusief het NVIDIA Graphics-stuurprogramma via Windows Apparaatbeheer.

Druk tegelijk op de Windows-toets + X om het Windows Quick Link-menu te laden en klik op Apparaatbeheer of druk op de m-toets Dit zal alle lijst met geïnstalleerde apparaatstuurprogramma’s weergeven, hier lokaliseert en vouwt u Beeldschermadapters uit de lijst met hardware Klik met de rechtermuisknop op uw NVIDIA grafische kaart en klik op Stuurprogramma bijwerkenKies om automatisch naar stuurprogramma’s te zoeken en wacht even terwijl het de nieuwste grafische driver voor uw pc probeert te vinden en installeren. Start uw pc opnieuw op om wijzigingen toe te passen.

Controleren op Windows Update

Door de nieuwste Windows-updates te installeren, worden ook stuurprogramma-updates gebundeld. Maar in vergelijking met Apparaatbeheer biedt Windows Update niet altijd de meest recente updates. Hier leest u hoe u kunt controleren op Windows-updates op Windows 10.

Druk op de Windows-toets en klik vervolgens op instellingen (het tandwielpictogram) Ga naar update en beveiliging en druk op de knop Controleren op updates. Dit zal controleren op de nieuwste Windows-updates indien beschikbaar, de tool probeert ze te downloaden en te installeren. kunt ook optionele updates bekijken of de meest recente wijzigingen aan uw stuurprogramma bevestigen door op Updategeschiedenis weergeven te klikken. Als u klaar bent, start u uw computer opnieuw op om de Windows-update toe te passen en wijzigingen aan te brengen.

Drivers handmatig downloaden en installeren

Deze methode is wat geavanceerder omdat je moet weten welk type grafische kaart je gebruikt, de website van de fabrikant en de juiste versie van het stuurprogramma.

Ontdek welke grafische kaart je hebt

Open eerst de DirectX Diagnostic tool met de opdracht dxdiagGa naar het tabblad Weergave en kijk naar het chiptype-item. Dit is uw grafische kaartmodel, noteer het. Klik op het tabblad Systeem en kijk naar het besturingssysteem om te zien of u een 64-bits of 32-bits versie van Windows gebruikt.

NVIDIA-stuurprogramma downloaden op de officiële website van het bedrijf

Nadat u het model van uw grafische kaart hebt gevonden, gaat u hier naar de website van de fabrikant. Van daaruit moet u naar de Download . gaan of stuurprogramma’s sectie. Nu moet u Producttype, Productserie en Product kiezen. Nadat u uw grafische kaartmodel hebt geselecteerd, moet u de versie van het besturingssysteem selecteren dat u gebruikt. Dit impliceert de 32-bits versie of de 64-bits versie. Houd er rekening mee dat u de 64-bits versie van het stuurprogramma moet selecteren als u een 64-bits besturingssysteem gebruikt om maximale prestaties te krijgen.

Klik nu op zoeken en download vervolgens het nieuwste NVIDIA-stuurprogramma naar uw lokale opslag.

Zoek de downloadmap, klik met de rechtermuisknop op NVIDIA-stuurprogramma, selecteer uitvoeren als beheerder en volg de instructies op het scherm om het nieuwste NVIDIA-stuurprogramma op uw computer te installeren. Nadat het nieuwe grafische stuurprogramma is geïnstalleerd, start u uw computer opnieuw op om de installatie te voltooien. Nu kunt u genieten van de nieuwste firmwarefuncties en -hulpmiddelen.

Een NVIDIA-stuurprogramma-update terugdraaien?

Als u problemen ondervindt met de nieuwste NVIDIA-stuurprogramma-update, zoals een zwart scherm bij het opstarten of een fout met een blauw scherm. In dergelijke situaties kunt u de stuurprogramma-update terugdraaien om de nieuwste stuurprogramma’s te verwijderen en de vorige versie opnieuw te installeren.

Druk op de Windows-toets + X en selecteer apparaatbeheer. Hiermee wordt alle lijst met geïnstalleerde apparaatstuurprogramma’s weergegeven. Scroll naar beneden totdat u Display Adapters vindt, vouw het uit, selecteer het Nvidia-apparaat, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Eigenschappen. Ga in het venster Eigenschappen naar het tabblad Driver. U ziet dan een lijst met opties
Selecteer Roll Back Driver om terug te keren naar de vorige driver,

U moet een reden kiezen waarom u terug wilt gaan naar de eerder geïnstalleerde stuurprogramma’s. Kies wat het meest geschikt is Klik op Ja om terug te keren naar eerdere stuurprogramma’s. Als de rollback-optie niet beschikbaar is, is er een manier om uw grafische stuurprogramma te verwijderen en een eerdere versie te installeren.

Opmerking: als de terugdraaioptie niet beschikbaar is, is er een manier om uw grafische stuurprogramma te verwijderen en een eerdere versie te installeren.

NVIDIA Graphics-stuurprogramma verwijderen

U kunt ook het NVIDIA Graphics-stuurprogramma verwijderen en opnieuw installeren door de onderstaande stappen te volgen.

Druk op Windows-toets + R, typ app.cpl en klik vervolgens op ok, hierdoor wordt het venster Programma’s en onderdelen geopend Zoek het NVIDIA grafische stuurprogramma, klik erop en selecteer Verwijderen/wijzigenBevestig dat u het wilt verwijderen en volg de instructies op het scherm,

Start uw pc opnieuw op nadat het verwijderingsproces is voltooid

Nadat u uw stuurprogramma hebt verwijderd en uw computer opnieuw hebt opgestart, gaat u naar de NVIDIA-website en gebruikt u de functie Handmatig zoeken om de stuurprogramma’s te vinden die u wilt installeren. Download het stuurprogramma en dubbelklik vervolgens op het gedownloade bestand om het te installeren.

Als u problemen ondervindt met uw stuurprogramma-updates, met name wanneer u NVIDIA’s GeForce Experience en het hulpprogramma Configuratiescherm gebruikt, neemt u contact op met hun klantenondersteuningsteam.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like