Hoe u meer kunt besparen op uw kabelrekening?

cord cutting cable television streaming

Of je het nu leuk vindt of niet, je zit waarschijnlijk vast aan je kabelbedrijf, zelfs als je het snoer van betaaltelevisie doorknipt.

Kabelmaatschappijen leveren immers nog steeds de thuisinternetservice die nodig is voor het streamen van video. Abonnementen voor mobiel internet zijn nog steeds geen vervanging voor internet via de kabel, en veel gehypte alternatieven zoals 5G-thuisinternet en supersnel satellietinternet zijn nog jaren verwijderd van een brede beschikbaarheid.

Dat betekent niet dat geld besparen op uw kabelrekening een verloren zaak is. Of u nu nog niet met de kabel bent gestopt of gebonden blijft aan kabelinternet, u kunt uw besparingen nog steeds op verschillende manieren maximaliseren. Hier zijn enkele ideeën:

Wees niet bang voor lagere snelheden

Als je kabel-tv probeert op te zeggen, kun je angstaanjagende tactieken tegenkomen als je provider je probeert te verkopen met snelheidsboosts. Maar zelfs voor het streamen van video is het upgraden van uw internetsnelheid misschien niet nodig.

Laten we als voorbeeld naar Comcast kijken. De kabelgigant rekent een niet-promotieprijs van $ 78 per maand voor 100 Mbps “Performance” internet, tegenover $ 93 per maand voor 200 Mbps “Blast” internet. Hoewel een verdubbeling van je snelheid misschien leuk is, is 100 Mbps meer dan genoeg om te streamen, zelfs in 4K op een paar tv’s tegelijk. (Netflix beveelt een verbindingssnelheid van ten minste 25 Mbps aan voor 4K-video, en dat is de minimale specificatie van de FCC voor breedbandinternet.)

Cox rekent ondertussen een niet-promotieprijs van $ 66 per maand voor snelheden van 50 Mbps, wat $ 18 per maand goedkoper is dan 150 Mbps-service en ook goed zou moeten zijn voor een of twee gelijktijdige streams. Als je met deze snelheden streamingproblemen hebt, denk ik dat het probleem bij je wifi-router ligt en niet bij een gebrek aan internetbandbreedte. (Daarover binnenkort meer.)

Pas op voor “gratis” internetupgrades

In verband met het bovenstaande proberen kabelmaatschappijen soms snelheidsupgrades binnen te sluipen die gratis zijn, maar die later meer kunnen kosten als je niet oppast.

Wanneer u bijvoorbeeld tv en internet bundelt met Spectrum, krijgt u mogelijk een aanbieding voor 400 Mbps-service tegen dezelfde prijs als 200 Mbps-service. Na een promotieperiode van twee jaar wordt het snellere abonnement echter $ 20 per maand duurder dan het goedkopere.

Comcast gaat verder en promoot snelheden van 200 Mbps tegen een lagere prijs dan de service van 100 Mbps. Terwijl de langzamere laag $ 78 per maand kost, kost de snellere service $ 40 per maand gedurende een jaar, maar springt daarna naar $ 93 per maand. In beide gevallen hopen de kabelmaatschappijen dat u uiteindelijk niet de moeite neemt om te downgraden.

Retourneer uw kabeldozen

Krediet waar het moet: na jarenlang slepen, zijn zowel Comcast als Spectrum gestopt met het verplicht stellen van kabelboxen, dus zelfs als u bij kabel-tv blijft, kunt u geld besparen op huurkosten door tv te kijken via een streamingapparaat.

Comcast rekent $ 5 per maand voor elke kabelbox, maar de Xfinity Stream-app is gratis op Roku-apparaten, Samsung-tv’s en LG-tv’s, en biedt 20 uur cloud-DVR-opslag zonder extra kosten. Spectrum rekent $ 8 per kabelbox, maar heeft gratis streaming-apps voor Roku-apparaten, Apple TV, Samsung TV’s en de Xbox One met cloud DVR als een add-on van $ 10 per maand.

Met een tv-pakket dat klein genoeg is, kun je zonder boxen zelfs in dezelfde prijsklasse terechtkomen als live tv-streamingservices zoals YouTube TV en Hulu met Live TV. Comcast’s off-contract bundelprijs voor 125 kanalen en 200 Mbps internet is bijvoorbeeld $ 133,70 per maand, inclusief kosten. Dat is redelijk in vergelijking met Comcast’s internet-only prijs van $ 78 per maand bij 100 Mbps, vooral met live tv-streamingdiensten die meer dan $ 50 per maand kosten.

Helaas bieden de meeste andere grote providers zoals Cox, Optimum en Verizon Fios nog steeds geen tv-apps, maar als het verlagen van de huurprijzen de prioriteit heeft, kun je je streamingapparaat opladen met apps voor individuele netwerken zoals ESPN en HGTV in plaats daarvan. Meld u aan bij deze apps met uw betaal-tv-inloggegevens en u kunt live en on-demand content van elk kanaal bekijken.

Breng je eigen modem en router mee

Over huurkosten gesproken, uw internetprovider brengt u mogelijk maandelijks tol in rekening voor een modem en wifi-router. Investeren in je eigen netwerkapparatuur kan op de lange termijn lonend zijn en kan je betere wifi-prestaties opleveren in vergelijking met huurhardware.

Let gewoon op wat er op uw kabellijn is aangesloten. Een kabelmodem heeft een ronde coaxkabel die is aangesloten op een stopcontact, en biedt internetservice aan het huis. Een router maakt verbinding met de kabelmodem met een ethernetkabel en zorgt ervoor dat apparaten in huis draadloos verbinding kunnen maken. Als je maar één box hebt, is het waarschijnlijk een modem-routercombinatie en moet je zowel een standalone modem als een router kopen om deze te vervangen.

De oude annuleringsbedreiging

Ik zal deze column eindigen met een persoonlijke anekdote: Een paar maanden geleden merkte ik dat mijn Spectrum-internetrekening was gestegen van $ 65 per maand naar $ 70 per maand. Ik heb het geluk dat ik in een gebied woon met twee snelle internetopties – de andere is Cincinnati Bell – dus besloot ik de een tegen de ander te spelen.

Ik heb niet expliciet gedreigd de dienst op te zeggen. In plaats daarvan begon ik de klantenservice van Spectrum te vragen wanneer de beste tijd zou zijn om de service te beëindigen, zodat ik naar een andere provider kon overstappen zonder de verbinding te verliezen. Die lijn van onderzoek leverde me een snelle trip naar de afdeling klantenbehoud van Spectrum op, waar een vertegenwoordiger twee jaar service aanbood voor $ 50 per maand zonder contract. (Hij probeerde me ook een jaar lang een “gratis” upgrade van 400 Mbps te verkopen, wat ik om eerder genoemde redenen heb afgewezen.)

Vooral Spectrum heeft veel aanbiedingen voor potentiële snoersnijders, waaronder goedkopere tv-pakketten met een klein aantal zenders. Als je onderzoek doet naar het doorsnijden van kabels en bereid bent om te stoppen met kabel, zul je merken dat dat niet nodig is.

0 Shares:
You May Also Like