Hoe te repareren Geen opstartapparaat gevonden Fout op Windows 10, 8.1 en 7

Opstartfout krijgen geen opstartapparaat gevonden druk op een toets om de machine opnieuw op te starten, terwijl Start de Windows 10, 8.1 of win 7 System? Deze foutmelding betekent in feite dat het getroffen systeem geen toegang kon krijgen tot de HDD/SSD die de opstartinformatie bevat. Of met andere woorden, wanneer u het systeem inschakelt, heeft het alle aangesloten HDD’s/SSD’s gescand op opstartinformatie, maar heeft deze niet gevonden. Enige tijd zou dit foutbericht anders zijn, zoals: geen opstartbaar apparaat gedetecteerd – Plaats opstartdiskette en druk op een willekeurige toets. Geen opstart apparaat beschikbaar – Druk op de F1-toets om opnieuw op te starten, op F5 om het setupprogramma uit te voeren, enz.

Waarom heeft geen opstartapparaat een fout gevonden bij het opstarten?

Gewoonlijk treedt deze opstartfout op, geen opstartapparaat gevonden, geen opstartapparaat beschikbaar of geen opstartbaar apparaat gedetecteerd Fout tijdens het opnieuw opstarten van het systeem om een ​​probleem op te lossen of enige tijd nadat een nieuwe HDD of externe HDD-schijf is toegevoegd. De reden voor deze fout kan dus een onjuiste opstartvolgorde zijn, een defecte MBR (BOOTMGR ontbreekt of is beschadigd). Nogmaals, als systeembestanden beschadigd zijn, veroorzaakt een defecte HDD, schijffout, slechte sectoren, partitie niet gedetecteerd enz. deze fout op Windows 10, 8.1 en win 7.

Geen opstartapparaat gevonden

Nadat u dit opstartprobleem hebt begrepen (geen opstartapparaat gevonden) en de reden achter deze opstartfout. Pas hier Bellow-oplossingen toe Om van deze Windows-opstartfout af te komen:

Koppel externe USB-apparaten los

Begin met de basisoplossing Koppel eerst alle externe USB-apparaten los om er zeker van te zijn dat een externe HDD of USB-stick het probleem niet veroorzaakt. Soms proberen vanwege onjuiste opstartvolgordevensters op te starten vanaf een externe schijf, een USB-schijf. En als er geen besturingssysteem is gevonden, resulteert dit in – Plaats opstartschijf en druk op een willekeurige toets. – Druk op de F1-toets om opnieuw op te starten, op F5 om het setupprogramma uit te voeren, enz.

Ook melden een aantal gebruikers op het Microsoft-forum Reddit dat ze niet konden opstarten vanaf hun pc, maar nadat ze hun USB-apparaten hadden losgekoppeld, was het probleem opgelost. We raden aan om alle externe schijven los te koppelen, zoals externe HDD, USB-drive, printer, scanner enz. Probeer daarna Windows normaal te starten en controleer of Windows normaal opstart. Zo ja, dan moet elke externe schijf die het probleem veroorzaakt, ze één voor één verbinden om erachter te komen welke het probleem veroorzaakt.

Controleer HDD op losse kabelverbinding

Als u een desktopcomputer gebruikt, krijgt u mogelijk een bericht als uw componenten niet correct zijn aangesloten. Vooral als de SATA-kabel of voedingskabel niet goed op de HDD is aangesloten, kan dit het probleem veroorzaken. We raden aan om dit probleem eerst te controleren en op te lossen. Om dit te doen, moet u uw pc uitschakelen, de stekker uit het stopcontact halen en uw computerbehuizing openen. Controleer daarna alle SATA-kabels en zorg ervoor dat ze goed zijn aangesloten op uw moederbord en op uw harde schijf. Verschillende gebruikers meldden dat dit probleem zich voordeed omdat hun SATA-kabels niet stevig op hun moederbord waren aangesloten. Nadat alles goed is aangesloten, zou het probleem volledig moeten zijn opgelost.

Opstartvolgorde wijzigen (harde schijf instellen als eerste opstartapparaat)

Zoals besproken, kan een onjuiste opstartvolgorde uw computer misleiden om op te starten vanaf een niet-opstartbare harde schijf of apparaat. Dit kan een opstartfout veroorzaken. Er is geen opstartapparaat gedetecteerd. Druk op een willekeurige toets om opnieuw op te starten. Dus toegang tot BIOS Setup door de stappen te volgen en de harde schijf instellen is de eerste van de opstartvolgorde.

Voer de in BIOS koppel Start de computer opnieuw op en tik tijdens het opstarten continu op de toets “F2” (Del, F12, F8 As perform Device Manufacturer support). Schakel in de optie “BIOS Setup Utility” naar “Boot”. Druk nu op de toetsen “↑↓” om de opstartbare schijf te wijzigen als het eerste opstartapparaat. Druk daarna op “F10” om de wijzigingen op te slaan en start de computer opnieuw op. Deze keer probeert het systeem op te starten vanaf de juiste schijf, waardoor er mogelijk geen fout op het opstartapparaat is gevonden.

Herstel opstartinformatie van uw systeem

Soms kan een beschadigde MBR ervoor zorgen dat er een bericht verschijnt. U krijgt mogelijk ook de foutmelding “Geen opstartbaar apparaat gevonden” wanneer de opstartinformatie, zoals BCD (Boot Configuration Data) of MBR (Master Boot Record) van uw systeem beschadigd is.

Om het probleem op te lossen, moet u de opdrachtprompt starten vanaf Geavanceerde opties (Windows 8.1 en 10 gebruikers).

Als u een Windows 7-gebruiker bent, vormen opstartvensters een installatiemedium, als u er geen hebt, maakt u er een door de . te volgen koppeling. Selecteer de taal en regio en klik vervolgens op Repareer je computer. selecteer de Windows 7 systeem uit de lijst van het besturingssysteem. Klik dan op Volgende. Klik daarna op Opdrachtprompt.

Typ nu in de opdrachtprompt de volgende regels één voor één en druk na elk op Enter op uw toetsenbord. (Als u wordt gevraagd of u een nieuwe installatie aan de opstartlijst wilt toevoegen, drukt u op Y en vervolgens op Enter.)

Als die commando’s niet werken, probeer dan deze commando’s te gebruiken:

bcdedit /export C:BCD_BackupC:cd opstartenattrib bcd -s -h -rren c:\boot\bcd bcd.oldbootrec /RebuildBcd

Controleer na het uitvoeren van deze opdrachten of uw probleem is opgelost.

Controleer en repareer schijffouten

Na het repareren van BCD (Boot Configuration Data) of MBR (Master Boot Record) door de bovenstaande opdrachten uit te voeren. Voer nu de CHKDSK-opdracht uit om de schijfstationfout te controleren en op te lossen en zorg ervoor dat de schijffout, slechte sectoren het probleem niet veroorzaken. Jij kan Voer de opdracht CHKDKS uit om de schijffouten te controleren en wat extra parameters toe te voegen om chkdsk te dwingen de fouten te herstellen. Om dit op dezelfde opdrachtprompt te doen, typt u opdracht: chkdsk /f /r /x En druk op de enter-toets om de opdracht uit te voeren.

Hiermee wordt de schijf gescand en gecontroleerd op fouten. Als het chkdsk-hulpprogramma wordt gevonden, probeert u het indien mogelijk te repareren. Wacht tot het reparatieproces voor 100% is voltooid.

Herstel beschadigde systeembestanden met SFC Utility

Voer na het uitvoeren van de CHKDSK-opdracht opnieuw het hulpprogramma voor systeembestandscontrole uit om ervoor te zorgen dat een beschadigd, ontbrekend of beschadigd systeembestand de opstartfout “geen opstartapparaat gevonden” niet veroorzaakt. Het uitvoeren van een SFC-hulpprogramma-scansysteem voor ontbrekende beschadigde systeembestanden. Als het hulpprogramma wordt gevonden, repareert / herstelt u ze vanuit een gecomprimeerde map die zich bevindt %WinDir%\System32\dllcache.

Om het hulpprogramma Systeembestandscontrole uit te voeren Op dezelfde opdrachtprompt (die u hebt geopend vanuit Geavanceerde opties) Typ opdracht sfc /scannow en druk op de enter-toets om de opdracht uit te voeren. Wacht tot het proces 100% is voltooid, start daarna Windows opnieuw. Ik hoop dat Windows deze keer normaal start zonder enig opstartprobleem, zoals: geen opstartapparaat gevondenenzovoort.

Opmerking: Als de SFC-scanresultaten van Windows-bronbeveiliging corrupte bestanden hebben gevonden, maar sommige ervan niet konden herstellen, voer dan de opdracht DISM uit (dism /online /Cleanup-image /restorehealth). Die de systeemkopie repareert en SFC in staat stelt zijn werk te doen, u kunt hier meer lezen over de DISM-opdracht.

Wijzig de primaire partitie als actief

Als u bovenstaande oplossingen uitvoert, wordt er nog steeds geen opstartapparaat gevonden, geen opstartapparaat beschikbaar enz.? Probeer vervolgens de primaire partitie van uw harde schijf te wijzigen als actieve partitie. Als om welke reden dan ook (per ongeluk) de primaire partitie (waar het besturingssysteem is geïnstalleerd) van uw harde schijf inactief is, kan dit leiden tot Geen opstartapparaatfout.

Om dit op te lossen Open opnieuw de opdrachtprompt vanuit de geavanceerde opties en voer de onderstaande opdracht één voor één uit en druk op de enter-toets om de opdracht uit te voeren.

DiskPart
list disk
select disk 0
list volume
select volume 3 ( Select the Os isstalled Volume numbber,for you the voulume numver may different ) 
active
exit

Opmerking: Markeer altijd de door het systeem gereserveerde partitie (meestal 100 MB) als actief en als u geen door het systeem gereserveerde partitie hebt, markeer dan C: Drive als de actieve partitie.

Sluit de opdrachtprompt en start uw pc opnieuw op. Meestal kon deze methode de fout Geen opstartapparaat beschikbaar Windows 10, 81 en 7 pc repareren.

Installeer uw besturingssysteem opnieuw

Het is ook mogelijk dat de beschadigde bestanden in uw besturingssysteem de fout veroorzaken. U kunt proberen uw systeem opnieuw in te stellen en kijken of dit het probleem oplost. Om dit te doen, kunt u uw Windows-installatiemedia gebruiken om uw besturingssysteem opnieuw te installeren. hoop dat de fout na de herinstallatie niet meer op uw computer zal optreden.

Dit zijn enkele meest toepasselijke oplossingen om Windows Boot Device-fouten op te lossen, zoals – Plaats opstartschijf en druk op een willekeurige toets. – Druk op F1 om opnieuw op te starten, F5 om het setup-hulpprogramma uit te voeren. Geen opstartapparaat gevonden, druk op een willekeurige toets om de machine opnieuw op te starten, enz. op Windows 10, 8.1 en win7. Ik hoop deze oplossingen toe te passen om dit op te lossen geen opstartbaar apparaat gedetecteerd, geen opstartapparaat beschikbaar of geen opstartapparaat gevonden fout.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like