Hoe u een tijdelijke profielaanmeldingsfout op Windows 10 kunt oplossen

Na een recente upgrade van Windows 10, Krijgt u een tijdelijke profielaanmeldingsfout “u bent aangemeld met een tijdelijk profiel”. Als gevolg van deze fout bent u alle gegevens van het bureaublad kwijt? Telkens wanneer u deze tijdelijke login-fout tegenkomt, merkt u mogelijk dat het lang duurt om in te loggen op het gebruikersprofiel. En alle wijzigingen die u aanbrengt in dit tijdelijke profiel worden niet opgeslagen, daarom wordt elke keer dat u inlogt een nieuw profiel geladen. Hier in dit bericht bespreken we hoe u dit kunt oplossen Tijdelijke inlogfout bij profiel op Windows 10/ 8.1 en 7.

Wat is gebruikersprofiel

Een gebruikersprofiel bevat gebruikersinstellingen en voorkeuren zoals bureaubladachtergronden, geluidsinstellingen, screensavers, inlogscherm, kleurenschema’s en verschillende andere dergelijke instellingen. En de gebruikersprofielen zorgen ervoor dat uw persoonlijke voorkeuren worden gebruikt wanneer u zich aanmeldt bij Windows. Het wordt opgeslagen in de profielmap C: Gebruikers van de gebruiker.

Dit betekent dat wanneer u zich aanmeldt bij uw Windows-profiel, alle informatie en instellingen van uw profiel worden opgehaald uit enkele registervermeldingen en configuratiebestanden die zijn opgeslagen in uw profielmap C: Gebruikers. En door corruptie van een enkel bestand kunnen de vensters er geen toegang toe krijgen en wordt u aangemeld bij een tijdelijk profiel met een bericht als,

Windows 10 tijdelijk profiel na update

Het pop-upmeldingsbericht “Je bent ingelogd met een tijdelijk profiel” betekent dat het besturingssysteem uw profiel niet correct kon laden. Het profiel is hoogstwaarschijnlijk beschadigd. Deze fout kan optreden als iemand gegevens uit het profiel heeft verwijderd, heeft geprobeerd het pad naar het profiel te hernoemen, Windows-systeembestanden beschadigd raken, en ook de meest voorkomende is dat het systeem is geïnfecteerd met Virus-malware. Wat ook de reden hierachter is, hier hebben we verschillende oplossingen van toepassing om van dit tijdelijke profiel inlogprobleem af te komen.

Opmerking: we raden ten zeerste aan een systeemherstelpunt te maken of een back-up van belangrijke gegevens te maken voordat u de volgende stappen hieronder uitvoert.

Corrigeer het gebruikersprofiel in de Windows Register-editor

Dit is de beste tweak die ik heb gevonden om de tijdelijke profielaanmeldingsfout op Windows 10, 8.1 en 7 pc op te lossen en te verwijderen. Zo dik gaan we het beschadigde gebruikersprofielpad verwijderen en het oude vorige werkende gebruikersprofielpad in het Windows-register instellen. Zodat Windows het juiste gebruikersprofielpad kan vinden om te laden bij het opstarten. Laten we beginnen.

Allereerst moet u de SID (Security Identifier) ​​van uw gebruikersaccount vinden. SID ervaart het tijdelijke profielprobleem en geeft de melding weer.

Om de SID voor uw gebruikersaccount te achterhalen,

Zoek naar cmd, klik met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt en selecteer uitvoeren als beheerder, typ vervolgens de onderstaande opdracht en druk op de enter-toets om de SID te krijgen. (Opmerking: vervang gebruikersnaam door uw huidige gebruikersnaam).

wmic gebruikersaccount waar naam=<'gebruikersnaam'>krijg sid

Als resultaat krijg je de S-1-5-21-823386128-2039157886-1947843478-1001 Opmerking voor uw doel zal de SID anders zijn

Windows 10 tijdelijke profiel register fix

Nadat u de SID hebt gevonden, sluit u de opdrachtprompt. Nu beginnen we de registerinstellingen te herstellen.

Druk op de Windows + R-toets, typ Regedit en druk op enter om de Windows-registereditor te openen.

Maak eerst een back-up van de registerdatabase en navigeer naar het volgende pad:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersion\ProfileList.

Kijk hier naar de SID van uw gebruikersaccount, u vindt 2 registersleutels met hetzelfde SID-nummer, de ene is normaal en de andere is .bak .

Klik op die SID-sleutel (zonder .bak), u ziet het item “ProfileImagePath” in het rechterdeelvenster dat verwijst naar een tijdelijk profiel.

Dubbelklik op de ProfileImagePath om de waardegegevens te bewerken. Typ het juiste profielpad en klik op OK. Als u de juiste profiellocatie niet weet, opent u Windows Verkenner bladert naar C: Drive Gebruikers openen uw gebruikersaccountmap en kopiëren het profielpad.

Nu in het register Vensterpunt ProfileImagePath Dubbelklik erop. Verander hier het profielpad in het valutadatumveld in C:\Users\uw gebruikersnaam zoals hieronder weergegeven. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op uw oude SID-sleutel die is gemaakt als . bak, en klik vervolgens op Verwijderen.

Dat is alles. Meld u af of start uw computer opnieuw op. Windows meldt zich aan bij uw account met een lokaal profiel in plaats van een tijdelijk profiel. En u ontvangt niet langer de tijdelijke profielfout.

Voer het SFC-hulpprogramma uit

Dit is de best werkende oplossing om de tijdelijke profielaanmeldingsfout bij gebruikers van Windows 10, 8.1 en Windows 7 op te lossen. U kunt ook het hulpprogramma Systeembestandscontrole in Windows uitvoeren, waarmee gebruikers kunnen scannen op beschadigingen in Windows-systeembestanden en beschadigde bestanden kunnen herstellen.

Beheerdersaccount inschakelen

Heb nog steeds hulp nodig. Laten we een nieuw gebruikersaccount maken met beheerdersrechten en controleren.

Druk op de Windows-toets + R om de RUN-box te openenType controle gebruikerswachtwoorden2 en druk op OKKlik in het venster Gebruikersaccount en onder het tabblad Gebruikers op het tabblad Toevoegen Onder Hoe zal deze persoon zich aanmelden bij vensters, klik op de optie onderaan Aanmelden zonder Microsoft-account (niet aanbevolen) Klik in het volgende venster op Lokaal account bij de bottomKies een gebruikersnaam (gebruik desgewenst een wachtwoord of laat het wachtwoordgedeelte leeg, het is alleen om te testen) Klik op Volgende en klik vervolgens op Voltooien

Als u op Voltooien klikt, blijft het vorige venster Gebruikersaccounts op het scherm.Selecteer de nieuw aangemaakte gebruiker en klik op EigenschappenKlik op het tabblad GroepslidmaatschapKlik om Beheerder te selecteren en klik op Overige en selecteer Beheerder in het vervolgkeuzemenuKlik op Toepassen en klik vervolgens op OK

Meld u nu af bij het huidige gebruikersaccount en log in met het nieuw aangemaakte gebruikersaccount. Controleer of dit het probleem helpt oplossen.

De laatste en zeer nuttige tip voert een systeemherstel uit, dit zal het systeem terugzetten naar een vorige werkende staat. Waar het systeem en het gebruikersprofiel werken zonder enige corruptie Fout.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like