Hoe u kunt voorkomen dat Netflix te veel gegevens opslokt

how to change netflix video quality

Je zou verbaasd zijn hoe snel Netflix door gegevens kan kauwen, vooral als je verslaafd bent aan de 4K-streamingmodus van Netflix, en dat is een probleem als je opgezadeld bent met een mobiele of thuisdatacap.

Alleen al het kijken naar standaarddefinitievideo op Netflix verbruikt elk uur een gigabyte aan data. Als je je videokwaliteit opdrijft naar HD, verdrievoudigt dat aantal tot ongeveer 3 GB per uur. En als je voluit gaat met het Ultra HD-aanbod (ook bekend als 4K) van Netflix, wees dan voorbereid op Netflix om maar liefst 7 GB per uur op te slokken.

Als je nu het geluk hebt een internetprovider te hebben die onbeperkte data biedt, wat maakt het dan uit, toch? Ga je gang en stream die 4K Netflix-video’s naar hartelust.

Maar veel ISP’s leggen datalimieten op en Netflix kan een flinke hap uit je maandelijkse toewijzing nemen, zelfs als je serviceprovider een terabyte per maand toestaat. Meekijken over de mobiele verbinding van uw telefoon? Als u geen onbeperkt abonnement gebruikt, blaast u nog sneller door uw (veel beperktere) maandlimiet.

Het goede nieuws is dat het gemakkelijk is om het datagebruik van Netflix in eigen hand te nemen, en als je de juiste instellingen aanpast, kun je uren aan Netflix-streaming uit elke gigabyte wringen.

Natuurlijk is er een afweging voor het verlagen van uw Netflix-gegevensgebruik: uw videokwaliteit zal er namelijk onder lijden. Dat betekent dat je genoegen moet nemen met een vager beeld om gegevens op te slaan, en als je extra betaalt voor een Netflix-abonnement dat 4K- of zelfs HD-videokwaliteit biedt en je het datagebruik van Netflix echt moet verminderen, zul je waarschijnlijk uw abonnementsniveau wilt heroverwegen.

netflix basis videokwaliteit

Hoe u uw Netflix-streamingkwaliteit kunt wijzigen

Ga naar Netflix in een webbrowser, selecteer je profiel, klik op je profielpictogram in de rechterbovenhoek van de pagina en selecteer Rekening. Scroll vervolgens naar beneden naar de Profiel en ouderlijk toezicht sectie, klik op de pijl-omlaag naast uw profiel en klik vervolgens op Wijziging naast Afspeelinstellingen. : Afspeelinstellingen zijn afzonderlijk voor elk profiel, dus als je iedereen in je huishouden nodig hebt om het af te koelen met de Netflix-gegevens, zorg er dan voor dat je de instelling voor alle profielen in je account wijzigt. Nu is het tijd om een ​​instelling voor gegevensgebruik te kiezen, en je hebt vier opties:
Auto: Hiermee kan Netflix een instelling voor datagebruik kiezen op basis van je huidige verbinding. U wilt deze optie niet kiezen als u uw Netflix-gegevensgebruik wilt beperken.
Laag: Levert “basis” video- en audiokwaliteit en verbruikt slechts 0,3 GB aan data per uur. Het beste als u uw Netflix-gegevensgebruik echt tot een minimum wilt beperken, maar een vage, vlekkerige videokwaliteit verwacht. Het is niet geweldig, maar het is te bekijken (nou ja, nauwelijks).
Medium: Brengt uw video- en audiokwaliteit naar het standaarddefinitieniveau, met tot 0,7 GB aan data per uur. Kortom, we hebben het hier over dvd-kwaliteit, die er goed uitziet op een telefoon, maar minder op (bijvoorbeeld) je 65-inch 4K-tv. Toch is de gemiddelde kwaliteit een merkbare verbetering ten opzichte van Laag.
Hoog: Als u gegevens wilt branden, biedt de instelling Hoog de beste videokwaliteit en brandt u tot 3 GB per uur voor HD-video of 7 GB voor 4K (of “Ultra HD”) video. Ziet er geweldig uit, maar pas op als je een thuis- of mobiele datalimiet hebt. Dat is het! Je nieuwe Netflix-instellingen voor videokwaliteit zijn van toepassing op alle apparaten waarop je Netflix streamt, inclusief computers, streamingapparaten, smart-tv’s en telefoons.

Hoe u uw Netflix-streamingkwaliteit op een telefoon kunt wijzigen

Zoals we zojuist vermeldden, zijn uw instellingen, als u uw Netflix-gegevensgebruik op internet heeft verlaagd, ook van toepassing op Netflix-gebruik op een telefoon.

Als u zich echter geen zorgen maakt over het Netflix-gegevensgebruik thuis, maar u zich wel zorgen maakt over het streamen van Netflix via mobiel, kunt u uw standaard Netflix-gebruik instellen op Auto of Hoog en vervolgens het gegevensgebruik specifiek voor uw telefoon aanpassen, zoals:

Open de mobiele Netflix-app, kies je profiel, tik op je profielpictogram in de rechterbovenhoek en tik vervolgens op App instellingen. Druk op Video afspelen instelling en kies vervolgens een optie: automatisch (tot vier uur streamen per GB), Alleen wifi, Gegevens opslaan (tot zes uur streamen per GB), of Maximale gegevens (tot 1 GB per 20 minuten, dus kies deze alleen als je een onbeperkt data-abonnement hebt). Als je van plan bent Netflix-video’s te downloaden, controleer dan de Downloads sectie ook. We raden aan om met de Alleen wifi optie.

0 Shares:
You May Also Like