Hoe te repareren Windows 10 herkent Android-telefoon niet? 2022

Een Android-telefoon aansluiten op een Windows 10-computer is eenvoudig, de stuurprogramma’s worden automatisch geïnstalleerd zodra je het apparaat via een USB-kabel aansluit en dat is alles. Normaal gesproken herkent Windows 10 een Android-telefoon als een MTP-apparaat (Media Transfer Protocol) en koppelt het stil. Maar wat als Windows 10-computer herkent Android-telefoon niet zelfs na het aansluiten met een USB-kabel? Verschillende gebruikers melden dat de telefoon geen verbinding maakt met de pc die alleen wordt opgeladen of dat het Android-apparaat niet wordt weergegeven in apparaatbeheer van Windows.

Er zijn verschillende redenen waarom Android-telefoon niet wordt weergegeven op pc, defecte poort, de USB-kabel is beschadigd, onjuiste verbindingsmodus of het ontbreken van de juiste stuurprogramma’s en meer. Hier in dit artikel verkennen we, we hebben verschillende tijdelijke oplossingen die helpen bij het oplossen van het probleem met de verbinding van de Android-telefoon met de pc.

Windows 10 herkent Android-telefoon niet

Als je ook met een soortgelijk probleem worstelt, Android-telefoon maakt geen verbinding met pc, laadt alleen op of wordt niet weergegeven in apparaatbeheer, volg de onderstaande instructies.

Zorg ervoor dat u een originele of OEM USB-kabel hebt en controleer daar. Geen schade aan de kabel. Als de USB-poort of kabel die u gebruikt defect of beschadigd is, zal uw computer uw apparaat niet herkennen. De meeste computers hebben meerdere USB-poorten, probeer een andere USB-poort om te zien of uw telefoon verbinding maakt. Probeer ook verbinding te maken met een andere USB-kabel en controleer of uw computer daardoor de Android-telefoon herkent. Start ook uw Android-apparaat en Windows 10 opnieuw op die oplossen als tijdelijke storingen problemen veroorzaken bij het verbinden.

Hier werkt de oplossing voor de meeste gebruikers:

Open Apparaatbeheer en zoek naar “Onbekend apparaat” onder “Andere apparaten” of “Draagbare apparaten”. Probeer met de rechtermuisknop te klikken en selecteer vervolgens “Verwijderen”. Zodra het apparaat is verwijderd, koppelt u uw telefoon los en start u Windows opnieuw door naar “Start”> “Herstarten“. Laten we de Android-telefoon opnieuw verbinden, controleer deze keer of uw computer het apparaat heeft herkend.

Wijzig USB-configuratie-instellingen op Android

Om bestanden tussen uw computer en telefoon uit te wisselen, moet u uw Android-telefoon verbinden als een media-apparaat (MTP). controleer en configureer de USB-verbindingsinstellingen door de onderstaande stappen te volgen.

Open Instellingen op je Android-telefoon en zoek Opslag in de onderstaande lijst. Klik op het meer-pictogram in de rechterbovenhoek en selecteer USB-computerverbinding. Selecteer nu het media-apparaat (MTP) onder USB-configuratie en tik erop. Dat is alles, sluit uw Android-apparaat naar uw computer, controleer of het apparaat deze keer zonder problemen wordt herkend

Android-stuurprogramma’s opnieuw installeren

Windows 10 herkent Android-telefoon niet omdat u mogelijk niet over de recente stuurprogramma’s beschikt of omdat uw stuurprogramma’s mogelijk niet correct zijn geïnstalleerd. Als geïnstalleerde stuurprogramma’s beschadigd zijn, zal herinstallatie het probleem waarschijnlijk oplossen.

Huidige Android-stuurprogramma’s verwijderen:

Druk op Windows-toets + R, typ devmgmt.msc en klik op ok om apparaatbeheer te openen. Navigeer naar uw Android-apparaat, u vindt het onder Andere apparaten of Draagbare apparaten. Klik gewoon met de rechtermuisknop op de naam van het apparaat en selecteer Installatie ongedaan maken. Zodra het verwijderen is voltooid, koppelt u uw smartphone los en start u uw pc opnieuw op .

Installeer Android-stuurprogramma’s opnieuw:

Probeer nu opnieuw verbinding te maken met het Android-apparaat en wacht tot Windows 10 de stuurprogramma’s automatisch opnieuw installeert. Controleer of Android-telefoon wordt herkend of niet op Windows 10.

MTP USB-apparaatstuurprogramma installeren

De meest voorkomende reden waarom uw Android-telefoon niet wordt herkend vanwege problemen met stuurprogramma’s. Laten we proberen uw stuurprogramma’s bij te werken, waardoor het probleem hoogstwaarschijnlijk wordt opgelost, zoals aanbevolen door de meeste gebruikers.

Druk op Windows-toets + X en selecteer Apparaatbeheer in het menuHiermee wordt alle lijst met geïnstalleerde apparaatstuurprogramma’s weergegeven, scroll naar beneden en vouw draagbare apparaten uit Klik met de rechtermuisknop op uw Android-apparaat en selecteer Stuurprogramma bijwerken

Tik op Op mijn computer naar stuurprogramma’s zoeken en klik vervolgens op “Laat me kiezen uit een lijst met beschikbare stuurprogramma’s van mijn computer”. Hier Selecteer in de volgende lijst MTP USB-apparaat en klik op Volgende.

Nadat de installatie van het stuurprogramma is voltooid, start u uw pc opnieuw op en controleert u of het Android-apparaat nu door de pc moet worden herkend.

Android-apparaat wordt niet weergegeven in apparaatbeheer van Windows

Als het Android-apparaat niet wordt weergegeven in Apparaatbeheer Zorg ervoor dat uw Android-apparaat is ontgrendeld en niet slaapt terwijl het is aangesloten via USB.

Probeer een andere USB-kabel te gebruiken of probeer uw Android-apparaat met dezelfde USB-kabel op een andere computer aan te sluiten.

Open apparaatbeheer met devmgmt.mscKlik op de actie (bovenaan) en vervolgens Scannen op hardwarewijzigingen Het zou uw apparaat moeten detecteren

Schakel USB foutosporing aan

Verschillende gebruikers meldden dat USB-foutopsporing hulp bij dit probleem bood. Ga als volgt te werk om USB-foutopsporing op uw Android-telefoon toe te staan:

Open Instellingen > Over de telefoon > Opties voor ontwikkelaars” en schakel Ontwikkelaarsopties in en Schakel USB-foutopsporing in. Als de optie voor ontwikkelaars niet beschikbaar is, navigeert u naar Apps > Instellingen > Systeem > Over de telefoon. Tik zeven keer achter elkaar op het buildnummer. Hiermee worden de ontwikkelaarsopties op uw Android-apparaat automatisch ingeschakeld. Start uw Android-apparaat opnieuw op en probeer nu uw telefoon via een USB-kabel met Windows 10 pc te verbinden.

Nog steeds hulp nodig? probeer de vliegtuigmodus in te schakelen, je Android-telefoon wordt herkend door Windows 10 en je kunt zonder problemen bestanden overzetten.

Verwijder ook de cache en gegevens voor de app Externe opslag en media-opslag, via Telefooninstellingen -> Apps -> kies Systeem-apps weergeven. Selecteer de app Externe opslag en mediaopslag en verwijder de cache en gegevens.

Hebben deze oplossingen geholpen bij het oplossen van een Android-telefoon die niet wordt weergegeven op pc of herkent Windows 10 de Android-telefoon niet? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like