Hoe te upgraden naar Windows 10 vanuit Windows 7

Na 10 glorieuze jaren op de markt komt er eindelijk een einde aan Windows 7. Microsoft is onlangs begonnen met het verzenden van meldingen aan gebruikers van Windows 7 Service Pack 1 over de datum van einde levensduur van het besturingssysteem. Na 14 januari 2020 brengt Microsoft geen nieuwe beveiligingsupdates meer uit voor Windows 7.

Hoewel u Windows 7 technisch gezien langer kunt blijven gebruiken dan de houdbaarheidsdatum, betekent het verhoogde risico op cyberbeveiligingsbedreigingen dat u dit echt niet zou moeten doen. Voor degenen die in 2018 geen gebruik hebben gemaakt van de gratis upgrade naar Windows 10, is er nog tijd om te upgraden. Hier zijn verschillende manieren om het einde van de levensduur van Windows 7 aan te pakken:

Download Windows 10 rechtstreeks van Microsoft

U kunt de Windows 10 Home-editie rechtstreeks kopen op de officiële website van Microsoft. Het zou je ongeveer $ 130 kosten, maar je zou een legitieme en officiële productsleutel hebben. Er zijn verschillende stappen nodig om de upgrade te krijgen.

Nadat u de Windows 10-kit hebt gedownload, installeert u deze en voert u de Media Creation-tool uit. U wordt gevraagd uw huidige pc te upgraden of een installatiemedium te maken om een ​​andere pc te upgraden. Met de laatste optie kunt u geïnstalleerde bestanden op een cd of een USB-stick maken voor toekomstig gebruik.

Nadat u uw optie hebt gekozen, wordt de machine automatisch geüpgraded naar Windows 10. U moet dan uw pc activeren door dit pad te volgen: Instellingen > Update en beveiliging > Activering. Gebruik hier de productsleutel om uw exemplaar van Windows 10 te legitimeren. Vervolgens kunt u de prompt volgen om het besturingssysteem volledig op uw pc te installeren.

Gebruikers moeten er rekening mee houden dat installaties van Windows 10 in het verleden tot veel fouten hebben geleid. Als u de foutmelding ‘Windows 10 is niet gevalideerd op deze computer’ krijgt, is het meestal moeilijk om dergelijke problemen op te lossen. Daarom wordt het ten zeerste aanbevolen om een ​​back-up van al uw bestanden te maken voordat u uw computer opwaardeert.

Gebruik uw productsleutel voor Windows 7

Microsoft heeft het mogelijk gemaakt om te upgraden naar Windows 10 met behulp van een legitieme productsleutel voor Windows 7-machines. Volg de bovenstaande stappen voor het downloaden van Windows 10 en gebruik vervolgens uw productsleutel van Windows 7 om de installatie te valideren.

Als u uw productsleutel op meerdere pc’s hebt gebruikt, werkt deze mogelijk niet meer. In dat geval moet u een nieuwe productsleutel aanschaffen door voor het besturingssysteem te betalen.

Koop een nieuwe computer

Gebruik je nog steeds een pc die je in 2009 hebt gekocht? Het installeren van Windows 10 is misschien niet mogelijk op oudere machines, omdat de hardware aan minimale vereisten moet voldoen. Voor eigenaren van oudere laptops of desktops is het misschien voordeliger om een ​​nieuwe laptop aan te schaffen waarop Windows 10 al is geïnstalleerd.

Windows virtueel bureaublad gebruiken

Nog niet klaar om Windows 7 op te geven? U kunt de end-of-life-datum omzeilen door over te schakelen naar de Microsoft Virtual Desktop-toepassing, die wordt gehost op het Azure-cloudplatform van het bedrijf. De app is bedoeld voor zakelijke gebruikers van Windows 7, die mogelijk nog steeds software gebruiken die alleen compatibel is met Windows 7, en niet met 10.

Met Virtual Desktop kunt u Windows 7-applicaties hosten op een Windows 10-cloudplatform. Er zijn geen upgrades nodig en u kunt nog steeds genieten van volledige beveiligingsondersteuning. Deze bypass is echter niet voor onbepaalde tijd en het kan zijn dat u uiteindelijk moet upgraden naar Windows 10.

Pc-gebruikers hebben nu niet veel keuze om te upgraden naar Windows 10, dat nu beschikbaar is met de meeste van de eerste bugs opgelost. Zorg ervoor dat u vóór 2020 een upgrade uitvoert om ondersteuning van Microsoft te krijgen voor het geval er iets misgaat.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like