Hoe u tussen ingangen op Vizio Smartcast-tv’s kunt schakelen

viziosmartcast

Jarenlang was een van de beste dingen van Vizio-tv’s de mogelijkheid om hun SmartCast-software te negeren.

Als u de tv inschakelt, gaat u altijd rechtstreeks naar uw laatste invoer, zodat u een afzonderlijke streaming-speler, gameconsole of kabelbox kunt gebruiken zonder door smart TV-softwaremenu’s te hoeven navigeren. Als je je smart-tv gewoon als een domme tv wilde gebruiken, deed Vizio dat graag.

Helaas heeft Vizio nu besloten om dat gedrag te veranderen, met een firmware-update van eind 2021 die SmartCast de standaardinvoer maakt wanneer je de tv aanzet. De firmware van Vizio schakelt de tv ook automatisch over naar SmartCast na 10 seconden wanneer hij geen signaal op andere ingangen detecteert, wat extra frustratie veroorzaakt voor mensen die hun tv als computermonitor gebruiken.

viziotvnosignal

Zelfs als je HDMI-CEC gebruikt om je tv in te schakelen met een kabel of streaming-afstandsbediening, kan Vizio deze opdracht nog steeds negeren en terugschakelen naar de SmartCast-interface wanneer de tv wordt ingeschakeld. Er is geen goede reden om de invoervoorkeuren van gebruikers op deze manier niet te respecteren, behalve als een cynische truc om “na aankoop inkomsten te genereren” door middel van overbodige smart TV-software.

Deze update lijkt van invloed te zijn op alle Vizio SmartCast-tv’s, die vanaf 2016 de meeste televisies van het bedrijf dekken. Het goede nieuws is dat je het oude gedrag nog steeds kunt herstellen door in het instellingenmenu van Vizio te graven.

SmartCast vermijden op Vizio-tv’s

Hier leest u hoe u de standaard terugzet naar uw laatste invoer in plaats van Vizio’s SmartCast-software wanneer u de tv aanzet:

Druk op de Menu-knop van uw afstandsbediening. ga naar Systeem > Ingang bij inschakelen.

viziotvinputswitch1

Selecteer in plaats van “Automatisch”, “Vorige invoer” of kies een specifieke invoer om elke keer te laden.

viziotvinputswitch2

Zet je tv uit en weer aan.

Op dit punt zou uw Vizio-tv weer moeten zijn zoals hij was, waarbij u uw laatste invoer onthoudt in plaats van elke keer de SmartCast-interface te laden.

U kunt ook overwegen om uw Vizio TV volledig los te koppelen van internet. Als u dit doet, worden bepaalde slimme tv-functies, zoals Chromecast, AirPlay en HomeKit-ondersteuning, afgesloten, maar u voorkomt ook dat Vizio extra updates installeert die de domme tv-ervaring erger kunnen maken.

Zo trek je de stekker uit de internetverbinding van Vizio:

Druk op de Menu-knop op uw afstandsbediening. Selecteer netwerk.” Selecteer uw verbonden wifi-netwerk in de lijst. (Er zou een Wi-Fi-pictogram aan de linkerkant moeten staan.) Selecteer ‘Vergeten’.

viziowifivergeten

Als alternatief kunt u de tv-software terugzetten naar de fabrieksinstellingen door naar Systeem > Reset & Beheer > Reset naar fabrieksinstellingen. Selecteer tijdens de installatie “Overslaan” wanneer u wordt gevraagd om uw Wi-Fi-netwerk te selecteren, zodat u SmartCast niet in de eerste plaats hoeft te installeren.

0 Shares:
You May Also Like
switch lifestyle
Read More

Briljante Smart Dimmer Switch review

In een oogopslag Beoordeling door experts Pluspunten Aantrekkelijk industrieel ontwerpResponsieve dimmer met natuurlijke, aanraakgevoelige bedieningKan een hele smart…