Hoe u de stijl voor uw uitlegvideo kiest

How To Choose The Style For Your Explainer Video

Je uitlegvideo moet een verlengstuk van je merk zijn, dus het kiezen van de juiste stijl is een must!

Het is bewezen dat Explainer-video’s het begrip van de gebruiker vergroten, de conversieratio’s verbeteren en ondersteuningsvragen verminderen. Dus het zou een geweldig idee zijn om er een voor uw bedrijf te krijgen!

Een van de belangrijkste factoren waarmee u rekening moet houden bij het maken van een uitlegvideo is: stijl. Je uitlegvideo moet een verlengstuk zijn van je merk; als mensen ernaar kijken, moeten ze aan je merk denken – stijl kan hen daarbij helpen.

Om de juiste stijl voor je uitlegvideo te kiezen, moet je nadenken over wat je wilt overbrengen en welke stijl je het beste helpt om dat te bereiken. In dit artikel gaan we een aantal verschillende video-uitlegstijlen bekijken, zodat u de juiste kunt kiezen voor uw bedrijf.

1. Screencasts

Screencast-video’s worden rechtstreeks vanuit uw app of website opgenomen om gebruikers te laten zien hoe het werkt.

Deze eenvoudige, low-budget video’s zijn perfect voor het opleiden van huidige klanten en het inwerken van nieuwe klanten. Aangezien screencastvideo’s meer over educatie gaan en minder over branding, kunnen ze klanten voor een langere periode aanspreken dan andere stijlen van uitlegvideo’s.

Screencast-video’s werken goed voor merken met gecompliceerde producten waarvoor gedetailleerde instructies nodig zijn voordat gebruikers ze zo goed mogelijk kunnen gebruiken. Het is echter belangrijk om na te denken over de levensduur van je video. Als u uw toepassing bijwerkt, moet u waarschijnlijk ook uw video bijwerken.

2. Whiteboard

Whiteboardvideo’s worden al een tijdje populairder. Deze plotselinge stijging in populariteit kan een van de vele redenen hebben: whiteboardvideo’s zijn goedkoop, eenvoudig te maken en stellen je in staat om complexe onderwerpen aan je kijkers te presenteren met eenvoudige beelden.

Met whiteboardvideo’s kunnen gebruikers het verhaal in realtime zien ontvouwen. Dit gevoel van transparantie is geweldig voor betrokkenheid, omdat kijkers op de hoogte blijven omdat ze willen weten wat er gaat gebeuren.

Hoewel ze visueel niet zo aantrekkelijk zijn als sommige andere videostijlen met uitleg, maken whiteboardvideo’s het voor kijkers gemakkelijker om te leren omdat ze nabootsen hoe we leren in educatieve lessen. Dit maakt whiteboardvideo’s ideaal voor het presenteren van concepten en ideeën, en ook voor bedrijfstrainingsvideo’s.

Bekijk deze whiteboardvideo om te zien wat we bedoelen:

3. Kinetische typografie

Typografie kan heel krachtig zijn. Voeg daar beweging aan toe en het kan nog meer impact creëren.

Hier is een voorbeeld van een zeer krachtige video met kinetische typografie:

Met kinetische typografie kun je belangrijke berichten benadrukken en belangrijke punten naar je kijkers sturen. Typografische video’s zijn boeiend omdat het behoorlijk fascinerend kan zijn om tekst voor je op het scherm te zien gespeld. Net zoals whiteboardvideo’s ervoor zorgen dat mensen blijven kijken omdat ze willen weten wat er daarna gebeurt, doet kinetische typografie hetzelfde.

Kinetische typografie is geweldig voor startende bedrijven die misschien niet het budget hebben om een ​​volledig geanimeerde video te maken, maar wel een soort beweging op het scherm willen laten zien. Het is ook uitstekend geschikt voor merken met een krachtige boodschap.

4. Animatie

Geanimeerde video’s zijn geliefd bij zowel klanten als bedrijven.

Ze zijn leuk, speels, boeiend, onderhoudend – met animatie kun je elk verhaal vertellen dat je maar wilt, zonder dat het de aarde kost! Als u uw video bijvoorbeeld in de ruimte wilt plaatsen, kost dit hetzelfde als in een kantoor. Deze grenzeloze aard van animatie is een van de belangrijkste redenen waarom 44% van de marketeers gebruikt voornamelijk geanimeerde uitlegvideo’s.

Bij het maken van een geanimeerde uitlegvideo is het belangrijk om te weten of je een 2D- of 3D-stijl moet kiezen. 2D-animatievideo’s zijn waarschijnlijk de meest herkenbare vorm van animatie en zijn goedkoper om te maken dan 3D. Hier is een voorbeeld:

3D-animatievideo’s zijn niet zo populair, vooral vanwege de kosten, maar dit kan een goede zaak zijn, omdat het je kan helpen op te vallen in de markt.

Met een geanimeerde video is de kans groter dat u een persoonlijke band met uw publiek creëert, wat hen zal aanmoedigen om de video met hun vrienden en familie te delen.

5. Live actie

Soms is de beste manier om uw merk in uw uitlegvideo te vertegenwoordigen, de mensen achter de schermen te laten zien.

Met een live action video kun je je persoonlijkheid laten zien en de menselijke kant van je merk laten zien. Klanten zien graag de mensen achter het product, het geeft hen een beter gevoel van vertrouwen en dit zal hen aanmoedigen om meer zaken met u te doen.

Een ander voordeel van live actievideo’s is dat ze sneller te produceren zijn dan veel andere video’s op deze lijst. Je kunt ‘s ochtends je camera instellen en ‘s middags je video uploaden!

6. Stop-motion

Stop motion is een zeer traditionele vorm van animatie. De video’s worden gemaakt door meerdere foto’s van een object of objecten te maken en ze tussen elke foto een beetje te verplaatsen. Dit creëert de illusie van beweging.

Zoals je je uit die korte beschrijving kunt voorstellen, zijn stop-motionvideo’s erg moeilijk te maken, dus het is belangrijk om zeker te zijn van het concept voordat je begint. Het maken van een goede stop-motionvideo vereist veel expertise en vaardigheid, daarom zijn deze video’s vaak duur om te maken.

Ondanks alle extra inspanning creëren stop-motionvideo’s een prachtig eindproduct dat gemakkelijk tot de verbeelding van de kijkers spreekt.

Bekijk deze stop-motionvideo van Chipotle:

Laatste gedachten

Hopelijk heb je nu een beter begrip van hoe je de juiste stijl voor je uitlegvideo kiest. Aan de andere kant voel je je misschien gebombardeerd met informatie! Hier is nog een laatste advies:

De truc is om verschillende stijlen op verschillende tijdstippen te gebruiken! Kies bijvoorbeeld animatie voor uw hoofduitlegvideo, maar screencastvideo’s om nieuwe klanten aan boord te krijgen en live actievideo’s voor uw getuigenissen!

0 Shares:
You May Also Like