Hoe u uw computer kunt beschermen tegen hackers en cyberaanvallen terwijl u online bent

Als het gaat om internetten, is een smartphone tegenwoordig een go-to-apparaat. Maar we mogen de betrouwbare thuiscomputer niet vergeten. Iedereen gebruikt het, of het nu de kinderen zijn voor hun huiswerk, chatten met hun vrienden, of de ouders die online winkelen of werken. Ondanks de populariteit van nieuwe laptops, is de desktop-pc nog steeds populair bij miljoenen mensen, vooral degenen die thuis werken, dus het is logisch om uw pc te beschermen terwijl u hem gebruikt. Ondanks alle antivirussoftware die er is, is het allerbelangrijkste om jezelf te beschermen terwijl je online bent. En daar komt een VPN om de hoek kijken.

Kunt u niet wegblijven van uw pc?

We begrijpen het volledig; wij ook niet – we zitten voor een terwijl we dit schrijven en het online plaatsen. Het is onderdeel geworden van ons (en ongetwijfeld uw) dagelijkse leven, en het is essentieel voor het bedrijfsleven, net als online gaan. Er is ontzettend veel te doen online, van zoekmachines en winkelen tot forums en streaming. En net als in de echte wereld ligt er potentieel een dreiging op de loer. Het is essentieel om jezelf veilig te houden wanneer je online bent.

De dreiging aanpakken

Waar u ook naartoe gaat online, er is altijd het potentieel van cybercriminaliteit, en het is aan u om ervoor te zorgen dat u ertegen beschermd bent. Als u bijvoorbeeld naar onbetrouwbare sites gaat om dingen te kopen, weet u nooit waar uw creditcardgegevens terecht kunnen komen. Evenzo, als u op het werk sites bezoekt die u niet zou moeten zijn, of als u iets streamt, weet uw internetprovider wat u van plan bent. Dan zijn er de tracking cookies van websites of grote zoekmachines zoals Google die bijhouden welke sites je hebt bezocht, zodat ze je kunnen targeten met advertenties.

Wanneer u op internet surft, is uw online identiteit altijd zichtbaar. Cybercriminelen kunnen uw identiteit achterhalen, uw gegevens achterhalen en uw surfgedrag leren kennen. Als je dagelijks internet vanaf je pc gebruikt, is dat wel het laatste wat je wilt. De beste manier om dat in uw achterhoofd te houden, is met een VPN die uw online identiteit maskeert en uw gegevens veilig houdt.

Je eigen online schuilplaats

Met een VPN kun je profiteren van ultieme online vrijheid door je identiteit en online details te verbergen voor al die nieuwsgierige blikken. Dus, wat is een VPN precies? Het is een virtueel particulier netwerk dat u kunt activeren voordat u online gaat. Door het in te schakelen, gebruikt u dat virtuele netwerk (dat privé is) en maskeert het uw IP-adres, locatie en zoekgeschiedenis. Websites, browsers en bedrijven weten niet waar u online naartoe gaat. De VPN verandert je IP-adres, zodat het kan lijken alsof je online komt uit een ander land – wat geweldig is als je sites wilt bezoeken die geografisch beperkt zijn.

Het is logisch dat wanneer u op zoek bent naar een VPN voor pc, u er een wilt krijgen van een topleverancier. Het is essentieel om te kijken naar wat ze te bieden hebben en ervoor te zorgen dat ze alle beveiligingsvakken aanvinken. Allereerst is er het veiligheidsaspect ervan. Sommige VPN-providers bieden 256-bits codering, wat op militair niveau is, dus u weet dat uw gegevens veilig worden bewaard. Een ander ding dat we zouden aanraden, is het gebruik van een VPN met een “kill-switch”. We gaan niet alleen maar door met militaire terminologie; zo heet het. Als het VPN-netwerk ooit uitvalt en je terugvalt op je eigen IP, zal de VPN je loskoppelen. Op die manier zal geen van uw informatie ooit online gaan. Schakel de VPN weer in en geniet van privacy.

Naast het volledig veilig houden van uw informatie, helpen VPN’s u ook met andere aspecten van internetten. U merkt misschien dat wanneer u op uw pc zit, u geen toegang hebt tot specifieke sites of dat inhoud niet beschikbaar is in uw land. Nou, niet met een VPN. U kunt via uw VPN verschillende servers kiezen, zodat u kunt inloggen vanuit Amerika of Brazilië, of vele andere locaties over de hele wereld en nationale geografische beperkingen kunt omzeilen. Als je meer uit je Netflix probeert te halen, dan helpt een VPN daarbij.

Als u de volgende keer dat u uw pc gebruikt volledige gemoedsrust wilt, dan is een VPN de juiste keuze. Sommige beveiligingssoftware biedt mogelijk hun eigen aanvullende VPN als onderdeel van het pakket, maar waarom zou u voor een add-on gaan als u de echte deal kunt krijgen? Koop een solide VPN die u de beveiliging geeft die u nodig heeft, en u hoeft zich nooit meer zorgen te maken wanneer u uw pc weer gebruikt.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like