Hoe u uw eigen muziek kunt afspelen op een Amazon Echo

Amazon Echo (4th Gen)

Amazon’s Alexa is niet zo gastvrij als het ooit was voor mensen die liever muziek kopen in plaats van zich alleen maar aan te melden voor een abonnementsservice zoals Spotify of Amazon’s eigen service.

Hoewel Amazon gebruikers hun persoonlijke mediacollecties liet uploaden voor weergave op Echo-luidsprekers, stopte het die functie een paar jaar geleden. De verhuizing strandde effectief mensen die grote persoonlijke muziekcollecties bezitten van geripte cd’s en downloads.

Gelukkig zijn er enkele oplossingen. Om je eigen MP3’s (of muziek gecodeerd in andere formaten, zoals FLAC) af te spelen op de Echo of andere Alexa-compatibele luidsprekers, kun je Plex of My Media Server voor Alexa gebruiken, waarmee je beide nummers kunt streamen die je hebt opgeslagen op een ander apparaat. Deze services zijn niet zo volledig uitgerust of zo gebruiksvriendelijk als Amazon Music was, maar ze geven je in ieder geval nog steeds toegang tot je muziekcollectie met spraakopdrachten.

Ga als volgt te werk om de muziek door te laten spelen:

Om Plex je muziekbestanden op een Amazon Echo te laten afspelen, heb je een mediaserverapparaat nodig dat altijd aan staat en Plex Media Server kan draaien. Dat kan een desktopcomputer (met Windows, MacOS of Linux), een NAS-box (network-attached storage) of een Nvidia Shield TV Pro-box zijn.

Het streamen van je muziek op deze manier heeft wel enkele beperkingen:

Muziek voor het hele huis wordt niet ondersteund, dus je kunt maar op één luidspreker tegelijk luisteren. Je kunt Plex niet instellen als de standaard streamingservice en je moet een specifieke syntaxis gebruiken (ofwel “Alexa, vraag Plex…” of “Alexa, vertel Plex…”) om je nummers elke keer af te spelen. Reacties van Plex duren iets langer dan de ingebouwde muziekservices van Alexa.

Nog aan boord? Ga als volgt te werk om Plex in te stellen voor het afspelen van Alexa-muziek:

1. Meld u aan voor een gratis Plex-account, dat nodig is om de service met Alexa te gebruiken.

2. Download Plex Media Server naar het apparaat waarop uw muziekbestanden zijn opgeslagen en volg de installatie-instructies. Tijdens dit proces wordt u gevraagd om de map op te geven waarin uw muziek zich bevindt.

3. Ga naar app.plex.tv om Plex te starten vanaf elke telefoon, tablet of computer.

4. Selecteer Instellingen in de linkerzijbalk.

Plex Remote Access instellen

Jared Newman / IDG

5. Selecteer in het instellingenmenu Externe toegang in de linkerzijbalk en selecteer vervolgens Externe toegang inschakelen. (Plex zegt dat dit niet nodig is als je de nieuwste mediaserversoftware gebruikt, maar stelt het toch voor.)

6. Als je je muziekmap niet hebt ingesteld tijdens de installatie, keer dan terug naar het hoofdmenu. Markeer onder het gedeelte Bibliotheken van de linkerzijbalk Muziek, druk op het pictogram “…” en selecteer vervolgens Bewerken. Gebruik het menu “Mappen toevoegen” om Plex te laten zien waar uw muziekbestanden zich bevinden.

Plex-map instellen

Jared Newman / IDG

7. Nu je klaar bent met het instellen van Plex, installeer je de Plex-vaardigheid voor Alexa, rechtstreeks via internet of door te zoeken naar “Plex” in het gedeelte Vaardigheden van de mobiele Alexa-app.

Plex Alexa-vaardigheid

Jared Newman / IDG

8. Log in op uw Plex-account en klik vervolgens op de knop “Autoriseren”.

9. Zeg met je Alexa-apparaat “” Als je maar één server hebt, zal Alexa deze automatisch instellen. Luister anders naar de lijst met servernummers en reageer met degene die u wilt gebruiken.

Nu kun je Plex gebruiken om je muziekcollectie af te spelen op de Amazon Echo. De ondersteuningspagina van Plex heeft een lijst met spraakopdrachten die u kunt gebruiken, maar hier zijn enkele nuttige:

”Vraag Plex om muziek af te spelen door [artist name]””Zeg Plex om het album af te spelen [album name]”(Dit werkt meestal alleen als je ook de naam van de artiest zegt.)”Vraag Plex om het nummer af te spelen [song name]””Shuffle-modus aan””Vraag Plex waar ik naar moet luisteren.” “Vertel Plex om wat muziek af te spelen.” “Vraag Plex om wat vette beats naar beneden te gooien.” (Serieus, het werkt.)

Je kunt ook ‘Volgende track’, ‘Vorige track’, ‘Pauze’, ‘Afspelen’ en ‘Stop’ zeggen zonder dat je eerst ‘vraag Plex’ hoeft te zeggen.

My Media is vergelijkbaar met Plex, omdat het een mediaserverapparaat vereist om je muziekbestanden naar de Echo te streamen. Het heeft ook enkele van dezelfde beperkingen: Streamen door het hele huis wordt niet ondersteund en je moet de specifieke syntaxis “Vraag het mijn media…” gebruiken om te beginnen met luisteren.

Maar My Media heeft enkele voordelen: het kan afspeellijsten van iTunes indexeren en muziek op genre afspelen, en het biedt ook een (zij het een beetje onhandige) oplossing voor het afspelen van muziek in meerdere kamers.

Aan de andere kant is de service niet gratis zoals Plex. Je kunt het zeven dagen proberen, maar daarna kost het $ 5,50 per jaar voor een enkele mediaserver en toegang vanaf maximaal twee Amazon-accounts, $ 11 per jaar voor twee mediaservers en vijf Amazon-accounts, en $ 16,50 per jaar voor vijf mediaservers en 25 Amazon-accounts. (Je kunt het zeven dagen gratis proberen zonder creditcardgegevens.)

Zo stelt u het in:

1. Download My Media for Alexa, voer het installatiebestand uit en doorloop het installatieproces. (Als je ervoor kiest om de My Media for Alexa Console niet te starten nadat de installatie is voltooid, zoek en start je deze in je programmalijst om door te gaan met de installatie in je webbrowser.)

2. Klik in de My Media for Alexa Console op de groene knop Volgende, log in op uw Amazon-account en selecteer Toestaan ​​op de volgende pagina.

3. Selecteer “Nee” wanneer u wordt gevraagd of u automatisch voorbeeldmedia wilt downloaden.

4. Selecteer in de linkerzijbalk Bekijk mappen en druk vervolgens op de knop Map toevoegen. Selecteer de map of mappen waarin uw nummers zijn opgeslagen.

Mijn media voor Alexa

Jared Newman / IDG

5. Installeer de My Media-vaardigheid voor Alexa, rechtstreeks via internet of door te zoeken naar “My Media” in het gedeelte Vaardigheden van de mobiele Alexa-app.

6. Optioneel: om iTunes-afspeellijsten automatisch te delen met My Media For Alexa, open je iTunes en ga je naar het menu Voorkeuren. Klik op het tabblad Geavanceerd en selecteer vervolgens ‘Deel iTunes-bibliotheek-XML met andere toepassingen’. Keer terug naar de My Media for Alexa-console, selecteer ‘iTunes-bibliotheek’ in de linkerzijbalk en klik op ‘Index iTunes-bibliotheek’. Kies de map waarin uw XML-bestanden zich bevinden (meestal /Users/[username]/Muziek/iTunes op macOS en C:Gebruikers[username]MusiciTunes op Windows).

Nu kunt u My Media gebruiken om nummers op de Echo of andere Alexa-apparaten af ​​te spelen. Hier zijn enkele voorbeelden van spraakopdrachten:

”Vraag My Media om muziek af te spelen door [artist].””Vraag My Media om het album af te spelen [album] door [artist].””Vraag My Media om het nummer af te spelen [song] door [artist].””Vraag My Media om mijn afspeellijst af te spelen.””Vraag My Media om af te spelen [genre] muziek.””Vraag My Media om shuffle te draaien [on/off].””Vraag My Media om lus te draaien [on/off].”

U kunt ook ‘Volgende track’, ‘Vorige track’, ‘Pauze’, ‘Afspelen’ en ‘Stop’ zeggen zonder dat u eerst ‘vraag mijn media’ hoeft te zeggen.

De oplossing voor muziek in meerdere kamers: Om audio voor het hele huis te laten werken met je persoonlijke muziekcollectie, moet je een van je Echo-luidsprekers configureren om automatisch afspelen op meerdere Alexa-apparaten tegelijk te activeren. Hier is hoe dat te doen:

1. Open de Alexa-app op je telefoon en selecteer het tabblad “Apparaten”.

2. Selecteer de kamer waar je met Alexa gaat praten.

3. Selecteer onder het kopje ‘Luidsprekers’ de optie ‘Wijzigen’.

4. Vink alle andere speakers af waarop je muziek wilt afspelen.

Helaas moet je teruggaan en deze luidsprekers uitschakelen als je weer maar op één luidspreker wilt spelen, maar het is de extra moeite waard als je genoegen neemt met een lange luistersessie. (Hoewel deze tijdelijke oplossing in theorie ook met Plex zou moeten werken, kon ik het alleen met Mijn media laten werken.)

Optie 3: Mijn pod

Bekijk My Pod voor een snelle en vuile manier om afzonderlijke nummers of afspeellijsten via Alexa af te spelen. Op deze website kun je een link naar een map op Dropbox, Google Drive of Amazon Drive plaatsen en vervolgens de nummers uit die map afspelen met een spraakopdracht.

De gratis versie is echter vrij beperkt – je kunt maximaal 10 nummers opslaan – en je moet $ 3 per maand of $ 35,50 per jaar betalen voor onbeperkte links. Gebruikers met uitgebreide collecties zouden in plaats daarvan Plex of My Media sterk moeten overwegen, maar My Pod kan werken om een ​​klein aantal nummers in een mum van tijd af te spelen:

1. Maak een map in Google Drive, Dropbox of Amazon Drive en deel de map om een ​​link te maken die u kunt kopiëren. (Opmerking: My Pod speelt nummers alleen in alfabetische volgorde af. Om de volgorde van nummers te wijzigen, moet je tracknummers toevoegen aan het begin van je bestandsnamen in elke map.)

2. Ga naar mypodapp.com en selecteer Aan de slag en vervolgens Aanmelden met Amazon. Voer uw accountgegevens in en selecteer “Toestaan” op de volgende pagina.

3. Klik op de optie “Link inkorten” in de linkerzijbalk. Plak uw link in het veld en klik op ‘Inkorten’.

Mijn Pod-linkverkorter

Jared Newman / IDG

4. Installeer de My Pod-vaardigheid voor Alexa, rechtstreeks via internet of door te zoeken naar “My Pod” in het gedeelte Vaardigheden van de mobiele Alexa-app. Klik vervolgens op “Toestaan” in de prompt die verschijnt.

5. Gebruik de spraakopdracht die wordt weergegeven op de website van My Pod om de inhoud van uw link af te spelen. (Het moet een kleine reeks cijfers zijn.)

Mijn Pod verkorte link

Jared Newman / IDG

Hoewel je met My Pod je mappen ook een naam kunt geven in plaats van ze op nummer te identificeren, had ik problemen om dit betrouwbaar te laten werken. Nogmaals, het instellen van een mediaserver is een veel betere optie als je met spraakopdrachten uit je bibliotheek wilt kiezen.

De nucleaire optie: tot ziens, Alexa

Als dit allemaal te veel gedoe lijkt, overweeg dan om in een ander luidsprekerecosysteem te investeren.

Met Google Home- en Nest-speakers kun je Plex en verschillende andere apps gebruiken om je persoonlijke muziekcollectie te streamen, ook in multiroom-speakeropstellingen. Je kunt ook AirPlay-compatibele luidsprekers zoals Apple’s HomePod Mini gebruiken om eenvoudig muziek af te spelen vanaf je iPhone, iPad of Mac. Je krijgt niet dezelfde stembedieningsopties als hierboven, maar over het algemeen krijg je een installatie die iets beter geschikt is voor de muziek die je bezit. En als je de ultieme ervaring in multiroom-audio wilt, overweeg dan Sonos-speakers.

0 Shares:
You May Also Like