Hoe u eenvoudig uw Windows-beveiliging kunt upgraden en uw gegevens kunt beveiligen

Snelheid en prestaties zijn iets dat mensen op hun computers niet in gevaar willen brengen! Daarom hebben de meeste mensen de neiging om bestaande computers af te wijzen als ze beginnen te vertragen. Ironisch genoeg gebeurt hetzelfde met nieuwere laptops en desktops. Het blijkt dat het probleem zit in het onderhoud van de computer. En de meeste gebruikers over de hele wereld hebben goed ontworpen tips voor computeronderhoud nodig voor dagelijks gebruik, en om u daarbij te helpen, hebben we een checklist voor computeronderhoud gemaakt.

Deze tips zijn eenvoudig, maar ze kunnen u uiteindelijk veel helpen. We hebben ook een checklist voor onderhoud en softwareonderhoud bijgevoegd. Ten slotte kunt u niet alleen uw hardware gezond houden, maar ook snellere software-ondersteuning krijgen. Zorg ervoor dat u deze stappen volgt en u zult zeker de verschillen zien.

Essentiële tips voor computeronderhoud

Gebruik altijd de nieuwste softwareversies. Dit is misschien niet mogelijk als u een gekraakte versie gebruikt. We raden inderdaad het gebruik van illegale software af. Dus, zeiden we, regelmatige software-updates zullen je helpen bij veel problemen, zoals malware-aanvallen en het uitbuiten van kwetsbaarheden. In de meeste gevallen voegen ontwikkelaars ook patches, prestatie-upgrades en andere noodzakelijke wijzigingen toe aan updatecycli.

Registreer en gebruik softwareproducten, dit is nog een stap om zeker te zijn en veilig te blijven. En u zou hetzelfde moeten doen met hardwareproducten. Op deze manier kunt u profiteren van alle voordelen van garantie, klantenondersteuning, enz. Dit brengt ons natuurlijk bij een ander concept: gebruik geen illegale software.

Maak een back-up van uw gegevens: De dingen die met uw computer gebeuren, zijn onvoorspelbaar. Neem daarom voldoende voorzorgsmaatregelen om uw gegevens te beschermen. Een ding dat u kunt doen, is een paar regelmatige back-ups maken. Wij raden u aan dit wekelijks te doen. Als u een professionele tool voor gegevensback-up voor uw computer gebruikt, is dit geen probleem. Van al uw informatie wordt automatisch een back-up gemaakt.

Gebruik een antivirusprogramma

Hoewel het misschien zo lijkt, is internet niet altijd zo zeker als het zou moeten zijn. Virussen, malware en kwaadaardige software zijn er in overvloed op het web, wat je ook probeert te vermijden, en het downloaden van Windows is een van de meest agressieve en kwetsbare besturingssystemen vanwege zijn grote populariteit op de markt.

Daarom is het, vooral bij het online downloaden van nieuwe programma’s en software, van cruciaal belang om de authenticiteit van de gebruikte website te controleren en speciale aandacht te besteden aan de installatieprogramma’s van programma’s, omdat ze in veel gevallen meer programma’s kunnen installeren dan we nodig hebben, in bepaalde gevallen gevaarlijk of privacy schenden.

Als u Windows gebruikt, heeft u twee opties. Ten eerste kunt u zich houden aan Windows Defender, het standaard antivirusprogramma. Als u extra functies nodig heeft, moet u een antiviruspakket van derden van Bitdefender aanschaffen. Dit pakket helpt uw ​​computer tegen vele digitale bedreigingen – zowel offline als online tegelijk. Bitdefender heeft een uitstekende detectiegraad, naast een uitstekende detectie bevat het bescherming tegen phishing. Bitdefender is een zeer goede keuze voor beveiliging en bescherming met veel extra functies. Scanner en verwijdering van malware als een zegel dat Bitdefender kenmerkt.

Antivirusscannen gaat niet alleen over het vinden van virussen die aanwezig kunnen zijn. Er is een optie om grote problemen op uw computer te vinden, vooral met ongewenste bestanden en al het andere. Zorg ervoor dat u de nieuwste virusdefinities en database gebruikt voordat u een scan uitvoert. Regelmatig antivirusscannen is een effectieve manier om veilig te blijven en de privacy en beveiliging van uw computer te behouden.

Upgrade je RAM-geheugen

Als u programma’s gebruikt die eerst RAM nodig hebben, moet u ervoor zorgen dat er een extra RAM-slot is. Anders kunt u de bestaande RAM-chip vervangen door een geüpgradede tegenhanger. Dit is een van de redenen waarom u uw computer niet onder druk zet. Als er voldoende RAM is, heb je geen problemen met het uitvoeren van meerdere taken.

Dit zijn dus eenvoudige tips voor het onderhouden van uw computer en Windows-systeem voor betere prestaties van uw computer en voor beveiliging en veiligheid. In deze checklist hebben we geprobeerd bijna alle aspecten van goed computergebruik te behandelen – zowel hardware als software. We raden je aan om hier elke week of elke maand wat tijd aan te besteden. En geloof ons, u zult op de lange termijn geweldige resultaten zien.

Zie Taakbeheer

Door Windows Taakbeheer te gebruiken, kunt u meer te weten komen over de moeilijke programma’s die u hebt geïnstalleerd. Als u een ongebruikelijke activiteit op uw computer vermoedt, moet u Taakbeheer openen. Als u Windows gebruikt, is de gebruikersinterface van taakbeheer een beetje cool. U kunt kennis maken met prestaties, schijfgebruik, netwerkgebruik, enz. Ook als sommige programma’s vreemd werken, moet u extra opletten.

Inbraak in computersystemen

Hoewel door de ontwikkeling van cryptografische methoden en snelle computers het gevaar bestaat dat wachtwoorden voor beveiligingsgegevens verouderd raken, biedt het nog steeds voldoende bescherming tegen aanvallen op privégegevens. Totdat er nieuwe beveiligingsmethoden worden geïntroduceerd en geperfectioneerd, waaronder extra stappen voor authenticatie, moeten gebruikers de gevaren van het kraken van wachtwoorden serieuzer nemen en daarmee de beveiliging van computersystemen verbeteren. Tegenwoordig moet meer dan ooit worden opgemerkt dat een wachtwoord van acht tekens een zwak wachtwoord is en dat een groter aantal in de hoofden van mensen is gegrift, bijvoorbeeld minimaal twaalf of veertien tekens. Enkele van de redenen voor het inbreken in computersystemen kunnen zijn:

Diefstal van intellectueel eigendom Inbraak op bankrekeningen van gebruikers, diefstal van creditcardgegevens, diefstal van identiteit, chantage. De gebruikersaccount gebruiken om ongevraagde e-mail te verspreiden (spam), verkeer om te leiden voor reclame (adware) en de computer van de gebruiker om te zetten in een onderdeel van het botnet.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like