Hoe u uw cloudbeveiliging op Mac kunt garanderen

Cloud Security on Mac

Tegenwoordig slaan velen van ons onze documenten, foto’s en andere bestanden op in de cloud, en cloudbeveiliging is belangrijker dan ooit tevoren. Uw persoonlijke gegevens veilig houden in openbare, privé- of hybride clouds is een must, en in dit artikel leggen we uit hoe u uw cloudbeveiliging op Mac kunt garanderen.

We vragen: “Wat is cloudbeveiliging?” en bekijk waarom het belangrijk is, de risico’s en de voordelen van het opslaan van bestanden in de cloud, en hoe u de cloud kunt beveiligen. We beantwoorden ook de meest gestelde vragen over gegevensbeveiliging in de cloud, zoals of cloudopslag kan worden gehackt en hoe betrouwbaar deze is. Hopelijk weet u na het lezen van dit artikel hoe u uw cloudbeveiliging op Mac kunt waarborgen.

Wat betekent cloudbeveiliging?

Cloudbeveiliging verwijst naar een verzameling beveiligingsmaatregelen die uw gegevens in de cloud beschermen. Deze maatregelen beschermen gegevens, applicaties en cloudgebaseerde infrastructuur, ondersteunen de naleving van wettelijke gegevens en zorgen voor authenticatie van gebruikers en apparaten.

Cloudbeveiliging beschermt uw gegevens niet alleen tegen hackers, malware, ongeoorloofde toegang of gebruik en gedistribueerde denial of service (DDoS)-aanvallen in private, openbare of hybride clouds. Het kan ook de algehele betrouwbaarheid van het systeem verbeteren.

Of u nu al uw belangrijke documenten op Google Drive opslaat en vertrouwt op Google Drive-codering, back-up van foto’s naar OneDrive of Amazon S3 gebruikt voor uw opslag en cloud-app-codering, u kunt profiteren van cloudbeveiliging om uw gegevens veilig in de cloud te bewaren.

Waarom is cloudbeveiliging belangrijk?

Aangezien de meeste organisaties al een of andere vorm van cloud computing gebruiken, is het belangrijker dan ooit om uw gegevens te beschermen. Volgens Gartner laten voorspellingen zien dat de uitgaven voor enterprise cloudplatforms tegen 2024 met bijna 15% zullen toenemen, waarbij meer dan de helft van de enterprise IT-uitgaven in belangrijke marktsegmenten tegen 2025 naar de cloud zal verschuiven.

U kunt de bestanden selecteren die u wilt synchroniseren.

Veel IT-professionals maken zich bij het opslaan van content in de cloud zorgen over compliance, governance en beveiliging. Het kan zorgwekkend zijn om te denken dat intellectueel eigendom of zeer gevoelige informatie kan worden blootgesteld als gevolg van een mislukte cloudserverbeveiliging, hetzij per ongeluk, hetzij wanneer deze wordt aangevallen door malware of hackers.

Cloudbeveiliging is gericht op het beschermen van gevoelige gegevens en belangrijke bedrijfsinformatie zoals financiële gegevens, klantgegevens, enz. Het voorkomen van gegevensdiefstal en -lekken beschermt niet alleen de activa van een bedrijf, het zorgt er ook voor dat bedrijven het vertrouwen en de loyaliteit van klanten behouden. Dus wat zijn enkele van de beveiligingsrisico’s die samenhangen met cloud computing?

Risico’s voor cloudbeveiliging

Als u weet welke beveiligingsrisico’s van invloed kunnen zijn op uw beveiliging in de cloud, kunt u uzelf gemakkelijker beschermen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende risico’s:

Externe bedreigingen: phishing, malware, DDoS-aanvallen, enz. Interne bedreigingen: meestal veroorzaakt door menselijke fouten, bijv. verkeerde configuratie van gebruikerstoegangscontroles. Cloudgebaseerde infrastructuur: onderbrekingen van gegevensopslagservices van derden, incompatibele legacy IT-frameworks, enz.

De voordelen van het opslaan van bestanden in de cloud

Bestanden opslaan

Er zijn veel voordelen aan het opslaan van bestanden in de cloud. Hier zijn er maar een paar:

Bespaar geld: het gebruik van cloudopslag kan geld besparen in vergelijking met opslag op locatie, waar u waarschijnlijk externe harde schijven, servers en andere dure apparatuur nodig hebt. Maak een veilige back-up van uw gegevens: bewaar een veilige back-up van al uw belangrijke informatie off-site, zodat deze veilig is, zelfs als on-site apparatuur wordt gehackt of defect raakt. Flexibele opslag: cloudopslag is flexibel, dus u kunt op elk moment de hoeveelheid opslagruimte die u nodig heeft vergroten of verkleinen. Schaal uw bedrijf: door bestanden in de cloud op te slaan, kunt u uw bedrijf eenvoudig opschalen zonder te hoeven investeren in dure servers en andere apparatuur om gegevens ter plaatse op te slaan. Gemakkelijk toegang tot bestanden vanaf elke locatie: met meer teams die op afstand werken dan ooit tevoren, betekent het opslaan van bestanden in de cloud dat ze overal en altijd toegankelijk zijn.

Beveiliging van cloudopslag verbeteren met CloudMounter

Een van de beste cloudmanagers die u kunt krijgen om uw cloudopslagbeveiliging te verbeteren, is CloudMounter. CloudMounter voegt een extra beschermingslaag toe aan uw online gegevens en is beschikbaar voor Windows-, Mac- en Linux-besturingssystemen (en binnenkort ook voor Android en iOS).

CloudMounter ondersteunt de meest populaire cloud computing-services, waaronder Google Drive, OneDrive, Amazon S3, Dropbox, Backblaze B2, OpenStack Swift en nog veel meer. Het ondersteunt ook WebDAV-, FTP-, SFTP- en FTPS-protocollen op afstand, zodat u al uw online bestanden kunt beheren, inclusief foto’s, video’s, documenten en meer, alsof ze lokaal op uw computer zijn opgeslagen.

U kunt de bestanden selecteren die u wilt synchroniseren.

Deze krachtige cloudmanager heeft AES-256 cloudbeveiligingscodering om uw gegevens veilig te houden, dus zelfs als een hacker toegang krijgt tot uw Google Drive-account, kunnen ze uw bestanden niet lezen dankzij het extra beschermingsniveau bovenop Google Cloud veiligheid. De app maakt rechtstreeks verbinding met cloudservices, waardoor ruimte op de harde schijf van uw computer wordt bespaard. U kunt ook meerdere accounts op dezelfde cloud aansluiten, of accounts van verschillende cloudopslagproviders.

CloudMounter integreert met Finder en Keychain op Mac, waardoor bestandsbeheer en transfers binnen de cloud of cross-cloud een fluitje van een cent zijn, en je kunt door je bestanden bladeren in Verkenner op Windows. De app is altijd up-to-date en wordt regelmatig uitgebreid en verbeterd, zodat u erop kunt vertrouwen als uw cloudmanager.

Hoe de cloud te beveiligen?

Beveiliging in de cloud heeft alles te maken met het nemen van maatregelen om uzelf te beschermen. Hier zijn enkele van de beste manieren om uw cloudopslag te beschermen:

Een wachtwoordbeheerder downloaden: u kunt een wachtwoordbeheerder-app gebruiken om uw wachtwoorden veilig op te slaan, zodat er geen risico is dat iemand anders ze steelt en inlogt op uw computer of cloudaccounts. Blijf beschermd op al uw apparaten: u kunt een cloudmanager gebruiken op een groot aantal apparaten, maar zorg ervoor dat u ook antivirus- en antimalwaresoftware op alle apparaten installeert, om ervoor te zorgen dat u beschermd bent. Maak regelmatig een back-up van uw bestanden: zorg ervoor dat u regelmatig een back-up maakt van uw bestanden naar de cloud, zodat u altijd een kopie van de meest recente versie van elk document bij de hand hebt. Als de harde schijf van uw computer uitvalt, wordt er een veilige back-up van al uw gegevens gemaakt. Wijzig uw machtigingen: u kunt uw machtigingen aanpassen om uzelf online te beschermen. U kunt bijvoorbeeld tweefactorauthenticatie instellen op uw cloudaccount of andere aanpassingen maken om uw beveiliging te verbeteren. Blijf veilig met antimalware- en antivirussoftware: zorg er altijd voor dat er antimalware- en antivirussoftware op uw computer is geïnstalleerd, werk deze regelmatig bij en voer wekelijks of vaker scans uit om beschermd te blijven tegen de nieuwste bedreigingen . Gebruik geen openbare wifi om toegang te krijgen tot uw gegevens: log niet in op uw cloudaccounts via openbare wifi. Het is het beste om thuis of op het werk een beveiligde verbinding te gebruiken, of indien nodig uw telefoongegevens als hotspot te gebruiken.

Conclusie

Cloudbeveiliging is iets waar iedereen die cloudopslagservices gebruikt serieus over moet nadenken. We hopen dat dit artikel heeft geholpen om uit te leggen wat cloudopslag is, waarom het zo belangrijk is en wat enkele van de risico’s van cloudopslag zijn. Als u op zoek bent naar een cloudmanager om uw cloudbeveiliging te verbeteren, raden we CloudMounter ten zeerste aan, die momenteel beschikbaar is voor Mac, Windows en Linux en werkt met de meest populaire cloudopslagservices en externe protocollen.

FAQ

Net als uw e-mail kan cloudopslag worden gehackt. Dit is de reden waarom cloudbeveiliging zo belangrijk is, net als ervoor zorgen dat u antivirus- en antimalwaresoftware op uw computer hebt geïnstalleerd voor extra bescherming.

Elke cloudopslagservice is anders, maar de meest populaire services zoals Google Drive, OneDrive, Amazon S3, enz. Zijn redelijk consistent betrouwbaar. Er kunnen zich echter storingen voordoen en u kunt geen toegang krijgen tot uw bestanden. Door ervoor te zorgen dat u een cloudmanager hebt geïnstalleerd, kunt u uw beveiliging in de cloud beschermen.

Cloudbeveiliging is belangrijk omdat het gevoelige gegevens en belangrijke bedrijfsinformatie beschermt, evenals compliance- en governancekwesties. Het gebruik van cloudbeveiliging kan gegevenslekken en diefstal voor bedrijven helpen voorkomen, en voor individuen kan het helpen ervoor te zorgen dat uw persoonlijke gegevens veilig blijven.

CloudMounter integreert met Finder en Keychain op Mac, dus je kunt al je cloudaccounts toevoegen aan verschillende opslagproviders en vervolgens toegang krijgen tot je bestanden vanuit Finder, alsof ze lokaal op je computer zijn opgeslagen. U hoeft geen bestanden te downloaden, waardoor u opslagruimte op uw harde schijf bespaart.

0 Shares:
You May Also Like