Hoe Taakbeheer op Mac te openen

Open task manager on Mac

Veel gebruikers die zijn overgestapt van Windows naar macOS ervaren bepaalde ongemakken bij het gebruik van het nieuwe besturingssysteem. Menu-items, sneltoetsen, modi en opties variëren sterk en het kost tijd om aan nieuwe te wennen.

Een van de meest gebruikte Windows-hulpprogramma’s is Taakbeheer en elke Windows-gebruiker weet hoe deze te openen. Maar hoe vind je het equivalent van Taakbeheer op Mac? Het starten van Taakbeheer op een Mac is vrij eenvoudig en er zijn verschillende manieren om dit te doen. Laten we elk van hen in meer detail bekijken.

Activiteitenmonitor openen vanuit Spotlight

Om te beginnen wordt Taakbeheer op macOS Activity Monitor genoemd. Hiermee kunt u alle activiteiten die op uw Mac worden uitgevoerd, bekijken en beheren. U kunt informatie bekijken over CPU-gebruik, systeemgeheugen, schijfgebruik en andere belangrijke parameters. Als alternatief kunt u de Activity Monitor ook gebruiken om een ​​applicatie geforceerd te sluiten.

Activiteitsmonitor openen met Spotlight

Dus, hoe breng je Taakbeheer op Mac naar voren? Er zijn verschillende manieren om Activity Monitor te openen, en misschien is de gemakkelijkste en snelste manier om Spotlight te gebruiken – een zoekfunctie waarmee u direct kunt vinden wat u zoekt. Om Taakbeheer te openen met Spotlight, hoeft u alleen maar:

Stap 1. Open Spotlight door op de toetscombinatie Command + Space te drukken.

Stap 2. Typ Activity Monitor in het zoekveld.

Stap 3. Druk op Enter om Activity Monitor te starten.

Activiteitenmonitor openen vanuit Finder

U kunt Activity Monitor ook vinden in de Applicaties. Volg deze eenvoudige stappen om deze methode te gebruiken:

Activiteitenmonitor openen vanuit Finder

Stap 1. Navigeer in Finder. Je vindt het in je Dock.

Stap 2. Selecteer de toepassingen in de zijbalk.

Stap 3. Zoek en ga in de map Programma’s naar de map Hulpprogramma’s.

Stap 4. Start de Activity Monitor door erop te dubbelklikken.

Activiteitenmonitor openen vanuit Dock

Als u van plan bent de Activity Monitor vaak te gebruiken, kunt u deze vastmaken aan het Dock. Daarna kunt u de Activity Monitor openen door op het pictogram te klikken.

Activiteitsmonitor in Dock houden

Stap 1. Navigeer door het Dock en klik met de rechtermuisknop op het pictogram Activity Monitor.

Stap 2. Kies in het menu Opties > Bewaar in Dock.

Stap 3. Dat is alles! De Activity Monitor is nu beschikbaar vanuit het Dock, zodat u deze met een simpele klik kunt starten.

Alternatieve app om Taakbeheer op Mac te openen

Hoewel de Activity Monitor de analogie is van Taakbeheer, mist het enkele van de functies die Windows-equivalent biedt. Als je dus meer wilt dan alleen het beëindigen van processen of het bijhouden van statistieken, overweeg dan om Commander One te gebruiken.

Met deze alles-in-één-app kunt u alle processen die op uw Mac-computer draaien, bekijken en beheren en, indien nodig, elk proces met één klik afsluiten. Bovendien worden lopende processen in alfabetische volgorde weergegeven met volledige informatie over hen.

Naast het uitvoeren van alle functies van de taakbeheerder, dient deze alles-in-één applicatie ook als bestandsbeheerder, archiver en een terminalemulator en wordt geleverd met veel handige functies, waaronder ingebouwde bestandsviewer, wachtrij voor bestandsbewerkingen , integratie van cloudopslag.

Commander One - Alternatieve app om taakbeheer op Mac te openen

Een Mac-equivalent Taakbeheer gebruiken?

Stap 1. Installeer en open Commander One.

Stap 2. Navigeer door een van de panelen en open het vervolgkeuzemenu bovenaan.

Stap 3. Kies “Procesviewer”.

Stap 4. Klaar! Nu kunt u de lijst met processen in hetzelfde venster openen met uw mappen en bestanden.

TIP!
Als u een taak moet beëindigen, drukt u gewoon op Alt-Tab in het actieve bestandsbrowservenster. Er is ook een procesboom in een van de panelen waar u taken op elke categorie kunt sorteren en op hun naam kunt zoeken.

Hoe een applicatie geforceerd afsluiten?

Als u op zoek bent naar hoe u Taakbeheer op Mac kunt openen, bent u waarschijnlijk tegengekomen dat de toepassing niet reageert. Hier zijn enkele van de gemakkelijkste manieren om een ​​app op Mac geforceerd te stoppen.

Wat is het Mac-equivalent van Control+Alt+Delete?

Wanneer een toepassing of programma vastloopt, gebruiken Windows-gebruikers de toetscombinatie Control+Alt+Delete. Als het op Mac aankomt, is er de vergelijkbare snelkoppeling voor gedwongen stoppen.

Stap 1. Druk op Command+Option+Esc.

Stap 2. Het dialoogvenster Forceer stop wordt geopend en u ziet een lijst met momenteel actieve toepassingen. Meestal wordt de toepassing die het probleem veroorzaakt, gemarkeerd als niet reagerend.

Stap 3. Selecteer de niet-reagerende app en klik op Forceer stop.

Geforceerd stoppen vanuit de Activity Monitor:

Stap 1. Ga naar het tabblad CPU of Geheugen.

Stap 2. Zoek de “bevroren” app en klik erop.

Stap 3. Klik op de knop “X” in de linkerbovenhoek van de activiteitenmonitor en kies de optie “Geforceerd stoppen”.

Stap 4. Daarna wordt de applicatie gesloten.

Bewaak de systeemparameters

Nu u weet hoe u Taakbeheer op Mac kunt openen, kunt u er gemakkelijk het beste van maken. De Activity Monitor maakt het mogelijk om de activiteit van applicaties en processen die op Mac worden uitgevoerd te volgen en de “vastgelopen” applicatie te sluiten. Daarnaast zijn er vijf tabbladen: CPU, Geheugen, Energie, Schijf en Netwerk. Elk tabblad controleert bepaalde aspecten van de prestaties van uw Mac. Laten we ze in meer detail bekijken.

Bewaak de systeemparameters

CPU. Hier kunt u zien hoe het proces de processor van uw Mac beïnvloedt. Dit deelvenster kan u helpen bij het identificeren van de meest resource-intensieve toepassingen en processen. Geheugen. Dit onderdeel Activity Monitor laat je zien hoeveel RAM een proces op je Mac verbruikt. Energie. Als je je zorgen maakt over het stroomverbruik of oververhitting van je Mac, bezoek dan dit tabblad. Het geeft de hoeveelheid energie weer die wordt gebruikt door de toepassing of het proces. Schijf. Door dit tabblad te bezoeken, ziet u nuttige informatie over schijfgebruik op Mac, namelijk hoe vaak uw Mac de schijf heeft gebruikt om gegevens te lezen en te schrijven. Netwerk. Het tabblad biedt informatie over de gegevens die uw Mac via het netwerk verzendt of ontvangt. Dit omvat invoer- en uitvoergegevens uit verschillende bronnen.

Aanvullende informatie over een app of proces bekijken

U kunt ook aanvullende informatie over elke toepassing of elk proces controleren met behulp van Mac Taakbeheer. Volg gewoon deze stappen:

Stap 1. Ga naar Activity Monitor en selecteer de gewenste applicatie of proces.

Stap 2. Klik in de linkerbovenhoek van het venster op de knop “i”.

Stap 3. Er verschijnt een pop-upvenster met aanvullende informatie over de aanvraag of het proces.

Zoals u kunt zien, is Activity Monitor een zeer handig hulpmiddel waarmee u een idee kunt krijgen van veel dingen, kunt ontdekken welke processen momenteel worden uitgevoerd, kunt achterhalen waardoor uw processen vertragen en uiteindelijk elk probleem op uw Mac kunt diagnosticeren. . Het is dus essentieel om te weten hoe u naar Taakbeheer op Mac kunt gaan en het kunt gebruiken. En als je nog meer controle over je Mac wilt en een uitgebreid overzicht van je processen wilt, overweeg dan om Commander One of vergelijkbare software te gebruiken.

FAQ

De activiteitenmonitor is in wezen de OSX-taakmanager. Het toont de processen die op uw Mac worden uitgevoerd, evenals het CPU-gebruik, schijfactiviteit, geheugengebruik en meer. Met behulp van de Activity Monitor kun je ontdekken hoe elk programma de activiteit en prestaties van je Mac beïnvloedt, en zelfs bevroren apps geforceerd afsluiten als je ze niet normaal kunt sluiten.

Control+Alt+Delete is een toetsencombinatie die wordt gebruikt op computers en laptops met het Microsoft Windows-besturingssysteem. Hiermee kunt u de toepassingstaak sluiten of het besturingssysteem opnieuw opstarten.

Command + Option + Escape op een Mac is gelijk aan Control + Alt + Delete op een pc.

0 Shares:
You May Also Like