Hoe snoersnijders het NBA-seizoen zonder kabel kunnen bekijken

Thinkstock Basketball

Dankzij het COVID-19-vaccin konden fans aan het einde van het vertraagde en afgekapte seizoen van vorig jaar terugkeren naar de NBA-arena’s. Dat zal doorgaan in 2021-22, aangezien de teams terugkeren naar een compleet schema van 82 wedstrijden voor een volle zaal. Als je de live-wedstrijden niet kunt halen of je je gewoon niet op je gemak voelt om terug te keren naar de tribunes, kun je nog steeds alle hardhouten actie zien, zelfs als je geen kabelabonnement hebt. Net als in het verleden zullen grote matchups nationaal worden uitgezonden op ABC, ESPN/ESPN2, TNT en NBA TV; je kunt de meeste, zo niet alle, van deze gedekt krijgen met een enkel streamingpakket.

Helaas kan hetzelfde niet gezegd worden van de regionale sportnetwerken (RSN’s) die het grootste deel van de wedstrijden van de teams uitzenden. Fox Sports, NBC Sports, YES Network, Marquee Sports Network en andere RSN’s zijn het afgelopen jaar verwijderd van YouTube TV, Hulu With Live TV, Sling TV en fuboTV vanwege geschillen over vergoedingen. Als je vooral geïnteresseerd bent in het volgen van je lokale team gedurende het seizoen, kun je het beste bepalen welke streamingdienst een overeenkomst heeft met het regionale netwerk van je team en daarmee akkoord gaan. De kans is groot dat het ook enkele of alle hierboven genoemde kabelnetwerken zal streamen. Een paar teams zijn nog steeds te vinden op over-the-air-kanalen – de Chicago Bulls op de WGN van de winderige stad bijvoorbeeld – maar die regeling gaat snel de weg in van de set-shot met twee handen.

Over de lucht

20190125 131322

Het goede nieuws is dat je gratis toegang hebt tot ABC als je een over-the-air tv-antenne hebt (je vindt onze beste antennekeuzes hier) en je binnen de straal van de uitzendtoren van je lokale ABC-filiaal bent. Het slechte nieuws is dat het netwerk dit jaar slechts 19 van de nationale televisie-uitzendingen zal uitzenden. Deze bevatten echter enkele van de selectieve match-ups van de competitie, waaronder drie eerste kerstdag-wedstrijden: Celtics vs. Bucks, Warriors vs. Suns en Nets vs. Lakers.

U kunt de resterende games bekijken met een combinatie van de volgende services.

Sling TV

De gemakkelijkste manier om veel van de kabeluitzendingen te ontvangen, is met de Sling TV-streamingservice, maar je moet een maandelijks abonnement nemen. Voor $ 35 per maand (momenteel $ 10 voor de eerste maand), krijg je met het Orange-pakket van Sling ESPN/ESPN 2 en TNT. Je kunt ook NBA TV krijgen met de Sports Extra-add-on voor $ 11 extra. Met een tv-antenne om de ABC-uitzendingen op te vangen, heb je alles onder controle.

Directe TV-stream

Je kunt ook ESPN, ESPN2, TNT en NBA TV krijgen met DirectTV Stream, voorheen AT&T TV Now. Het enige dat je nodig hebt, is het basispakket voor entertainment voor $ 70 per maand. U kunt mogelijk ook de games van uw lokale team krijgen, aangezien DirectTV Stream de enige service is die een volledige aanvulling biedt op regionale sportnetwerken, waaronder de regionale NBC Sports-netwerken, Mid-Atlantic Sports Network, New England Sports Network, YES Network, en Spectrum SportsNet LA. Als u wilt weten wat er in uw regio beschikbaar is, voert u uw postcode in bij het zoeken naar zenders van DirectTV Stream. Houd er rekening mee dat je nog steeds een antenne nodig hebt om games op ABC te bekijken.

Hulu met Live TV en YouTube TV

Zowel Hulu met Live TV als YouTube TV geven je toegang tot ABC, ESPN/ESPN2 en TNT, voor een vast bedrag van $ 55 per maand voor de eerste drie maanden en $ 65 per maand daarna. Maar alleen YouTube TV biedt NBA TV, waardoor het een voorsprong heeft op hoepelhoofden. Met slechts één kanaalpakket krijg je echter niet de aanpasbaarheid van Sling TV of AT&T TV Now, dus houd daar rekening mee als je van plan bent je abonnement na het basketbalseizoen te gebruiken.

youtubetv1

FuboTV

FuboTV biedt ABC en ESPN aan in het starterspakket van $ 65 per maand, maar geen van de pakketten bevat TNT. Dit pakket bevat ook de regionale netwerken NBC Sports Bay Area en NBC Sports California, wat geweldig nieuws is als je een fan bent van de Kings, Warriors, Lakers of Clippers. Je kunt NBA TV toevoegen door de Sports Lite-add-on te kopen voor $ 10 per maand.

fubotv2

NBA League-pas

Als je echt van hardhout houdt, zou je een abonnement op NBA League Pass, de officiële streamingdienst van de competitie, moeten overwegen. Voor $ 200 per jaar of $ 29 per maand kun je elke live out-of-market game bekijken die niet landelijk wordt uitgezonden op een van de vier netwerken die we hebben genoemd.

Met een League Pass-abonnement kun je elke feed (thuis, uit, mobiele weergave, plus extra talen en camerahoeken) van een wedstrijd bekijken op je tv, computer, tablets en smartphones. Games die oorspronkelijk werden uitgezonden op ESPN, TNT en ABC, zijn drie uur na voltooiing beschikbaar in de video-archieven. Je krijgt ook altijd toegang tot een samengestelde selectie van ‘klassieke’ games.

Voor $ 250 per jaar of $ 40 per maand kun je upgraden naar NBA League Pass Premium, waarmee je een game op twee apparaten tegelijk kunt streamen en alle games commercieel gratis kunt bekijken.

nba league pass

NBA-teampas

Twee rekeningen is een grote investering als je alleen je favoriete team wilt volgen. NBA Team Pass is een goedkoper alternatief. Voor $ 120 per jaar of $ 18 per maand krijg je toegang tot alle lokale uitzendingen van je team voor zowel thuis- als uitwedstrijden.

Het probleem is dat de black-outregels van de NBA nog steeds van toepassing zijn. Als je in de “thuismarkt” van je team woont, bijvoorbeeld een Warriors-fan die in de San Francisco Bay Area woont, kun je hun wedstrijden nog steeds niet bekijken, zelfs niet met een Team Pass-abonnement (dit geldt ook voor League Pass ). De thuismarkt van je team wordt echter niet noodzakelijkerwijs bepaald door de stadsgrenzen van je stad.

In de eigen woorden van de NBA bepaalt de competitie black-outzones “met behulp van postcode (als je kijkt via een aanbieder van satelliettelevisie), een combinatie van postcode en distributiegebied van het kabelsysteem (als je kijkt via een kabeltelevisieaanbieder), of door het IP-adres gekoppeld aan uw internetverbinding of de GPS-coördinaten van uw mobiele apparaat.”

Dat betekent dat dit niet voor iedereen een optie is om snoeren door te snijden. De enige manier om zeker te zijn van je situatie is door je postcode in te voeren in de Blackout Notice in het midden van deze pagina als je je aanmeldt voor een van de NBA-abonnementen.

NBA-streaming is nog steeds 50-50 ballen

Het streamen van live NBA-games blijft een allegaartje voor snoersnijders. De beschikbaarheid van nationale uitzendingen via streamingdiensten geeft je een plaats aan de rechtbank voor enkele van de grootste matchups van het seizoen. Maar lokale fanbases die hun team willen volgen, blijven voor het grootste deel op de bank. Totdat streamingopties voor regionale sportnetwerken op grotere schaal beschikbaar komen, wil je misschien je radio afstoffen.

0 Shares:
You May Also Like