Hoe Tyler, The Creator’s ‘Call Me’ nummer 1 werd in de Billboard-hitlijsten: verkoop van vinyl LP’s

Album cover for Tyler, the Creator's 'Call Me If You Get Lost'

Amerikanen met ongekende tijd thuis tijdens de COVID-19-pandemie grijpen blijkbaar naar de vinyl-LP, het muzikale equivalent van troostmaaltijd.

Tyler, the Creator’s “Call Me If You Get Lost” keert terug naar nummer 1 in de Billboard 200 albums chart, gedateerd 30 april, nadat de release van het album op vinyl LP vorige week het de toppositie van nummer 120 had verhoogd. Voor de week die eindigde op 21 april, verkocht “Call Me” 59.000 eenheden – 51.000 in traditionele albumverkoop, bijna volledig vinyl LP’s, volgens het marktonderzoeksbureau Luminate.

De piek viel, misschien niet toevallig, samen met Record Store Day op 23 april, de jaarlijkse viering van de onafhankelijke platenwinkel. ‘Call Me’ werd echter verkocht als een dubbel-LP-set van $ 35 via de webwinkel van de artiest.

Vorig jaar nam de vinyl-LP wat wraak op de cd – het digitale formaat dat hem verving – met meer albumverkopen voor de eerste keer sinds 1991, volgens Luminate. Meer dan de helft van alle fysieke albumverkopen, 41,7 miljoen van de 82,79 miljoen, was in vinylformaat. En meer dan 38 procent van alle albumverkopen was vinyl.

Vinyl LP-albumhoezen zijn ook geweldige tastbare tokens, geschikt om in te lijsten. Zoek gewoon naar ‘vinylplatenframe’.

Maar vinyl is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Volgens een nieuwe YouGov-enquête zegt slechts 11 procent van de Amerikanen de afgelopen zes maanden naar muziek op vinyl te hebben geluisterd. (Verrassend genoeg zegt slechts 35 procent dat ze de afgelopen zes maanden muziek hebben gehad.)

Hier zijn Billboard’s Top 10 vinylalbums van de week:

    “Call Me If You Get Lost”, Tyler, The Creator “Moving Pictures”, Rush “Fear Of The Dawn”, Jack White “Pink Friday”, Nicki Minaj “Evermore”, Taylor Swift “Sour”, Olivia Rodrigo “good kid , mAAd city,” Kendrick Lamar “Greatest Hits”, The Police “Encanto (Highlights),” Soundtrack “Unlimited Love”, Red Hot Chili Peppers
0 Shares:
You May Also Like