Hoe te streamen van Mac naar tv – de beste oplossingen!

Heb je je ooit afgevraagd hoe je een Mac op een tv-scherm kunt aansluiten? Het bekijken van favoriete films, het spelen van games en het bekijken van foto’s is handiger op een groter scherm. En het is geweldig dat er de mogelijkheid is om het scherm van je Mac naar het scherm van de tv te casten en te kijken wat je maar wilt in high definition.

Hoewel het lastig kan zijn om uit te zoeken hoe je van Mac naar tv kunt streamen, hebben we de beste oplossingen verzameld. Laten we eens kijken naar de manieren om uw Mac met de tv te verbinden.

Stream van Mac naar tv met Elmedia Player

Als u van Mac naar Samsung TV wilt streamen, Elmedia-speler regelt dat met gemak. De app bevat alle functies die de beste videospeler voor Mac zou moeten hebben, en kan al je lokale bestanden naadloos streamen naar Smart TV’s, Apple TV, Chromecast, AirPlay, Roku en andere DLNA-apparaten.

Elmedia Player kan een breed scala aan formaten streamen en beschikt over audio- en video-instellingen, resolutie en andere afspeelopties voor een betere kijkervaring. Bovendien kunt u met de tool rechtstreeks door inhoud bladeren en deze streamen vanaf grote online platforms, waaronder YouTube, Dailymotion, Vimeo en meer. Het duurt slechts een paar seconden om uw Mac aan te sluiten en inhoud te streamen.

Elmedia Player is de beste free videospeler voor Mac

Stap 1. Download en installeer eerst Elmedia Player op uw Mac.

Stap 2. Upgrade naar de PRO-versie.

Stap 3. Zet je Mac en tv aan en verbind ze met hetzelfde netwerk.

Stap 4. Start Elmedia Player en navigeer naar de video die u wilt afspelen.

Stap 5. Open de video en klik op het pictogram Streaming. Het bevindt zich rechtsonder naast Instellingen.

Stap 6. Zoek uw apparaat in het menu en selecteer het. Dat is het!

Voordelen:

Ondersteunt een breed scala aan audio- en videoformaten Speelt ingesloten of externe ondertitels af, of laat u ernaar zoeken in OpenSubtitles De mogelijkheid om audio- en video-instellingen aan te passen Compatibel met de nieuwste systemen

nadelen:

De free versie biedt slechts 5 minuten van free streamen

JustStream

Als het gaat om het streamen van Mac naar Apple TV, is het het vermelden waard JustStream – een lichtgewicht app die is ontworpen om een ​​Mac te spiegelen en videobestanden draadloos naar tv, Apple TV of Chromecast te streamen. Met talloze handige functies maakt JustStream het mogelijk om afspeellijsten te maken, volledige ondertitelingsondersteuning te bieden en ingesloten/externe audiotracks synchroon met de video af te spelen.

Met JustStream stream je eenvoudig video’s, audio, afbeeldingen en software van Mac naar de apparaten die op hetzelfde wifi-netwerk zijn aangesloten. Dat betekent dat je geen kabels, andere hardware en ingewikkelde configuraties nodig hebt om je apparaten aan te sluiten. De app werkt goed met alle grote tv-fabrikanten zoals Samsung, LG, Sony en anderen. Zo stream je Mac naar tv met JustStream:

Stream en spiegel Mac draadloos naar tv

Stap 1. Download en installeer JustStream op uw Mac.

Stap 2. Zorg ervoor dat uw apparaten zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk.

Stap 3. Open JustStream en vouw het uit vanuit de menubalk.

Stap 4. Klik op het AirPlay-pictogram en je ziet een lijst met beschikbare apparaten. Selecteer degene die je wilt gebruiken.

Stap 5. Voltooi het proces door op “Start Streaming” te klikken. Als je klaar bent, begint JustStream het bestand te streamen naar het apparaat van je keuze.

Voordelen:

Streamen naar AirPlay-, Chromecast- en DLNA-compatibele apparaten Maakt het maken van afspeellijsten mogelijk Flexibele instellingen en geavanceerde mirroring-opties Kan ondertitels in verschillende formaten weergeven

nadelen:

Er zijn slechts 20 minuten beschikbaar voor streaming in de free versie

Gebruik AirPlay om van Mac naar tv te streamen

Als AirPlay beschikbaar is op beide apparaten, kunt u streamen van Mac naar Apple TV zonder apps van derden te downloaden en te installeren. AirPlay is een Apple-protocol waarmee inhoud van Mac, iPad of iPhone naar Apple TV kan worden gestreamd. Als je geen Apple TV hebt, kun je elke compatibele tv met ingebouwde AirPlay 2 gebruiken.

Gelukkig zijn er veel opties, waaronder Samsung, Sony, LG. Om AirPlay te gebruiken, moeten beide apparaten zich binnen het Bluetooth-bereik bevinden of met hetzelfde wifi-netwerk zijn verbonden. Volg deze eenvoudige stappen om vanaf Mac naar Apple TV te streamen:

Airplay is beschikbaar op alle Mac-apparaten

Stap 1. Verbind je Mac en tv met hetzelfde wifi-netwerk.

Stap 2. Zoek in de menubalk het AirPlay-pictogram en klik erop.

Stap 3. Selecteer uw tv in het vervolgkeuzemenu. Mogelijk wordt u gevraagd een toegangscode in te voeren.

Stap 4. Zoek op Mac de video die u wilt streamen en speel deze af.

Stap 5. Om het spiegelen te stoppen, klikt u op het AirPlay-pictogram en selecteert u “AirPlay uitschakelen”.

Voordelen:

U hoeft geen extra software te installeren Inhoud draadloos streamen Vereist geen configuraties en instellingen

nadelen:

AirPlay kan vanuit één app tegelijk worden gebruikt Werkt alleen met Apple-apparaten en AirPlay-apparaten

Hoe te streamen van Mac naar TV met een kabel

Als alternatief is er een andere methode om van Mac naar Samsung TV te streamen. Het vereist geen netwerkverbinding en omvat het gebruik van fysieke kabels om beide apparaten aan te sluiten. De kabel moet kunnen worden aangesloten op de Thunderbolt-poort, HDMI-poort of DVI-poort van MacBook.

Apparaten aansluiten via de videokabel biedt dezelfde mogelijkheden als bij een draadloze verbinding. U kunt het scherm van uw Mac delen met de tv. Dus, hier is een stapsgewijze handleiding om u te helpen een Mac met een kabel op de tv aan te sluiten.

Als de video niet werkt, controleer dan of je kabel intact is

Stap 1. Pak de videokabel en sluit deze aan op de Thunderbolt-poort, HDMI-poort of DVI-poort van je Mac. Sluit vervolgens het andere uiteinde van de kabel aan op de video-invoerpoort van uw tv.

Stap 2. Klik op Mac op het Apple-logo en navigeer naar “Systeemvoorkeuren”. Ga vervolgens naar “Beeldschermen” en zorg ervoor dat “Standaard voor weergave” is ingeschakeld.

Stap 3. Als u geluid wilt toevoegen, klikt u op het Apple-logo, gaat u naar “Systeemvoorkeuren” en selecteert u “Geluid”. Als je oudere Mac- en tv-versies hebt, heb je de Mac-headsetaansluiting nodig.

Voordelen:

Geen extra software nodig Eenvoudig aan te sluiten Geen internetverbinding nodig

nadelen:

Mogelijk zijn speciale adapters vereist die alleen werken met bepaalde poorten op computers en tv’s

Conclusie

Hierboven staan ​​enkele van de belangrijkste manieren om van Mac naar tv te streamen. Alle besproken methoden zijn nuttig en efficiënt. Als je je Mac draadloos naar je tv wilt spiegelen, zijn er verschillende apps van derden om je te helpen de klus te klaren. Als je geen stabiele internetverbinding hebt, kun je een kabel gebruiken om je Mac en tv met elkaar te verbinden. Bepaal welke het beste bij je past en begin met streamen.

FAQ

Er zijn meerdere apps van derden waarmee u een MacBook kunt spiegelen zonder Apple TV. U kunt bijvoorbeeld JustStream gebruiken. Het is een krachtige app waarmee media-inhoud van Mac naar Smart TV, Chromecast en andere DLNA-gecertificeerde apparaten via het lokale netwerk kan worden gestreamd.

Je kunt een bekabelde verbinding gebruiken of kiezen voor AirPlay mirroring. Als alternatief zijn er mediaspelers met streamingfuncties.

U kunt kiezen voor speciale apps zoals Elmedia Player. Download en installeer de app op Mac en zorg ervoor dat uw apparaten met hetzelfde netwerk zijn verbonden. Zoek en selecteer hier de bestanden die u wilt casten en kies uw tv uit de lijst met beschikbare apparaten.

0 Shares:
You May Also Like