Hoe u het verhaal van uw bedrijf in 30 seconden vertelt

How to tell your companys story

30 seconden: het klinkt als geen tijd, toch?

Maar soms – en tegenwoordig meer dan ooit – is dat alles wat we hebben.

Neem bijvoorbeeld Michael Caruso. In de jaren negentig was Caruso hoofdredacteur bij Vanity Fair en probeerde hij voortdurend verhaalideeën te pitchen voor de hoofdredacteur.

Het probleem was dat hij haar nooit lang genoeg kon vasthouden – ze was altijd in beweging.

Maar in plaats van op te geven, identificeerde Caruso de weinige vrije periodes die ze heeft – zoals wanneer ze de lift nam – om voor haar te komen.

Hij had de beste, boeiendste en levendigste samenvattingen van zijn verhalen samengesteld om haar enthousiast te maken gedurende de ongeveer – je raadt het al – 30 seconden die hij met haar had.

En zo was het idee van de ‘elevator pitch’ geboren.

Tegenwoordig is het onmogelijk om te overschatten hoe belangrijk dit ethos van korte, krachtige verhalen kan zijn.

Je zou misschien geen mensen achter een fysiek gebouw aanjagen om 30 seconden van hun kostbare tijd te krijgen. Maar je probeert hoogstwaarschijnlijk uit te leggen wat je doet aan een online publiek met een pijnlijk beperkte aandachtsspanne en een miljoen andere dingen om te doen.

Als je succesvol wilt zijn, moet je – in de geest van Mark Caruso – het volgende doen:

erken dat je publiek beperkte tijd en f’s heeft om te gevenscheid wat je *wilt* om ze te vertellen van wat ze echt *moeten* weten om de belangrijke dingen krachtig, snel en beknopt over te brengen – en ze in die mate ‘ingekocht’ te krijgen dat ze de grote lijnen begrijpen en geïnteresseerd zijn om meer te weten te komen.

Bij Wyzowl zijn we gespecialiseerd in het vertellen van korte, krachtige verhalen – dat is waar we het beste in zijn. Dus in dit bericht dachten we dat we een paar eenvoudige best practices zouden delen. We laten je zien hoe je het kunt vertellen uw bedrijfsverhaal in 30 seconden – of misschien zelfs minder!

1. Rantsoen uw woorden

Bij het plannen van wat je te zeggen hebt, is het altijd een goed idee om je exacte beperkingen te kennen. Met hoeveel woorden moet je werken?

Welnu, bij het schrijven van scripts werken we altijd volgens de geschatte regel dat een goed tempo professionele voice-over artiest ongeveer rond 130-150 woorden per minuut. Sneller dan dit en je gaat je publiek gewoon overweldigen.

Omdat we schrijven voor video – en de voice-over moet vaak worden opgesplitst, met pauzes toegevoegd om visuele overgangen uit te spelen – werken we naar de onderkant hiervan. Maar als je verbaal pitcht, zit je waarschijnlijk aan de hogere kant goed.

In wezen wilt u uw bericht destilleren in de 65-75 woorden ‘ballpark’ als je binnen 30 seconden wilt blijven en niet door je verhaal wilt racen.

Je kunt dit oefenen met een tool zoals Online Stopwatch, maar onthoud dat je de neiging hebt om snel te praten als je iets al begrijpt – spreek in een tempo dat je publiek kan volgen. Dit betekent vaak dat je jezelf er bewust aan herinnert om te vertragen!

2. Scheid ‘willen’ van ‘nodig’

We hebben allemaal een passie voor onze bedrijven, diensten, producten en ideeën.

We zouden waarschijnlijk allemaal uren achter elkaar kunnen praten over alle geweldige dingen die we aanbieden en de talloze manieren waarop we de wereld een betere plek maken.

Maar het is belangrijk om selectief te zijn. Als je te veel details, te veel functies, te veel achtergrond in je verhaal probeert op te nemen, zul je je uiteindelijk haasten, belangrijke details over het hoofd zien en het begrip van het publiek van je boodschap zal er echt onder lijden.

Als uw bedrijfsverhaal een heel boek is, dan moet uw elevator pitch de flaptekst zijn: het kleine stukje informatie op de achteromslag dat de plot samenvat en klanten helpt beslissen of ze geïnteresseerd zijn of niet.

rode bioscoopstoel nummer 23

Een andere goede manier om erover na te denken is dat je elevator pitch lijkt op je IMDB-synopsis. Als je naar de IMDB-pagina van je favoriete film gaat, zul je zien hoe snel en beknopt je zelfs complexe plots kunt samenvatten door te meten en te berekenen met je woorden – en brutaal over wat je moet opnemen.

Dus bijvoorbeeld…

kaken – “Als een moordende haai chaos ontketent op een strandgemeenschap, is het aan een lokale sheriff, een zeebioloog en een oude zeevaarder om het beest op te sporen.”De stilte van de lammeren – “Een jonge FBI-cadet moet de hulp krijgen van een gevangengenomen en manipulatieve kannibaalmoordenaar om een ​​andere seriemoordenaar te vangen, een gek die zijn slachtoffers vilt.”ET- “Een kind met problemen verzamelt de moed om een ​​vriendelijk buitenaards wezen te helpen ontsnappen aan de aarde en terug te keren naar zijn thuiswereld.”Forrest Gump- “De presidenten van Kennedy en Johnson, de gebeurtenissen in Vietnam, Watergate en andere historische gebeurtenissen ontvouwen zich vanuit het perspectief van een man uit Alabama met een IQ van 75, wiens enige wens is om herenigd te worden met zijn jeugdliefde.”

In elk van deze gevallen blijft de essentie van de film over – en een goed idee of het iets is waar je meer over wilt weten. Je weet niet of vooral niet alle spanning en sensatie van de hele film – dat is voor later.

Gebruik dit model voor uw elevator pitch. Haal alle ‘niet-essentiële’ informatie weg en concentreer u op wat uw publiek moet weten – om ze te prikkelen, vast te leggen en ze op de eerste stap van een reis met uw merk te krijgen.

3. Onthoud dat het een reis is

In navolging van het bovenstaande, letterlijk en figuurlijk – alleen omdat je niet alles kunt overbrengen in je elevator pitch, wil nog niet zeggen dat je het voor jezelf hoeft te houden.

Integendeel zelfs.

Gebruik je elevator pitch om de grote lijnen te introduceren: om de wereld te vertellen wat je doet, wie je helpt, waarom je het doet.

Zorg ervoor dat je aan het einde van je elevator pitch altijd afsluit met een call-to-action. Bezoek uw website, bekijk nog een video, download een stukje inhoud, boek een afspraak om verder te chatten of pak de telefoon en bel. Het maakt niet uit wat de call-to-action is: onthoud dat het einde van je video het einde is van een bepaald stuk weg op je klantreis. Zorg ervoor dat u een wegwijzer toevoegt om ze naar de volgende stap te verplaatsen.

4. Gebruik de ‘Probleem oplossing‘ formule

Het is terug naar de basis van copywriting met deze krachtige, maar ongelooflijk effectieve strategie om empathie op te bouwen.

We hebben al vastgesteld dat tijd kostbaar is, en in het huidige tijdperk van ad-skipping en bannerblindheid, kun je geen seconde verspillen om naar het belangrijkste te gaan: de ‘waarom‘?

Waarom bestaat uw product of dienst? Welk probleem of pijnpunt leidde tot zijn uitvinding?

Dit is een klassieke techniek uit de oude tijd van de infomercial: je kunt geen stoomreiniger demonstreren zonder een ontzettend vies werkblad!

De eerste paar seconden van je elevator pitch zijn nog effectiever als je het probleem eerst kunt isoleren. Dus: “Hé, is het niet vervelend als…” of “Weet je hoe moeilijk het is om…”

Dit maakt u vervolgens vrij om uw eigen product of dienst als oplossing aan te bieden, waardoor er voldoende tijd overblijft om te praten over waarom het zo goed is.

Bekijk hoe deze video die we voor SquadLocker hebben gemaakt, begint door in te zoomen op het probleem dat de service oplost en vervolgens hun eigen service introduceert als de oplossing. Dit hele ding klokt af op slechts 61 woorden dialoog – maar laat je geen enkele twijfel bestaan ​​over wat het is, wat het doet en voor wie het is

5. Gebruik verteltechnieken en apparaten

Het is misschien een veelgebruikte quote, maar Seth Godin had gelijk toen hij zei dat het niet langer gaat om de producten die we maken, maar om de verhalen die we vertellen.

Elk succesvol bedrijf gaat over een transformatie: van A naar B. Je bereikt iemand in staat ‘A’ en via jouw product of dienst bereiken ze staat ‘B’.

Wat u met een elevator pitch wilt doen, is dit zo duidelijk en krachtig mogelijk benadrukken.

Dit komt omdat de beste verhalen degenen zijn die ons op de een of andere manier ontroeren. Emotionele resonantie is de naam van het spel. Als je iemand in 30 seconden kunt vertellen wat je doet – en zorg ervoor dat ze zorgen – je hebt de jackpot gewonnen.

Bij het maken van uw elevator pitch moet u verder gaan dan alleen de moeren en bouten van wat uw product is en wat het doet, en een of ander verhaalelement omarmen. Karakter, groei – die reis van ‘A’ naar ‘B’.

Geanimeerde video is hier een geweldige oplossing, omdat je hiermee elk aspect van het verhaal kunt beheersen – niet alleen het verhaal, maar ook hoe het landschap eruit ziet, hoe de personages eruit zien, de gebruikte muziek, de toon en het tempo van de aflevering en de algehele emotionele ‘feel’ van je verhaal.

Tijd om eraan te komen…

30 seconden is niet lang, maar geloof ons als we zeggen dat het genoeg tijd is om een ​​enorme impact te maken.

Er zullen letterlijk elke dag kansen zijn voor uw bedrijf om te ‘winnen’ of ‘verliezen’ op basis van hoe u 30 seconden van de tijd van uw klanten behandelt.

Met een effectieve elevator-pitch kun je in feite een verhaal vertellen in 30 seconden, en het enige dat nodig is, is discipline, focus en het vermogen om in de schoenen van je publiek te staan.

Maar onthoud –

Streef ernaar om aan te pakken en je loopt het risico om aan te pakken. Probeer op te nemen en je riskeert dat ze het begrijpen

Dit spul regelt zichzelf niet: het vereist oefening, handvaardigheid, repetitie en veel montage. Gebruik enkele van de tips in dit artikel en je bent op weg.

En heb je hulp nodig bij het vertellen van een verhaal? Ons deskundige team van verhalenvertellers is slechts één contactformulier verwijderd!

0 Shares:
You May Also Like