Hoe u een goedkope DVR met snoeren kunt bouwen met Raspberry Pi

raspberrypidvr

Channels DVR is uitgegroeid van een beperkte over-the-air TV-toepassing tot een krachtige DVR met snoeren en veel geavanceerde functies.

Met Kanalen kun je live en opgenomen tv vanaf een antenne naar je telefoon, computer, Fire TV, Apple TV of Android TV-apparaat streamen. Het ondersteunt automatisch commercieel overslaan, heeft allerlei gedetailleerde opname-opties en maakt streaming buitenshuis mogelijk. Als u zich abonneert op een betaal-tv-service die TV Overal-verificatie ondersteunt (of iemand kent die dat wel doet), kunt u ook kabelzenders opnemen, en als u zich op een markt bevindt die wordt bediend door Locast, kunt u lokale zenders opnemen zonder antenne op alle.

Het probleem met kanalen zijn altijd de hardwarekosten geweest, omdat je een desktopcomputer, NAS-box of Nvidia Shield-tv nodig had om de DVR-server te laten draaien. Maar omdat de Raspberry Pi-micro-pc van $ 35 krachtiger is geworden, hoef je niet langer meer dan $ 200 aan serverhardware uit te geven.

Het opzetten van een is echter niet voor bangeriken. Om Channels DVR op een Raspberry Pi te laten werken, moet je vertrouwd zijn met het werken met niet-grafische opdrachtregelinterfaces en met rondneuzen in de instellingen van je router. De meeste snoersnijders die live-kanalen willen opnemen, moeten in plaats daarvan een eenvoudiger over-the-air DVR overwegen, zoals de Tablo Quad of een live tv-streamingservice waarvoor in de eerste plaats geen DVR-hardware voor thuis vereist is.

Maar als je het gevoel van bevrijding wilt dat ontstaat door het runnen van je eigen DVR-server, met alle fijnmazige controle die daarbij hoort, lees dan verder voor gedetailleerde instructies.

kanalendvrhero

Raspberry Pi DVR: wat je nodig hebt

Om de DVR-server te laten draaien, heb je een Raspberry Pi-micro-pc nodig met zoveel verwerkingskracht als je kunt krijgen. De nieuwste Raspberry Pi 4 met 2 GB RAM, die slechts $ 35 kost, doet het prima. Je hebt ook enkele andere componenten nodig om alles te laten werken:

Over-the-air antenne: Elke binnen- of buitenantenne zou moeten volstaan, op voorwaarde dat deze voldoende ontvangst heeft voor lokale zenders. De website antenneweb.org helpt je te bepalen hoe ver je lokale zenders verwijderd zijn en wat voor soort antenne je nodig hebt om ze te ontvangen. Onze gids voor de beste antennes helpt u er een te kiezen.

HDHomeRun-tuner: Hierdoor kan Channels DVR lokale kanalen vastleggen vanaf de antenne. De $ 99 HDHomeRun Connect Duo kan maximaal twee kanalen tegelijk afspelen of opnemen, terwijl de $ 150 Connect Quatro kan afstemmen op vier over-the-air-kanalen tegelijk. Dit vereist een bekabelde verbinding met uw router, dus uw antenne moet zich in de buurt van uw router bevinden, tenzij u een coaxkabel door het huis wilt laten lopen.

Als uw wifi-thuisnetwerk geen videostreams van ongeveer 20 Mbps aankan, overweeg dan een HDHomeRun Extend-tuner voor $ 180. Het kan uitzendingen transcoderen voordat ze naar de Raspberry Pi worden verzonden, die niet krachtig genoeg is om op zichzelf meer dan één stream tegelijk te transcoderen.

hdhomerunduo

Kanalen DVR-abonnement: Dit is vereist om de Channels-service te gebruiken, het kost $ 8 per maand of $ 80 per jaar.

TV Overal authenticatie (optioneel): Als je een login hebt voor afzonderlijke kabelkanaal-apps, zoals ESPN of HGTV, kunnen kanalen de livestreams van die kanalen vastleggen. De meeste aanbieders van betaaltelevisie voegen deze logins bij hun service. (Als je een antenne gebruikt, vormen niet-sportkanalen van Philo een bijzonder krachtige combo.)

Micro SD kaart: Hiermee installeer je de Channels-software op je Raspberry Pi. Een kaart van 16 GB biedt meer dan voldoende ruimte en zou minder dan $ 10 moeten kosten.

Externe USB-harde schijf: Op de externe harde schijf slaat u opnamen op. Verwacht ongeveer $ 50 te besteden voor een harde schijf van 1 TB, of ongeveer $ 60 voor een schijf van 2 TB.

Raspberry Pi-voeding: Tenzij je een alles-in-één kit koopt, zal je Raspberry Pi niet de benodigde 15W voeding bevatten. Als je er nog geen hebt, overweeg dan om deze kit te kopen, die ook een behuizing van acryl, koellichamen en een micro-HDMI-kabel bevat.

SSH-software op een aparte computer: U gebruikt dit om Channels DVR te configureren. Linux en Mac hebben ingebouwde terminalsoftware, terwijl Windows-gebruikers Putty gratis kunnen installeren. Je hebt ook een manier nodig om je MicroSD-kaart te lezen, dus een USB-kaartlezer is nodig als je computer geen MicroSD-slot heeft.

OS knipperende software: Je gebruikt dit om een ​​op Linux gebaseerd besturingssysteem op je Raspberry Pi te laden. We gebruiken BalenaEtcher voor deze handleiding, omdat deze goed werkt en beschikbaar is op Windows, Mac en Linux.

Streaming apparaten: Nadat je de DVR hebt ingesteld, kun je live of opgenomen tv kijken via de Channels-app op Amazon Fire TV-apparaten, Android TV-apparaten, Apple TV, iOS, Android en internet. Amazon’s Fire TV Stick 4K is de meest kosteneffectieve optie – ik zou het veel langzamere niet-4K-model vermijden – en is vaak te koop voor minder dan de vraagprijs van $ 50.

De Raspberry Pi instellen

We gaan een “headless” installatie van kanalen op de Raspberry Pi doen, wat betekent dat je hem niet op een tv of externe monitor aansluit voor installatie. Dit maakt de installatie een beetje lastiger, maar het bespaart je een aparte muis, toetsenbord en micro-HDMI-kabel, omdat je alles met je bestaande computer kunt doen.

Begin met het downloaden van het Raspbian Buster Lite-besturingssysteem van de officiële Raspberry Pi-website. Zorg ervoor dat u “Download ZIP” selecteert, tenzij u torrent-software hebt geïnstalleerd. Pak het zipbestand uit om toegang te krijgen tot het .IMG-bestand erin.

rasbisch

Plaats uw MicroSD-kaart in uw computer en open vervolgens BalenaEtcher.

Sleep vanuit de Verkenner het uitgepakte .IMG-bestand naar het “+”-pictogram in de BalenaEtcher-app. BalenaEtcher zou uw MicroSD-kaart automatisch moeten detecteren; als dat niet het geval is, drukt u op “Selecteer doel” en kiest u het in het schijfselectiemenu. Druk vervolgens op “Flash!” en wacht tot de bewerking is voltooid.

etser

Aan het einde zou je de SD-kaart moeten kunnen openen in Verkenner op Windows of Finder op de Mac. (Zo niet, probeer dan de SD-kaart te verwijderen en opnieuw te plaatsen.) Mogelijk ziet u ook een bericht in Windows dat u de schijf moet formatteren om deze te kunnen gebruiken. Sluit dit bericht af en zoek het hoofdniveau van uw SD-kaart, die “opstarten” zou moeten heten.

Nu moet je ervoor zorgen dat de Raspberry Pi verbinding kan maken met je wifi-netwerk (als je hem niet aansluit met een ethernetkabel, dat wil zeggen) en je computer hem via een beveiligde shell laten besturen.

Begin met het maken van een tekstbestand in de hoofdmap van uw MicroSD-kaart en voeg de volgende tekst toe:

raspwifi

Zeker vervangen UwWiFiNetwerkNaam en UwWiFi-wachtwoord met uw daadwerkelijke wifi-inloggegevens in het bovenstaande bestand. Sla het bestand op, sluit het en hernoem het naar wpa_supplicant.conf. In Windows zou u een waarschuwing moeten zien dat u op het punt staat het bestandstype te wijzigen, wat prima is.

Maak vervolgens een ander tekstbestand in de hoofdmap van uw MicroSD-kaart en hernoem het naar “ssh” zonder bestandsextensie aan het einde en zonder tekst erin.

pissen

Nogmaals, zorg ervoor dat beide bestanden – wpa_supplicant.conf en ssh – zich in de hoofdmap van uw MicroSD-kaart bevinden. Verwijder vervolgens de kaart uit uw computer, plaats deze in de Raspberry Pi en schakel hem in.

Op je computer moet je het IP-adres vinden dat je Raspberry Pi gebruikt. De eenvoudigste manier om dit te doen, is door een instellingenpagina voor uw router te openen en “raspberrypi” te zoeken onder de lijst met clients op uw netwerk. (Als u niet zeker weet hoe u de pagina met routerinstellingen kunt bereiken, raadpleegt u de instructies voor Netgear, Asus, Linksys, TP-Link of Belkin, indien van toepassing.)

routerinstellingen

Zodra je het IP-adres voor je Raspberry Pi hebt gevonden, schrijf je het op. Als u “raspberrypi” niet ziet in uw lijst met apparaten, is er iets misgegaan en moet u de bovenstaande stappen herhalen.

Kanalen DVR installeren

Op dit moment hebben we een besturingssysteem op de Raspberry Pi geïnstalleerd en verbonden met wifi. Nu is het tijd om Channels DVR te installeren.

Op een Mac kun je de ingebouwde Terminal openen onder Programma’s/Hulpprogramma’s. Typ het volgende in de Terminal:

In plaats van ‘UW.IP.ADRES.HIER’ voert u natuurlijk het IP-adres in dat u in het laatste gedeelte hebt genoteerd.

Als u Putty in Windows gebruikt, kunt u “[email protected]” invoeren onder “Hostnaam”, opnieuw met uw werkelijke IP-adres in plaats van die hoofdletters. Selecteer SSH onder ‘Verbindingstype’ en klik vervolgens op ‘Openen’.

piconnect

De Terminal zal u nu om een ​​wachtwoord vragen, dat standaard “framboos” is (zonder aanhalingstekens). Nadat u bent ingelogd, raad ik u aan een nieuw wachtwoord in te stellen door “passwd” in de terminal te typen en de aanwijzingen op het scherm te volgen.

pilogin3

Het volgende dat we zullen doen, is ervoor zorgen dat de Raspberry Pi je externe USB-drive kan lezen wanneer deze opstart. Sluit hem aan op de Raspberry Pi en typ in hetzelfde Terminal-venster dat je hebt gebruikt het volgende:

pimount

Na het invoeren van de laatste regel komt u in een apart menu. Maak onder de laatste regel met de tekst “PARTUUID=” een nieuwe regel en voer het volgende in:

pimount2

Druk op Ctrl-X om af te sluiten, druk vervolgens op Y en druk vervolgens op Enter om dit menu te verlaten.

Vervolgens installeren we Chromium, waarmee Channels DVR kabelkanalen kan streamen als je een betaal-tv-login hebt. Terug in de Terminal, voer het volgende in:

Druk op Y zodra de installatie is voltooid.

pichromium

Installeer ten slotte Channels DVR door het volgende in de Terminal in te voeren:

piinstallchannels

Wacht tot de installatie is voltooid en verlaat vervolgens de Terminal. Met een beetje geluk hoef je het nooit meer te bezoeken.

De DVR configureren

Het configureren van Channels DVR is immers relatief eenvoudig.

Zorg er eerst voor dat uw HDHomeRun-tuner een antenne heeft, is aangesloten op een stopcontact en is aangesloten op een open ethernetpoort op uw draadloze router.

Ga vervolgens in een webbrowser naar http://dvr-raspberrypi.local:8089/. Je wordt gevraagd om in te loggen op je Channels DVR-account, wat betekent dat je je moet aanmelden als je dat nog niet hebt gedaan.

Nadat u zich hebt aangemeld, moet u een map voor DVR-opslag kiezen. Kies de map met de naam “mnt”, aangezien deze verwijst naar uw externe USB-harde schijf. Het kiezen van een map zal de beperkte ruimte op uw MicroSD-kaart in beslag nemen.

kanalen instellen

Op de volgende pagina zouden Channels je HDHomeRun automatisch moeten detecteren. Voer uw postcode in, klik op ‘Zoeken’ en kies vervolgens ‘Lokale uitzending via de ether’. Kanalen zoeken dan naar uitzendingen en halen lokale tv-gidsgegevens op.

kanalen instellen2

Als je Locast of een TV Everywhere-bron wilt toevoegen, selecteer je “Bron toevoegen” aan de rechterkant van het scherm. Er verschijnt een menu waarin u kunt inloggen op uw account.

Zorg er ten slotte voor dat u “Aan” selecteert in het menu Externe DVR als u toegang wilt tot opnamen terwijl u niet thuis bent.

channelstve3

U kunt nu Channels DVR gaan gebruiken. Download de gratis apps voor iOS, Apple TV, Android of Fire TV om live tv te kijken of op te nemen. U kunt de service ook via internet openen en instellingen wijzigen op http://dvr-raspberrypi.local:8089/.

channelstve2

Als je vragen hebt, kun je me per e-mail of op Twitter bereiken. En voor meer advies over het knippen van kabels, bekijk mijn wekelijkse nieuwsbrief.

0 Shares:
You May Also Like

Hoe u een goedkope DVR met snoeren kunt bouwen met Raspberry Pi

raspberrypidvr

Channels DVR is uitgegroeid van een beperkte over-the-air TV-toepassing tot een krachtige DVR met snoeren en veel geavanceerde functies.

Met Kanalen kun je live en opgenomen tv vanaf een antenne naar je telefoon, computer, Fire TV, Apple TV of Android TV-apparaat streamen. Het ondersteunt automatisch commercieel overslaan, heeft allerlei gedetailleerde opname-opties en maakt streaming buitenshuis mogelijk. Als u zich abonneert op een betaal-tv-service die TV Overal-verificatie ondersteunt (of iemand kent die dat wel doet), kunt u ook kabelzenders opnemen, en als u zich op een markt bevindt die wordt bediend door Locast, kunt u lokale zenders opnemen zonder antenne op alle.

Het probleem met kanalen zijn altijd de hardwarekosten geweest, omdat je een desktopcomputer, NAS-box of Nvidia Shield-tv nodig had om de DVR-server te laten draaien. Maar omdat de Raspberry Pi-micro-pc van $ 35 krachtiger is geworden, hoef je niet langer meer dan $ 200 aan serverhardware uit te geven.

Het opzetten van een is echter niet voor bangeriken. Om Channels DVR op een Raspberry Pi te laten werken, moet je vertrouwd zijn met het werken met niet-grafische opdrachtregelinterfaces en met rondneuzen in de instellingen van je router. De meeste snoersnijders die live-kanalen willen opnemen, moeten in plaats daarvan een eenvoudiger over-the-air DVR overwegen, zoals de Tablo Quad of een live tv-streamingservice waarvoor in de eerste plaats geen DVR-hardware voor thuis vereist is.

Maar als je het gevoel van bevrijding wilt dat ontstaat door het runnen van je eigen DVR-server, met alle fijnmazige controle die daarbij hoort, lees dan verder voor gedetailleerde instructies.

kanalendvrhero

Raspberry Pi DVR: wat je nodig hebt

Om de DVR-server te laten draaien, heb je een Raspberry Pi-micro-pc nodig met zoveel verwerkingskracht als je kunt krijgen. De nieuwste Raspberry Pi 4 met 2 GB RAM, die slechts $ 35 kost, doet het prima. Je hebt ook enkele andere componenten nodig om alles te laten werken:

Over-the-air antenne: Elke binnen- of buitenantenne zou moeten volstaan, op voorwaarde dat deze voldoende ontvangst heeft voor lokale zenders. De website antenneweb.org helpt je te bepalen hoe ver je lokale zenders verwijderd zijn en wat voor soort antenne je nodig hebt om ze te ontvangen. Onze gids voor de beste antennes helpt u er een te kiezen.

HDHomeRun-tuner: Hierdoor kan Channels DVR lokale kanalen vastleggen vanaf de antenne. De $ 99 HDHomeRun Connect Duo kan maximaal twee kanalen tegelijk afspelen of opnemen, terwijl de $ 150 Connect Quatro kan afstemmen op vier over-the-air-kanalen tegelijk. Dit vereist een bekabelde verbinding met uw router, dus uw antenne moet zich in de buurt van uw router bevinden, tenzij u een coaxkabel door het huis wilt laten lopen.

Als uw wifi-thuisnetwerk geen videostreams van ongeveer 20 Mbps aankan, overweeg dan een HDHomeRun Extend-tuner voor $ 180. Het kan uitzendingen transcoderen voordat ze naar de Raspberry Pi worden verzonden, die niet krachtig genoeg is om op zichzelf meer dan één stream tegelijk te transcoderen.

hdhomerunduo

Kanalen DVR-abonnement: Dit is vereist om de Channels-service te gebruiken, het kost $ 8 per maand of $ 80 per jaar.

TV Overal authenticatie (optioneel): Als je een login hebt voor afzonderlijke kabelkanaal-apps, zoals ESPN of HGTV, kunnen kanalen de livestreams van die kanalen vastleggen. De meeste aanbieders van betaaltelevisie voegen deze logins bij hun service. (Als je een antenne gebruikt, vormen niet-sportkanalen van Philo een bijzonder krachtige combo.)

Micro SD kaart: Hiermee installeer je de Channels-software op je Raspberry Pi. Een kaart van 16 GB biedt meer dan voldoende ruimte en zou minder dan $ 10 moeten kosten.

Externe USB-harde schijf: Op de externe harde schijf slaat u opnamen op. Verwacht ongeveer $ 50 te besteden voor een harde schijf van 1 TB, of ongeveer $ 60 voor een schijf van 2 TB.

Raspberry Pi-voeding: Tenzij je een alles-in-één kit koopt, zal je Raspberry Pi niet de benodigde 15W voeding bevatten. Als je er nog geen hebt, overweeg dan om deze kit te kopen, die ook een behuizing van acryl, koellichamen en een micro-HDMI-kabel bevat.

SSH-software op een aparte computer: U gebruikt dit om Channels DVR te configureren. Linux en Mac hebben ingebouwde terminalsoftware, terwijl Windows-gebruikers Putty gratis kunnen installeren. Je hebt ook een manier nodig om je MicroSD-kaart te lezen, dus een USB-kaartlezer is nodig als je computer geen MicroSD-slot heeft.

OS knipperende software: Je gebruikt dit om een ​​op Linux gebaseerd besturingssysteem op je Raspberry Pi te laden. We gebruiken BalenaEtcher voor deze handleiding, omdat deze goed werkt en beschikbaar is op Windows, Mac en Linux.

Streaming apparaten: Nadat je de DVR hebt ingesteld, kun je live of opgenomen tv kijken via de Channels-app op Amazon Fire TV-apparaten, Android TV-apparaten, Apple TV, iOS, Android en internet. Amazon’s Fire TV Stick 4K is de meest kosteneffectieve optie – ik zou het veel langzamere niet-4K-model vermijden – en is vaak te koop voor minder dan de vraagprijs van $ 50.

De Raspberry Pi instellen

We gaan een “headless” installatie van kanalen op de Raspberry Pi doen, wat betekent dat je hem niet op een tv of externe monitor aansluit voor installatie. Dit maakt de installatie een beetje lastiger, maar het bespaart je een aparte muis, toetsenbord en micro-HDMI-kabel, omdat je alles met je bestaande computer kunt doen.

Begin met het downloaden van het Raspbian Buster Lite-besturingssysteem van de officiële Raspberry Pi-website. Zorg ervoor dat u “Download ZIP” selecteert, tenzij u torrent-software hebt geïnstalleerd. Pak het zipbestand uit om toegang te krijgen tot het .IMG-bestand erin.

rasbisch

Plaats uw MicroSD-kaart in uw computer en open vervolgens BalenaEtcher.

Sleep vanuit de Verkenner het uitgepakte .IMG-bestand naar het “+”-pictogram in de BalenaEtcher-app. BalenaEtcher zou uw MicroSD-kaart automatisch moeten detecteren; als dat niet het geval is, drukt u op “Selecteer doel” en kiest u het in het schijfselectiemenu. Druk vervolgens op “Flash!” en wacht tot de bewerking is voltooid.

etser

Aan het einde zou je de SD-kaart moeten kunnen openen in Verkenner op Windows of Finder op de Mac. (Zo niet, probeer dan de SD-kaart te verwijderen en opnieuw te plaatsen.) Mogelijk ziet u ook een bericht in Windows dat u de schijf moet formatteren om deze te kunnen gebruiken. Sluit dit bericht af en zoek het hoofdniveau van uw SD-kaart, die “opstarten” zou moeten heten.

Nu moet je ervoor zorgen dat de Raspberry Pi verbinding kan maken met je wifi-netwerk (als je hem niet aansluit met een ethernetkabel, dat wil zeggen) en je computer hem via een beveiligde shell laten besturen.

Begin met het maken van een tekstbestand in de hoofdmap van uw MicroSD-kaart en voeg de volgende tekst toe:

raspwifi

Zeker vervangen UwWiFiNetwerkNaam en UwWiFi-wachtwoord met uw daadwerkelijke wifi-inloggegevens in het bovenstaande bestand. Sla het bestand op, sluit het en hernoem het naar wpa_supplicant.conf. In Windows zou u een waarschuwing moeten zien dat u op het punt staat het bestandstype te wijzigen, wat prima is.

Maak vervolgens een ander tekstbestand in de hoofdmap van uw MicroSD-kaart en hernoem het naar “ssh” zonder bestandsextensie aan het einde en zonder tekst erin.

pissen

Nogmaals, zorg ervoor dat beide bestanden – wpa_supplicant.conf en ssh – zich in de hoofdmap van uw MicroSD-kaart bevinden. Verwijder vervolgens de kaart uit uw computer, plaats deze in de Raspberry Pi en schakel hem in.

Op je computer moet je het IP-adres vinden dat je Raspberry Pi gebruikt. De eenvoudigste manier om dit te doen, is door een instellingenpagina voor uw router te openen en “raspberrypi” te zoeken onder de lijst met clients op uw netwerk. (Als u niet zeker weet hoe u de pagina met routerinstellingen kunt bereiken, raadpleegt u de instructies voor Netgear, Asus, Linksys, TP-Link of Belkin, indien van toepassing.)

routerinstellingen

Zodra je het IP-adres voor je Raspberry Pi hebt gevonden, schrijf je het op. Als u “raspberrypi” niet ziet in uw lijst met apparaten, is er iets misgegaan en moet u de bovenstaande stappen herhalen.

Kanalen DVR installeren

Op dit moment hebben we een besturingssysteem op de Raspberry Pi geïnstalleerd en verbonden met wifi. Nu is het tijd om Channels DVR te installeren.

Op een Mac kun je de ingebouwde Terminal openen onder Programma’s/Hulpprogramma’s. Typ het volgende in de Terminal:

In plaats van ‘UW.IP.ADRES.HIER’ voert u natuurlijk het IP-adres in dat u in het laatste gedeelte hebt genoteerd.

Als u Putty in Windows gebruikt, kunt u “[email protected]” invoeren onder “Hostnaam”, opnieuw met uw werkelijke IP-adres in plaats van die hoofdletters. Selecteer SSH onder ‘Verbindingstype’ en klik vervolgens op ‘Openen’.

piconnect

De Terminal zal u nu om een ​​wachtwoord vragen, dat standaard “framboos” is (zonder aanhalingstekens). Nadat u bent ingelogd, raad ik u aan een nieuw wachtwoord in te stellen door “passwd” in de terminal te typen en de aanwijzingen op het scherm te volgen.

pilogin3

Het volgende dat we zullen doen, is ervoor zorgen dat de Raspberry Pi je externe USB-drive kan lezen wanneer deze opstart. Sluit hem aan op de Raspberry Pi en typ in hetzelfde Terminal-venster dat je hebt gebruikt het volgende:

pimount

Na het invoeren van de laatste regel komt u in een apart menu. Maak onder de laatste regel met de tekst “PARTUUID=” een nieuwe regel en voer het volgende in:

pimount2

Druk op Ctrl-X om af te sluiten, druk vervolgens op Y en druk vervolgens op Enter om dit menu te verlaten.

Vervolgens installeren we Chromium, waarmee Channels DVR kabelkanalen kan streamen als je een betaal-tv-login hebt. Terug in de Terminal, voer het volgende in:

Druk op Y zodra de installatie is voltooid.

pichromium

Installeer ten slotte Channels DVR door het volgende in de Terminal in te voeren:

piinstallchannels

Wacht tot de installatie is voltooid en verlaat vervolgens de Terminal. Met een beetje geluk hoef je het nooit meer te bezoeken.

De DVR configureren

Het configureren van Channels DVR is immers relatief eenvoudig.

Zorg er eerst voor dat uw HDHomeRun-tuner een antenne heeft, is aangesloten op een stopcontact en is aangesloten op een open ethernetpoort op uw draadloze router.

Ga vervolgens in een webbrowser naar http://dvr-raspberrypi.local:8089/. Je wordt gevraagd om in te loggen op je Channels DVR-account, wat betekent dat je je moet aanmelden als je dat nog niet hebt gedaan.

Nadat u zich hebt aangemeld, moet u een map voor DVR-opslag kiezen. Kies de map met de naam “mnt”, aangezien deze verwijst naar uw externe USB-harde schijf. Het kiezen van een map zal de beperkte ruimte op uw MicroSD-kaart in beslag nemen.

kanalen instellen

Op de volgende pagina zouden Channels je HDHomeRun automatisch moeten detecteren. Voer uw postcode in, klik op ‘Zoeken’ en kies vervolgens ‘Lokale uitzending via de ether’. Kanalen zoeken dan naar uitzendingen en halen lokale tv-gidsgegevens op.

kanalen instellen2

Als je Locast of een TV Everywhere-bron wilt toevoegen, selecteer je “Bron toevoegen” aan de rechterkant van het scherm. Er verschijnt een menu waarin u kunt inloggen op uw account.

Zorg er ten slotte voor dat u “Aan” selecteert in het menu Externe DVR als u toegang wilt tot opnamen terwijl u niet thuis bent.

channelstve3

U kunt nu Channels DVR gaan gebruiken. Download de gratis apps voor iOS, Apple TV, Android of Fire TV om live tv te kijken of op te nemen. U kunt de service ook via internet openen en instellingen wijzigen op http://dvr-raspberrypi.local:8089/.

channelstve2

Als je vragen hebt, kun je me per e-mail of op Twitter bereiken. En voor meer advies over het knippen van kabels, bekijk mijn wekelijkse nieuwsbrief.

0 Shares:
You May Also Like

Hoe u een goedkope DVR met snoeren kunt bouwen met Raspberry Pi

raspberrypidvr

Channels DVR is uitgegroeid van een beperkte over-the-air TV-toepassing tot een krachtige DVR met snoeren en veel geavanceerde functies.

Met Kanalen kun je live en opgenomen tv vanaf een antenne naar je telefoon, computer, Fire TV, Apple TV of Android TV-apparaat streamen. Het ondersteunt automatisch commercieel overslaan, heeft allerlei gedetailleerde opname-opties en maakt streaming buitenshuis mogelijk. Als u zich abonneert op een betaal-tv-service die TV Overal-verificatie ondersteunt (of iemand kent die dat wel doet), kunt u ook kabelzenders opnemen, en als u zich op een markt bevindt die wordt bediend door Locast, kunt u lokale zenders opnemen zonder antenne op alle.

Het probleem met kanalen zijn altijd de hardwarekosten geweest, omdat je een desktopcomputer, NAS-box of Nvidia Shield-tv nodig had om de DVR-server te laten draaien. Maar omdat de Raspberry Pi-micro-pc van $ 35 krachtiger is geworden, hoef je niet langer meer dan $ 200 aan serverhardware uit te geven.

Het opzetten van een is echter niet voor bangeriken. Om Channels DVR op een Raspberry Pi te laten werken, moet je vertrouwd zijn met het werken met niet-grafische opdrachtregelinterfaces en met rondneuzen in de instellingen van je router. De meeste snoersnijders die live-kanalen willen opnemen, moeten in plaats daarvan een eenvoudiger over-the-air DVR overwegen, zoals de Tablo Quad of een live tv-streamingservice waarvoor in de eerste plaats geen DVR-hardware voor thuis vereist is.

Maar als je het gevoel van bevrijding wilt dat ontstaat door het runnen van je eigen DVR-server, met alle fijnmazige controle die daarbij hoort, lees dan verder voor gedetailleerde instructies.

kanalendvrhero

Raspberry Pi DVR: wat je nodig hebt

Om de DVR-server te laten draaien, heb je een Raspberry Pi-micro-pc nodig met zoveel verwerkingskracht als je kunt krijgen. De nieuwste Raspberry Pi 4 met 2 GB RAM, die slechts $ 35 kost, doet het prima. Je hebt ook enkele andere componenten nodig om alles te laten werken:

Over-the-air antenne: Elke binnen- of buitenantenne zou moeten volstaan, op voorwaarde dat deze voldoende ontvangst heeft voor lokale zenders. De website antenneweb.org helpt je te bepalen hoe ver je lokale zenders verwijderd zijn en wat voor soort antenne je nodig hebt om ze te ontvangen. Onze gids voor de beste antennes helpt u er een te kiezen.

HDHomeRun-tuner: Hierdoor kan Channels DVR lokale kanalen vastleggen vanaf de antenne. De $ 99 HDHomeRun Connect Duo kan maximaal twee kanalen tegelijk afspelen of opnemen, terwijl de $ 150 Connect Quatro kan afstemmen op vier over-the-air-kanalen tegelijk. Dit vereist een bekabelde verbinding met uw router, dus uw antenne moet zich in de buurt van uw router bevinden, tenzij u een coaxkabel door het huis wilt laten lopen.

Als uw wifi-thuisnetwerk geen videostreams van ongeveer 20 Mbps aankan, overweeg dan een HDHomeRun Extend-tuner voor $ 180. Het kan uitzendingen transcoderen voordat ze naar de Raspberry Pi worden verzonden, die niet krachtig genoeg is om op zichzelf meer dan één stream tegelijk te transcoderen.

hdhomerunduo

Kanalen DVR-abonnement: Dit is vereist om de Channels-service te gebruiken, het kost $ 8 per maand of $ 80 per jaar.

TV Overal authenticatie (optioneel): Als je een login hebt voor afzonderlijke kabelkanaal-apps, zoals ESPN of HGTV, kunnen kanalen de livestreams van die kanalen vastleggen. De meeste aanbieders van betaaltelevisie voegen deze logins bij hun service. (Als je een antenne gebruikt, vormen niet-sportkanalen van Philo een bijzonder krachtige combo.)

Micro SD kaart: Hiermee installeer je de Channels-software op je Raspberry Pi. Een kaart van 16 GB biedt meer dan voldoende ruimte en zou minder dan $ 10 moeten kosten.

Externe USB-harde schijf: Op de externe harde schijf slaat u opnamen op. Verwacht ongeveer $ 50 te besteden voor een harde schijf van 1 TB, of ongeveer $ 60 voor een schijf van 2 TB.

Raspberry Pi-voeding: Tenzij je een alles-in-één kit koopt, zal je Raspberry Pi niet de benodigde 15W voeding bevatten. Als je er nog geen hebt, overweeg dan om deze kit te kopen, die ook een behuizing van acryl, koellichamen en een micro-HDMI-kabel bevat.

SSH-software op een aparte computer: U gebruikt dit om Channels DVR te configureren. Linux en Mac hebben ingebouwde terminalsoftware, terwijl Windows-gebruikers Putty gratis kunnen installeren. Je hebt ook een manier nodig om je MicroSD-kaart te lezen, dus een USB-kaartlezer is nodig als je computer geen MicroSD-slot heeft.

OS knipperende software: Je gebruikt dit om een ​​op Linux gebaseerd besturingssysteem op je Raspberry Pi te laden. We gebruiken BalenaEtcher voor deze handleiding, omdat deze goed werkt en beschikbaar is op Windows, Mac en Linux.

Streaming apparaten: Nadat je de DVR hebt ingesteld, kun je live of opgenomen tv kijken via de Channels-app op Amazon Fire TV-apparaten, Android TV-apparaten, Apple TV, iOS, Android en internet. Amazon’s Fire TV Stick 4K is de meest kosteneffectieve optie – ik zou het veel langzamere niet-4K-model vermijden – en is vaak te koop voor minder dan de vraagprijs van $ 50.

De Raspberry Pi instellen

We gaan een “headless” installatie van kanalen op de Raspberry Pi doen, wat betekent dat je hem niet op een tv of externe monitor aansluit voor installatie. Dit maakt de installatie een beetje lastiger, maar het bespaart je een aparte muis, toetsenbord en micro-HDMI-kabel, omdat je alles met je bestaande computer kunt doen.

Begin met het downloaden van het Raspbian Buster Lite-besturingssysteem van de officiële Raspberry Pi-website. Zorg ervoor dat u “Download ZIP” selecteert, tenzij u torrent-software hebt geïnstalleerd. Pak het zipbestand uit om toegang te krijgen tot het .IMG-bestand erin.

rasbisch

Plaats uw MicroSD-kaart in uw computer en open vervolgens BalenaEtcher.

Sleep vanuit de Verkenner het uitgepakte .IMG-bestand naar het “+”-pictogram in de BalenaEtcher-app. BalenaEtcher zou uw MicroSD-kaart automatisch moeten detecteren; als dat niet het geval is, drukt u op “Selecteer doel” en kiest u het in het schijfselectiemenu. Druk vervolgens op “Flash!” en wacht tot de bewerking is voltooid.

etser

Aan het einde zou je de SD-kaart moeten kunnen openen in Verkenner op Windows of Finder op de Mac. (Zo niet, probeer dan de SD-kaart te verwijderen en opnieuw te plaatsen.) Mogelijk ziet u ook een bericht in Windows dat u de schijf moet formatteren om deze te kunnen gebruiken. Sluit dit bericht af en zoek het hoofdniveau van uw SD-kaart, die “opstarten” zou moeten heten.

Nu moet je ervoor zorgen dat de Raspberry Pi verbinding kan maken met je wifi-netwerk (als je hem niet aansluit met een ethernetkabel, dat wil zeggen) en je computer hem via een beveiligde shell laten besturen.

Begin met het maken van een tekstbestand in de hoofdmap van uw MicroSD-kaart en voeg de volgende tekst toe:

raspwifi

Zeker vervangen UwWiFiNetwerkNaam en UwWiFi-wachtwoord met uw daadwerkelijke wifi-inloggegevens in het bovenstaande bestand. Sla het bestand op, sluit het en hernoem het naar wpa_supplicant.conf. In Windows zou u een waarschuwing moeten zien dat u op het punt staat het bestandstype te wijzigen, wat prima is.

Maak vervolgens een ander tekstbestand in de hoofdmap van uw MicroSD-kaart en hernoem het naar “ssh” zonder bestandsextensie aan het einde en zonder tekst erin.

pissen

Nogmaals, zorg ervoor dat beide bestanden – wpa_supplicant.conf en ssh – zich in de hoofdmap van uw MicroSD-kaart bevinden. Verwijder vervolgens de kaart uit uw computer, plaats deze in de Raspberry Pi en schakel hem in.

Op je computer moet je het IP-adres vinden dat je Raspberry Pi gebruikt. De eenvoudigste manier om dit te doen, is door een instellingenpagina voor uw router te openen en “raspberrypi” te zoeken onder de lijst met clients op uw netwerk. (Als u niet zeker weet hoe u de pagina met routerinstellingen kunt bereiken, raadpleegt u de instructies voor Netgear, Asus, Linksys, TP-Link of Belkin, indien van toepassing.)

routerinstellingen

Zodra je het IP-adres voor je Raspberry Pi hebt gevonden, schrijf je het op. Als u “raspberrypi” niet ziet in uw lijst met apparaten, is er iets misgegaan en moet u de bovenstaande stappen herhalen.

Kanalen DVR installeren

Op dit moment hebben we een besturingssysteem op de Raspberry Pi geïnstalleerd en verbonden met wifi. Nu is het tijd om Channels DVR te installeren.

Op een Mac kun je de ingebouwde Terminal openen onder Programma’s/Hulpprogramma’s. Typ het volgende in de Terminal:

In plaats van ‘UW.IP.ADRES.HIER’ voert u natuurlijk het IP-adres in dat u in het laatste gedeelte hebt genoteerd.

Als u Putty in Windows gebruikt, kunt u “[email protected]” invoeren onder “Hostnaam”, opnieuw met uw werkelijke IP-adres in plaats van die hoofdletters. Selecteer SSH onder ‘Verbindingstype’ en klik vervolgens op ‘Openen’.

piconnect

De Terminal zal u nu om een ​​wachtwoord vragen, dat standaard “framboos” is (zonder aanhalingstekens). Nadat u bent ingelogd, raad ik u aan een nieuw wachtwoord in te stellen door “passwd” in de terminal te typen en de aanwijzingen op het scherm te volgen.

pilogin3

Het volgende dat we zullen doen, is ervoor zorgen dat de Raspberry Pi je externe USB-drive kan lezen wanneer deze opstart. Sluit hem aan op de Raspberry Pi en typ in hetzelfde Terminal-venster dat je hebt gebruikt het volgende:

pimount

Na het invoeren van de laatste regel komt u in een apart menu. Maak onder de laatste regel met de tekst “PARTUUID=” een nieuwe regel en voer het volgende in:

pimount2

Druk op Ctrl-X om af te sluiten, druk vervolgens op Y en druk vervolgens op Enter om dit menu te verlaten.

Vervolgens installeren we Chromium, waarmee Channels DVR kabelkanalen kan streamen als je een betaal-tv-login hebt. Terug in de Terminal, voer het volgende in:

Druk op Y zodra de installatie is voltooid.

pichromium

Installeer ten slotte Channels DVR door het volgende in de Terminal in te voeren:

piinstallchannels

Wacht tot de installatie is voltooid en verlaat vervolgens de Terminal. Met een beetje geluk hoef je het nooit meer te bezoeken.

De DVR configureren

Het configureren van Channels DVR is immers relatief eenvoudig.

Zorg er eerst voor dat uw HDHomeRun-tuner een antenne heeft, is aangesloten op een stopcontact en is aangesloten op een open ethernetpoort op uw draadloze router.

Ga vervolgens in een webbrowser naar http://dvr-raspberrypi.local:8089/. Je wordt gevraagd om in te loggen op je Channels DVR-account, wat betekent dat je je moet aanmelden als je dat nog niet hebt gedaan.

Nadat u zich hebt aangemeld, moet u een map voor DVR-opslag kiezen. Kies de map met de naam “mnt”, aangezien deze verwijst naar uw externe USB-harde schijf. Het kiezen van een map zal de beperkte ruimte op uw MicroSD-kaart in beslag nemen.

kanalen instellen

Op de volgende pagina zouden Channels je HDHomeRun automatisch moeten detecteren. Voer uw postcode in, klik op ‘Zoeken’ en kies vervolgens ‘Lokale uitzending via de ether’. Kanalen zoeken dan naar uitzendingen en halen lokale tv-gidsgegevens op.

kanalen instellen2

Als je Locast of een TV Everywhere-bron wilt toevoegen, selecteer je “Bron toevoegen” aan de rechterkant van het scherm. Er verschijnt een menu waarin u kunt inloggen op uw account.

Zorg er ten slotte voor dat u “Aan” selecteert in het menu Externe DVR als u toegang wilt tot opnamen terwijl u niet thuis bent.

channelstve3

U kunt nu Channels DVR gaan gebruiken. Download de gratis apps voor iOS, Apple TV, Android of Fire TV om live tv te kijken of op te nemen. U kunt de service ook via internet openen en instellingen wijzigen op http://dvr-raspberrypi.local:8089/.

channelstve2

Als je vragen hebt, kun je me per e-mail of op Twitter bereiken. En voor meer advies over het knippen van kabels, bekijk mijn wekelijkse nieuwsbrief.

0 Shares:
You May Also Like