Hoe u HBO Max nu op uw Fire TV kunt krijgen

hbomaxhome

HBO Max is vorige week gelanceerd zonder ondersteuning voor Amazon’s Fire TV-apparaten, en het kan even duren voordat dat verandert.

Zoals Janko Roettgers van Protocol meldde, vechten Amazon en AT&T’s WarnerMedia-eenheid over verschillende problemen, waaronder Amazon’s verlaging van advertentie-inkomsten in andere WarnerMedia-apps en of Amazon’s Channels-service de HBO Max-distributie moet afhandelen, zoals het nu doet voor HBO. Hoewel WarnerMedia ook een geschil heeft met Roku, klinkt het alsof die bedrijven dichter bij een deal zijn die HBO Max binnenkort naar Roku-apparaten zal brengen.

Gelukkig hoeven Fire TV-gebruikers niet te wachten tot Amazon en WarnerMedia hun geldgekibbel hebben opgelost. In plaats daarvan kun je nu de uitgebreide catalogus van HBO Max en de nieuwe en verbeterde app krijgen door de Android TV-versie op je Fire TV-apparaat te sideloaden. (Voor meer informatie over wat HBO Max biedt en hoe je kunt upgraden van een bestaand HBO-abonnement, ga je naar onze uitleg.)

In de tussentijd kun je als volgt de HBO Max-app op elk Fire TV-apparaat krijgen:

Sideloading van Fire TV inschakelen

In Android-kringen verwijst de term ‘sideloading’ naar het installeren van een app van buiten een officiële app store. Omdat Amazon’s Fire TV-software is gebaseerd op het Android-besturingssysteem van Google, kunt u met sideloading vrijwel elke Android-app uitvoeren op uw Fire TV Stick, Fire TV-streamingbox, Fire TV Cube of Fire TV Edition-televisie.

Toch is het installeren van apps van buiten de winkel van Amazon enigszins een veiligheidsrisico, dus de functie is standaard uitgeschakeld. Om sideloading op een Fire TV-apparaat in te schakelen, gaat u naar het menu Instellingen en bladert u vervolgens naar ‘Mijn Fire TV’.

myfiretv

Selecteer in dit menu ‘Opties voor ontwikkelaars’ en schakel vervolgens zowel ADB-foutopsporing als Apps van onbekende bronnen in op ‘Aan’.

U ziet een angstaanjagende waarschuwing wanneer u de laatste instelling inschakelt. Druk gewoon op “Inschakelen” wanneer daarom wordt gevraagd. Nadat je HBO Max hebt geïnstalleerd, kun je sideloading altijd uitschakelen om andere externe software buiten te houden, en je kunt Max nog steeds zonder problemen gebruiken.

firetvdev

Ten slotte heb je een app genaamd Downloader nodig om de HBO Max-app vanaf internet te installeren. U kunt de gesproken zoekopdracht van uw Fire TV gebruiken om de app te vinden, of u kunt deze op afstand op uw Fire TV installeren via de online winkelvermelding van Amazon.

Download en installeer de HBO Max-app

Hier wordt het lastig: om de HBO Max-app te installeren, moet je het APK-bestand online zoeken en vervolgens de Downloader-app gebruiken om het te laden en te installeren. Op het moment van schrijven is de meest recente versie beschikbaar op een site genaamd APKMirror. Ik ga een korte link naar het eigenlijke APK-bestand maken, zodat je het gemakkelijk kunt installeren via de Downloader-app.

Zorg er eerst voor dat je heb HBO Now nog niet geïnstalleerd. Houd op uw Fire TV de startknop ingedrukt en selecteer vervolgens ‘Apps’. Als je HBO Now in je app-lijst vindt, druk je op de menuknop van je afstandsbediening en selecteer je ‘Verwijderen’.

hbonowuninstall

Open nu de Downloader-app en klik op “Toestaan” wanneer daarom wordt gevraagd. Navigeer vervolgens naar het gedeelte “Browser”. U zou een webbrowservenster moeten zien met bovenaan een adresbalk.

downloaderbrowser

Blader omhoog naar de adresbalk en selecteer deze en druk vervolgens op “Wissen” met behulp van het schermtoetsenbord. Typ nu de volgende URL in het tekstveld precies zoals het hieronder wordt weergegeven:

https://bit.ly/3dtBTEj

beetje bij beetje downloaden

Druk op “Go” om het downloaden en installeren te starten en wacht tot er een venster verschijnt met bovenaan een HBO Max-logo. Het installatievenster is misschien een beetje moeilijk te zien, maar scrol omlaag naar de prompt “Installeren” en klik erop.

hbomaxinstall

Als de bovenstaande link om de een of andere reden niet beschikbaar is en je een andere moet vinden, kun je Bitly gebruiken om andere links in te korten, zodat ze gemakkelijker in Downloader kunnen worden getypt. Als alternatief bevatten Amazon’s Fire TV-apps op afstand voor iOS of Android een schermtoetsenbord, dat u kunt gebruiken om links vanuit uw mobiele browser te kopiëren en te plakken.

HBO Max draaien op Fire TV

Nadat de installatie is voltooid, selecteert u “Openen” in het pop-upvenster om HBO Max voor de eerste keer uit te voeren. U kunt een profiel maken en genieten van een veel grotere inhoudsbibliotheek dan alleen in HBO beschikbaar is.

Houd er echter rekening mee dat u zich niet kunt aanmelden voor HBO Max via de Fire TV-app. De app werkt alleen als je een bestaand HBO Max-account hebt, dat je kunt koppelen door in te loggen vanaf hbomax.com/tvsignin op een telefoon of computer en de code in te voeren die op je tv verschijnt. Als je je nog niet hebt geabonneerd op HBO Max, overweeg dan om dit rechtstreeks via de website van de dienst te doen.

Nog een opmerkelijke gril: je ziet nog steeds een HBO Now-pictogram op het startscherm van je Fire TV. De app zelf zal echter net als HBO Max zijn op officieel ondersteunde Android TV-apparaten.

firetvhbo

Nog één ding: zodra Amazon en WarnerMedia de zaken hebben opgelost, wil je de sideloaded versie van HBO Max verwijderen en de officiële versie opnieuw installeren via Amazon’s Appstore. Zo krijg je automatisch de laatste updates.

0 Shares:
You May Also Like