Hoe u cloudopslag eenvoudig als lokale schijf kunt koppelen

Er zijn momenteel tientallen uitstekende cloudservices die enkele van de beste aanbiedingen bieden, maar hoe kunt u al deze cloudruimte op de handigste manier beheren?

Of u nu ruimte op uw apparaat wilt besparen of gewoon om gemakkelijker toegang te krijgen tot uw bestanden, er is maar één oplossing en dat is om cloudopslag als lokale schijf te koppelen. Via deze methode kunt u rechtstreeks vanaf uw computer genieten van al uw in de cloud opgeslagen bestanden.

Wat is een Cloud Storage-client?

De cloudopslagclient is uw software-bondgenoot als het gaat om het beheren van al uw in de cloud opgeslagen informatie over services zoals Google Drive, Dropbox, Mega, Box en nog veel meer.

Dit betekent dat u met een krachtige client cloudopslag als lokale schijf-mac kunt koppelen en deze nog sneller kunt openen dan met een app van derden of toegang tot een website. Alle apps moeten de populaire cloudservices ondersteunen en gebruikers in staat stellen om naar believen bestanden te downloaden, op te slaan, te bewerken en te verwijderen.

CloudMounter: de beste cloudmanager voor Mac

CloudMounter is een uitzonderlijk apparaat voor cloudbeheer waarmee gebruikers de controle over hun cloudservices kunnen krijgen en er toegang toe kunnen krijgen op een nieuwe manier die voorheen niet mogelijk was. Deze app biedt gebruikers de mogelijkheid om Google Cloud-opslag als lokale schijf en vele andere services te koppelen.

CloudMounter ondersteunt ook FTP, SFTP, OneDrive, Mega, Box, Backblaze B2, Amazon S3, OpenStack Swift en nog veel meer cloudopslagbedrijven. Het is beschikbaar op zowel Windows als Mac, zelfs op de M1-aangedreven versies.

JustStream

Cloud Storage koppelen als lokale schijf met CloudMounter

Het gebruik van de populaire mac mounter-app is eenvoudiger dan u denkt. Volg de onderstaande stappen om succesvol te zijn:

Stap 1: Het eerste dat u moet doen, is de CloudMounter-toepassing op uw computer downloaden.

Stap 2: Installeer daarna de applicatie en voer deze uit.

Stap 3: Het verbindingsvenster wordt geopend en u moet een van de vele cloudservices kiezen die CloudMounter ondersteunt.

Stap 4: Voer uw inloggegevens of serverinformatie in als u FTP gebruikt.

Stap 5: Klik op de knop ‘Mount’.

Stap 6: Dat is het! Nu zou u de gekoppelde partitie moeten kunnen zien en genieten van al uw cloudinhoud op uw computer, met behulp van Finder.

Andere Cloud Mounter-oplossingen voor Mac

Naast ClodMounter zijn er nog tal van andere alternatieven als je geïnteresseerd bent. Hieronder gaan we enkele van de meest populaire oplossingen voor cloudmontage bekijken.

ExpanDrive

IDeze applicatie voor cloudbestandsbeheer heeft tot doel het leven een stuk gemakkelijker te maken door gebruikers in staat te stellen hun favoriete cloudplatforms als schijven te koppelen, binnen Mac, Windows of Linux.

ExpanDrive ondersteunt enkele van de nieuwste cloudplatforms zoals Amazon S3, Google Drive, Mega, Dropbox, Box, WebDAV, FTP/SFTP, Wasabi en Sharepoint. Het wordt geleverd met een abonnement op jaarbasis, maar gebruikers kunnen er ook voor kiezen om het voor altijd te bezitten.

SpiegelMeister

Bergeend

Mountain Duck is beschikbaar op zowel Mac als Windows en is een alles-in-één bergapparaat dat wordt geleverd met veel extra functies. Met een gebruiksvriendelijke interface en slimme achtergronduploads is het een fluitje van een cent om te bedienen.

Het ondersteunt ook enkele van de nieuwste en meest populaire platforms zoals Amazon S3, Dropbox, Google Drive en Mega. Als veiligheid belangrijk voor u is, zult u blij zijn te weten dat Mountain Duck ook client-side-encryptie heeft om uw privacy en bestanden te beschermen.

JustStream

WebDrive

WebDrive is een eenvoudige cloud-montagesoftware die beschikbaar is op zowel Windows als Mac en wordt geleverd met een free proefperiode waarin u het product kunt testen. Het is compatibel met FTP/SFTP, WebDAV, Box, Amazon S3, Dropbox, Sharepoint, OneDrive en nog veel meer cloudoplossingen.

Door de mogelijkheid om cloudservices als schijven te koppelen, kunt u al uw bestanden rechtstreeks vanuit de cloud bewerken, waardoor u kostbare ruimte op uw eigenlijke apparaat bespaart.

JustStream

NetDrive

Externe opslag gebruiken als uw lokale schijf is nog nooit zo eenvoudig geweest als met NetDrive. Deze krachtige app wordt geleverd met veel verbeteringen voor het werken met teams en het samen beheren van bestanden.

De app ondersteunt ook een groot aantal populaire cloudservices en wordt geleverd met een proefperiode van 7 dagen waarin u kunt beslissen of deze aan uw behoeften voldoet. NetDrive is beschikbaar op zowel Windows als Mac en is zeer eenvoudig te installeren.

JustStream

Waarom wolken mounten als schijven?

Er zijn veel redenen waarom gebruikers cloudopslag als schijfstation binnen Mac of Windows zouden willen koppelen. De belangrijkste zou zijn om ruimte te besparen. Als u FTP-clients voor Mac gebruikt, kunt u bestanden rechtstreeks vanaf de gekoppelde schijf bewerken in plaats van ze naar uw harde schijf te kopiëren.

Een ander belangrijk aspect waarom u voor deze optie zou willen kiezen, is cloudbeveiliging. Bijna alle mounters op deze lijst bevatten een manier om uw bestanden te versleutelen voordat ze naar de servers worden verzonden. Dit zorgt ervoor dat u de enige persoon bent die toegang heeft.

Conclusie

Al met al zijn er veel alternatieven voor cloudmounters die u kunt kiezen, maar de beste keuze blijft CloudMounter – de alles-in-één oplossing voor cloudbeheer en het monteren van schijven. Het bespaart u niet alleen ruimte, maar ook tijd, terwijl uw bestanden worden beschermd tegen ongewenste mensen.

FAQ

Om Google Drive als schijf toe te wijzen, moet u inloggen met uw Google-inloggegevens en de cloud mounter-app toegang geven tot uw schijf. Druk hierna op de ‘Mount’-knop en u zou nu toegang moeten hebben tot de schijf.

Nadat u de app hebt geopend, wordt u gevraagd naar het cloudselectiescherm. Hier moet u de cloudservice kiezen die u wilt koppelen. Na het inloggen of het verstrekken van de legitimatiegegevens, zou u met een enkele druk op de knop moeten kunnen mounten. Nu zouden al uw bestanden in de bestandsverkenner moeten verschijnen.

Selecteer eerst Amazon S3 op het cloudselectiescherm en log in. Daarna moet u op de knop ‘Mount’ drukken en de clouddrive moet worden gekoppeld. Nu kunt u de app gebruiken als een Amazon S3-browser voor macOS.

Afhankelijk van de cloud-montagetool die u gebruikt, zou u iDrive als netwerkstation moeten kunnen koppelen.

Vorige artikelVerwijdert het upgraden van Mac OS alles? Een uitgebreid antwoordVolgend artikel Dropbox toewijzen als netwerkschijf op Mac, Windows en Linux

Ik ben een internationaal gecertificeerde freelance technische auteur/embedded systeemontwikkelaar. Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen, waaronder elektronica, computers, technologie, Mac-software en Apple-apparaten. Doorlopende bijdrager en actieve gebruiker van Reddit, StackExchange, Instructables en andere technische en speciale bronnen.

0 Shares:
You May Also Like