Hoe u perfecte muziek kiest voor uw uitlegvideo

How to Choose Perfect Music for your Explainer Video

Geschreven door <a href="https://www.wyzowl.com/author/samanthaferguson/" target="_self" rel="noopener">Samantha Ferguson</a>‘ data-et-multi-view=

Samantha is Copy Team Manager bij Wyzowl. Ze heeft meer dan 1000 scripts en honderden artikelen over videomarketing geschreven, dus wat Samantha niet weet over video, is het niet waard om te weten!

Bij het maken van een uitlegvideo zijn er zoveel dingen om over na te denken (de berichtgeving, de afbeeldingen, de lengte) dat het gemakkelijk kan zijn om muziek te vergeten. Maar muziek is een cruciaal onderdeel van elke video, van de start-up uitleg tot de Hollywood-kaskraker.

Muziek zal je video leven geven en het kan ook helpen om de krimpende aandachtsspanne waarmee marketeers nu worden geconfronteerd, tegen te gaan. De perfecte muziek zal de toon van uw merk versterken en uw video een gepolijste, professionele uitstraling geven.

Het zou super gaaf zijn om je merk, dienst of product aan de wereld te presenteren naast je favoriete Beatles-nummer, maar helaas is het gebruik van commerciële muziek erg duur. Grote merken verlenen vrij regelmatig licenties voor nummers van artiesten voor hun advertenties en video’s, maar voor een klein tot middelgroot bedrijf is dit geen kosteneffectieve beslissing. Om het in perspectief te plaatsen: de kosten voor een licentie voor een baan kunnen gemakkelijk oplopen tot die van een klein huis!

In plaats van je hart te richten op het gebruik van een nummer dat je op Spotify hebt gehoord, kun je overwegen om een ​​Royalty Free-nummer te gebruiken. Als je verstandig kiest, kunnen de resultaten zelfs beter zijn dan het licentiëren van een nummer, en je zult in de toekomst onbeperkt gebruik kunnen maken van dat nummer, mocht je een vervolgvideo willen maken.

Hoe werkt royaltyvrije muziek?

Normaal gesproken wordt, wanneer het lied van een muzikant wordt gebruikt, het bedrijf dat hun werk gebruikt, gevraagd een royalty te betalen voor het gebruik van dat stuk. Dit geldt voor alle soorten gebruik van commerciële muziek: nachtclubs moeten royalty’s betalen voor het afspelen van muziek, net zoals grotere radiostations royalty’s moeten betalen voor alle nummers die ze afspelen. De royalty’s worden verwerkt door organisaties zoals de PRS en verdeeld onder de rechthebbenden.

Zoals we eerder vermeldden, betalen merken artiesten soms vooraf geld om hun muziek te gebruiken in een advertentie die door miljoenen mensen wordt gezien, in plaats van royalty’s te betalen voor elk gebruik. Als u een muziekstuk uit een commerciële bron gebruikt, kan u op dezelfde manier worden gevraagd om voor het gebruik ervan te betalen. De initiële kosten van het op deze manier in licentie geven van muziek kunnen onbetaalbaar zijn voor een klein project.

Rechtenvrije tracks omzeilen het probleem van het meten van hoeveel mensen naar het nummer luisteren, hoe vaak de video wordt afgespeeld en hoeveel de artiest verschuldigd is. U hoeft ook geen hoge kosten vooraf te betalen of een agent te vragen om de deal op te zetten. Videoproducenten betalen gewoon een eenmalige vergoeding voor een nummer dat ze leuk vinden, en zodra die betaling is gedaan, kan de persoon/het merk/de producer die het heeft gekocht het gebruiken zoals ze willen.

Het is een no-brainer:

Rechtenvrije muziek is een veel goedkopere manier om een ​​soundtrack van goede kwaliteit voor je video te krijgen.

Is royalty-vrije muziek… gratis?

Rechtenvrije muziek varieert sterk in prijs. Af en toe heb je geluk en vind je een nummer dat gratis te downloaden is, maar dat is niet gebruikelijk. De gebruikelijke vuistregel is: hoe goedkoper de baan, hoe korter deze is. Het is ook waarschijnlijk dat goedkopere tracks aan bepaalde voorwaarden worden geleverd, bijvoorbeeld dat de track mogelijk geen licentie heeft voor gebruik bij winstgevende bedrijven of voor distributie op YouTube.

Hoewel royaltyvrije muziek niet gratis is, is het zeker niet duur, vooral niet als het gaat om het maken van een uitlegvideo. Nummers kosten meestal tussen de $ 5- $ 50, waarbij langere nummers een beetje duurder zijn. Korte nummers, zoals ‘jingles’ en geluidseffecten, zijn te koop voor slechts $1!

Normaal gesproken rekent de muzikant die je royaltyvrije nummer maakt een vooruitbetaling voor het stuk. Zodra je die vergoeding hebt betaald, zou je de baan moeten kunnen gebruiken zoals je wilt, zonder boete (maar controleer de algemene voorwaarden als je het niet zeker weet).
Als je verschillende nummers voor verschillende klanten nodig hebt, of als je een bibliotheek moet aanschaffen om er zeker van te zijn dat je een degelijke selectie hebt voor elk project, verkopen sommige bedrijven pakketten met een reeks verschillende stijlen en genres. Groot inkopen kan een meer kosteneffectieve manier zijn om een ​​reeks verschillende tracks te bemachtigen, zodat je verschillende stijlen kunt uitproberen en iets kunt vinden dat past.

Hoe vind ik royaltyvrije nummers?

Er is een groot aantal websites die gecatalogiseerde, getagde archieven van rechtenvrije muziek aanbieden. De meeste van deze websites bieden downloads van hoge kwaliteit, waaronder WAV en MP3. Kies WAV als u niet zeker weet welke u moet kiezen. MP3-bestanden zijn gecomprimeerd en u kunt een klein kwaliteitsverschil horen in vergelijking met de WAV. Het is altijd beter om te beginnen met het bestand van de hoogste kwaliteit dat je kunt vinden, omdat je niet weet hoe je video later zal worden gecomprimeerd. Alle kleine gorgelgeluiden en andere artefacten kunnen veel meer opvallen wanneer je bestand opnieuw wordt gecomprimeerd en geüpload naar YouTube.

Geweldige websites voor het kopen van rechtenvrije muziek zijn onder meer:

Als je problemen hebt met het downloaden van grote bestanden, kun je ervoor kiezen om bij sommige winkels een cd of dvd te ontvangen. Dit is een betere manier om een ​​groot muziekarchief op te bouwen. Je kunt de nummers eenvoudig naar je harde schijf rippen als je er een vindt die je leuk vindt.

Wat voor spoor moet ik gebruiken?

Er zijn een aantal factoren om hier rekening mee te houden. Stel jezelf de volgende vragen:

Wat voor toon heeft mijn bedrijf? ()Wat voor soort boodschap probeert de video over te brengen? () Op welke leeftijdsgroep wil ik mij richten?

Door jezelf zulke eenvoudige vragen te stellen, kun je je concentreren op het genre of de stijl die bij je video past. Zo zal de track die je kiest voor een nieuw social media netwerk heel anders zijn dan de track die je zou kiezen voor een meubelzaak.

Zodra u een geschikte track heeft, legt u deze over uw video. Controleer het tempo en zorg ervoor dat de muziek de beweging van de animatie en afbeeldingen aanvult. Zorg ervoor dat het volume op het juiste niveau staat, zodat de muziek niet afleidt. Als je een nummer met zang kiest, zorg er dan altijd voor dat het onderwerp van je nummer ook past bij de inhoud van de video.

Laatste gedachten

Als je een uitlegvideo van Wyzowl krijgt, is alles inbegrepen. Van het script tot het storyboard en de animatie tot en met de geluidseffecten en muziek. Onze deskundige animators kiezen royaltyvrije nummers die bij uw video passen, maar u krijgt de uitvoerende beslissing om de muziek te veranderen totdat deze absoluut perfect is! Neem contact op voor meer informatie.

0 Shares:
You May Also Like