Hoe telefoonnummer in Telegram te verbergen: kies wie het kan zien

Miljoenen mensen gebruiken Telegram dagelijks en de meeste mensen gebruiken het openlijk zonder hun telefoonnummers te verbergen. Terwijl sommige mensen het anoniem willen gebruiken zonder iemand hun nummer te laten weten. De reden is dat niet iedereen zich op zijn gemak voelt wanneer hun telefoonnummer verschijnt telkens wanneer iemand hun profiel bereikt. Dank aan Telegram voor het toevoegen van een functie waarmee het verbergen van het telefoonnummer zoveel gemakkelijker is geworden. Bovendien maakte Telegram het ook mogelijk om er uitzonderingen aan toe te voegen, waardoor deze functie nog nuttiger werd. Dus laten we beginnen zonder nog meer tijd te verspillen.

Opmerking: Er kan een kleine verandering in de interface zijn, anders zijn de stappen hetzelfde voor de Telegram mobiele app (Android en iOS) en de Telegram desktop-app. In dit artikel maken we gebruik van een Android toestel.

Voorgesteld lezen: Een bericht of chats vastzetten in Telegram

Telefoonnummer verbergen in Telegram

Niemand selecteren

Standaard zijn de Telegram-instellingen zo ingesteld dat alleen uw contacten uw telefoonnummer kunnen zien en niemand anders. Maar er kunnen veel persoonlijke redenen zijn om het telefoonnummer ook te verbergen voor de mensen in de lijst met contactpersonen. Met dit in gedachten, hier zijn de stappen om dat te doen.

1. Start de Telegram-app op uw apparaat en tik op de Hamburger icoon links bovenaan het scherm.

Telegram-instellingen

2. Tik nu op de Instellingen optie gegeven net onder de optie Vrienden uitnodigen. (In het geval van een iPhone is de optie Instellingen beschikbaar in de rechterbenedenhoek.)

instellingen om telefoonnummer in telegram te verbergen

3. Selecteer onder de kop Instellingen de Privacy en beveiliging optie.

telegram privacy en beveiliging

4. Tik daarna op de Telefoonnummer optie beschikbaar onder Privacy.

instellingen telegram telefoonnummer

5. Nu, onder Wie kan mijn telefoonnummer zien? selecteer Niemand en tik op de Kruis aan icoon.

telefoonnummer verbergen in telegram

Uitzonderingen toevoegen

Er zijn misschien mensen met wie je misschien geen probleem hebt om het telefoonnummer te delen. Voor degenen die dichtbij en dierbaar zijn, gebruik je de uitzonderingsfunctie.

1. Tik op de Altijd toestaan optie onder de kop Uitzonderingen toevoegen.

gebruikers toestaan ​​om nummer te bekijken
voeg contacten toe om nummer te bekijken

2. Selecteer zoveel gebruikers uit de contactenlijst als je wilt en tik op de Kruis aan icoon.

Met deze stappen is het ook mogelijk om meer mensen aan een uitzondering toe te voegen of een paar bestaande te verwijderen.

1. Tik nogmaals op de Altijd toestaanTik op de drie puntjes naast het toegevoegde contact en selecteer Verwijderen om de contactpersoon te verwijderen.

verwijderen, gebruikers toevoegen aan niemand optie

2. Om meer mensen aan de uitzondering toe te voegen, tikt u eenvoudig op de Gebruikers of groepen toevoegen en herhaal de 2e stap hierboven.

Iedereen selecteren

Deze optie is voor mensen die er geen probleem mee hebben hun telefoonnummer met iemand te delen. Niet alleen de mensen die in uw contactenlijst zijn opgeslagen, maar elke willekeurige persoon die uw Telegram-profiel bereikt, kan uw telefoonnummer zien.

Selecteer eenvoudig de Iedereen optie en tik op de Kruis aan pictogram om het te laten werken.

toon telefoonnummer aan iedereen

Uitzonderingen toevoegen

De uitzonderingen die we hebben toegevoegd onder Iedereen zijn een beetje anders dan de uitzonderingen die we hebben toegevoegd onder Niemand. Hier zijn de toegevoegde uitzonderingen de mensen die uw telefoonnummer niet kunnen zien.

1. Tik op de Nooit toestaan optie.

beperk gebruikers om nummer te bekijken

2. Selecteer de gebruikers die u aan de lijst wilt toevoegen en tik op het vinkje.

uitzonderingen toevoegen aan iedereen

Om meer mensen aan de lijst toe te voegen of te verwijderen, tikt u opnieuw op Nooit toestaan. Tik vervolgens op de drie puntjes voor de gebruikersnaam en selecteer Verwijderen. Om meer mensen aan de lijst toe te voegen, tik je op Gebruikers of groepen toevoegen.

verwijderen, gebruikers toevoegen aan iedereen optie

Mijn contacten selecteren

Tijdens het gebruik van Telegram is deze optie standaard geselecteerd en is uw nummer alleen zichtbaar voor die mensen van wie u het contactnummer hebt opgeslagen in uw contactenlijst. Maar niet alle mensen in de contacten zijn zo bekend dat je in ruil daarvoor je nummer met hen kunt delen.

Uitzonderingen toevoegen

Wanneer we de optie Mijn contacten selecteren, zijn er twee verschillende uitzonderingen beschikbaar, Altijd toestaan en Nooit toestaan. De gebruikers die zijn toegevoegd aan Altijd toestaan, kunnen uw telefoonnummer zien. Als u Nooit toestaan ​​selecteert, kunnen de gebruikers die eraan zijn toegevoegd het nummer niet zien. De stappen om de gebruikers toe te voegen of te verwijderen zijn hetzelfde als voorheen.

toon nummer alleen voor contacten

Gesynchroniseerde contacten verwijderen

Wanneer uw nummer is geselecteerd om alleen aan uw contacten te worden getoond, zijn de mensen in uw contactenlijst uiteraard de enige die het kunnen zien. Maar na testen bleek dat zelfs als je een bepaald contact uit je telefoonboek verwijdert, die persoon je telefoonnummer nog steeds in Telegram kan zien wanneer ze je profiel openen. Het gebeurt misschien omdat dat contact nog steeds wordt opgeslagen op de Telegram-servers. We weten niet hoeveel tijd Telegram nodig heeft om het te verwijderen of misschien wordt het nooit verwijderd.

Het is dus beter om dit werk handmatig te doen, in plaats van te wachten tot Telegram het voor ons doet.

1. Tik op de Hamburger icoon linksboven.

instellingen om gesynchroniseerde contacten te verwijderen

2. Selecteer nu de Instellingen optie.

telegraminstellingen om gesynchroniseerde contacten te verwijderen

3. Selecteer onder Instellingen Privacy en beveiliging.

privacy- en beveiligingsinstellingen wijzigen

4. Scroll daarna een beetje naar beneden en tik op de Gesynchroniseerde contacten verwijderen onder de Contacten.

verwijder gesynchroniseerde contacten

5. Tik ten slotte op Oke.

telefoonnummer verwijderd uit ongewenste accounts

Nu kan elk contact dat u hebt verwijderd, alleen uw Telegram-naam zien in plaats van uw nummer.

Voorgesteld lezen: Hoe u automatische antwoorden op Telegram instelt

Afsluiten

Het verbergen van het telefoonnummer in uw Telegram-account maakt het nog veiliger. Als alternatief kunt u de app ook zonder telefoonnummer gebruiken.

Het is het beste voor mensen die sociale mediaplatforms graag anoniem gebruiken, zonder er veel van te merken. Er kunnen ook een aantal andere redenen zijn om het nummer op Telegram te verbergen, maar hoe dan ook, deze stappen zullen zeker voor u werken.

0 Shares:
You May Also Like