Hoe u Excel-bestanden op Mac succesvol en gemakkelijk kunt herstellen

Recover Excel file on Mac

Herstel Excel-bestand op Mac

De Mac-versie van Microsoft Excel is altijd iets achter de Windows-versie geweest, wat kan verklaren waarom zoveel gebruikers graag willen leren hoe ze Excel-bestanden op Mac kunnen herstellen.

Maar het is niet alleen de niet-precies-perfecte stabiliteit van de Mac-versie van Excel die ervoor kan zorgen dat belangrijke spreadsheets niet meer beschikbaar zijn. Gebruikers verliezen soms hun focus en verwijderen het verkeerde bestand, opslagapparaten kunnen beschadigd raken en er is altijd de dreigende dreiging van fysieke schade.

Gelukkig is het niet moeilijk om te leren hoe Excel-bestanden op Mac te herstellen, en er zijn zelfs meerdere benaderingen waar Mac-gebruikers uit kunnen kiezen op basis van hun specifieke omstandigheden en behoeften.

Hoe een verwijderd Excel-bestand op Mac te herstellen

Er zijn verschillende manieren om een ​​Excel-bestand op Mac te herstellen, en u moet degene kiezen die het beste past bij uw scenario voor gegevensverlies.

Methode 1: Herstel een permanent verwijderd Excel-bestand met Disk Drill

Het beste voor: het herstellen van permanent verwijderde Excel-bestanden waarvan u geen back-up hebt gemaakt op een andere schijf.

Wanneer de meeste Mac-gebruikers ontdekken dat ze per ongeluk een Excel-bestand hebben verwijderd of op een andere manier verloren hebben, waarvan ze nergens anders een back-up hebben gemaakt, gaan ze ervan uit dat het bestand voorgoed verdwenen is. Gelukkig is dat meestal niet het geval.

Zelfs permanent verwijderde Excel-bestanden kunnen met succes worden hersteld met behulp van gespecialiseerde software voor gegevensherstel zoals Disk Drill, zolang ze nog fysiek aanwezig zijn op het opslagapparaat en nog niet gedeeltelijk of volledig zijn overschreven.

We raden Disk Drill aan omdat het gratis kan worden gedownload en kan worden gebruikt om Excel-bestanden van alle Mac-bestandssystemen en opslagapparaten te herstellen met een simpele klik op de knop Herstellen.

Om een ​​permanent verwijderd Excel-bestand te herstellen met Disk Drill:

  Download en installeer Disk Drill voor Mac. Installeer Disk Drill
  Klik op de knop Herstellen naast het station waarop uw verwijderde Excel-bestand is opgeslagen.Scan de schijf met verwijderde bestanden
  Wacht tot Disk Drill klaar is met het analyseren van de schijf. Kijk in de herstelmappen en zoek het permanent verwijderde Excel-bestand.
  voorbeeld xlsx-bestanden
  Selecteer het en klik op de knop Herstellen.Excel-bestanden herstellen
  Specificeer waar je wilt dat Disk Drill het verwijderde Excel-bestand herstelt en klik op Kiezen.

Methode 2: verwijder het Excel-bestand uit de prullenbak

Het beste voor: Per ongeluk verwijderde Excel-bestanden herstellen die nog steeds aanwezig zijn in de Prullenbak.

Als u per ongeluk het verkeerde bestand in macOS verwijdert, kunt u het gemakkelijk herstellen vanuit de map Prullenbak, een speciale verborgen map waarin het besturingssysteem verwijderde bestanden tijdelijk opslaat. Alle bestanden die in de Prullenbak terecht komen, blijven daar totdat de map wordt geleegd, wat automatisch (na 30 dagen) of handmatig kan gebeuren.

Om een ​​verwijderd Excel-bestand uit de Prullenbak te herstellen:

  Open de Prullenbak door op het pictogram te klikken aan de rechterkant of onderkant van het Dock.Prullenbak openen vanuit het Dock
  Selecteer het Excel-bestand dat u wilt herstellen. Klik met de rechtermuisknop op een geselecteerd XLS-bestand en selecteer de optie Terugzetten.Geselecteerde Excel-bestanden terugzetten

Methode 3: Herstel het Excel-bestand met Time Machine

Het beste voor: het herstellen van geback-upte Excel-bestanden die niet meer aanwezig zijn in de map Prullenbak.

Time Machine is Apple’s oplossing voor gegevensback-up en -herstel en is opgenomen in alle recente versies van macOS. Als je een belangrijk Excel-bestand hebt verwijderd maar vooraf Time Machine hebt geactiveerd, zou je het bestand met een paar klikken moeten kunnen terughalen, zelfs als het niet meer in de Prullenbak staat.

Een verloren Excel-bestand herstellen met Time Machine:

  Sluit uw Time Machine-back-upschijf aan als deze nog niet is aangesloten op uw Mac. Open de map met het verwijderde Excel-bestand. Als de bestanden zich bijvoorbeeld in uw map Documenten bevonden, open dan de Finder en selecteer Documenten in de zijbalk aan de linkerkant. Klik op het Time Machine-pictogram in de menubalk en kies Enter Time Machine.Klik op het pictogram van de tijdmachine
  Zoek het Excel-bestand dat u wilt herstellen met behulp van de tijdlijn aan de rechterrand van het scherm. Klik op Herstellen om het geselecteerde Excel-bestand te herstellen.Herstel geselecteerde Excel-bestanden

Hoe een niet-opgeslagen Excel-bestand op Mac te herstellen

De drie hierboven beschreven methoden kunnen u helpen een Excel-bestand te herstellen dat per ongeluk is verwijderd of verloren is gegaan door corruptie, maar hoe herstelt u een Excel-bestand dat niet is opgeslagen omdat Excel is gecrasht of een plotselinge stroomstoring is opgetreden?

Het goede nieuws is dat het herstellen van niet-opgeslagen Excel-bestanden op Mac niet ingewikkelder is dan de methoden voor het herstellen van opgeslagen maar verloren Excel-bestanden. Laten we drie methoden nader bekijken die u kunt gebruiken om niet-opgeslagen Excel-bestanden te herstellen.

Methode 1: Herstel het niet-opgeslagen Excel-bestand van tijdelijke bestanden

Het beste voor: het herstellen van recent verloren Excel-bestanden.

macOS heeft een speciale map waarin het besturingssysteem en de applicaties tijdelijk bestanden kunnen opslaan die in de toekomst al dan niet nodig zijn. Als je snel genoeg handelt en het geluk aan je zijde hebt, kun je het niet-opgeslagen Excel-bestand daar misschien vinden en herstellen.

Tijdelijke bestanden op Mac zoeken:

  Open Finder en ga naar Toepassingen -> Hulpprogramma’s. Start Terminal.Terminal openen in hulpprogramma's
  Typ “open $ TMPDIR” en druk op Enter. Bekijk tijdelijke bestanden

Met tijdelijke bestanden geopend, moet u automatisch opgeslagen Excel-bestanden zoeken en deze naar een andere map kopiëren. Helaas hebben tijdelijke bestanden meestal geen bestandsextensies, en hun namen zijn meestal niet-beschrijvend. U kunt het beste kijken naar de aanmaakdatums van bestanden en handmatig alle bestanden controleren die zijn gemaakt rond de tijd dat het incident met gegevensverlies plaatsvond.

Waar worden tijdelijke bestanden op Mac opgeslagen?

Tijdelijke bestanden op de Mac worden opgeslagen in de tijdelijke map, die zich in de thuismap van elke gebruiker bevindt. Ga er gewoon niet naar zoeken, want je zult het niet kunnen vinden. De tijdelijke map is verborgen en u moet deze eerst zichtbaar maken.

Methode 2: Verloren Excel-bestand ophalen uit de AutoHerstel-map

Het beste voor: het ophalen van Excel-documenten die waarschijnlijk zijn opgeslagen door de AutoHerstel-functie.

AutoHerstel is een uiterst handige functie die beschikbaar is in de meeste Office-toepassingen. Het doel is om geopende documenten automatisch op te slaan in de AutoHerstel-map, zodat gebruikers ze gemakkelijk terug kunnen krijgen in het geval van een onverwachte crash of afsluiting.

Om AutoHerstel Excel-bestanden op Mac op te halen:

  Finder openen. Klik op Ga > Ga naar map.Zoek naar map in Finder
  Voer het volgende pad in (zorg ervoor dat u vervangt door uw werkelijke gebruikersnaam):

/Users/<username>/Library/Containers/com.microsoft.Excel/Data/Library/Application Support/Microsoft

Net als bij het herstellen van niet-opgeslagen Excel-bestanden uit de tijdelijke map, moet u de inhoud van de AutoHerstel-map doorlopen en handmatig alle recent gemaakte bestanden controleren.

Methode 3: Excel-spreadsheets terughalen met AutoSave

Het beste voor: Excel-spreadsheets terugkrijgen na een harde schijfstoring.

Microsoft 365-abonnees kunnen profiteren van een cloudgebaseerde back-upfunctie genaamd AutoSave om hun werk in realtime op te slaan. Deze functie is alleen beschikbaar voor documenten die zijn opgeslagen op OneDrive, OneDrive voor Bedrijven of SharePoint Online, daarom hebben we het tot nu toe niet genoemd. AutoSave is echter verreweg de meest betrouwbare manier om Excel-bestanden te herstellen na een harde schijfstoring, aangezien het niet afhankelijk is van lokaal opgeslagen bestanden.

Om een ​​Excel-spreadsheet terug te krijgen met AutoSave:

  Ga naar: https://onedrive.com/ Log in met je Microsoft 365-account. Log in met Microsoft-account
  Ga naar de map Recent en zoek naar uw Excel-spreadsheet. Selecteer het werkblad en klik op Downloaden. Bestand downloaden uit recente map

Hoe beschadigde Excel-bestanden te openen

Het is gemakkelijk voor Excel-bestanden om absurd groot te worden, soms met honderdduizenden rijen over meerdere bladen, allemaal geautomatiseerd en onderling verbonden met complexe functies en macro’s. Het zou dan ook geen verrassing moeten zijn dat Excel-bestanden beschadigd kunnen raken en onmogelijk te openen zijn.

Welnu, bijna onmogelijk omdat Excel een ingebouwde reparatiefunctie heeft die u kunt gebruiken om beschadigde Excel-bestanden te openen. Het enige probleem is dat deze functie alleen is opgenomen in de Windows-versie van Excel. Toch houdt niets u tegen om het beschadigde bestand naar een Windows-computer te kopiëren en het daar te repareren door de onderstaande instructies te volgen:

  Start Excel. Klik op Openen op het tabblad Bestand. Klik op Bladeren.Bladerfunctie in Excel-menu
  Selecteer het beschadigde bestand dat u wilt openen. Klik op de pijl naast de knop Openen en klik vervolgens op Openen en herstellen.Herstel beschadigd Excel-bestand
  Kies Herstellen of Gegevens extraheren, afhankelijk van of u het bestand wilt proberen of er gewoon gegevens uit wilt extraheren.

FAQ:

U kunt een eerdere versie van een Excel-bestand op Mac herstellen met behulp van de volgende stappen.

  Open het Excel-bestand. Klik op de Bestand menu dan Herstellen > Herstellen naar laatst opgeslagen. Zoek de spreadsheetversie die u wilt herstellen in de weergegeven lijst. Klik Herstellen om de huidige versie van het bestand te overschrijven. Gebruik de Een kopie herstellen optie om een ​​nieuwe versie op te slaan zonder het geopende bestand te overschrijven.

Zodra een Excel-bestand op uw Mac is overschreven, zijn de herstelopties beperkt. U kunt geen software voor gegevensherstel gebruiken om bestanden op te halen die zijn overschreven door nieuwe gegevens. Gebruik de volgende procedure om het bestand te herstellen vanaf een Time Machine-back-up.

  Sluit het opslagapparaat met de Time Machine-back-ups aan op je Mac. Open een Finder-venster in de map met de Excel-bestanden. Klik op het Time Machine-pictogram op de Mac-menubalk om Time Machine te openen. Blader door de snapshots en back-ups om het Excel-bestand te vinden dat u wilt herstellen. Selecteer het bestand dat moet worden hersteld en klik op de knop Herstellen. Het Excel-bestand wordt teruggezet naar de oorspronkelijke locatie.

Gebruik de AutoRecovery-functie van Microsoft Word voor Mac om een ​​niet-opgeslagen Word-document te herstellen met de volgende procedure.

  Open een Finder-venster op uw Mac. Kies de hele computer als zoeklocatie. Zoeken AutoHerstel. Er wordt een lijst met bestanden weergegeven. Zoek naar een bestandsnaam die begint met AutoHerstel opslaan van en heeft de naam van het bestand dat u wilt herstellen. Dubbelklik op het bestand om het in Word te openen. Selecteer Bestand > Opslaan als en sla het op een nieuwe locatie op.
0 Shares:
You May Also Like