Hoe stuurprogramma overschrijding stackbuffer te repareren Blue Screen Error windows 10

Soms kunt u Windows 10 Blue Screen-fout tegenkomen, met een foutmelding met de tekst “DRIVER_OVERRAN_STACK_BUFFER“. Deze fout treedt meestal willekeurig op of wanneer na installatie van de nieuwste Windows-update of tijdens het starten van uw favoriete games. Windows 10 blauwe schermfout kan worden veroorzaakt door veel problemen, zoals oudere stuurprogramma’s, beschadigde systeembestanden, hardwarestoringen, softwareconflicten van derden en meer. Wat de reden ook is, als uw Windows 10-computer plotseling wordt weergegeven DRIVER OVERRANSTE STAPELBUFFER Blue Screen Stop Error pas de onderstaande oplossingen toe om van het probleem af te komen.

Driver overschreed stackbuffer windows 10

Zowel uw hardware als uw software kunnen leiden tot een blauwe schermfout van Windows 10. Wanneer u een blauwe schermfout tegenkomt, raden we u aan eerst alle externe apparaten (printer, scanner enz.) te verwijderen en uw pc opnieuw op te starten om te controleren of het probleem is opgelost.

Installeer de nieuwste Windows-update

Microsoft brengt regelmatig cumulatieve updates voor Windows 10 uit met verschillende bugfixes en beveiligingsverbeteringen. En door de nieuwste Windows-updates te installeren, worden ook eerdere problemen opgelost. Als u dus wilt dat uw pc veilig en vrij van fouten is, wordt het ten zeerste aanbevolen om de nieuwste Windows-updates op uw apparaat te installeren.

Druk tegelijkertijd op Windows-toets + I om instellingen te openen Klik op Bijwerken en beveiliging dan Windows-update Druk nu op de knop controleren op updates, daarnaast moet u soms op de download- en installatielink onder optionele updates klikken om de nieuwste Windows-updates te downloaden en te installeren .Als u klaar bent, start u uw pc opnieuw op om de updates toe te passen en te controleren of de BSOD-bug is opgelost of niet.

Verwijder de problematische software

Als het probleem plotseling is begonnen na het installeren van een nieuw hardwareapparaat of het installeren van software van derden, moet u uw pc opstarten in de veilige modus en de recent geïnstalleerde stuurprogrammasoftware of software van derden verwijderen.

Druk op Windows-toets + R, typ appwiz.cpl en klik op ok, hierdoor wordt het venster Programma’s en functies geopend. Zoek hier het programma dat u wilt installeren en verwijderen.

Zorg ervoor dat u de nieuwste stuurprogramma’s hebt geïnstalleerd

Apparaatstuurprogramma’s zijn belangrijke onderdelen van het besturingssysteem, omdat Windows 10 stuurprogramma’s gebruikt om met uw hardware te werken. Als een bepaald stuurprogramma verouderd of beschadigd is, kan dat leiden tot: DRIVER_OVERRAN_STACK_BUFFER fout. Incompatibiliteit is het meest waarschijnlijk als u onlangs uw besturingssysteem hebt geüpgraded naar Windows 10. Stuurprogramma’s kunnen ook beschadigd raken zonder duidelijke reden.

Om te controleren of de fout wordt veroorzaakt door een defecte schijf, voert u een automatische stuurprogramma-update uit of werkt u de stuurprogramma’s handmatig bij naar de nieuwste beschikbare versies. Installeer de nieuwste stuurprogramma’s voor elk nieuw geïnstalleerd hardwareapparaat. Als er geen nieuwe hardware is geïnstalleerd, zorg er dan voor dat u de nieuwste stuurprogramma’s voor de onderstaande apparaten hebt.

VideokaartNetwerkkaart of router (indien aanwezig)Elke verwisselbare of externe schijf

Om handmatig een stuurprogramma bij te werken,

Klik met de rechtermuisknop op het startmenu van Windows 10 selecteer ApparaatbeheerHiermee wordt alle lijst met geïnstalleerde apparaatstuurprogramma’s weergegeven. U hoeft alleen het apparaat te vinden dat geel is gemarkeerd. Klik met de rechtermuisknop op het apparaat en selecteer stuurprogramma bijwerken en volg de instructies om stuurprogramma-updates te krijgen .

als je geen update voor het stuurprogramma hebt gevonden, kun je het hier verwijderen. Download de beste driver voor het specifieke apparaat van de website van de fabrikant en installeer deze.

Voer het hulpprogramma voor systeembestandscontrole uit

Het uitvoeren van het SFC-hulpprogramma lost de meeste Windows-problemen op. Systeembestandscontrole is een gratis hulpprogramma dat controleert op corrupte systeembestanden en deze indien mogelijk repareert. Dus als een beschadigd systeembestand de oorzaak is van de DRIVER OVERRAN STACK BUFFER-fout, zal deze tool dit waarschijnlijk oplossen.

Open de opdrachtprompt als beheerder, typ opdracht sfc /scannow en druk op de enter-toets. Dit zal beginnen met scannen naar ontbrekende beschadigde Windows-systeembestanden als er een wordt gevonden, herstelt het SFC-hulpprogramma ze automatisch met de juiste. U hoeft alleen te wachten tot 100% het scanproces voltooit en uw pc opnieuw op te starten.

Geheugendiagnoseprogramma uitvoeren

Uw hardware kan dit soort fouten vaak veroorzaken, en als u onlangs nieuwe hardware heeft geïnstalleerd, raden we u aan deze te verwijderen of te vervangen en te controleren of de fout daarmee is verholpen.

Nogmaals, geheugenfouten veroorzaken ook verschillende blauwe schermfouten op Windows 10. Voer de geheugendiagnosetool uit die geheugenfouten detecteert.

Zorg ervoor dat u al uw werk opslaat voordat u dit doet. Typ Memory Diagnostic in het zoekvak en klik om te openen wanneer het in de lijst verschijnt. Klik op Nu opnieuw opstarten en controleer op problemen. Als u het niet meteen wilt uitvoeren, u kunt de tweede optie kiezen. Wanneer de computer de volgende keer opnieuw wordt opgestart, wordt de diagnose uitgevoerd.

Als er een fout wordt gemeld, maakt u een notitie en kijkt u of u het RAM-geheugen moet vervangen.

Antivirus uitschakelen

De meest voorkomende oorzaak van BSOD-fouten kan uw antivirussoftware zijn, en om deze fout te verhelpen, raden we u aan tijdelijk alle antivirusprogramma’s van derden te verwijderen. Houd er rekening mee dat het verwijderen van het programma de fout mogelijk niet oplost, omdat veel antivirusprogramma’s de neiging hebben om bepaalde bestanden achter te laten zodra u ze verwijdert. Om ervoor te zorgen dat uw antivirusprogramma volledig van uw systeem wordt verwijderd, raden we u aan een speciale verwijderingstool te gebruiken. Veel antivirusbedrijven hebben deze tools beschikbaar om te downloaden, dus zorg ervoor dat u er een downloadt voor uw antivirussoftware.

Systeem herstellen naar vorige werkstatus

Een van de handigste functies in Windows is Restore Point. Als u al eerder een herstelpunt hebt gemaakt toen uw computer goed werkte, is dit het juiste moment om dat herstelpunt te gebruiken.

Voor nieuwe Windows-gebruikers moet u het Configuratiescherm openen en in de zoekbalk rechtsboven typt u “Herstel”. Klik er nu op en dan zie je de optie Systeemherstel openen. Klik op Volgende en kies uw herstelpunt.

klik op volgende dit zal uw systeem herstellen wanneer uw systeem goed werkt.

Dit is een handige functie, het helpt u om uw pc terug te brengen naar het punt waarop uw pc absoluut goed werkte. Dat is de reden waarom men altijd een herstelpunt op een Windows-pc moet maken, het is een grote hulp.

Dit zijn enkele beste tips om te repareren DRIVER OVERRAN STACK BUFFER overklokken op Windows 10-computer. Elke vraag, suggesties of nieuwe manieren om deze fout op te lossen, voel je vrij om hieronder commentaar te geven.

0 Shares:
You May Also Like